Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:352, Did:0, useCase: 3

Ungārijai čempionāts beidzies

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Ungārijai čempionāts beidzies
Anna Vajda guva 18 punktus, bet ar to bija par maz
Foto: eurobasketwomen2009.com

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta B apakšgrupas spēlē Polija sīvā mača galotnē ar 60:53 pieveica Ungāriju, nodrošinot sev vietu nākamajā kārtā. Ungārija mača gaitā vairākkārt bija vadībā arī ar desmit punktiem.

Pirms spēles

Polijas un Ungārijas izlašu savstarpējā spēlē izšķīrās, kura no komandām tiks nākamajā kārtā. Lai garantētu sev vietu nākamajā kārtā Ungārijai bija jāuzvar ar vismaz deviņu punktu pārsvaru. Polijas varēja atļauties zaudēt ar astoņu punktu pārsvaru, bet tas viss būtu svarīgi tikai tādā gadījumā, ja Grieķija netiktu pie panākuma spēlē pret Latviju. Ja Grieķija uzvarēs Latviju, nākamajā kārtā tiktu Ungārijas un Polijas spēles uzvarētāja.

Ungārija iegūst nepieciešamo pārsvaru, bet nenotur to

Centra iemetienu uzvarēja Polija, kas arī pirmā sāka veidot uzbrukumu, taču pēc pirmajiem diviem mēģinājumiem bumba grozā nelidoja. Veiksmīgā cīņa pie pretinieču groza ļāva tikt arī pie trešās uzbrukuma iespējas, kuru polietes izmantoja. Arī Ungārija ātri vien atbildēja ar precīzu metienu. Jau no pirmajām minūtēm ungārietes ļoti cieši sedza savas pretinieces, laiku pa laikam arī presingojot pa visu laukumu. Rezultāts auga ļoti līdzīgi, bet ceturtdaļas izskaņā labāk krita magjāru meitenēm, kuras panāca 16:12. Lieliski viņu rindās spēlēja komandas līdere Anna Vajda, kura punktus guva gan no groza apakšas, gan ātrajos uzbrukumos, gan arī no tālās distances. Interesanti, ka sestajā minūtē polietēm laukumā parādījās Agneška Bibžicka, kuras spēlēšana šajā mačā bija zem jautājuma zīmes.

Abas komandas arī spēles turpinājumā spēlēja ļoti ātri, pie pirmās iespējas cenšoties aizskriet ātrajos pretuzbrukumos. Jāpiemin, ka tribīnes Liepājā bija diezgan patukšas, bet ievērojami lielāks atbalsts bija polietēm.Otrās ceturtdaļas sākumā mazliet veiksmīgāk uzbrukumā darbojās Polija, kas spēja panākt 17:18, taču vairākas neveiksmes uzbrukumā, kā arī ungāriešu veiksmīgā individuālā darbība otrā laukuma pusē jau pēc brīža ļāva viņiem izvirzīties vadībā ar 25:17. Polijas izlases galvenais treneris nekavējoties pieprasīja minūtes pārtraukumu. Lai arī pēc pātraukuma Anna Vajda spēja iemest savu jau otro tālmetienu šajā spēlē, turpmāk labāk spēlēja polietes, kuras īsā laikā guva septiņus punktus pēc kārtas, panākot 24:28. Pēc tā minūtes pārtraukumu pieprasīt bija spiests jau ungāru treneris. Tas ļāva apturēt Polijas izrāvienu, pie tam pēc Vajdas precīzā metiena puslaika pēdējā sekundē Ungārijai pārsvaru pat izdevās palielināt – 33:27. Jāpiemin, ka Vajda pirmajā puslaikā guva 16 punktus un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas.

Ungārija neizmanto iespēju uzvarēt

Agresīvā darbība aizsardzībā un pacietīgā spēle uzbrukumā Ungārijai ļāva iegūt desmit punktu pārsvaru (37:27), bet Polija ar diviem tālmetieniem atvēsināja pretinieces, atkal samazinot pārsvaru līdz tikai četriem punktiem. Pie sasniegtā polietes neapstājās, neilgi pirms trešās ceturtdaļas beigām panākot 40:41. Ungārija pieprasīja minūtes pārtraukumu, tas gan uzbrukumu atdzīvināt nespēja. Polija prata pat izvirzīties vadībā, bet pirms pēdējām desmit minūtēm viena punkta pārsvars tomēr ungārietēm – 43:42.

Nepilnu trīs minūšu laikā ļoti agresīvā Ungārijas izlases spēlētāju spēle krietni uzlaboja komandas izredzes iekļūt nākamajā kārtā, jo rezultāts uz tablo bija 50:42 viņu labā. Četru muļķīgu uzbrukuma kļūdu sērija neļāva viņām turpināt izrāvienu, bet arī Polija uzbrukumā darbojās nesekmīgi. Jāpiemin, ka vairākas reizes kļūdījās arī komandas līdere Anna Vajda, kurai otrajā puslaikā pretinieces veltīja milzīgu uzmanību. Šīs neveiksmes nevarēja ietekmēt spēles rezultātu, tādējādi Polija lēnā tempā pievilka līdz divu punktu deficītam, bet pēc tā panāca arī izlīdzinājumu. Ar katru nākamo uzbrukumu ungārietes sāka spēlēt arvien sasteigtāk, spēles beigās ne tikai nenoturot uzvaru, bet arī ļaujot Polijai uzvarēt salīdzinoši pārliecinoši - 60:53.

Šis panākums Polijai nodrošināja vismaz trešo vietu grupā, bet Ungārijai šis čempionāts ir beidzies. Šovakar Latvijas un Grieķijas izlašu spēlē izšķirsies pirmās vietas liktenis šajā grupā.

Eiropas čempionāts basketbolā sievietēm, B grupa

Polija – Ungārija 60:53 (13:16, 14:17, 15:10,17:11)

Izmantotie resursi:
eurobasketwomen2009.com

     [+] [-]

, 2009-06-09 19:40, pirms 15 gadiem
Malaces Polietes.
Prieks ka viss kartibaa Agnieskai

  -2 [+] [-]

, 2009-06-09 19:41, pirms 15 gadiem
Zeel, ka bez nevienas uzvaras jaabrauc maajaas!!!

  +2 [+] [-]

, 2009-06-09 19:41, pirms 15 gadiem
Njaa, šīm komandām nesanāk tie MEGA izrāvieni kā Latvijai!!

     [+] [-]

, 2009-06-09 19:42, pirms 15 gadiem
Polietes beigaas ieraadija Ungaariešu vietu.
Un ko Vajda peec šīs speles teiks?

  -1 [+] [-]

, 2009-06-09 19:44, pirms 15 gadiem
tātad Polietes paliek otrās.

     [+] [-]

, 2009-06-09 19:58, pirms 15 gadiem
Pēc Poliešu smagā zaudējuma mūsējām meitenēm, nelikās ka Polietes izcīnīs 2 uzvaras.

     [+] [-]

, 2009-06-09 20:36, pirms 15 gadiem
polieties saņēmušās

     [+] [-]

, 2009-06-09 22:18, pirms 15 gadiem
Latvija iemaaciijusi Polietem ka jaspele