Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Leslija: "Vēlos ceturto zeltu"

Leslija: "Vēlos ceturto zeltu"
Grāmata "Lai lūpukrāsa Tevi nemāna.
Čempiones tapšana"

„Ceru, ka mājās varēšu doties ar četrām Olimpiskajām zelta medaļām,” pirmdien eSports.lv teica amerikāņu basketboliste, trīskārtējā Olimpiskā čempione Līza Leslija (Leslie).

eSports.lv: Līza, kura spēlē sanācis pacīnīties pa īstam?
Uzskatu, ka grūtākā vienmēr bijusi pēdējā spēle. Ar Jaunzēlandi itin sīvi cīnījāmies, spēle bija fiziska. Viegli negāja ar Spāniju, viņas bija stipras pirmajā puslaikā un tā bija līdz šim nopietnākā spēle.

eSports.lv: Zinu, ka Tevi klātienē atbalsta ģimene...
Tā ir lieliska sajūta. Pekinā ieradies mans vīrs ar meitu. Lorēnai, kā jau mazam bērnam, katra reize ārā ir piedzīvojums. Pastaigas, jauna vide, domāju, viņa Ķīnā ir priecīga. Tāpat cilvēki ir jauki. Ārpus tā, man bija iespēja doties izbraukumos. Sestdien apskatījām Lielo Ķīnas Mūri, viesojāmies Aizliegtajā pilsētā, daudz fotografējāmies. Bijām zīda tirgū, pērļu tirgū, iepirkāmies.

eSports.lv: Izdevās apmeklēt sacensības citos sporta veidos?
Veltīju laiku ģimenei, tāpēc esmu bijusi tikai uz vīriešu basketbolu, bez iespējām apmeklēt citus pasākumus. Gribēju redzēt Venusas Viljamsas spēli, diemžēl viņa ātri izstājās, tāpat Serēna zaudēja vienspēlēs. Pati koncentrējos zelta medaļas izcīnīšanai...

eSports.lv: ...lai noķertu Terēzu Edvardsu?
Nē, nē. Šīs ir manas pēdējās Olimpiskās spēles. Tikai ceru, ka mājās varēšu doties ar četrām zelta medaļām. Priecājos par paveikto, bet galvenais mērķis vēl jāpiepilda. Kādreiz biju jaunākā spēlētāja komandā, tagad varu palīdzēt meitenēm, kurām šīs ir pirmās, otrās vai trešās Olimpiskās spēles. No laika, kad sāku, talanta līmenis ievērojami audzis. Spēlētājas ir individuāli meistarīgākas, te nevar nenovērtēt neviena prasmi izdarīt precīzus metienus, spēlēt intensīvi aizsardzībā un uzbrukumā.

Amerikāņu žurnālistes jautājums: Vai tas ir WNBA nopelns?
Ietekme ir, protams, taču tagad spēcīgas līgas ir arī Eiropā. Piemēram, Krievijā, Spānijā, Itālijā. Ziemeļamerikā spēlējam atšķirīgu basketbolu, eiropietes ienes savu stilu un tas ir labi.

Par konkurentēm ceturtdaļfinālā
Koreja ir ļoti labi komanda, ne velti iekļuva ceturtdaļfinālā. Viņām ir augsta metienu precizitāte, spēlē gudru basketbolu. Mums jāierobežo viņu tālmetieni, jākontrolē bumba, jāizmanto pārākums cīņā par atlēkušajām bumbām un jāpiespiež kļūdīties.

Par treniņiem Pekinas Universitātē
Neesam šeit vienas, jo te trenējas visas amerikāņu sporta spēļu komandas. Visu laiku esam kontaktā ar ASV vīriešu un sieviešu volejbola komandām. Viņiem iet labi, man patīk volejbols un es to izbaudu. Cilvēki Universitātē ir atsaucīgi, šī mums ir laba treniņu vieta.

Par salīdzinājumu ar ASV vīriešu komandu
Pašreiz nezinu, cik plaši mūsu gaitas tiek atspoguļotas Savienotajās Valstīs. Runājot par vīriem, viņu apakšgrupa bija grūtāka par mūsējo, tāpēc rezultātu starpība pirmajās spēlēs bija mazāka. Mūsu sīvākās konkurentes Krievija un Austrālija spēlēja otrajā grupā, galvenā cīņa par zelta medaļām vēl priekšā. Ceram uz to un to pašu novēlam vīriem.

eSports.lv: Vai saņēmi kādu piedāvājumu šosezon spēlēt ārzēmēs?
Nē, vai ir kāds ieteikums? Runājot par iepriekšējo ārzemju pieredzi, visinteresantāk bija spēlēt Krievijā pie Šabtaja. Viņš sagādāja daudz jautrības, palīdzēja atgūties pēc savainojuma un atgriezties WNBA. Man patīk Šabtajs, labs puisis, kopā ieguvām FIBA Eiropas Kausu, lai kvalificētos FIBA Eirolīgai. Nedaudz pietrūka uzvarai Krievijas līgā, taču laiku pavadīju labi. „Spartak” gan nepiedāvāja turpināt sadarbību, tur tagad daudz superzvaigžņu (smejas).

eSports.lv: Kā esi apmierināta ar sezonu Losandželosas „Sparks”?
Esam trešajā vietā, tāpēc vēl daudz jācīnās, lai finišētu pirmās. Jāizmanto tās priekšrocības, kas mums ir, lai tiktu pie vēl viena WNBA titula, vismaz uz to ceru.

5 fakti par Lizu Lesliju
1. Atlantas, Sidnejas un Atēnu Olimpiādes spēļu čempione ASV valstsvienības sastāvā.
2. 1,96m garā centra spēlētāja pirmā WNBA sasniedza 3000 gūto punktu robežu.
3. Pirmā spēlētāja, kura 2002. gadā vienlaikus tika atzīta par WNBA regulārās sezonas un Visu Zvaigžņu spēles MVP.
4. Kļuva par pirmo spēlētāju, kas WNBA spēlē guva "slam-dunk", triecot bumbu grozā no augšas 2002. gada 30. jūlijā spēlē ar Maiami "Sol".
5. Savas vidusskolas komandas sastāvā Leslija guva 101 punktu pirmajā puslaikā spēlē pret citu vidusskolas komandu, kas spēli nebeidza.

Grāmatu var pasūtīt vietnē amazon.com

Turpmāk eSports.lv lasiet interviju ar Olimpisko, WNBA un FIBA Eirolīgas čempioni Daienu Taurasi.

eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Latvijas sieviešu un vīriešu valstsvienības
Viss par 2007. gada Eiropas čempionātu Itālijā
Video vietne


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-08-19 09:27, pirms 16 gadiem
youtube.com: YouTube - Lisa Leslie - First women's dunk - stct rekur video ar pirmo danku wnba vēsturē
, 2008-08-19 12:20, pirms 16 gadiem
kurš tad negrib 4us olimpiskos zeltus.
, 2008-08-19 16:11, pirms 16 gadiem
grāmatas nosaukums ir Don`t Let the .... kā ir tālāk?
, 2008-08-19 16:29, pirms 16 gadiem
Cerams, ka vinja piepildīs savu sapni par 4 olimpiskajām zelta medaļām
, 2008-08-19 16:33, pirms 16 gadiem
klu rakstīja: kurš tad negrib 4us olimpiskos zeltus.

Felpss
, 2008-08-19 18:52, pirms 16 gadiem
karliss, felps ccista negribēja!
rēcīgu
:O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.