Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:377, Did:0, useCase: 3

Sportacentrs.com lietotāji: "Basketbolistiem pietrūka meistarības un pareizas attieksmes"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sportacentrs.com lietotāji: "Basketbolistiem pietrūka meistarības un pareizas attieksmes"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Lielākā daļa Sportacentrs.com lietotāju uzskata, ka Latvijas basketobola izlasei Eiropas čempionātā pietrūka meistarības un pareizas attieksmes, lai sasniegtu labāku rezultātu.

Latvija šajā čempionātā izcīnīja vienu uzvaru, ar 68:62 pieveicot Vāciju un piedzīvoja divus zaudējumus - 68:81 pret Krieviju un 51:60 pret Franciju. Ar šādu sniegumu mūsējiem nepietika, lai kvalificētos nākamajam posmam, un čempionāts Latvijai beidzās jau pēc pirmajām trīs spēlēm.

Lielākā daļa no Sportacentrs.com aptaujā piedalījušos lietotāju (kopumā tādi bija 777) uzskata, ka mūsējiem labāka rezultāta sasniegšanai pietrūka meistarības un pareizas attieksmes - tā uzskata 39% respondentu jeb 301 lietotājs. 28% jeb 214 lietotāji domā, ka latviešiem pietrūka aukstasinības izšķirošajos brīžos.

Savukārt 19% jeb 145 aptaujā piedalījušos uzskata, ka čempionātā nospēlējām savā līmenī, un ieņemtā vieta (13.) ir mūms atbilstoša, bet 117 lietotāji (15%) piekrīt viedoklim, ka atbildība par rezultātiem jāuzņemas komandas treneriem.

  +5 [+] [-]

, 2009-09-11 10:42, pirms 15 gadiem
Tas kurš izdomāja TAGAD VAI NEKAD saukli,lai labāk pats brīvprātīgi dodas atzīties uz policiju, citādi izlase ar Kambi priekšgalā ies meklēt

 +10 [+] [-]

, 2009-09-11 10:42, pirms 15 gadiem
lai ari jus saucaites sportacentrs.lv manaa sirdii jus esat esports.lv bet tas taa..

  +4 [+] [-]

, 2009-09-11 10:43, pirms 15 gadiem
SODIŅI daudzko izšķīra

  +7 [+] [-]

, 2009-09-11 10:49, pirms 15 gadiem
kaadas meistariibas pietruuka.....

tiiri attieksme un zvaigžņu slimiba ir jaarstee

  +2 [+] [-]

, 2009-09-11 10:56, pirms 15 gadiem
Protams ka pietruuka meistariibas,kas arii atspogulojaas statistikaa,ne 1p,ne 2p,kur nu veel 3p metieni paarsniedza 50% atziimi!Pietiek vienreiz novelt vainu uz kkaadiem mistiskiem apstaakļiem!

  +2 [+] [-]

, 2009-09-11 11:00, pirms 15 gadiem
Praktiski, jau 15.-10. vietai arī ir tas mūsu līmenis, bet pie apstākļu sakritības ir iespēja uzlekt, tā teikt, augstāk par savu pakaļu. Teiksim 8. 7. iespējams arī 6. vieta varbūt. bet tad ir jābūt veiksmīgai, ļoti veiksmīgai grupai, lai var iziet no grupas un ne tukšā, bet jau ar kautkādiem punktiem. Pēc tam ļooooti veiksmīgi nospēlēt otro kārtu un dabūt parocīgu pretinieku izslēgšanas fāzē...

Lai kautkas tāds notiktos ir jābūt KOMANDAI. Džekiem ir jātic, ka viņi var. Jābūt vienotiem un bez iekšējā naida. Aizsardzībai ir jābūt kā minimums tādai kā spēlē pret Vāciju. Un pats galvenais ir jābūt uzbrukumam, ir jābūt kombinācijām, nevis tikai groza apakša, bet arī tālais un pustālais metiens (ar precizitāti vismaz 50%, nevis kā šogad Helmanim ) Individuļaā meistarība ir daudz maz ok, kam labāka, kam švakāka, vidējais ir OK. Un ja nav mums tādas zvaigznes kā Pārkers, Diavs (par spāņiem, Slovēņiem... nemaz nerunājot) tad ir jāspēlē, kā komandai, sabalansēti un vienam otru papildinot
Nu lūk, tagad skatamies, cik tas ir reāli, cik bieži mums tas ir izdevies, un vai paši maz tam varam noticēt...

  +1 [+] [-]

, 2009-09-11 11:10, pirms 15 gadiem
isti nepiekritu, jo speletaji tachu ir meistarigi ka neka labakais sastavs kads bijis... bet nu ja veiksmes toch pietruka!

  +1 [+] [-]

, 2009-09-11 11:17, pirms 15 gadiem
Sagatavošanās posms ir bijis nekāds, jo sakarīgas spēles uzbrukumā nebija, arī sodiņus meta slikti. Un psihologiskā sagatavotība klibo. Lietuviešiem arī negāja, bet vismaz spēli viņi rādīja sakarīgu un nebija mocīšanās. Man jāsaka, ka Latvija 2. un 3. spēlē taisīja rezultātu tikai no nenormālas centības aizsardzībā, bet uzbrukumos lielāko tiesu mocījās. Nu un sodiņu realizācijas procents!
Un kārtējo reizi nenovērtē pretinieku. Iedomājās, ka Krieviju mierīgi varēs vinnēt....ne tikai nevinnēja, bet arī spēles galotnē zaudēja izšķirošos punktus.
Varētu teikt, ka vienīgi Kambala nospēlēja teicami... bet izrādās priekšpilsētas španas gājieni nav aizmirsti. NERVI un veselais saprāts!!! Tās ir galvenās lietas, kas pietrūka gan spēlētājiem, gan treneriem, gan basketbola vadībai.
Emocijas pirms čempja bija sakurinātas tik karstas, it kā izšķirtos Latvijas valsts liktenis. Ir jānolaižas uz zemes un jāsāk viss no sākuma. Un nevajag raut uz izlasi cilvēkus, kas tur negrib spēlēt. Nekas nenotiks, ja Lietuvā nespēlēsim pēc diviem gadiem. Labāk padomājam par Latvijas basketbola saimniecības zemākajiem stāviem, par jauno basketbolistu izaugsmi. Potenciāls ir, tik nedrīkst visu sačakarēt pašiem. Dzīve ir gara un jādomā ir tālāk uz priekšu par 2 gadu ciklu.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-11 11:20, pirms 15 gadiem
Uzskatu, ka Latvijas izlases basketbolistiem treniņos ir jānodarbojas tikai!!! ar soda metienu mešanu. Nav jēgas mācīties visādas kombinācijas, jo kā rāda spēle, tad kombinācija ir tikai viena: saspēles vadītājs 18 sekundes driblē, tad cenšas iespēlēt centram, ja neizdodas tad taisa zilo caurgājienu ar iespēju atmest bumbu atpakaļ.
Starp citu, kāds var izskaidrot,kāpēc Latvijai pietiktu ar plus 8, ja tad ar Vāciju būtu vienāds mīnus 5?

  +1 [+] [-]

, 2009-09-11 11:21, pirms 15 gadiem
Kad būs raksts par federācijas izgāzšanos?!?!? Dodiet tautai patiesību!!! Cik noprotu, SC labas attiecības ar Kehri & Co, bet vai tāpēc jānoklusē stulbākā kļūda no vadības puses?!?

  +4 [+] [-]

, 2009-09-11 11:23, pirms 15 gadiem
Kautkā nepiekrītu šim viedoklim. Šis bija tas čempionāts, kur mūsu izlase zaudēja jau pirms paša čempionāta un zaudēja to var teikt ārpus laukuma, nevis šajās trīs spēlēs.

Zaudēja, jo:

1) vēljoprojām dažiem ir problēmas ar attieksmi pret savu darbu kā profesionālam sportistam. Un tas ka esi "pirmais ciemā" ok vari jau izklaidēties pirkstus gaisā turot un paļauties uz to ka vieta izlasē garantēta, bet nevjag aizmirst, kamēr nēesi sasniedzis kautko Eiropas līmenī, tikmēr tu arī paliec krutākais "vecis ciemā"

2) iekšējās problēmas izlasē ar saustarpējiem konfliktiem

3) man liekas nevisia labi bija izveidojusies sapratne starp spēlētājiem un treneri. Arī treneris pieļāva rupjas taktiskās kļūdas, vai arī iespējams ka nebija viņam tā autoritāte un spēlētāji bieži spēlēja uz savu galvu

4) dažiem spēlētājiem bija neapmierinātība ar faniem, kā rezultātā pēc "uzbraucieniem" faniem, paši spēlētāji iedzina sevi vēl lielākā stūrī. Jo pēc šiem pārmetumiem, no viņu puses bija jāparāda obligāti labākā spēle pēc tam, bet tas uzlika papildus psiholoģisko slogu.

5) treneru palīgi arī nebija tie labākie. Man liekas tik augstprātīgas atbildes sporta studijā kā sniedza Miglinieks neviens vēl tā nebija runājis.

  +1 [+] [-]

, 2009-09-11 11:28, pirms 15 gadiem
Ar meistaribu viss OK.... viss ir tikai attieksme.

     [+] [-]

, 2009-09-11 11:33, pirms 15 gadiem
www.slalomskaters.lv rakstīja: Tas kurš izdomāja TAGAD VAI NEKAD saukli,lai labāk pats brīvprātīgi dodas atzīties uz policiju, citādi izlase ar Kambi priekšgalā ies meklēt
normāls sauklis, ja būtu visi ierindā būtu citādāk....

  +2 [+] [-]

, 2009-09-11 11:40, pirms 15 gadiem
P.S. Izskatījās, ka mums ir OK saspēles vadītāji, bet KV noteikti nospēlēja zem sava līmeņa, Blūms - teiksim tā, nekļūdījās, bet arī neizvilka.
No Biedriņa 1. un 3. spēlē gaidīja brīnumus, bet brīnumi bija tikai 2. spēlē.
Janičenoks nospēlēja normāli, tikai dīvains 1.p. un 2.p. realizācijas procents.
šķēli visi lamāja, bet beigās ne pārāk slikta statistika. Ačīmredzot - talants ir, bet normāļas galvas nav, lai izmantotu savus plusus un izvairītos no vājajām īpašībām.
Un vēl. Soliņš bija par īsu. Vadošie tika nodzīti, bet otrais sastāvs palika jēls un kad nebija variantu, nevarēja uzņemties atbildību.

     [+] [-]

, 2009-09-11 11:42, pirms 15 gadiem
moretto rakstīja: normāls sauklis, ja būtu visi ierindā būtu citādāk....
Visi ierindā nebūs nekad. Ko tad teikt lietuviešiem? Viņiem no tiem, kas nespēlēja, 2x labāka izlase būtu.

     [+] [-]

, 2009-09-11 11:46, pirms 15 gadiem
qwyx rakstīja: Uzskatu, ka Latvijas izlases basketbolistiem treniņos ir jānodarbojas tikai!!! ar soda metienu mešanu. Nav jēgas mācīties visādas kombinācijas, jo kā rāda spēle, tad kombinācija ir tikai viena: saspēles vadītājs 18 sekundes driblē, tad cenšas iespēlēt centram, ja neizdodas tad taisa zilo caurgājienu ar iespēju atmest bumbu atpakaļ.
Cik noprotu, tad basi laikam pats nespele? Soda metienu kaut lidz vemsanai vari trenet, bet ta pat var aizpust izskirosa bridi garam 2 vai pat vairak. Tas tapec, ka "metiens sakas galva", to jebkurs basketbola treneris tev pateiks. Acimredzami, ka negacijas ap un par izlasi loti specigi iespaidoja musu speletajus, ja var but tik zems metienu % gan vispar no speles, gan ipashi sodinos, nemot vera, ka Lat izlase it ka vienmer ir bijusi slavena tiesi ar saviem snaiperiem.

     [+] [-]

, 2009-09-11 12:26, pirms 15 gadiem
es nesaprotu pie***sas, vajadzeeja taisiit taas reklaamas tagad vai nekad un taa jau ir entos gadus , un ECH izgaazamies , jaadara ka ar futbola izlasi nekaadu baigo reklaamu, klusaam mieriigi un bez panaakumiem neizpalikt nekaads papildus stress, vai atbildiiba pret lidzjuteejiem, uzskatu ka tas ir viens no ceeloniem kaadeel mees izgaazamies , bet protams ne vieniigais!!!
Tomeer ceru ka muusu izlases 4ali nenokars galvas un paarstaavees turpmaak Latvijas izlasi, jo sports Latvijaa ir vieniigais kas var muus prieceet!!!

     [+] [-]

, 2009-09-11 12:29, pirms 15 gadiem
Nav jau to citu kurus ņemt izlasē. Ir jau riebīgi skatīties kā Blūms pazaudē 15 sek. uzbrukumā, bet savādāk viņš nemāk.
Tomēr pa 2 mēnešiem varēja iespēlēt pāris kombinācijas un derētu saskaitīt -cik reizes tika izmests brīdī kad neviens garais nevar cīnīties!
Jau no pirmajām pārbaudes spēlēm varēja redzēt ka iekrītam spēlējot zonu-tad kamdēļ izšķirošos mačos bija jāriskē?

     [+] [-]

, 2009-09-11 12:40, pirms 15 gadiem
qwyx rakstīja: Uzskatu, ka Latvijas izlases basketbolistiem treniņos ir jānodarbojas tikai!!! ar soda metienu mešanu. Nav jēgas mācīties visādas kombinācijas, jo kā rāda spēle, tad kombinācija ir tikai viena: saspēles vadītājs 18 sekundes driblē, tad cenšas iespēlēt centram, ja neizdodas tad taisa zilo caurgājienu ar iespēju atmest bumbu atpakaļ.
Starp citu, kāds var izskaidrot,kāpēc Latvijai pietiktu ar plus 8, ja tad ar Vāciju būtu vienāds mīnus 5?
Ja ir vienāds tad skatās savtaropējo spēli, kurā mēs uzvarētu...

     [+] [-]

, 2009-09-11 12:52, pirms 15 gadiem
KRISSS72 rakstīja: Nav jau to citu kurus ņemt izlasē. Ir jau riebīgi skatīties kā Blūms pazaudē 15 sek. uzbrukumā, bet savādāk viņš nemāk.
Tomēr pa 2 mēnešiem varēja iespēlēt pāris kombinācijas un derētu saskaitīt -cik reizes tika izmests brīdī kad neviens garais nevar cīnīties!
Jau no pirmajām pārbaudes spēlēm varēja redzēt ka iekrītam spēlējot zonu-tad kamdēļ izšķirošos mačos bija jāriskē?
Kapēc turpinājām sekt zonu apzinoties, ka mums paliek brīvi stūri? Jo cilvēks cilvēku mēs tik efektīvi nenosegtu. Kurš var nosegt 1 pre 1 Pārkeru, Diavu? Otrs aspekts, NBA spēlētāji praktiski nespēlē pret zonu, tas viņiem rada problēmas (to zonu ko spļeē NBA nevar saugt par zonu ) Vācijai nebija NBA veču, bet mēs vienalga spēlējām zonu'? Visticamāk, tādēl, ka viņa nesa rezultātu, Vāciešiem nebija Diavs (kurš NBA skaitās, labs snaiperis un tieši pēdējās sekundēs un izškīrošajos brīžos Suns spēlēja uz viņu) varējām cerētm, ka veiksies labāk, turklāt Zonas aizsardzība mūsu večus saliedēja un tā mēs labāk cīnījāmies.

Par tiem metieniem tev taisnība, bet tas vienmēr ir bijis LV izlasei, ka metam, jo gadās, kad iekrīt Vairāk mani satrauc mūsu spēlē pie plus 6, +10. kapēc tad sākas avantūras un truļu lidināšana, vaitiešam pa 18 gadiem basketbolā mūsu snaiperi nav sapratuši, ka situācijās pie +10 galvenais nav palielināt pārsvaru bet noturēt? Ka drošāk ir metiens no tuvas distances nevis no 8 metriem turklāt nesagatavots un pāri rokām?

     [+] [-]

, 2009-09-11 13:42, pirms 15 gadiem
ko juus te par attieksmi diršat,ja vispaar neko nezinat,kādai tad tai attieksmei ir jābūt???????????????
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-11 14:53, pirms 15 gadiem
mini-lv rakstīja: visvairak pietruka berzins!!!!!!!!!!!!!
Man gna liekas, ka S. Valters.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-11 17:46, pirms 15 gadiem
Viss jau ir labi, bet mūsu basketbolistu attieksme -Kambala ,pārējie zem katras kritikas un AB spēle pret Franciju.000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 000000000000000 0

     [+] [-]

, 2009-09-11 19:34, pirms 15 gadiem
Uzskay, ka atbildība par neikļūšanu nākamajā kārtā jāuzņemas treneru korpusam, jo čaļi pat nezināja, ka pietiek ar +8 KĀ arī domāju, ka kļūda bija laukumā pašās beigās turēt Kalvi, jo čalis jau spēles laikā aizpūta garām sodiņus tad kur nu vēl pašā izšķirošajā brīdī.

TAKTISKAS kļūdas izšķirošajos brīžos.

     [+] [-]

, 2009-09-11 19:36, pirms 15 gadiem
Ar attieksmi 'jus domājat nav kārtībā? Man gan likās un pat varēja redzēt ka čaļi kapā ar max atdevi! Jautājums par meistarību...