Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Krievija iegūs otru vietu Eirolīgā

Krievija iegūs otru vietu Eirolīgā
Etore Mesina, CSKA treneris
Foto: Scanpix

Ja Eiropas Basketbola līgu apvienība (ULEB) apstiprinās jauno sacensību formātu, dubultosies Krievijas pārstāvniecība Eirolīgā, pēc Parīzē notikušās ģenerālās asamblejas teica Krievijas basketbola savienības prezidents Sergejs Černovs.

ULEB Eirolīgas izlozes rezultāti

Izraēla un Krievija grib dubultot pārstāvniecību
Vakar jau ziņojām, ka 17 ULEB dalīborganizācijas apsprieda jauno sacensību formātu, kurā piedalītos vismaz 30 komandas, bet dalība turnīrā un tā kvalifikācijas sacensībās būtu atvērta 25 valstu pārstāvjiem.

Izraēlas un Krievijas avoti vēsta, ka paplašināšanās gadījumā komandu skaits varētu sasniegt pat 32, turklāt abas minētās valstis cer dubultot savu pārstāvniecību Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā. Krievijas gadījumā otro vietu saņemtu klubs, kas Krievijas superlīgā sasniegtu labāko rezultātu, neskaitot Maskavas CSKA. Iespēju tikt pie otrās vietas, neskaitot Telavivas "Maccabi", saskata arī Izraēlas līgas vadītājs Avners Koppels un ģenerālmenedžeris Edli Markuss.

Portela bloķē Bertomeu
Pēc Černova vārdiem, jaunā formāta ierosinātājs ir ULEB prezidents, Spānijas virslīgas ACB vadītājs Eduardo Portela. Pēdējais ierosinājis Krievijas Superlīgai pievienoties ULEB, bet Černovs formāli piekritis.

Kā ziņo Izraēlas laikraksts "Haaretz", ģenerālās asamblejas laikā Parīzē uzturējies arī Eirolīgas izpilddirektors Žordi Bertomeu, tacu sanāksmē nav piedalījies. Bertomeu ierašanos bloķējis Portela un pirmajam būs grūti saglabāt pašreizējo līgas formātu.

Līdz 21. oktobrim ULEB dalīborganizācijas formulēs savu nostāju, tālāk notiks vēl viena ULEB asambleja, kur jāpieņem galīgais lēmums. Jaunā formāta apstiprināšanas gadījumā, neskaitot divas garantētās vietas Krievijai, Superlīgas bronzas medaļu ieguvēji piedalītos kvaifikācijas turnīrā.

ULEB dalīborganizācijas

LīgaValsts
BLB Beļģija
BBL Anglija
LNB Francija
HEBA Grieķija
LEGA Itālija
LCB Portugāle
ACB Spānija
LNBA Šveice
PLK Polija
BBL Vācija
FEB Nīderlandes
LKL Lietuva
NLB/ABA Adrijas līga
ÖBL Austrija
ALK Čehija
BSL Izraēla

ULEB Eirolīgas 2008./2009. gada sezonas grupu turnīra dalībnieces

A grupaB grupaC grupaD grupa
Maccabi Electra Montepaschi Tau Ceramica CSKA
Olympiacos FC Barcelona Fenerbahce Ulker Partizan
Unicaja Panathinaikos Virtus Real
Cibona Žalgiris Olimpija Efes Pilsen
Le Mans Prokom Trefl DKV Joventut Armani Jeans
Avellino SLUC Basket Alba Panionios

ULEB Eirolīgas 2008./2009. gada sezonas izlozes grozi

Grozs1. Klubs2. Klubs3. Klubs4. Klubs
1. Maskavas CSKA Telavivas „Maccabi Electra” Sjēnas „Montepaschi” „Tau Ceramica”
2. Belgradas „Partizan Igokea” Pirejas „Olympiacos” Barselonas „FC Barcelona” Stambulas „Fenerbahce Ulker”
3. Madrides „Real” Malagas „Unicaja” Atēnu „Panathinaikos” Romas „Virtus”
4. Kauņas „Žalgiris” Stambulas „Efes Pilsen" Zagrebas „Cibona” Ļubļanas „Union Olimpija”
5. Sopotas „Prokom Trefl” Milānas „Armani Jeans” Lemānas „Sarthe Basket” Badalonas „DKV Joventut”
6. Grieķijas „Panionios On Telecoms” Nansī „Sluc Basket” Berlīnes „Alba” Romas „Avellino”

Valstu pārstāvniecība ULEB Eirolīgā

ValstsKlubu skaits
Spānija 5
Itālija 4
Grieķija 3
Turcija 2
Francija 2
Serbija 1
Izraēla 1
Lietuva 1
Polija 1
Horvātija 1
Slovēnija 1
Vācija 1
Krievija 1

ULEB Eirolīgas 2008./2009. gada sezonas kalendārs

KārtaLaiksSpēļu skaits klubam
Grupu turnīrs 2008. gada 22. oktobris - 2009. gada 15. janvāris 10 (pērn 14)
Top 16 28. janvāris - 12. marts 6
Ceturtdaļfināli 24. marts - 8. aprīlis Sērija līdz trīs uzvarām (max 5)
Četru fināls Berlīnē 1. - 3. maijs 2

Izmantotie resursi:
haaretz.com


, 2008-09-24 13:47, pirms 16 gadiem
par krieviem - jā, jo viņu Superlīga šobrīd reāli rullē - līmenis ļoti augsts, spēlē augstākās klases spēlētāji, apgrozās milzīgas naudas summas utt., bet par ēbriem - nu nez, nez...tikpat labi varētu vēl vienu vietu leišiem vai krieviem divas!
Slēpts komentārs: Mr Kastro
, 2008-09-24 13:51, pirms 16 gadiem
Lai tā Izraēla iet nafig, Eiropa atradusies. Lai spēlē savā reģionā ar saviem kaimiņiem, tie visi viņus tāāā mīl
, 2008-09-24 13:51, pirms 16 gadiem
Bet nu franciem divi klubi un krieviem viens...
, 2008-09-24 13:56, pirms 16 gadiem
Mani interese, kad bus kads LV klubs tur?!
, 2008-09-24 13:57, pirms 16 gadiem
Mr Kastro rakstīja: anglijaa BBL
British Basketbaal league un arii Vaacijaa Basketball BundesLiga
, 2008-09-24 13:58, pirms 16 gadiem
..un kad LBL redzēsim ULEB dalībnieku sarakstā, kāds var paskaidrot kāpēc esam nobremzējuši kkur??? Nemaz nebūtu tie vājākie dalībnieki, un FIBA laizīt pakaļu ar vairs nav nekādas jēgas, jo abas organizācijas jau sen kā vairs nav radikāli naidīgas puses...
, 2008-09-24 14:06, pirms 16 gadiem
..un joprojām esmu pret Eirolīgas paplašināšanu, jo padomājiet, kas notiks ja pielaidīs 25 valstu čempionus: sviests, būtu "ļoooti interesanti" paskatīties, kā CSKA ar rezervistiem ar +50 saliek kkādu Portugāles Ovarense, Maccabi "sīvā cīņā" tikai ar +40 Šveices Benetton, vai Olympiacos ar pāris bijušajiem NBA spēlētajiem priekšgalā izrēķinās ar Nīderlandes Eifel Towers... Tā vairs nebūs Eirolīga (līmeņa ziņā praktiski pārliecināts esmu, ka būtu regress).. Vnk džekiem (ULEB vadībai) gribas palielināt savu maka biezumu piesaistot ne tik spēcīgās bet bagātas valstis un tas arī manuprāt ir galvenais iemesls..
, 2008-09-24 14:12, pirms 16 gadiem
Krievu līgai pienāktos otra vieta Eirolīgā klubi spēcīgi, protams ja šajā klubā nespēlē paši krievi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-09-24 14:14, pirms 16 gadiem
smailiite rakstīja: ..un joprojām esmu pret Eirolīgas paplašināšanu, jo padomājiet, kas notiks ja pielaidīs 25 valstu čempionus: sviests, būtu "ļoooti interesanti" paskatīties, kā CSKA ar rezervistiem ar +50 saliek kkādu Portugāles Ovarense, Maccabi "sīvā cīņā" tikai ar +40 Šveices Benetton, vai Olympiacos ar pāris bijušajiem NBA spēlētajiem priekšgalā izrēķinās ar Nīderlandes Eifel Towers... Tā vairs nebūs Eirolīga (līmeņa ziņā praktiski pārliecināts esmu, ka būtu regress).. Vnk džekiem (ULEB vadībai) gribas palielināt savu maka biezumu piesaistot ne tik spēcīgās bet bagātas valstis un tas arī manuprāt ir galvenais iemesls..
pilnigi piekritu
, 2008-09-24 14:18, pirms 16 gadiem
mezaparka rakstīja: Krievi man liekas ka pat 3vietas pelnijusi eiroliga jo to rezultati ir lieliski
kur tev vinji ir lieliski, ko ta shie ir novinnejusi pagajusogad Eiropā??? Eirolīgu CSKA... un tas viss!
Tāpat arī ukraiņi, tipa kaut vai Fiba būtu noviinējuši a NI-HU-JA.
kas viniem ir tāds sasniegts, ka viniem vajag vairak klubus Eiroligaa? Baigaa popularitate basim valstii, daudz skatitaju? Prognozeejams uzvaretajs cempii?
NI-HU-JA nav vini sasniegusi, Baronam zaudet tik prot. Viens divi normali klubi tik un tas ari viss, ko vini ir pelnijusi Eiroliga, jo Eiroliga spelee VARDI, nevis kaut kadi Triumfi vai Himki bez vestures... Lai vins ir mazliet labaks klubs, bet vinam nav ne normalas vestures, ne arenas, ne ari fanu, tad NAHHH vinu vajag Eiroliga, jo Eiroliga iet uz to, lai klubi klutu pelnosi un Krievijaa basketbols varbut bus pelnoss tikai tad, kad futbols un pec tam hokejs sasniegs tadu limeni
, 2008-09-24 14:29, pirms 16 gadiem
rush|er rakstīja: kur tev vinji ir lieliski, ko ta shie ir novinnejusi pagajusogad Eiropā??? Eirolīgu CSKA... un tas viss!
Tāpat arī ukraiņi, tipa kaut vai Fiba būtu noviinējuši a NI-HU-JA.
kas viniem ir tāds sasniegts, ka viniem vajag vairak klubus Eiroligaa? Baigaa popularitate basim valstii, daudz skatitaju? Prognozeejams uzvaretajs cempii?
NI-HU-JA nav vini sasniegusi, Baronam zaudet tik prot. Viens divi normali klubi tik un tas ari viss, ko vini ir pelnijusi Eiroliga, jo Eiroliga spelee VARDI, nevis kaut kadi Triumfi vai Himki bez vestures... Lai vins ir mazliet labaks klubs, bet vinam nav ne normalas vestures, ne arenas, ne ari fanu, tad NAHHH vinu vajag Eiroliga, jo Eiroliga iet uz to, lai klubi klutu pelnosi un Krievijaa basketbols varbut bus pelnoss tikai tad, kad futbols un pec tam hokejs sasniegs tadu limeni
ka var tadu bezsakaru uzrakstiit....
, 2008-09-24 14:29, pirms 16 gadiem
samss rakstīja: Mani interese, kad bus kads LV klubs tur?!
kad Eurokapā uzvares
, 2008-09-24 14:37, pirms 16 gadiem
Krievijas čempis ir otrais aiz Spānijas ACB, tāpēc loģiski būtu ja Eirolīgā spēlētu kaut vai 3 krievijas klubi. Domāju ka krievu klubi no pirma "4" nav vajāki par itāļu komandam...bet itāliem 4 klubi eirolīgā...
, 2008-09-24 14:45, pirms 16 gadiem
kā tas varētu izskatīties šodien:

22(+1) līgu čempioni + kaut kāda kvalifikācija.

Pieņemsim, ka līgu uzvarētāji varētu būt no:

Krievija(2), Spānija, Itālija, Grieķija, Francija, Izraēla, Turcija, Lietuva, Serbija, Horvātija, Vācija, Ukraina, Latvija, Polija, Slovēnija, Igaunija, Anglija, Šveice, Nīderlande, Austrija, Portugāle, Beļģija.

Šiem klubiem no kvalifikācijas pievienotos 9 klubi. Pieņemsim, ka pa klubam no:

Krievija, Spānija, Itālija, Grieķija, Francija, Izraēla, Turcija, Lietuva, Horvātija.

Pagaidām tiešām liekas, ka spēcīgākajā Eiropas turnīrā līdz ar to parādīsies pamatīgas sagrāves. Vairāki spēcīgi klubi cīnīsies zemāka līmeņa turnīrā.
, 2008-09-24 15:01, pirms 16 gadiem
nevajag tikai aizmirst ka JA belgju vai letinju klubs tiks eiroliigaa tas vairs NEBUUS tas pats klubs bet attieciigi budzhets lielaaks un speeleetaaji citi, jo sponsoriem ir interesantaak eiroliigas tirgus, tur cita nauda par translaacijaam iet.

taa ka ir ljoti dumji teikt ka kaads vinnees tos pashus belgjus par 50.
, 2008-09-24 15:10, pirms 16 gadiem
heh rakstīja: nevajag tikai aizmirst ka JA belgju vai letinju klubs tiks eiroliigaa tas vairs NEBUUS tas pats klubs bet attieciigi budzhets lielaaks un speeleetaaji citi, jo sponsoriem ir interesantaak eiroliigas tirgus, tur cita nauda par translaacijaam iet.

taa ka ir ljoti dumji teikt ka kaads vinnees tos pashus belgjus par 50.
nevajag aizmirst, ka Eirolīgas klubam izmaksas ir ievērojami lielākas nekā klubam, kas tur nespēlē. pie tam, ja komanda sāks spēlēt Eirolīgā, tad maz ticams, ka sponsori uzreiz skries un močīs iekšā milzu piķi - pirmo gadu(s) vajadzēs pašu spēkiem sisties... mazajiem perspektīvas nav īpaši spožas!
, 2008-09-24 15:17, pirms 16 gadiem
sol1d rakstīja: ka var tadu bezsakaru uzrakstiit....
labi, labi. Ņemam citu piemēru.
Latvijas futbola Virslīga ir apm. vienāda līmeņa čempis kā Īrijas Premjerlīga. Tātad loģiski būtu, ja katra līga būtu pelnījusi vienādu ievērību EiROPĀ u.t.t.
No vienas puses mums ir īru čempis, kur ir normāli stadioni, normāls daudzums skatītāju, klubi ar bagātu vēsturi un leģendāriem spēlētājiem, kas ir sākuši gaitas šajā čempī un vēlāk pārgājuši augstākā līmenī (EPL), viss kārtīgi organizēts, klubiem ir normālas mājaslapas, valstī ir augsta līmeņa infrastruktūra u.t.t.
No otras puses mums ir Virslīga ar nožēlojamiem stadioniem pusei klubu, ar niecīgu skaitu skatītāju, ar klubiem, kas nāk un iet un ko vēsture par 20 gadiem ilgāk nav rakstāma, ar spēlētājiem, kas pēc Virslīgas ir pārsvarā sapuvuši "v pervom divizioni Rossiji", ar baru 10. šķiras leģionāru, ar sūdī.gu organizāciju, kad spēlētāji pat nelasa līgumus un līgumi sastādīti kā 17. gs. vergu tirdzniecības līgumi, ar klubiem bez mājaslapām vai mājaslapām tikai kirilicā, ar valsti, kurā tālu vēl līdz augsta līmeņa kārtībai visās jomās.
Ok, ar loģiku var saprast, ka, ja līmenis ir vienāds, tad ņemam no katras līgas pa 4 klubi labākie un taisām augstāka līmeņa līgu- bet ar mērķi nopelnīt un celt līgas prestižu, protams, attiecība būs 6:2 kaut kur īru labā, jo visiem ir skaidrs, ka Latvija nav ne tirgus kur nopelnīt, ne te kāds arī par tādu lietu interesējas.

Visu nevar izteikt tikai spēles līmenī. Tas pats ir ar KHL, kāpēc ārzemju klubi tur nelabprāt grib un gribēs pievienoties vismaz vēl pāris gadus. Tāpēc, ka tur viss ir di.rsā ar naudas atpelnīsānu, ar skatītājiem, ar mārketingu nekā citur Eiropā. Tik traki ir, ka atbrauc KHL komisija uz RD un paskatās kas ir izdarīts un aicina Simsonu nolasīt lekcijas visiem KHL klubiem par to kā pārdot līgu un savu klubu. UN TO DARĪSIM MĒS, LĪGAS JAUNIENĀCĒJI!

Eirolīga grib pelnīt, tāpēc viņiem ņeh.uj nav vajadzīga Krievija ar savām miljardieru izpriecām sporta veidā kas bez tam ne tuvu nav populārākais valstī.
, 2008-09-24 15:32, pirms 16 gadiem
heh rakstīja: nevajag tikai aizmirst ka JA belgju vai letinju klubs tiks eiroliigaa tas vairs NEBUUS tas pats klubs bet attieciigi budzhets lielaaks un speeleetaaji citi, jo sponsoriem ir interesantaak eiroliigas tirgus, tur cita nauda par translaacijaam iet.

taa ka ir ljoti dumji teikt ka kaads vinnees tos pashus belgjus par 50.
Charleroi jau bij Eirolīgā. Kas viņiem tad traucēja atrast pienācīgu budžetu? Bija atsevišķi samērā normāli rezultāti, bet pamatā bezcerīgi zaudējumi. Tā pat Vācijas klubi(Bamberga, Skyliners) ar savām finansiālajām iespējām valstī nespēja izrādīt pienācīgu pretestību TOP klubiem. Te vaina manuprāt ir sporta veida popularitātē attiecīgajā valstī. Turklāt, salīdzinot ar tiem laikiem, grandi tagad pamatīgi pielikuši...
, 2008-09-24 15:53, pirms 16 gadiem
Tiešām sāk izskatīties, ka krievi piedraudējuši, lai dod divas vietas krieviem un ēbrejiem, savādāk uzstellēs KBL, kā draudu pastiprinošo piemēru minot KHL..blj
Ceru, ka tikai sazvērstības teorija
, 2008-09-24 16:26, pirms 16 gadiem
rush|er rakstīja: labi, labi. Ņemam citu piemēru.
Latvijas futbola Virslīga ir apm. vienāda līmeņa čempis kā Īrijas Premjerlīga. Tātad loģiski būtu, ja katra līga būtu pelnījusi vienādu ievērību EiROPĀ u.t.t.
No vienas puses mums ir īru čempis, kur ir normāli stadioni, normāls daudzums skatītāju, klubi ar bagātu vēsturi un leģendāriem spēlētājiem, kas ir sākuši gaitas šajā čempī un vēlāk pārgājuši augstākā līmenī (EPL), viss kārtīgi organizēts, klubiem ir normālas mājaslapas, valstī ir augsta līmeņa infrastruktūra u.t.t.
No otras puses mums ir Virslīga ar nožēlojamiem stadioniem pusei klubu, ar niecīgu skaitu skatītāju, ar klubiem, kas nāk un iet un ko vēsture par 20 gadiem ilgāk nav rakstāma, ar spēlētājiem, kas pēc Virslīgas ir pārsvarā sapuvuši "v pervom divizioni Rossiji", ar baru 10. šķiras leģionāru, ar sūdī.gu organizāciju, kad spēlētāji pat nelasa līgumus un līgumi sastādīti kā 17. gs. vergu tirdzniecības līgumi, ar klubiem bez mājaslapām vai mājaslapām tikai kirilicā, ar valsti, kurā tālu vēl līdz augsta līmeņa kārtībai visās jomās.
Ok, ar loģiku var saprast, ka, ja līmenis ir vienāds, tad ņemam no katras līgas pa 4 klubi labākie un taisām augstāka līmeņa līgu- bet ar mērķi nopelnīt un celt līgas prestižu, protams, attiecība būs 6:2 kaut kur īru labā, jo visiem ir skaidrs, ka Latvija nav ne tirgus kur nopelnīt, ne te kāds arī par tādu lietu interesējas.

Visu nevar izteikt tikai spēles līmenī. Tas pats ir ar KHL, kāpēc ārzemju klubi tur nelabprāt grib un gribēs pievienoties vismaz vēl pāris gadus. Tāpēc, ka tur viss ir di.rsā ar naudas atpelnīsānu, ar skatītājiem, ar mārketingu nekā citur Eiropā. Tik traki ir, ka atbrauc KHL komisija uz RD un paskatās kas ir izdarīts un aicina Simsonu nolasīt lekcijas visiem KHL klubiem par to kā pārdot līgu un savu klubu. UN TO DARĪSIM MĒS, LĪGAS JAUNIENĀCĒJI!

Eirolīga grib pelnīt, tāpēc viņiem ņeh.uj nav vajadzīga Krievija ar savām miljardieru izpriecām sporta veidā kas bez tam ne tuvu nav populārākais valstī.
ja tu ļoti daudz zini par Krivijas basketbolu naksies tevi apbedinat bet Eiroliga drizuma spele vismaz 2 vai pat 3 Krivijas klubi ,dimžel tivi tur niviens neklausies
, 2008-09-24 16:35, pirms 16 gadiem
rush|er rakstīja: kur tev vinji ir lieliski, ko ta shie ir novinnejusi pagajusogad Eiropā??? Eirolīgu CSKA... un tas viss!
Tāpat arī ukraiņi, tipa kaut vai Fiba būtu noviinējuši a NI-HU-JA.
kas viniem ir tāds sasniegts, ka viniem vajag vairak klubus Eiroligaa? Baigaa popularitate basim valstii, daudz skatitaju? Prognozeejams uzvaretajs cempii?
NI-HU-JA nav vini sasniegusi, Baronam zaudet tik prot. Viens divi normali klubi tik un tas ari viss, ko vini ir pelnijusi Eiroliga, jo Eiroliga spelee VARDI, nevis kaut kadi Triumfi vai Himki bez vestures... Lai vins ir mazliet labaks klubs, bet vinam nav ne normalas vestures, ne arenas, ne ari fanu, tad NAHHH vinu vajag Eiroliga, jo Eiroliga iet uz to, lai klubi klutu pelnosi un Krievijaa basketbols varbut bus pelnoss tikai tad, kad futbols un pec tam hokejs sasniegs tadu limeni
Kas tev tas par murgu pat nesaprotu ko komentēt: 1/ vai nu tu neieredzi krievus vai 2/ galīgi neorientējies basketbolā jeb 3/ raksti ar 2-3 promiļu reibumā.
, 2008-09-24 16:42, pirms 16 gadiem
smailiite rakstīja: ..un joprojām esmu pret Eirolīgas paplašināšanu, jo padomājiet, kas notiks ja pielaidīs 25 valstu čempionus: sviests, būtu "ļoooti interesanti" paskatīties, kā CSKA ar rezervistiem ar +50 saliek kkādu Portugāles Ovarense, Maccabi "sīvā cīņā" tikai ar +40 Šveices Benetton, vai Olympiacos ar pāris bijušajiem NBA spēlētajiem priekšgalā izrēķinās ar Nīderlandes Eifel Towers... Tā vairs nebūs Eirolīga (līmeņa ziņā praktiski pārliecināts esmu, ka būtu regress).. Vnk džekiem (ULEB vadībai) gribas palielināt savu maka biezumu piesaistot ne tik spēcīgās bet bagātas valstis un tas arī manuprāt ir galvenais iemesls..
Nevaru piekrist jo klāt nāks Eirolīgā tikai 6-8 klubi. Piemēram ja viens no Krievijas, varētu viens no Latvijas vēl viens Lietuvai varbūt arī no Izraēlas vai papildus vietu iedot francijai Turcijai un ja būs kvalifikācija Eirolīgā tad uz 30 nieku tiks kuras izsitušās caur kvalifikāciju-līdz ar to stipri līmenis noteikti nekritīsies un ja labi pacentīsies līmenis var nemainīties vai pat pieaugt-iedomājos ja nāktu klāt 2 krievu klubi piemēram maskavas Dinamo ar savu šīgada komplektāciju iespējams būs stiprāks par ACSK.
Ja labi grib līmeni var paaugstināt arī ar 32 komandu līdzdalību.
, 2008-09-24 16:51, pirms 16 gadiem
FUNS rakstīja: Kas tev tas par murgu pat nesaprotu ko komentēt: 1/ vai nu tu neieredzi krievus vai 2/ galīgi neorientējies basketbolā jeb 3/ raksti ar 2-3 promiļu reibumā.
es rakstu par to, ko doma Eiroliga, jo viniem neinterese cik naudas ir krievu klubiem, bet viniem interese kadas ir iespejas klubiem to naudu atpelnit un kur ir pateicigi tirgi basketbola attiostibai. UN Krievijaa lidz ar futbola izlases un klubu panakumiem un ari ar KHL dibinasanu, augsne basketbola attistibai nav ipasi laba, tapec sie tagad ar rosas ar kopigas ligas dibinasanu
, 2008-09-24 18:35, pirms 16 gadiem
rush|er rakstīja: es rakstu par to, ko doma Eiroliga, jo viniem neinterese cik naudas ir krievu klubiem, bet viniem interese kadas ir iespejas klubiem to naudu atpelnit un kur ir pateicigi tirgi basketbola attiostibai. UN Krievijaa lidz ar futbola izlases un klubu panakumiem un ari ar KHL dibinasanu, augsne basketbola attistibai nav ipasi laba, tapec sie tagad ar rosas ar kopigas ligas dibinasanu
Ko tu lieto?
, 2008-09-24 23:00, pirms 16 gadiem
kāpēc tikai otro? viņi noteikti grib cīnīties arī par pirmo vietu.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.