Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Rīgā pa īstam un līdz galam!

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Rīgā pa īstam un līdz galam!
Mediju koordinators Māris Noviks aicina -
visi uz Rīgu atbalstīt meitenes!
Foto: Romualds Vambuts no Liepājas

Eiropas dāmu čempionāta pirmais posms aizvadīts, un Latvijas zeltenes to paveikušas godam, trīs spēlēs izcīnot trīs panākumus. Komanda parādījusi ne tikai savu līderu meistarību, bet komandas vienotību un dvēseli cīņā par katru laukuma centimetru.

Pirmā spēle: uz emocijām

Būtībā polietes tika salauztas jau pirmajās četrās spēles minūtēs, kad izdevās izrāviens 12:1. Desmit punktu pārsvars bija mazākais – mača gaitā tas tikai pieauga. Lieliski izdevās darboties sava laukuma pusē, jo, lai arī polietes izmeta gandrīz tikpat daudz metienu, precīzi no tiem bija vairāk nekā par 20 procentiem mazāk. Noteikti savu iespaidu uz to atstāja Polijas līderes Bibžickas izkrišana no ierindas pēc 16 spēlētām minūtēm.

Otrā spēle: salaužam ātri

Grūtais sākums nāca par labu – meitenes saprata, ka uzvara neatnāks tāpat vien un, lai pie tās tiktu, būs krietni jāpastrādā. To arī dāmas darīja, un sekoja rezultāts. Baško ļoti labi parādīja, kāpēc ir kapteine, uzņemoties līderes lomu un praktiski vienatnē uzbrukumā laužot spēli. Pēc tam jau vieglāk kļuva arī pārējām, un metieni biežāk krita cauri tīkliņam nekā sākumā. Sniegumu, kādu sagaidām vienmēr, nodemonstrēja Tamane, esot pārāka par oponentēm visos spēles komponentos. Arī Anete parādīja, kāpēc i Eiropas labākā spēlētāja. Uzbrukums ir viena lieta, tomēr lielākais nopelns bija komandas saskaņotajai darbībai aizsardzībā, kas bija pieļaujami agresīva. Zvirgzdiņš mainīja sistēmas un ar mainīgo aizsardzību jauca prātu pretiniecēm.

Trešā spēle: atslābumus nepieļaut!

Šoreiz noskaņoties simtprocentīgai cīņai aizsardzībā neizdevās vēl ilgāk nekā pret ungārietēm, līdz ar to ilgāku laiku grieķietes turējās līdzi mūsu meitenēm. Krūmberga ar katru spēles minūti jūtas arvien drošāk un no spēles iemestie punkti noteikti palīdzēs iegūt vēl lielāku pārliecību par savu patieso varējumu. Tomēr otrais puslaiks lieliski parādīja mūsu vājās vietas, būtībā tikai vienu – meitenes pēc veiksmīgā sākuma atslāba, un nebija vairs vērojama iepriekš redzētā cīņa.

Protams, neviens prātīgs cilvēks nepārmetīs meitenēm par trīs dienas pēc kārtas vienādā līmenī neaizvadītām spēlēm, tomēr viens jāsaprot – aizsardzībā atslābumus pieļaut nedrīkst. Ļoti labi atšķirību starp šo un pirmajām divām spēlēm parādīja statistika - ja pirmajos divos mačos soda laukumā gūto punktu skaita ziņā mūsu dāmas grāva pretinieces, tad pret Grieķiju šie skaitļi bija ļoti līdzīgi.

Ap un apkārt

- Skaistumu near nepamanīt: 43 minūtes pirms atklāšanas spēles mūsu meitenes noskrien gar laukuma galu uz treninzāli, un līdzjutēji sarīko pamatīgas ovācijas.
- Diemžēl balto kreklu efektu pirmajā spēlē neizdodas īstenot – līdzjutēji kūtri dodas pakaļ "Swedbank" dāvinātajiem krekliņiem.
- Lai arī biļetes uz mačiem ir izpārdotas, atklāšanas spēlē tribīnēs bija saredzamas tukšas vietas – visi ielūgtie viesi nav izmantojuši iespēju ierasties.
- Vairākas spānietes, iesildoties mačiem, liek no augšas – vismaz mēģina.
- Valdemoro, kura pirmajā posmā nespēlē, sirsnīgi pļāpā ar reportieriem.
- Grieķietes var iztikt bez līdzjutēju pilnām tribīnēm – rezervistes no soliņa katru spēles sekundi atbalsta partneres laukumā īstenu dienvidu sporta fanu tradīcijās.
- Ukrainietēm zaudējumi sāp pa riktīgo - ar žurnālistiem MIX zonā spēlētājas nav gatavas dalīties bēdās.
- Mediju centrs žurnālistiem noorganizēts tā, ka pat īsti nav, kur piesieties. Un arī nevajag - aplausi liepājniekiem!

  +6 [+] [-]

, 2009-06-10 12:00, pirms 15 gadiem
āksts!

 +13 [+] [-]

, 2009-06-10 12:02, pirms 15 gadiem
ja vel kads man izskaidrotu kapec Latishevs (tas kursh tiesnesis) ir ticis pie fotoreportiera statusa...

  +4 [+] [-]

, 2009-06-10 12:09, pirms 15 gadiem
kā saprast šo frāzi?
''precīzi no tiem bija vairāk nekā par 20 procentiem mazāk''

 +23 [+] [-]

, 2009-06-10 12:09, pirms 15 gadiem
wolf rakstīja: ja vel kads man izskaidrotu kapec Latishevs (tas kursh tiesnesis) ir ticis pie fotoreportiera statusa...
vinjsh arii BBL final 4 fotografeeja, varbuut vinjam tas patiik un arii ar to nodarbojas ja esi tiesnesis, nenozimee ka nevari buut arii fotograafs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-06-10 12:36, pirms 15 gadiem
Zhurnalists Nu vismaz gramatikas kludas var tachu Worda parbaudit, nemaz nerunajot par stila kludam:
''precīzi no tiem bija vairāk nekā par 20 procentiem mazāk''
"NEviens prātīgs cilvēks NEpārmetīs meitenēm par trīs dienas pēc kārtas vienādā līmenī Neaizvadītām spēlēm" nu utt.

  +8 [+] [-]

, 2009-06-10 13:03, pirms 15 gadiem
Ulrihs rakstīja: Zhurnalists Nu vismaz gramatikas kludas var tachu Worda parbaudit, nemaz nerunajot par stila kludam:
''precīzi no tiem bija vairāk nekā par 20 procentiem mazāk''
"NEviens prātīgs cilvēks NEpārmetīs meitenēm par trīs dienas pēc kārtas vienādā līmenī Neaizvadītām spēlēm" nu utt.
Ja pareizi atceros no skolas laikiem, tad nebij ieteicams atkārtot vārdus ar vienādu sakni. Kaut kā nešķiet, ka runa bij par priedēkļiem. Bet ja nu Tu pats sev šķieti tik gudrs, tad neatkārto šīs pašas kļūdas savā tekstā - "nemaz nerunajot"
Slēpts komentārs: Ulrihs

  +4 [+] [-]

, 2009-06-10 13:37, pirms 15 gadiem
- Lai arī biļetes uz mačiem ir izpārdotas, atklāšanas spēlē tribīnēs bija saredzamas tukšas vietas – visi ielūgtie viesi nav izmantojuši iespēju ierasties.

Acīmredzams, ka ne tos bija aicinājuši. Visādiem politikāņiem sports vajadzīgs tikai tad, kad runa iet par medaļām... Vai arī hokejs (RD/izlase) uzvaru gadījumā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2009-06-10 13:42, pirms 15 gadiem
Kapēc arēnā nepārdod biļetes uz trešo stāvu??? Varēja jau pa 2Ls visas nopārdot!!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-10 18:15, pirms 15 gadiem
es ar sodien uzzinaju, ka 3. stavs netiek paardots. baidas ka neizpirks biletes vai kaads cits iemesls

     [+] [-]

, 2009-06-16 20:03, pirms 15 gadiem
aaksts