Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Pieredze pārspēj jaunību

Uzvaru Latvijas sieviešu basketbola līgas spēlē šovakar guva "RTU/Klondaika" basketbolistes, pieveicot "Avantis/Turība" vienību 74:66.


Fotogalerija


Līdzīgi kā divās iepriekšējās sezonās, arī šodien abu komandu cīņa tika gaidīta ar interesi. 2006. gada Latvijas čempionēm "Avantis" Aivara Vīnberga vadītā komanda allaž bijusi grūti pārvarams šķērslis un savstarpējo sacensību iznākumi bija neprognozējami.


Starpsezonā lielākas pārmaiņas skāra "Avantis", ko apliecina fakts, ka laukumā devās pavisam cits starta piecnieks nekā pavasarī. Dreimane un Brumermane pārgājušas uz "TTT Rīga", Zīke šogad atpūšas no basketbola, bet Vītola un Lapsiņa nespēlēja. Savukārt "RTU/Klondaiku" pastiprinājušas Ilze Ose-Hlebovicka, Liene Indrāne un Klinta Lisnere.


"RTU" spēlētājas ieguva pārsvaru jau pirmajā minūtē un drīz iekrāja septiņu punktu atrāvienu. Sāncenses pēc neveiksmēm ievadceturtdaļā saņēmās un sāka aizvien biežāk iekarot pretinieču grozu. Neveiksmes caurgājienos Eibele un Veinberga kompensēja ar precīziem pustālajiem un trīspunktu metieniem, tomēr izlīdzināt rezultātu nespēja.


Noslēdzoties pārtraukumam, "Avantis" spiediens atjaunojās, taču augstākais, ko iespēja Pētera Višņēviča komanda, bija vairākkārtēja pietuvošanās divu punktu attālumā. Brices un Jākobsones aukstasinība un rezultativitāte, trešo desmitminūti pēdējai noslēdzot ar diviem precīziem tālmetieniem, nosargāja pārsvaru. Ceturtā ceturtdaļa sākās ar "RTU" izrāvienu, kas augstāko punktu sasniedza 37. minūtē pēc kārtējā Jākobsones tālmetiena 67:56. Atlikušajās minūtēs "Avantis" basketbolistes tuvāk par sešiem punktiem netika, tomēr šovakar nodemonstrējot jau labāku sniegumu nekā pāris nedēļas atpakaļ.


"RTU/Klondaika" ar trīs panākumiem trīs spēlēs izvirzījusies turnīra vadībā. Pa divām uzvarām ir SK "Cēsis" un "Liepājas" rēķinā, "Avantis" pagaidām ir divi zaudējumi.


Latvijas sieviešu basketbola līga
30. oktobris, Hanzas vidusskola
"RTU/Klondaika" - "Avantis/Turība" 74:66 (19:12 13:15 21:22 21:17)

RTU: Jākobsone 20, Lisnere 20, Ose-Hlebovicka 15, Brice 14, Indrāne 5, Barkāne, Upeniece, Piterniece.
Avantis: Eibele 18, Veinberga 14, Vanaga 9, Zariņa 8, Vorma 7, Neiciniece 6, Horelika 4, Pokšāne, Staškeviča.


Spēles protokols


Nākamā spēle 2. novembrī plkst. 18:00, kad "Avantis/Turība" savā laukumā sacentīsies ar "TTT/Rapa" vienību.


Izmantotie resursi:
www.basket.lv
Foto: Romualds Vambuts


, 2007-10-30 20:50, pirms 17 gadiem
Informacija netiks papildinata?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-31 06:47, pirms 17 gadiem
njaaa... te tev bija AVANTIS/Turiba... nafig, Visnevics samejas vairak netrenes??? bija tacu tadi plani, bet tagad tik tads chuss...
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.