Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Jēkabsones "Sun" zaudējums pagarinajumā

Andrejs Siliņš

Jēkabsones "Sun" zaudējums pagarinajumā
Anete Jēkabsone-Žogota
Foto: WNBA.com

Latvijas labākās basketbolistes Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētā Konektikutas "Sun" vienība aizvadītajā naktī kārtējā Sieviešu Nacionālās Basketbola Asociācijas (WNBA) spēlē izbraukumā ar 89:91 otrajā papildlaikā atzina Vašingtonas "Mystics" pārākumu.

Abas komandas savā starpā tikās jau pagājušajā svētdienā, un toreiz uzvaru izcīnīja Konektikutas "Saule", kas spēlēja mājās. Šoreiz bija pienācis "Mystics" atbildes laiks savā laukumā. Jau puslaikā mājinieces bija iekrājušas nelielu pārsvaru (36:32), bet pēc pārtraukuma "Sun" aizgāja spēle un rezultāts tika izlīdzināts trīs ar pusi minūtes pēc trešās ceturtdaļas sākuma (42:42). Mirkli vēlāk izdevās paturpināt izrāvienu un nu jau iedzinējos bija nonākušas Vašingtonas basketbolistes.

Kopējiem spēkiem gan mājiniecēm izdevās atkal izlīdzināt rezultātu un pirms pēdējās ceturtdaļas tablo vēstīja neizšķirtu - 53:53. Pirmajās pēdējās ceturtdaļas minūtēs "Sun" atradās vairāku punktu vadībā un jau šķita, ka pamazām tiek bruģēts ceļš uz kārtējo panākumu, tomēr minūti pirms beigām Bērda ar soda metieniem panāca izlīdzinājumu (71:71). Komandas apmainījās vēl pa vienam groza guvumam, un rezultāts palika neizšķirts - 73:73.

Pirmo papildlaiku veiksmīgi sāka "Sun", gūstot četrus punktus pēc kārtas un, lai arī lielāko pagarinājuma laiku atradās vadībā, atkal galotnēs svarīgus metienus iemeta mājinieces - 47 sekundes līdz beigām Lenghorna ar sodiņiem panāca 81:81. Otrajās papildu piecās minūtēs Lenghorna un Bērda turpināja iesākto, un galotnē nospēlēja teicami - vēl pusotru minūti līdz beigām Konektikuta bija vadībā, taču turpinājumā grozu iekarot izdevās vien mājiniecēm, kas deva uzvaru arī visā mačā - 91:89.

Anetei spēle nevedās tik labi kā pēdējā laikā ierasts - trāpīti vien divi no deviņiem metieniem, tai skaitā aizmesti garām visi četri trīspunktnieki, kopumā divi punkti, divas atlēkušās bumbas (viena no tām uzbrukumā), viena rezultatīva piespēle, četras personiskās piezīmes, divas kļūdas un divas reizes latviete nobloķēta. Tas viss paveikts, ejot sākuma pieciniekā un nospēlējot 25 minūtes un 41 sekundi.

Līdz ar to "Sun" pēdējās piecās spēlēs ar Jēkabsoni pamata pieciniekā piedzīvoja otro zaudējumu. Spēli klātienē vēroja Klīvlendas "Cavaliers" superzvaigzne Lebrons Džeimss, kura dokumentālās filmas "More Than a Game" dienu iepriekš bija apmeklējušas vairākas "Mystics" spēlētājas.

Izmantotie resursi:
wnba.com

     [+] [-]

, 2009-08-15 08:07, pirms 15 gadiem
nu zel...metienu skaits liels jau kuro speli,bet rezultivitate maza...
eiropa anete ir zvaigzne,WNBA viduveja speletaja,kas spele labi un no kopeja ansambļa ara nekrit..

  -1 [+] [-]

, 2009-08-15 08:36, pirms 15 gadiem
Nu saja spele laikam trombons aizserejis vai diregents nepareizi dirigeja,jo anete no ansambla izkrita.
Bet,ja nopietni-tad ir ta,ka Anete wnba ir tada metejtipa speletaja kurai jaizmanto savi metieni vina tik biezi netiek caurgajienos un ja metieni nekrit tad ir ka ir.Bet toties aizsardziba normali kapa.
Nu si spele neizdevas,bet nemot vera,ka ieprieksejas speles bija pat15punkti tad var piedot neizdevusos speli.Un ari rezultativas parasti akdas 3 vai 4 sonakt tikai viena.Nu nekas veiksmi nakamajas speles.

  -2 [+] [-]

, 2009-08-15 08:57, pirms 15 gadiem
slikta spele ,slikta statistika=slikta meitene
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-08-15 11:04, pirms 15 gadiem
spēli skatījās pats LeBron James ';

  -2 [+] [-]

, 2009-08-15 13:20, pirms 15 gadiem
wendii rakstīja: spēli skatījās pats LeBron James
Nu tagad veel uztaisa rumoru ka pa James intreseejas Wizards

  -1 [+] [-]

, 2009-08-15 15:48, pirms 15 gadiem
finkelstains rakstīja: slikta spele ,slikta statistika=slikta meitene
debilais finkelsteins

  -1 [+] [-]

, 2009-08-15 19:10, pirms 15 gadiem
tak vnk menesreizu laikaa gruuti paspeeleet
+ 2 speeles 2 dienaas- taaka ir ok!