Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Baško un Vētra tuvu "Astoņu elitei"

Baško un Vētra tuvu "Astoņu elitei"
Gunta Baško Maskavā cīnīsies par iekļūšanu Eirolīgas astoņniekā
Foto: Fibaeurope.com

Piektdien FIBA Eirolīgas astotdaļfinālu otrajās spēlēs Guntas Baško un Gundara Vētras pārstāvētie basketbola klubi cīnīsies par iekļūšanu turnīra 1/4 finālos, bet Lienes Jansones "Gambrinus" un Ievas Kubliņas "USK Prague" mēģinās panākt neizšķirtu sērijā līdz divām uzvarām.

Sēriju pirmās spēles notika otrdien, visās uzvaru svinot mājiniecēm. Guntas Baško klubs Salamankas „Halcon Avenida” savā laukumā pieveica Maskavas CSKA 80:69. Gundara Vētras UGMK Jekaterinburgā sagrāva Viļņas „Teo basket” 91:61. Ne tik labi veicās Lienes Jansones „Gambrinus Brno”, Buržā piekāpjoties Francijas čempionēm „Bourges basket” 57:72, kā arī Ievas Kubliņas pārstāvētajai Čehijas galvaspilsētas vienībai, kas izbraukumā cienīgi pretojās Eirolīgas pēdējo divu gadu čempionēm Maskavas apgabala „Spartak” 86:102.

Spēļu tiešraides Eurosport2 un fibaeurope.com

Maskavas CSKA – Halcon Avenida 0:1

Pērn Krievijas galvaspilsētas klubs, kurā rēķinā ir līgas 2005. gada tituls, apstājās ceturtdaļfinālā, pirms tam astotdaļfinālā tiekot galā ar Salamanku. Toreiz maskavietēm bija sava laukuma priekšrocība, tagad lomas mainījušās. Spānijas klubam tūlītējai iekļūšanai astoņniekā nepieciešams uzvarēt izbraukumā, taču pat zaudējuma gadījumā būs vēl viena iespēja. Gunta Baško lieliski nospēlēja sērijas pirmajā sacensībā, gūsto 14 punktus. Svarīga nianse – Salamankas kluba uzvara atbrīvos Jekaterinburgas UGMK no nepieciešamības 1/4 finālā tikties ar Krievijas galvaspilsētas komandu.

Salamankai uzvarot sērijā, 1/4 finālā būs jāspēlē ar Venēcijas "Umana Reyer" - Pēčas "MiZo Pecs" sacensības gaviļniecēm, pagaidām 0:1 Ungārijas kluba labā (Venēcijā 60:61), kas šovakar spēlēs savās mājās.

Viļņas „Teo basket” - Jekaterinburgas UGMK 0:1

Gundara Vētras trenētais Vidusurālu klubs 2009. gada Eiropas kultūras galvaspilsētā Viļņā ieradās agrā ceturtdienas pēcpusdienā, vēlu vakarā jeb vienpadsmitos pēc Jekaterinburgas laika aizvadot pirmo treniņu 10tūkstošu vietu lielajā „Siemens” arēnā Ozo gatvē. Komanda uz Lietuvu atbraukusi bez savainotās Jeļenas Baranovas, taču spēku samēru tas būtiski nemaina. UGMK jāuzvar arī izbraukumā un tad jau varēs gatavoties Krievijas Superlīgas spēlei ar CSKA.

Jekaterinburgas un Salamankas dubultuzvaru gadījumā UGMK 1/4 finālā tiksies ar Stambulas "Fenerbahce" - Gdiņas "Lotos" sērijas labāko vienību. Pirmajā spēlē Turcijā "Fenerbahce" pēdējās minūtēs izrāva uzvaru 87:83.

”Gambrinus Brno” - „Bourges basket” 0:1

Francijā „Bourges” kluba uzvara pirmajā astotdaļfināla spēlē jau nodevēta par atriebību, atceroties pērno zaudējumu Eirolīgas „Četru fināla” pusfinālā. Droši Pjēra Vensāna vadītā komanda vēl nevar justies, jo Lienes Jansone un Brno savās sienās noskaņojas tikai panākumam, lai sērijas uzvarētāja noteikšanu atliktu uz pēdējo spēli Francijā. Cerams, ka šodien pie skaļa vārda tiks arī Latvijas izlases spēka uzbrucēja.

Sērijas uzvarētājas tiksies ar Šopronas "MKB Euroleasing" - Krakovas "Wisla Can-Pack" dueļa veiksminiecēm. Pagaidām vadībā ar 1:0 ir Ungārijas klubs (81:58).

Prāgas „USK Basket” - Maskavas apgabala „Spartak” 0:1

Otrdien Vidnojē risinājās 1/8 finālu rezultatīvākā spēle. Daudzās spēlēs Foulsas, Džeksones un Taurasi 75 kopā gūtie punkti būtu pietiekoši uzvarai, taču Ievas Kubliņas pārstāvētā Prāgas komanda parādīja arī sava uzbrukuma spēku, Eirolīgas čempioņu grozā sametot 86 punktus. Tiesa, „Spartak” summā bija par 16 vairāk, bet ne jau punktu starpībai ir izšķiroša nozīme Eirolīgas izslēgšanas spēlēs. Tādējādi, saglabājot intensitāti uzbrukumā un, kāpinot aizsardzības jaudu, „USK Prague” šodien ir vismaz teorētiskas izredzes atlikt sērijas uzvarētāja noteikšanu uz februāri un vienlaikus sagādāt lielāko pārsteigumu turnīrā.

Uzvarētājām praktiski neizbēgami būs jāspēlē ar Spānijas čempionēm Valensijas "Ros Casares", kurām gan vēl izbraukumā jāuzvar Slovākijas "Broker Košice" (pirmajā spēlē 98:53).

Ja nepieciešams, trešās 1/8 finālu spēles notiks pēc piecām dienām.

Izmantotie resursi:
fibaeurope.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-01-30 16:16, pirms 15 gadiem
atbalstu jaunas lietas, bet šobrīd pievienojos Spiegs07 - nav pārskatāma janā esporta versija un man vismaz ļoti velkas viss...lēni veras vaļā', iespējams dēļ pārmudrītās versijas ar flashiem un aparāti jeb dzelži netur! katrā ziņā ar Tele2 wap varu ātrāk visu apskatīt, lai arī jaunajā versijā ar bildēm arī wap ir lēnāks!!
par basketu - lai veicās, lai darbojās un tādā veidā pilnveidojās līdz lielajiem mačiem Latvijā, es domāju par čempi!!
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.