Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:242, Did:0, useCase: 3

A. Zvirgzdiņš: "Mēs varam pārsteigt"

Jānis Pārums

A. Zvirgzdiņš: "Mēs varam pārsteigt"
Ainars Zvirgzdiņš

Tieši tā, runājot par Pekinas olimpiskajām spēlēm, LTV 7 "Sporta studijā" otrdienas vakarā teica Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš.

"Grūti spriest, kāds ir mūsu psiholoģiskais stāvoklis, treneru korpuss dara visu, mūsu komandā ir arī psihologi. Mēs jau nebraucam uz olimpiādi kā favorīti, mēs esam nezināmie. No mums jau neviens neko konkrētu negaida un mēs varam pārsteigt! "

Treneris atzina, ka nupat izlase jau esot ceļa jūtīs, vēl viena pārbaudes spēle ar Somiju un komanda jau nākamo otrdien izlidos uz Ķīnu, kur vēl būs pārbaudes turnīrs un tad arī olimpiskās spēles. Ļoti tuvu jau ir gaidītais devītais datums, kad būs pirmā spēle Pekinā. Nupat pārbaudes spēlē Ukraina pārspēta ļoti pārliecinoši, vēl jāspēlē ar Somiju. "Šīs komandas varbūt arī nav ļoti spēcīgas, bet tās ir tās, ko pašlaik varējām dabūt, kas atsaucās. "

Par tuvāko mērķi Ainars Zvirgzdiņš minēja iekļūšanu labāko astoņu komandu skaitā Pekinā: "Man pašam būtu vēlme iekļūt ceturtdaļfinālā un tad jau redzēsim." Spēlē pret Ukrainu galvenais bija neiedzīvoties savainojumos, kaut šoreiz slimību vai savainojumu dēļ malā vēl palika četras spēlētājas. "Es jau vienmēr prasu, lai maksimāli noskaņojas katrai situācijai, ja atslābināti spēlē, rodas visādas traumas un nejaušības. Visu laiku ir jābūt koncentrētām, tad tā lieta ies.Es domāju, ka tagad pašas basketbolistes vairs citādāk arī nemāk, ir ļoti liela motivācija. "

Treneris atzina, ka tūdaļ arī Ieva Tāre pilnvērtīgi iekļausies kolektīvā un varēs izpildīt jau visus vingrinājumus. A.Zvirgzdiņš apbrīno, ka Ieva atguvusies ātri no tik sarežģīta savainojuma, taču uzcītīga viņa bijusi vienmēr, arī jaunatnes komandās.

Salīdzinoši ar kvalifikācijas turnīru Madridē, izloze Pekinai neesot tik veiksmīga, kaut arī olimpiādē cerēt uz vājām pretiniecēm nevarot. Treneris labi iepazinis arī Korejas izlases spēles stilu, redzējis Āzijas čempionāta spēles, mūsu grupā galvenās favorītes ir austrālietes un krievietes. "Es domāju, ka kalendārs Pekinā mums ir ļoti izdevīgs, pirmā spēle jāsāk pret Krieviju, tad vēl parasti ir stress un visādi var būt. Mums ļoti svarīgas būs otrā un trešā spēle, ceturtajā jau varētu būt lielāks nogurums, bet tad taisni jāspēlē pret Austrāliju. Piektā spēle atkal var visu izšķirt un tad jāizliek visi spēki. "

A.Zvirgzdiņš domā, ka arī grupā var būt šādi tādi pārsteigumi un jānoskaņojas visām spēlēm. Pirms tam Āzijas turnīrā gan pilnīgi visas kārtis mūsējās neatklāšot. Pēdējie divi secinājumi par spēli – jāuzlabo darbība aizsardzībā un uzbrukumā jāpiestrādā pie tehnikas. Šanhajā mēģināšot izmēģināt ari dažus jaunus taktiskos variantus pret stiprākajām komandām, tie var arī nedot augļus, bet labi būšot novērtēt iespējas. Treneris lūdz līdzjutējus pārāk nekritizēt, ja pēdējā turnīrā gadīsies neveiksmes, visi galvenie spēki tiekot veltīti sekmīgai spēlei Pekinā.

Kā trenerim tik labi izdodas tikt galā ar spēlētājām un noskaņot cīņai arī pēc zaudējumiem? "Es jau vienmēr saku, ka tā ir tikai vēsture un to neatgriezt, jāskatās uz priekšu, jādomā par nākamo spēli un tas parasti arī nostrādā. Visi jau kļūdās, bet svarīgi ir skatīties uz priekšu, kļūdas ir jāaizmirst, jāgatavojas nākamajai spēlei, jāanalizē. "Treneris arī apsveic spēlētāju izvēli piedalīties atklāšanas ceremonijā dienu pirms pirmās spēles. "Tas tomēr ir vienreizējs notikums un dos pozitīvas emocijas, spēlētājas būs fiziski nogurušas, taču tas noņems psiholoģisko stresu, mazāk liks domāt par gaidāmo spēli un nervozēt."

Ainaram Zvirgzdiņam arī neesot bijuši nekādu iebildumu pret komandas līderes kāpšanu Monblānā, jo arī tas devis jaunas emocijas.

Vai latvietes varot spēlēt WNBA? Treneris uzskata, ka pavisam droši, bet vai to vajagot? Tagad arī Eiropas čempionāts būšot jūnijā, turnīri sakritīšot un nezin kā tad būtu. Arī daudzas amerikānietes jau dod priekšroku labāk Eiropas komandām.

Pekinā bez sieviešu basketbola turnīra treneris vēl gribot redzēt kādu vīriešu turnīra spēli, mūsu speciālists uzskata, ka vislabākās izredzes uzvarēt ir amerikāņiem,

 +14 [+] [-]

, 2008-07-23 08:28, pirms 16 gadiem
Ļoti gribētos,lai mūsu meitenes mūs pārsteidz patīkamā nozīmē!

  +8 [+] [-]

, 2008-07-23 08:32, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ļoti gribētos,lai mūsu meitenes mūs pārsteidz patīkamā nozīmē!

a kuram tad negribeetos???

 +12 [+] [-]

, 2008-07-23 08:34, pirms 16 gadiem
van_gogs rakstīja: a kuram tad negribeetos???

Latvijā dzīvo visādi brīnumi!

  +5 [+] [-]

, 2008-07-23 08:40, pirms 16 gadiem
interesants raidījums bija, Ainārs vispār tāds gudrs, pozitīvs un labsirdīgs cilvēks, lielisks treneris meitenēm!!! Lai veicas Pekinā!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-23 08:48, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ļoti gribētos,lai mūsu meitenes mūs pārsteidz patīkamā nozīmē!


kas būtu pārsteigums? pusfināls. 1/4F ir reāls mērķis.

  +5 [+] [-]

, 2008-07-23 08:50, pirms 16 gadiem
Man patiik sii izlase, vienmeer TAADS optimisms.
Viiriem daudz no vinaam jaamaacaas, kuri jau iekluusanu eiropas cempionaataa uzskata par baigo sasniegumu.

  +1 [+] [-]

, 2008-07-23 08:51, pirms 16 gadiem
zigiss rakstīja: kas būtu pārsteigums? pusfināls. 1/4F ir reāls mērķis.

Pārsteigums manā izpratnē būtu,ja mūsējās paņemtu kādu no ,,lielajām'' komandām (Austrāliju vai Krieviju),un iekļūtu 1/2.finālā!

  +3 [+] [-]

, 2008-07-23 08:52, pirms 16 gadiem
Es ar' ceru uz pārsteigumu sprīdīša izskatā lai veicas!!!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-23 08:52, pirms 16 gadiem
Ieraudzīju vienu lietu,nav jēgas esportā uz sporta studiju uzdot jautājumus,jo no vakar uzdotajiem jautājumiem tika atbildēti tikai uz 3 jautājumiem!!!!! Gribēju atbildes,bet nesaņēmu Gribat atbildes,tad ir jāzvana uz sporta studiju!!!!!

  +2 [+] [-]

, 2008-07-23 09:02, pirms 16 gadiem
Teicama intervija, taču -"krūštura trauma"- mani nogāza gar zemi!

  +1 [+] [-]

, 2008-07-23 09:05, pirms 16 gadiem
Es nevaru iedomāties, kas mūsu zeltenēm būtu jaizdara, lai kāds viņas nosodītu (ja neskaita vecās basketbolistes, kuras pašas neko nav tadu sasniegušas, runaju par tām spēlētājām,kas visu mūžu sildījušas benķīti, bet viņas visu laiku kaut ko ņaud, nepatīk tas, tas un tas. Vienkārši esmu dzirdējis,kā viņas to dara,kad ir kāda LV spēle )
man ir vienalga, kurā vietā meitenes paliks,kaut vai pēdējās, tā pat viņas ir labākās

     [+] [-]

, 2008-07-23 09:12, pirms 16 gadiem
vai kāds nezin cik LV valdība sola LS par medaļām.
krievi laikam 100 štukas eur par zeltu,bet tur jau būs baigais lērums.

     [+] [-]

, 2008-07-23 09:14, pirms 16 gadiem
-1 [+] [-]
Ivars77, 08:57, pirms 14 minūtēm, citēt

Ielieku šeit arī,ja kādam interesē!
liepajniekiem.lv: "Lauvas" uzzina BBL pretiniekus ::...
--------------------------------
to jau vakar varēja izlasīt esportā,nevajag mums vecas ziņas.

     [+] [-]

, 2008-07-23 09:17, pirms 16 gadiem
muris2008 rakstīja: vai kāds nezin cik LV valdība sola LS par medaļām.
krievi laikam 100 štukas eur par zeltu,bet tur jau būs baigais lērums.

Man nez kāpēc liekas,ka joprojām ir spēkā Šķēles laikā pieņemtie noteikumi,ka par OS zeltu prēmija ir 250 000 Ls!

     [+] [-]

, 2008-07-23 09:27, pirms 16 gadiem
Ne jau p.i.d.ara Godmaņa laika, kurš jau pirms turnīra zeltenēm atņēma ~45 000, kas bija paredzēti treniņnometnēm. P.i.d.ars ar savu taupīšanu, atradis kur ekonomēt.

     [+] [-]

, 2008-07-23 09:27, pirms 16 gadiem
Pāris citāti.

Zvirgzdiņš par savām audzēknēm [pašapzinīgi smaidot] : "Es viņas psiholoģiski esmu pārveidojis."

Zvirgzdiņš par Babkinas pēkšņo saslimšanu [labsirdīgi smīnot] : "Sportiste pati ir vainīga, ja pirms svarīgām spēlēm apaukstējas."

     [+] [-]

, 2008-07-23 10:10, pirms 16 gadiem
We belive
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-07-23 12:52, pirms 16 gadiem
maitenem notiekti ir jauzvar