Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Pēteris Neimanis

Eiropas kausā tālāk jau sešas

Eiropas kausā tālāk jau sešas
Jānis Blūms spēlēs arī Eiropas kausa otrajā posmā.
Foto: bilbaobasket.biz

ULEB Eiropas kausā pēc četrām kārtām zināmas jau sešas komandas, kuras garantējušas sev vietu turnīra nākamajā kārtā. Tās ir pa divām komandām no Krievijas un Itālijas, un pa vienai no Spānijas un Beļģijas.

Pēc vakar izcīnītās uzvaras 93:72 pret "CEZ Nymburk", kas komandai bija ceturtā tik pat mačos, nākamajām posmam kvalificējās Jāņa Blūma pārstāvētā "Iurbentia Bilbao". Blūma klubs ir pārliecinošs H grupas līderis, jo otrās vietas īpašnieces "Hemofarm" rēķinā ir divi panākumi un divi zaudējumi.

Blūms līdz šim vidēja mačā izcēlies ar 12,3 punktiem, 2,3 piespēlēm un viņam ir viens no labākajiem lietderības koeficientiem komandā - 11,5. Jānis pēc četriem mačiem ir precīzākais tālmetienu realizēājs visā turnirā, mērķī raidot 10 no 12 metieniem.

Divas komandas kvalificējušās tālākajām cīņām no C grupas – tās ir Itālijas "Benneton Basket" (4/0) un Krievijas "Khimki" (3/1). Otro reizi pēc kārtas pārspējuši Maskavas "Dynamo", vietu nākamajā kārtā nodrošināja arī "Barona/LMT" grupas biedri "Unics" spēlētāji, kuri nav zaudējuši nevienā no četrām spēlēm. Bez zaudējumiem līdz šim cīnījušās arī F un G grupu līderes – beļģu "Spirou Basket" un spāņu "Pamesa".

Jāpiebilst, ka Eiropas kausa otrajā kārtā spēlēs katras grupas divas labākās komandas, kuras tiks sadalītas četrās apakšgrupās. Pēc divu apļu cīņām astoņas labākās vienībās (pa divām no katras grupas) iekļūs izslēgšanas mačos.

Izmantotie resursi
eurocupbasketball.com


, 2008-12-17 10:29, pirms 15 gadiem
YEs Blūms vismaz
, 2008-12-17 10:37, pirms 15 gadiem
tas nozime ka bus viens LV speletajs nakama kartaa un visticamak viena komanda! ari gribetos divas bet nedomaju ka Barons uzvilks Dynamo un Unics
, 2008-12-17 10:43, pirms 15 gadiem
vienigais ko var ceret ir ka barons uzvilks cauras zejkes .. veiksmei
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.
Markuss Hovards. Foto: Baskonia

''Baskonia'' ilgtermiņā pagarina līgumu ar uzbrukuma līderi Hovardu

Spānijas ACB līgas klubs ''Baskonia'' paziņojis, ka līdz 2027./2028. gada sezonas beigām ir pagarinājis līgumu ar uzbrukuma līderi Markusu Hovardu.