Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Čukste: "Labāk spēlējām aizsardzībā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Čukste: "Labāk spēlējām aizsardzībā"
Ainārs Čukste un "TTT Rīga" 5. novembrī sagādāja zaudējumu vienam no sešiem Eiropas superklubiem
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

"Spēle izvērtās ļoti grūta. Daudz labāk nospēlējām aizsardzībā," pēc uzvaras pār Eirolīgas vicečempionēm Brno "Gambrinus" atzina sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Ainārs Čukste.

Ainārs Čukste, „TTT Riga” galvenais treneris: „Gatavojāmies ļoti grūtai spēlei un tāda tā arī sanāca. Daudz labāk spēlējām aizsardzībā un labāk nospēlējām kopumā. Esam ļoti priecīgi par panākumu.”

Ieva Kubliņa, „TTT Rīga” kapteine: „Ir liels prieks, ka beidzot uzvarējām pēc trīs zaudējumiem. Mēs varam un varam pat labāk nospēlēt nekā šodien. Bija kļūdas un garām aizmesti metieni. Visiem sportistiem ir uzvarētāju psiholoģija, bija apnicis zaudēt. Gribējās skatītājiem un sev parādīt, ka varam.”

Vlastimils Havliks, treneris, „Gambrinus”: „Nespēlējām labi. Šodien nevarējām apturēt trīs spēlētājas ar septīto, vienpadsmito un četrpadsmito numuru. Pēdējās divas spēles zaudējām ar divu punktu starpību. Spēlē ar Prāgu bijām priekšā ar sešiem punktiem, bet slikti nospēlējām galotni. Šeit pēdējā minūtē iemetām divus tālmetienus, bet ar to nepietika. Liene Jansone bija saslimusi. Pagaidām sezonas labāko sniegumu parādījām pret CSKA."

Liene Jansone, „Gambrinus”: „Esmu jau kādu laiku bijusi kopā ar „Gambrinus” un šodien spēle nebija mūsu stilā. Neaizgāja metieni uzbrukumā, TTT Rīga bija gatava šo spēli uzvarēt. Varēja redzēt no pirmās sekundes, ka viņas nepadosies."

Par izmaiņām pēc zaudējuma Eirolīgas pirmajā spēlē. Viss tika pastiprināts pēc zaudējuma Venēcijai, tomēr „Gambrinus” ir komanda, kas pavasarī spēlēja Final Four. Sapratām, ko treneri grib, pret CSKA likās, ka esam uz pareizā ceļa. Šodien kārtējais zaudējums, spēle netika aizvadīta labākajā līmenī. Komanda nebija īsti koncentrējusies. Vienīgais video, ko skatījāmies, bija TTT – CSKA spēle, kur TTT nekādi nevarēja iemest. Tās, kas gāja laukumā, nebija gatavas kārtīgai cīņai un TTT to juta.

Par atveseļošanos. Noskaņojums nav labākais, ar vīrusu nedēļu nekustīgi gulēju gultā. Ārsti ļoti rūpējās, dabūja mani ātri uz „pekām”. Pirmdien, atsākot trenēties, biju nekāda. Šobrīd nav „iekšā”, būs kāds laiks, kamēr atgūšu formu.

Par konkurenci komandā. Treneris teica, ka dos iespēju, varu teikt, esmu apmierināta ar minūtēm, ko tieku laukumā. Tamika Vitmora, Timi un Petra ir iekarojušas treneru uzticību. Man ir grūtākais uzdevums, kamēr iekļaušos komandā. Atmosfēra un attieksme ir apmierinoša. Esam četras manā pozīcijā, treniņos kapāšanās ir riktīga, konkurence liela. Čehijas līgā treneri mēģina mainīt pa divām uzreiz, Eirolīgā biežāk pa vienai, bet treneris maina arī pa diviem centriem uzreiz. Visas esam labas un varam spēlēt.

Par disciplīnu. Piektdien ir spēle Čehijas līgā, brīvdienu nedod. Kopumā viss ir kārtībā, nav tik traki. Atnāc, labi izdari savu darbu, to novērtē. Spānijā bija striktāka plānošana.

Par ierašanos klubā. Pirmajā vakarā izdzēru vienu kausu „Gambrinus” alus. „Gambrinus” atbalsta klubu un tā ir gandrīz kā viena no tradīcijām, lai iekļautos komandā. Taču tā ir drīzāk vienreizēja prakse.