Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

VEF pretiniece ''Cholet'' ČL Top16 sāk ar uzvaru, ''Unicaja'' sakauj ''Tofas''

VEF pretiniece ''Cholet'' ČL Top16 sāk ar uzvaru, ''Unicaja'' sakauj ''Tofas''
Kregs Rendals. Foto: FIBA

FIBA Čempionu līgas Top 16 fāzi ar uzvaru sākusi VEF pretiniece grupu turnīrā ''Cholet''. Viena no turnīra galvenajām favorītēm Malagas ''Unicaja'' pārliecinoši apspēlēja Bursas ''Tofas''.

• I apakšgrupas Francijas ''Pro A'' klubu duelī VEF pretiniece ''Cholet'' mājās ar 98:93 pieveica Strasbūras SIG basketbolistus.

• Pēc pirmā puslaika Šolē vienība atradās iedzinējos ar astoņu punktu deficītu, ko pilnībā dzēsa trešajā ceturksnī, arī pārņemot vadību, un nosvēra svaru kausus par labu sev.

• Nīderlandiešu spēka uzbrucējs Emanuels Nzekvesi panākumu kaldināja ar 23 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām. Kregs Rendals pievienoja 19 punktus, bet par vienu mazāk Žeraldam Ajajī.

• Strasbūras komandā Fila Būta rēķinā 17 punkti, astoņas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles. Bijušais VEF centrs Nasirs Brukss sakrāja 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas.

• Turpat I grupā Malagas ''Unicaja'' ar 89:70 droši apspēlēja Turcijas Superlīgas vienību Bursas ''Tofas''.

• Ibona Navarro trenētie basketbolisti otro ceturksni uzvarēja ar 18 punktu pārsvaru – 24:6.

• Taisons Kārters ''Unicaja'' triumfu sekmēja ar 21 punktu, septiņām bumbām zem groziem un sešām piespēlēm. Kameronam Teiloram 12 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

• Žeļko Sakičs un Lūks Mejs ''Tofas'' rindās sakrāja attiecīgi 21+7 un 18+7.

• K grupā Top 16 fāzi ar uzvaru sāka Jeruzalemes ''Hapoel'', izbraukumā Grieķijā pagarinājumā apspēlējot Vasiļa Spanuļa trenēto ''Peristeri'' – 77:75.

• Papildlaika beigās uzvaru nesošo trejaci realizēja bijušais VEF saspēlnieks Kenets Smits.

• Smits arī produktīvākais Izraēlas vienībā – 22 punkti un sešas piespēles. Trevors Tompsons mājinieku labā sakrāja 16 punktus un astoņas atlēkušās bumbas.

FIBA Čempionu līga, I grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Unicaja1-0+19
2.Cholet1-0+5
3.Strasbourg0-1-5
4.Tofas0-1-19

FIBA Čempionu līga, K grupa

VKomandaU-Z+/-
1.Tenerife1-0+9
2.Hapoel J1-0+2
3.Peristeri0-1-2
4.Pinar Karsiyaka0-1-9

Izmantotie resursi:
https://www.championsleague.basketb...


Mārtiņš Gulbis 2023. gada 11. oktobrī Salaspilī. Foto: Ritvars Stankevičs
7

Ceturtdaļfināli Eirolīgā un Eiropas kausā: Mārtiņš Gulbis noslēdz darbu ar TTT

Mārtiņš Gulbis ir noslēdzis četru gadu darbu basketbola klubā "TTT Rīga", ceturtdien, 30. maijā, kļuva zināms Sportacentrs.com . Speciālists turpinās veikt galvenā trenera pienākumus Latvijas sieviešu valstsvienībā – un tā ir viņa prioritāte.
Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
8

Medijs: ''Baskonia'' varētu mēģināt piesaistīt Banki vakantajā trenera vietā

Boloņā bāzētais medijs ''Repubblica'' ziņo, ka Spānijas ACB klubs ''Baskonia'' šajā starpsezonā atkārtoti varētu mēģināt piesaistīt Latvijas izlases un ''Virtus'' galveno treneri Luku Banki. Kluba trenera vieta kļuva vakanta pēc tam, kad netika turpināta sadarbība ar Duško Ivanoviču.
Paula Strautmane. Kolāža: Charnay Basket

Latviešu rokāde "rozā kreklos": Paula Strautmane spēlēs Francijas elitē

Paula Strautmane 2025. gada sezonā pārstāvēs Francijas virslīgas klubu "Charnay Basket", otrdien, 28. maijā, informēja komandas preses dienests. Aizvadītajā sezonā klubā spēlēja Kate Vilka.