Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:242, Did:0, useCase: 3

Miltone-Džonsa: "Vajag neapdziedātu varoni"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Miltone-Džonsa: "Vajag neapdziedātu varoni"
DeLiša Miltone Džonsa FIBA Eirolīgas
Visu Zvaigžņu spēlē
Foto: Māris Noviks, eSports.lv

ASV sieviešu basketbola valstsvienība pēc vairākām stundām sāks pēdējo treniņnometni pirms došanās uz Olimpiskajām spēlēm, telefonsarunā no Sanfrancisko eSports.lv pastāstīja vienības preses sekretāre Karolīna Viljamsa.

Amerikānietes pilnā sastāvā četras dienas trenēsies Stenfordas universitātē, kura atrodas Palo Alto pilsētā Ziemeļkalifornijā. Piektdien komanda izlidos uz Ķīnu, lai svētdien FIBA "Dimanta bumbas" turnīrā sacentos ar Latviju.

Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība ar ASV spēlēs pirmo reizi. Iepriekš ar amerikānietēm spēlējušas Latvijas studentes Pasaules Universiādē Taizemē, taču šoreiz ASV ir labākais iespējamais sastāvs.

Pasaules labākās spēlētājas spēlē gan sieviešu NBA (WNBA), gan FIBA Sieviešu Eīrolīgā. Eirolīgas spēles notiek no oktobra līdz aprīlim, bet kopējā sezona Eiropā ilgst no septembra līdz maijam, savukārt WNBA spēles notiek no maija līdz septembrim. Rezultātā ASV spēlētājām ir mazāk laika trenēties kopā.

"Tas ir mūsu izaicinājums," saka ASV valstsvienības galvenā trenere, ziemeļkarolīniete Enna Donovana. "Trenējām dažādus spēlētājus dažādos laikos. Komandas ķīmija jāizveido ātri."

Šo taktiku - atsevišķu spēlētāju grupu trenēšanu - no ASV dāmām pēc neveiksmes Atēnu spēlēs 2004. gadā aizguvuši ASV kungi. "Darījām to līdz šai četrgadei. Šoreiz to neizdevās pielietot. Domāju, neviens negaidīja, ka aizjūru algas augs tādā veidā, kā tas notika. ASV gatavošanās programma no tā cieš. Un nedomājiet, ka Krievija, maksājot šīs algas, to nezina. Viņi pilnībā zina, ka tas mūs iespaido."

Nav tā, ka WNBA ietekmē tikai ASV. Sietlas "Storm" spēlētāja, austrāliete Lorēna Džeksone tiek uzskatīta par pasaules labāko spēlētāju un pirms pievienošanās valstsvienībai spēlēja ASV. Viņas kolēģe Penija Teilore izlaida WNBA sezonas pirmo pusi. WNBA šosezon spēlē Mali izlases līdere. Tiesa, Eiropā spēlē vairāk WNBA spēlētāju nekā eiropiešu vai citu kontinentu pārstāvju WNBA. 2008. gada februārī Eiropā spēlēja 111 no 138 WNBA spēlētājām.

ASV valstsvienības preses sekretāre Karolīna Viljamsa eSports.lv pastāstīja, ka visas spēlētājas šodien ierodas Sanfrancisko, lai tālāk dotos uz Palo Alto. Šī ir pirmā reize, kad kopā pulcējas visas 12 olimpietes.

"Kad nonāc tādā nepazīstamā vidē kā Olimpiskās spēles, nepieciešams sīkstums. Tu nevari būt jauks," intervijā ziņu aģentūrai Associated Press norāda viena no pieredzējušākajām ASV spēlētājām DeLiša Miltone-Džonsa. Runājot par savu kolēģi Keitiju Smitu, viņa turpina "Kad tur nonāc, vajadzīgi tādi cilvēki kā Keitija Smita. Sīksta un nesavtīga veterāne, kas cīnās ar zobiem un nagiem. Vajag neapdziedātu varoni."

Izmantotie resursi:
kansascity.com

eSports.lv raksti par sieviešu basketbolu
Latvietes ceļā uz Pekinu
Pekina 2008: viss par latviešiem Ķīnā
Dāmu basketbols Latvijā un pasaulē
Video vietne

     [+] [-]

, 2008-07-28 22:31, pirms 16 gadiem
"ASV valstsvienības preses sekretāre Karolīna Viljamsa eSports.lv pastāstīja" un tālāk "Izmantotie resursi: kansascity.com". Ko Jūs te rakstāt. Tad bija Jums telefonsaruna vai nē, vai vienkāršs interneta tulkojums?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-29 09:42, pirms 16 gadiem
ASV izlases preses sekretāre telefonsarunā esportam pateica vienu teikumu un nolika klausuli, lai neizpļāpātu ienaidnieka nometnei ASV izlases noslēpumus.