Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Ticēt uzvarai

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Ticēt uzvarai
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

Latvijai nav ko zaudēt, Krievijai risks izgāzties ir daudz lielāks un laukuma saimniecēm ir iespēja sagādāt lielāko pārsteigumu čempionātā, pēc divpadsmit gadu pārtraukuma atstājot pašreizējās Eiropas čempiones ārpus labāko četrinieka.

Krievija, startējot zem baltzilsarkanā karoga, iepriekšējo reizi ārpus labāko četrinieka palika 1997. gadā Ungārijā, ierindojoties sestajā vietā aiz Lietuvas, Slovākijas, Vācijas, Ungārijas un Spānijas.

Nākamajos piecos čempionātos krievietes finišēja trijniekā, ievācot pa diviem zelta un sudraba, kā arī vienu bronzas medaļu komplektu. Tiesa, kontinenta čempioņu godā Latvijas austrumu kaimiņienes pirmo reizi nokļuva tikai 2003. gadā Grieķijā, pēc četriem gadiem līdzīgu panākumu atkārtojot Itālijā.

FIBA turnīros Krievija citām Eiropas komandām pēdējos trīs gados zaudējusi trīs reizes. 2007. gadā Eiropas čempionātā Itālijā tika piedzīvota neveiksme pret Serbiju, 2008. gada 2. augustā Hainiņā, Ķīnā tolaik Igora Grudina trenētā komanda atzina Latvijas pārākumu FIBA otrajā „Dimanta bumbas” turnīrā, bet pirms divām dienām Krievijas piecu uzvaru gājienu pārtrauca Pjēra Vensāna vadītā Francija.

Tagad krievietes atrodas jauna Olimpiskā cikla sākumā, par galveno mērķi izvirzot spēlēšanu 2012. gada Londonas Olimpisko spēļu finālā. Zem sava karoga Olimpiādes spēļu fināls Krievijai palicis nesasniegts, jo 1992. gadā Barselonā zelts tika izcīnīts NVS komandas rindās. Lielo mērķi izvirzījis divu darboņu duets jaunā izlases ģenerālmenedžera Šabtaja fon Kalmanoviča un Krievijas basketbola federācijas prezidenta Sergeja Černova personās.

Turnīros ceļā uz Londonu no Krievijas spēlētājām tiek prasītas tikai zelta godalgas un minimālais uzdevums ir spēlēt vismaz finālā.

Latvijai uz to nav jānoskatās no malas. Tieši otrādi, jāizmanto, turklāt iespējams atrast spēka un papildinājumu rezerves. Pirmo reizi čempionātā vienlaikus augstā līmenī varēs spēlēt Latvijas centru duets Tamane-Brumermane (spēlē ar Spāniju Zanei nācās cīnīties ar iepriekšējā sacensībā gūtā savainojuma sekām). Lielāks nekā agrāk bijis rezervistu devums, lielu darbu aizsardzībā un uzbrukumā paveicot Ditai Krūmbergai un Kristīnei Kārkliņai (abas gan jau paspējušas laukumā doties arī pamatsastāvā). Iepriekšējās spēlēs rādīto sniegumu alkst uzlabot komandas līderes un nevar nenovērtēt līdzjutēju sniegto atbalstu.

Ticam uzvarai!

This is your time, fragments no filmas „Miracle”, YouTube video (1980. gada Ziemas Olimpiskajās spēlēs amerikāņu komanda hokeja turnīrā apspēlēja PSRS profesionāļus, izcīnot vienu no lielākajām uzvarām sporta vēsturē)

  +4 [+] [-]

, 2009-06-18 14:56, pirms 15 gadiem
Pilnīgi piekrītu, ka mēs ticam UZVARAI!!!!!!! Šodien tiks piebeigta Krievijas izlase!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Spiegs08
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2009-06-18 15:14, pirms 15 gadiem
Cerība muļka mierinājums, tapēc ir vērts cerēt

  +3 [+] [-]

, 2009-06-18 15:41, pirms 15 gadiem
Anete, Ieva, Gunta, Liene, Zane, Anda, Kristīne, Zane, Aija, Dita, Aija, Sabīne! Ne jau uzvara ir galvenais šajā spēlē bet gan tas, lai Jūs laukumā un mēs tribīnēs un pie tv ekrāniem no pirmās līdz pēdējai minūtei gan priekos, gan bēdās būtu visi kā viens!

p.s. Jūs tiešām to varat!

     [+] [-]

, 2009-06-18 16:00, pirms 15 gadiem
Ticeet jau var kaut vai tad kad mums ir pati mazaakaa ceriiba vineet

     [+] [-]

, 2009-06-18 18:16, pirms 15 gadiem
Heh, mans video Ceru, ka meitenes noskatijaas

Aiziet, uz areenu