Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Kajaks

"Panathinaikos" bez zaudējumiem

Bez zaudējumiem turpina cīnīties pagājušās sezonas Eirolīgas čempioni "Panathinaikos", kas mājās ar rezultātu 76:66 pārspēja Spānijas vicečempionus "AXA Barcelona".

Par pagājušās sezonas labāko Eirolīgas aizsargu atzītais Dimitros Diamantidis (att.) bija rezultatīvākais spēlētājs "Panathinaikos" vienībā, gūstot 15 punktus, izcīnot septiņas atlēkušās bumbas un pārtvērot piecas pretinieku piespēles. Tāpat savu artavu uzvaras kaldināšanā pielika Šarūns Jasikēvičs, kurš spēlē iesaistījās no rezervistu soliņa, sametot 13 punktus un atdodot četras rezultatīvas piespēles.

Vērojot spēli radās pārliecība, ka Duško Ivanoviča trenētajiem vīriem reālu iespēju Spānijā atgriezties ar uzvaru nemaz nebija. Pozicionālajā spēlē krietni labāk jutās mājinieki, turklāt "Barcelona" neizdevās parādīt savu ierasto karstasinību laukumā, kas bieži spēj izsist no līdzsvara pretiniekus. Jāatzīst, ka pēc pabālā sezonas starta Eirolīgas čempioni ar katru spēli demonstrē aizvien organizētāku basketbolistu. Tas skaidrojams ar faktu, ka komandā parādījušies vairāki jauni spēlētāji (Jasikēvičs, Spanulis, Zizičs, Vinstons), kas tikai tagad pilnībā adaptējušies Zeļko Obradoviča veidotajām taktiskajām shēmām un spēles izpratnei. Lai arī pēc puslaika minimāls pārsvars (37:36) piederēja "Barcelona", pēc pārtraukuma laukumā tempu diktēja Grieķijas čempioni, uzvarot ar rezultātu 76:66.

"Barcelona" labā 16 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja horvātu centrs Mario Kasuns, bet franču uzbrucēja Mišela Morandē kontā 14 punkti. Spānijas vicečempioniem šis bija otrais zaudējums četrās spēlēs. Nākamajā kārtā C grupā gaidāms spāņu derbijs, jo savā starpā tiksies "Barcelona" un "Real Madrid".

Citā C grupas spēlē pie pirmās uzvaras tika Romas "Lottomatica", kas savu skatītāju priekšā sagrāva Bambergas "Brose Basket" ar rezultātu 81:57. 15 punkti un četras pārtvertas piespēles horvātu saspēles vadītāja Roko Leni Ukiča kontā, bet cits Romas talants Erazems Lorbeks atzīmējās ar double-double - 12 punkti un 11 atlēkušās bumbas. "Brose Basket", kas piedzīvoja ceturto zaudējumu četrās spēlēs, labā 16 punktus guva Demonds Grīns, tiesa, realizējot vien četrus no 11 tālmetieniem.

Eirolīgas C grupas tabula
1. Real Madrid 4-0 +35
2. Panathinaikos 4-0 +22
3. Barcelona 2-2 +8
4. Fenerbache 2-2 +3
5. Partizan Igokea 2-2 -11
6. Lottomatica 1-3 -4
7. Roanne 1-4 -11
8. Brose Basket -51
* vieta, komanda, uzvaras, zaudējumi, gūto/ielaisto punktu attiecība

Izmantotie resursi:
www.euroleague.net


, 2007-11-15 23:47, pirms 17 gadiem
nu, monstri....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-16 07:06, pirms 17 gadiem
Kasuns - Eiropa??? wtf
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-16 07:42, pirms 17 gadiem
Principa nea!


Esmu kaut ko palaidis garam!
, 2007-11-16 10:39, pirms 17 gadiem
Jasikēvičs bija labs! Var redzēt, ka vēl nav formā, bet tik un tā labs...
, 2007-11-16 12:52, pirms 17 gadiem
to chankers:

vins tak bija formaa, es speli redzeju un redzeju ari to ka Sharam bija gan maika, gan bikses, gan kajas botes

varbut sportiska forma bija ne ta labaka bet mu pareja forma bija - vel pie tam skaisti balta
Foto: KK Crvena zvezda

Sarkanā zvaigzne nokaitētā Belgradas derbijā septīto reizi triumfē Adrijas līgā

Kopš 2015. gada septiņas reizes Adrijas līgā basketbolā triumfējusi Belgradas "Crvena zvezda", kura šīs sezonas finālsērijā "Partizan" vienību pārspēja visās trijās cīņās.
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
Maiks Džeimss. Foto: AFP/Scanpix
1

Pirmo reizi karjerā par Eirolīgas sezonas MVP atzīts Maiks Džeimss

LETA. "Monaco" saspēles vadītājs Maiks Džeimss atzīts par ULEB Eirolīgas šīs sezonas vērtīgāko spēlētāju, amerikāņu basketbolistam šo atzinību izpelnoties pirmo reizi karjerā.