Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Digna Strautmane atgriežas "Down Under" un vēlreiz spēlēs Melburnā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Digna Strautmane atgriežas "Down Under" un vēlreiz spēlēs Melburnā
Digna Strautmane. Foto: Sleza Wroclaw

Digna Strautmane pavasari un vasaru pavadīs Austrālijas rudenī un ziemā – latviešu uzbrucēja otro reizi pārstāvēs "NBL South" līgas komandu "Ringwood Hawks", basketboliste paziņoja otrdien, 2. aprīlī.

Down Under – Austrālijas iesauka un slavena "Men at work" dziesma

Latviešu spēlētāja pirmajā sezonā pēc savainojuma piedalījās 27 spēlēs, vidēji 25:28 minūtēs gūstot 8,2 punktus (summā 222), izcīnot 5,3 atlēkušās bumbas, izdarot 2,0 piespēles un pārķerot 1,4 bumbas. Digna realizēja 43,3% divpunktu un 37,7% trīspunktu metienu, kā arī 73,9% brīvmetienu.

Arkadiuša Rusina trenētā “Sleza Wroclaw” komanda ar Dignu Strautmani sastāvā pirmo reizi kopš 2019. gada sasniedza Polijas čempionāta pusfinālu. Tajā vroclavietes ar 0-2 piekāpās nākamajai čempionei “Polkowice”, savukārt bronzas sērijā divu spēļu summā zaudēja Filipa Mestdaga trenētajai “Arka Gdynia” – 133:142.

Polijas līga beidzās 16. martā. Digna Strautmane mēneša beigās apmeklēja Ogres arēnu un iepazīstināja sporta skolas audzēknes ar “Her take” kustību.

Austrālijā ir divas līgas. WNBL notika no 2023. gada 1. novembra līdz 2024. gada 17. martam – laikā, kad Dienvidu puslodē ir vasara. Līgā spēlē astoņas profesionālas komandas. “Southside Flyers Dandenong” finālsērijā līdz divām uzvarām apspēlēja “Perth” ar 2-1.

NBL-1 līga 2022. gadā apvienoja piecas reģionālās līgas ar 69 komandām. Šogad – jau 74 komandas. “Ringwood Hawks” spēlē pašā lielākajā, “South” līgā ar 19 komandām no Viktorijas pavalsts – pārsvarā Melburnas – un Tasmānijas salas.

“Central” līgā spēles sākās 2024. gada 23. martā. “West” līga startēja 28. martā, bet “South” līgā pirmās spēles notiks trešdien, 3. aprīlī. Regulārās sezonas kalendārs šobrīd ir saplānots līdz 20. jūlijam, bet “play-off” spēles un nacionālais finālturnīrs notiks Austrālijas ziemas beigās.

“Nav noslēpums, cik īpaša Digī bija 2022. gadā,” teica “Ringwood Hawks” galvenais treneris Džeremijs O`Tūls (Jeremy O`Toole). “NBL South” līgas čempione un gada labākā spēlētāja aizsardzībā – viņas spējas mums pietrūka 2023. gada sezonā. Digī atgriešanās nozīmē ļoti daudz – nevaru sagaidīt viņas ierašanos.”

“Ringwood Hawks” līdere Marīna Vitla (Marena Whittle) šosezon pārstāv Spānijas klubu “Estudiantes” – regulārā sezona beigsies 20. aprīlī un pēc tam būs jāspēlē ceturtdaļfinālā. Vitlas sirdsdraudzene Annelī Meilija martā spēlēja WNBL finālā, pārstāvot sudraba laureāti “Perth”. Saspēles vadītāja Marta Ermida spēlē Vitorijas “Araski”.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/RingwoodHa...
Digna Strautmane: “Latvijas basketbols mums daudz devis – jādod atpakaļ”



  +1 [+] [-]

, 2024-04-02 16:32, pirms mēneša
ha, nebiju redzējis šīs dziesmas klipu. labs.

     [+] [-]

, 2024-04-02 19:02, pirms mēneša
Digna hot, pat ļoti

     [+] [-]

, 2024-04-02 22:19, pirms mēneša
Hm, nav par zemu līmenis priekš Dignas? Nepārzinu Austrālijas sieviešu basketbolu, bet pēc šeit rakstītā palika sajūta, ka tā ir, kā te mēdz izteikties hokeja speciālisti - kaut kāda "joberlīga".