Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Deviņas cēsnieces pret Atēnām

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Deviņas cēsnieces pret Atēnām
Ieva Tāre, SK "Cēsis" kapteine

Sporta kluba „Cēsis” basketbolistes šodien plkst. 20:30 FIBA Eiropas Kausa I grupas sestās kārtas izbraukuma spēlē sacentīsies ar Grieķijas čempionēm Atēnu „Glyfada Ravenna Esperides” komandu.

Abas komandas jau nodrošinājušas iekļūšanu 1/16 finālā, kuram kvalificējas katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas un astoņas trešo vietu īpašnieces. Gan Atēnām, gan Cēsīm ir pa trīs panākumiem piecās sacensībās, bet pirmajā savstarpējā spēlē pārākas izrādījās Vidzemes kluba basketbolistes. Vakara sacensības uzvarētājas izcīnīs otro vietu grupā, tāpēc cīņa gaidāma principiāla. Grupas uzvarētājas, Parmas „Lavezzini” savā laukumā uzņems Bosnijas „Žeļezničar” – komandu, kas zaudējusi visās piecās spēlēs.

Uz Atēnām - kopā ar Kazlausku
Dienvidu virzienā cēsnieces devās deviņu spēlētāju sastāvā. Elīna Babkina pirmdien Cēsīš cieta ceļa satiksmes negadījumā, gūstot vieglu smadzeņu satricinājumu, bet Ieva Krastiņa pamatīgi saaukstējās un abas palika Latvijā. Trešdien, pēc agrās izbraukšanas no Rīgas, ieplānoto četru stundu vietā vairāk kā sešas nācās pavadīt Prāgas lidostā, lai tiktu tālāk uz Grieķiju. Tas saistīts ar streikiem, kas joprojām turpinās Grieķijā. Toties pa ceļam izdevās satikt Nenadu Trajkoviču un Jonu Kazlausku, kas arī ieradās Prāgā.

Atšķirībā no Bosnijas, cēsnieces izmitinātas nesalīdzināmi labākā viesnīcā. Komanda jau paspējusi iepazīties ar spēles zāli, kas ir nedaudz līdzīga Olimpiskajam sporta centram, ja neskaita, ka tā ir daudzus gadus vecāka un zālē nav tualetes poda... Trešdien vakarā tika aizvadīts pirmais treniņš, ceturtdien no rīta būs vēl viens, bet 20:30 sāksies spēle. Paredzams, ka būs grūti spēlēt ar tikai vienu saspēles vadītāju, tāpēc, iespējams, ka šajā pozīcijā Kristīnei Kārkliņai varētu palīdzēt Ieva Tāre.

„Esperides” basketbolistes 2006. un 2008. gadā uzvarēja Grieķijas čempionātā, bet Grieķijas kausu izcīnījušas jau trīs gadus pēc kārtas. Vietējā čempionātā „Esperides” ar pieciem panākumiem sešās spēlēs šobrīd ieņem otro pozīciju, atpaliekot tikai no „Athinaikos” vienības (bilance 6-0).

Klubā 2003./2004. gada sezonā spēlēja amerikāniete, 2006. gada WNBA Visu Zvaigžņu spēles MVP Ketija Daglasa (spēlējot Atēnās, Daglasa iepazinās ar savu nākamo vīru, sporta aģentu). Šobrīd klubā spēlē Aijas Putniņas kolēģe no Kolorado Universitātes laikiem Džekija Makfārlenda . Kopā ar citu amerikānieti Eriku Deivisu abas ir kluba rezultatīvāko spēlētāju piecniekā, kurā tikušas arī Dimitra Kalencu, Stella Lacidu un Aikaterina Sotiriu.

Izmantotie resursi:
skcesis.lv

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2008-11-27 13:16, pirms 15 gadiem
minchux21 rakstīja: Māri, kas ar tewīm? Virsrakst bez divdomībām?
man gan bija skaidrs, ka Noviks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-11-27 13:21, pirms 15 gadiem
Nu virsraksts šoreiz tiešām ir cietais rieksts, bet, droši vien, jau iedvesmu būs Māris smēlies no sengrieķu filozofijas dižgariem, kuri kopā tika saukti kā "septiņi gudrie pret Atēnām". Tā kā, kur tad nu bez divdomībām....

  -1 [+] [-]

, 2008-11-27 13:30, pirms 15 gadiem
Kāds no Cēsīm paskaidro: tas vārds virsrakstā ir uzrakstīts pareizi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-11-27 14:27, pirms 15 gadiem
"Cēsis" ir 6. deklinācijas lietvārds daudzskaitlī, līdzīgi kā, piemēram, "pirtis" vai "klētis". Ja to atvasinājumi ir "cēsinieces", "pirtinieces" un "klētinieces", tad Gennaro Gattuso sieva nav skotiete.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-11-27 15:27, pirms 15 gadiem
Nu gan brīnumi...

_______________________
vergablogs.lv

  +2 [+] [-]

, 2008-11-27 16:47, pirms 15 gadiem
gludahill rakstīja: "Cēsis" ir 6. deklinācijas lietvārds daudzskaitlī, līdzīgi kā, piemēram, "pirtis" vai "klētis". Ja to atvasinājumi ir "cēsinieces", "pirtinieces" un "klētinieces", tad Gennaro Gattuso sieva nav skotiete.
Ak, Tu vareni gudrais! Cēsis daudzskaitlī! Hahaha! Kā tad ir vienskaitlī???

  +1 [+] [-]

, 2008-11-27 16:55, pirms 15 gadiem
mataleao rakstīja: Ak, Tu vareni gudrais! Cēsis daudzskaitlī! Hahaha! Kā tad ir vienskaitlī???
Tāpat kā ļaudis!

  +3 [+] [-]

, 2008-11-27 17:09, pirms 15 gadiem
Aha! un kā ļaudis? Tas vārds pats par sevi ir daudzskaitlinieks!
Tak ne par to tas stāsts. Uzvaru Cēsīm!

  +1 [+] [-]

, 2008-11-27 17:53, pirms 15 gadiem
izlasiet manu niku. es domaju ka mums CĒSINIEKIEM jau tas ir zinams .galvenais lai musu skaistulites uzrauj tas afrodites !!!