Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Uzkāpa komandas biedram uz kājas: Milutinovs izlaidīs aptuveni divus mēnešus

Uzkāpa komandas biedram uz kājas: Milutinovs izlaidīs aptuveni divus mēnešus
Nikola Milutinovs. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

Grieķijas čempionāta un ULEB Eirolīgas vienībai Pirejas ''Olympiacos'' atlikušo ziemas periodu nāksies iztikt bez serbu centra Nikola Milutinova, kurš pirmdienas derbijā pret ''Panathinaikos'' uzkāpa uz komandas biedra kājas un traumēja potīti.

Pirmdienas vakarā Grieķijas čempionāta 15. kārta noslēdzās ar Atēnu derbiju starp ''Olympiacos'' un ''Panathinaikos'' komandām, uzvaru ar 85:80 svinot zaļajiem. Trešās ceturtdaļas ievadā Oly palika bez pašreizējā pamatcentra – Nikola Milutinovs, atgriežoties aizsardzībā, uzkāpa uz kājas kluba kapteinim Kostam Papanikolau un savainoja potīti.

Sākotnēji tika paredzēts, ka Milutinovam vajadzēs izlaist mēnesi, taču savainojums izrādījies nopietnāks par pirmajām prognozēm - serbam būs jāizlaiž 7-8 nedēļas. Tādējādi Jorgosa Bardzokasa rīcībā palikuši tikai divi centri – cits serbs Filips Petruševs un iepriekš pie niecīgas lomas tikušais 21 gadu vecais grieķis Jorgoss Tanulis. Mustafa Fals ceļgala savainojuma dēļ nespēlēs vismaz trīs nedēļas.

Sagaidāms, ka ''Olympiacos'' brīvo aģentu tirgū meklēs pastiprinājumu garajā galā - viens no variantiem varētu būt amerikāņu centrs Stīvens Enoks, kurš vasarā no "Baskonia" pārgāja uz "Turk Telekom". Ar 13-2 ''Olympiacos'' ir otrajā vietā Grieķijas meistarsacīkstēs, bet Eirolīgā ''Olympiacos'' ar 12-10 ieņem sesto vietu. Milutinovs Eirolīgas sezonā sācis četras no divdesmit spēlēm un vidēji 19,7 minūtēs sakrājis 8,7 punktus un 5,8 atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
https://basketnews.com/news-200658-...
https://twitter.com/matty_vanpersie...
https://twitter.com/Eurohoopsnet/st...


Mārtiņš Gulbis 2023. gada 11. oktobrī Salaspilī. Foto: Ritvars Stankevičs
7

Ceturtdaļfināli Eirolīgā un Eiropas kausā: Mārtiņš Gulbis noslēdz darbu ar TTT

Mārtiņš Gulbis ir noslēdzis četru gadu darbu basketbola klubā "TTT Rīga", ceturtdien, 30. maijā, kļuva zināms Sportacentrs.com . Speciālists turpinās veikt galvenā trenera pienākumus Latvijas sieviešu valstsvienībā – un tā ir viņa prioritāte.
Luka Banki. Foto: Virtus Bologna
8

Medijs: ''Baskonia'' varētu mēģināt piesaistīt Banki vakantajā trenera vietā

Boloņā bāzētais medijs ''Repubblica'' ziņo, ka Spānijas ACB klubs ''Baskonia'' šajā starpsezonā atkārtoti varētu mēģināt piesaistīt Latvijas izlases un ''Virtus'' galveno treneri Luku Banki. Kluba trenera vieta kļuva vakanta pēc tam, kad netika turpināta sadarbība ar Duško Ivanoviču.
Paula Strautmane. Kolāža: Charnay Basket

Latviešu rokāde "rozā kreklos": Paula Strautmane spēlēs Francijas elitē

Paula Strautmane 2025. gada sezonā pārstāvēs Francijas virslīgas klubu "Charnay Basket", otrdien, 28. maijā, informēja komandas preses dienests. Aizvadītajā sezonā klubā spēlēja Kate Vilka.