Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

"Fenerbahce" ungāru rapsodija

Šovakar FIBA Eirolīgas A grupas otrās kārtas spēlē Ungārijā tiekas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" nākamās pretinieces Stambulas "Fenerbahce" un Šopronas "MKB Euroleasing".


Dažus gadus atpakaļ priekšroka noteikti būtu dodama Ungārijas klubam, taču spēku samēri ir mainījušies un nedaudz labāku sniegumu šobrīd demonstrē Turcijas klubs. Par to liecina arī Eirolīgas pirmās kārtas rezultāti. "MKB Euroleasing" izbraukumā Francijā kapitulēja "ESBVA Lille Metropole" basketbolistēm 67:87, savukārt Turcijas klubs savā laukumā pieveica Lāsmas Jēkabsones "Phard Napoli" (Itālija) 85:79.


Šopronas priekšrocība būs dedzīgo Ungārijas līdzjutēju atbalsts, tomēr ar to nevarēs kompensēt piecu spēlētāju iztrūkumu no iepriekšējā gada sastāva. Ivana Matoviča devusies uz Krieviju, lai spēlētu Eirolīgas čempioņu Maskavas apgabala "Spartak" sastāvā, Reka Černī pārbraukusi uz Francijas "USVO Valenciennes", vēl trīs spēlētājas - Iva Sliškovīča, Zuzanna Horvāta un Edīte Erdoga - nesen guvušas savainojumus. Tiesa, pēdējā varētu atgriezties ierindā jau šovakar. "Viņa ir komandas motors," saka Šopronas kluba galvenais treneris Norberts Šekeli. "Viņa ir pieredzējusi, pārvalda bumbu un precīzi met."


Sliškoviča un Horvāta ierindā varēs atgriezties ne ātrāk par decembra vidu, ziņo FIBA Europe mājas lapa. "Mums ir jāuzlabo spēle aizsardzībā. (Francijā) aizsardzībā spēlējām šausmīgi. Pērn mūsu aizsardzība Eirolīgā un Ungārijas čempionātā bija laba, atšķirībā kā ir tagad. Un mums pietrūkst Matoviča un Černī, mūsu stūrakmeņi aizsardzībā," uzsver Šekeli. "Spēlē ar "Fenerbahce", domāju, atslēga ir kā mēs aizsargāsimies pret Tamiju Satoni-Braunu.


Neskaitot Satoni-Braunu, turku kluba rindās spēlē Eirolīgas zvaigžņu spēles MVP Kepija Pondekstere un Turcijas valstsvienības līdere Nevrije Jilmaza. Starpsezonā komandu atstājusi Vācijas valstsvienības līdere Linda Frēliha. Spēles sākums plkst. 20:00 peč Latvijas laika.


"TTT Rīga" nākamo Eirolīgas spēli aizvadīs trešdien, 21. novembrī, izbraukumā Stambulā tiekoties ar "Fenerbahce". Tuvākajās dienās sniegsim plašāku informāciju par pretiniecēm.


Izmantotie resursi: www.fibaeurope.com


Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv


, 2007-11-14 17:45, pirms 17 gadiem
Cappie Pondexter šogad ir dubultMVP
- Eirolīgas All Strars spēles MVP
- WNBA finālsērijas MVP

Kad Rīga spēlēs ar Fenerbahce, redzēsim, vai Micaela varēs šo nosegt
, 2007-11-14 17:46, pirms 17 gadiem
domaa TTT ir labas izredzes??
, 2007-11-14 17:50, pirms 17 gadiem
Ja būtu viena pati mazā Pondexter, tad jā. Bet tur ir arī divas ekstraklases garās Yilamz & Sutton-Brown. Stambulā zāģis garantēts, bet Rīgā varbūt kaut ko var mēģināt.
, 2007-11-14 19:25, pirms 17 gadiem
I kādā sakarā tāds nosaukums rakstam - pilnīgā bezjēgā... Kas ta nākamreiz būs - Šopronas turku maršs?!
TTT basketbolistes 2024. gada 29. martā Palangā. Foto: Matas Baranauskas

FIBA Eirolīga izsludina jaunu formātu, TTT pēc valstu ranga jāspēlē kvalifikācijā

"EuroLeague Women" 2024.-2025. gada sezonā pāries uz starptautiskajā basketbolā vēl nebijušu formātu ar jaunu izslēgšanas spēļu sistēmu, liecina Sacensību komisijas ierosinātie un "FIBA Europe" valdes maijā apstiprinātie noteikumi.
WNBA drafta otrais numurs un ASV 3x3 izlases spēlētāja Kamerona Brinka. Foto: USA Today/Scanpix
2

Zībarta spēlētāja – kandidāte MVP balvai: WNBA sezonas ceļvedis

Otrdien, 14. maijā, Amerikas Savienotajās Valstīs sāksies Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas divdesmit astotā sezona. Vērtīgākās spēlētājas balvas pretendentu lokā ir "Connecticut Sun" spēka uzbrucēja Alisa Tomasa.
Irina Romaņenko 2023. gada 7. maijā. Foto: Ritvars Stankevičs, LJBL
5

Daugavpils U17 meitenes pieliek izsaukuma zīmi reģionu "zelta pavasarim", MVP – Anna Liepiņa

Irinas Romaņenko un Jūlijas Fedorenko trenētās Daugavpils U17 meitenes svētdien, 12. maijā, pirmo reizi uzvarēja PRIME Latvijas Jaunatnes basketbola līgā, finālā Mārupes sporta kompleksā apspēlējot pērngada čempioni Liepāju ar 65:60. "RBJSS Rīdzene" bronzas spēlē pārspēja Bertānu Valmieras basketbola skolu – 55:54.