Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Sākusies sieviešu valstsvienības treniņnometne

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Sākusies sieviešu valstsvienības treniņnometne
Liene Jansone un Gunta Baško
Foto: Scanpix

No sestdienas līdz nākamās nedēļas beigām Rīgā notiek Latvijas sieviešu basketbola valstsvienības treniņnometne, kurā pulcējušās gan Latvijā, gan ārzemēs spēlējošās basketbolistes.

Izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš, neskaitot izlases 2008. gada modeli, uz treniņnometni aicinājis virkni jauno spēlētāju – Aneti Šteinbergu (TTT juniores), Kristīni Vītolu (SK „Rīga”), Sabīni Niedolu (Liepājas metalurgs), Ievu Veinbergu (Turība/Kolonna), kurām visām šis ir pirmais uzaicinājums pieaugušo valstsvienībā. Tiesa, uz pirmo treniņu no viņām varēja ierasties tikai Anete Šteinberga, kurai gan tuvākās desmit dienas treniņus nāksies izlaist savainojuma dēļ.

Sabīne Niedola un Kristīne Vītola šobrīd atrodas Tallinā, palīdzot U-18 izlasei Baltijas jūras kausa pirmajā spēlē pieveikt Somijas vienaudzes 72:61. Viņas treniņnometnei pievienosies 6. janvārī. Pēc gada pārtraukuma (tas sanāca piespiedu kārtā smaga savainojuma dēļ) valstsvienībā atgriezusies aizsardze Santa Dreimane (SK „Cēsis), bet vēl viena Vidzemes kluba pārstāve Kristīne Kārkliņa šodien nevarēja trenēties slimības dēļ. No leģionārēm nometnē nav ieradusies Gunta Baško un Aija Putniņa, kurām šajās dienās atsākas nodarbības Spānijas klubos „Perfumerias Avenida” un "Olesa Espanyol". Studiju lietas un eksāmeni Vācijā nav ļāvuši uz nometni tikt Anitai Teilānei.

Treniņnometne paredzēta spēlētāju sadarbību atjaunošanai un tonusa uzturēšanai, kā arī jauno basketbolistu pārbaudei un pārrunām par gada plāniem, stāsta Ainars Zvirgzdiņš. Pēc Ziemassvētku brīvdienām nodarbības trenažieru zālē nav paredzētas un kopējais treniņdarbs tiek veikts basketbola zālē. Pirmais treniņš ilga divas stundas un tā norisi vērojiet eSports.lv fotogrāfa Romualda Vambuta fotogalerijā.

Janvārī treniņnometnēs pulcējas virkne citu Eiropas vadošo izlašu – Krievija, Baltkrievija, Francija. Vēl citām priekšā cīņas Eiropas čempionāta papildus kvalifikācijas kārtā.

Eiropas čempionāts no 7. līdz 20. jūnijam notiks Liepājā, Valmierā un Rīgā.

     [+] [-]

, 2009-01-03 15:17, pirms 15 gadiem
Patīkami dzirdēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-01-03 15:37, pirms 15 gadiem
minchux21 rakstīja: sabiine manupraat vareetu speeleet visaas trijaas izlasees...
labi, ka laiciigi sakushaas treninjnometnes...
varēt jau varētu,bet vai tas ir vajadzīgs no cilvēka izspiest visu,cilvēks nav robots,protams pieredzi vajag lielajā izlasē,līderi u18 un arī tāpat u20,bet pārslogojoties var būt nekas beigās.

Bet katrā ziņā prieks par šo jauno meiteni,kas,nezinu,kvai Londonā[ticu,ka komanda tur būs] būs viena no komandas vilcējspēkiem.

  +2 [+] [-]

, 2009-01-03 15:44, pirms 15 gadiem
Niedola, jāmaina ampluā. No 4 uz 3 pozīciju. Savādāk pēc 2-5 gadiem, būs kārtējā perspektīvā spēlētāja.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-03 16:02, pirms 15 gadiem
Ja Neidolai paveiktos vareetu pat tikt lidz WNBA!

     [+] [-]

, 2009-01-03 23:46, pirms 15 gadiem
Ja Latvijas izlasei olimpiādē paveiktos........

  +1 [+] [-]

, 2009-01-04 19:10, pirms 15 gadiem
K.Vītola pieaugušo izlases kandidāte - tas taču ir vairāk, kā smieklīgi ar kuru vietu domā treneri!