Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Galvanovskis: "Pietrūka garo spēlētāju"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Galvanovskis: "Pietrūka garo spēlētāju"
Agris Galvanovskis un Ronalds Zaķis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

BK "Ventspils" galvenais treneris Agris Galvanovskis pēc zaudējuma Tartu "Rock" atzina, ka viens no galvenajiem zaudējuma iemesliem bija neveiksmīgā cīņa zem groziem un zemā precizitāte no soda metienu līnijas.

"It kā jau centāmies spēlētā tā, kā bijām to sarunājuši, bet ne viss izdevās. Pietrūka garo spēlētāju, jo treniņā muļķīgi pirkstu satraumēja Pāvels Veselovs. Zaķim un Bērziņam spēle nav stabila, jo viņi tomēr vēl ir jauni spēlētāji, bet Ciakoss joprojām nerāda tādu sniegumu, kā pirms savainojuma. Garajiem arī bija pie "pick'n'roll" basketbola bija jāpalīdz segt 8. numurs (Cincadze – aut.), un šajā ziņā tieši Ciakosa spēle bija zem katras kritikas. Protams, pretī bija pieredzējusi komanda ar diviem Gruzijas izlases spēlētājiem, ar Igaunijas izlases basketbolistiem. Tanoka Bērds nedarīja neko fantastiski, tomēr nospēlēja ļoti lietderīgi. Netikām arī galā ar Sanikidzi, turklāt šie abi leģionāri savāca daudz bumbu pie mūsu groza, kas ir nepiedodami," skaidroja Galvanovskis.

Likumsakarīgs bija jautājums par potenciālā centra meklēšanu, un treneris atklāja, ka pagaidām šajā ziņā neveicas: "Jau kādu mēnesi enerģiski strādājam, pētām tirgu, bet tas nu ir tāds, kāds tas ir. Tāpēc pagaidām vēl nevienu neesam noskatījuši."

Treneris arī piebilda, ka bija situācijas, kad, precīzāk izpildot soda metienus, varētu samazināt viesu pārsvaru, taču metieni lidoja grozam garām. Labi neklājās arī ar metieniem no citām pozīcijām: "Nedomāju, ka iemesls, kāpēc svarīgos brīžos metām garām brīvus metienus, bija spēles prakses trūkums. Drīzāk jau jārunā par spēlētāju psiholoģiju, pārliecību. Tomēr esmu bieži uzsvēris, ka jāspēlē komandas basketbols, nevis jādomā par saviem metieniem. Mača sākumā izvēlējāmies mest grūtus metienus, kas nebija precīzi, tāpēc uzbrukums pirmajā ceturtdaļa "iebuksēju". Vispār šodien epizodiski mūsu spēle atgādināja sporta skolas A grupas sniegumu."

Pirmo maču ventspilnieku rindās aizvadīja Bernards Kings, ar kura sniegumu Galvanovskis kopumā bija apmierināts, piebilstot, ka tomēr gribētu vairāk viņu izmantot kā saspēles vadītāju. "Nav optimālā formā, jo ātri pagurst, bet tas saistīts arī ar saindēšanos. Esmu apmierināts ar to, ko viņš parādīja. Pagaidām nav piespēļu, toties viņam ir augstākais lietderības koeficients komandā. Patika, kā viņš spēlēja tandēmā ar Strēlnieku, lai gan vairāk gribētos Kingu izmantot kā pirmo numuru, bet tam viņam vēl jāiespēlējas. Fundamentāli viņš basketbolu saprotu un tas priecē."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-02-01 14:41, pirms 15 gadiem
ir komandā 4 garie un tu vēl raudi ......nokaunies labāk .

     [+] [-]

, 2009-02-15 15:40, pirms 15 gadiem
ups