Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Viedoklis: Nu būs citādāk (interesantāk?)

Andrejs Siliņš

Viedoklis: Nu būs citādāk (interesantāk?)
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar apgreidotais Rīgas ASK spēlēs ar "Ventspils" komandu – klubu, kas nu kļuvis par piemēru rīdziniekiem, jo Kurzemē ar jaunajiem Rīgas kluba apmēriem tika sākts strādāt jau krietni laicīgāk.

Nedienas ar finansiālo situāciju ASK klubam sākās jau vasaras pirmajos mēnešos, kad atklājās klubā atbildīgo neizdarības kā rezultātā organizācija bija iekļuvusi lielos parādos. Ik pa laikam pa ausu galam un arī nopietnākās sarunās nācās dzirdēt apgalvojumu par ASK lejupslīdi jau gaidāmās sezonas kontekstā. Tam negribējās ticēt un arī sastāva komplektācija šķita izdevusies, un izkliedēja aizdomas par dzirdētā piepildīšanos dzīvē. Tomēr izrādījās situācija maldīga un tiem, kuri jau laikus brīdināja, ka ASK būs milzīgas problēmas, izrādījās taisnība. Jau pirms Ziemassvētkiem pienāca informācija, ka pēc Maskavas turnīra komandu atstās viena no tās sejām, bet patiesība izrādījās vēl skarbāka – klubu pametuši visi ārzemnieki (tai skaitā divi svarīgi posmi treneru štābā) pagaidām izņemot Šundovu un Mažuti.

ASK uzsākuši jaunas stratēģijas veidošanu – jauno Latvijas talantu attīstīšanu. Kaut kur jau dzirdēts? Tieši tā. Ar tādiem pašiem lozungiem pretī godalgām mēģina doties arī tie paši ventspilnieki un idejas aizsācēja/atjaunotāja Latvijas basketbolā Rīgas VEF vienība. Lai gan no otras puses ASK joprojām var savākt piecinieku ar spēlētājiem, kuri nevar sūdzēties par pieredzes trūkumu. Piemēram, Mažutis, Valters, Vītols, Helmanis, Šundovs. Visticamāk, tieši šādā virknējumā rīdzinieki šovakar uzsāks maču Kurzemes basketbola galvaspilsētā (neskatoties uz zaudējumu "lauvām" pēdējā Kurzemes derbijā, tieši Ventspili drīzāk tā jādēvē). Tāpat ierindā joprojām ir Grafs, ar laiku atgriezīsies arī Jahovičs. Neizskatās nemaz tik bēdīgi, ja patiešām visi paliks. Un, pat ja aizies Valters, arī tad ir jau izaudzināts pienācīgs aizstājējs Bertāna personā.

Lai turpinātu veiksmīgu jauno spēlētāju attīstīšanu, jācer, ka nauda netiks apgriezta ASK fārmklubam ar "Juniora" vārdu nosaukumā, jo tieši tā ir tā vieta, kur pirmos soļus pretī tam līmenim, kurā tagad spēlē pa 20 minūtēm, spēra Dairis Bertāns. Diemžēl Bertāns pagaidām ir arī vienīgais, kurš patiešām attaisnojis fārmkluba funkcijas, proti, piegādājis pirmajai komandai tik gatavu spēlētāju, kurš var spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu un turpināt attīstīties lielajā klubā. Gan Roberts Mednis, gan Kristaps Mediss, gan iepriekšējās sezonās Rolands Freimanis vairāk atbilst līdz šim kluba īstenotās politikas auglim – ja jaunais, tad soliņa sildītājs. Iespējams un cerams, ka Mednis un Mediss tagad tiks pie iespējas sevi patiešām apliecināt jaunā līmenī. Un, kas zina, varbūt pēc sezonas arī ar Freimani vienība vēlēsies pagarināt līgumu, kas iepriekš šķita pilnīgi nereāli (šobrīd Freimanis no ASK ir izīrēts VEF, bet pēc sezonas basketbolistam beidzas līgums ar ASK).

Zinot, ka klubā darbojas Guntis Šēnhofa kungs, patiešām gribētos ticēt, ka tagad ASK beidzot strādās ar latviešu puikām, ne tikai smukuma pēc jeb "tāpēc, ka dodam iespēju jaunajiem [aizpildīt 11., 12. spēlētāja funkcijas, padodot dvieļus]" pēc vien. Jācer, ka beidzot arī Ernests Kalve tiks pie iespējas uzspēlēt ne tikai pāris minūtes. Šajā sezonā Kalves spēles laiks jau kļuvis pienācīgāks (dažās spēlēs tāds, kādam tam vajadzētu būt visu laiku), bet kopumā Butauts Ernestu diezgan tika raustījis. Pie tādas situācijas, protams, sevi apliecināt līdz galam ir teju neiespējami.

Iespējams, par visiem visu vislabāk zināja Aivars no Ventspils, un tieši tāpēc pilsētas klubs jau savlaicīgi samazināja apgriezienus finansiālā izteiksmē, kas palīdzēja laicīgi sagatavoties sezonai ar esošajiem spēlētāju resursiem un nodemonstrēt ne to sliktāko sniegumu, sezonas sākumā pat izcīnot vairākas pārsteidzošas uzvaras. Tikmēr ASK situācija ir krietni sliktāka – vispirms jāatgūstas no šoka, kādam spēlētājam var izrādīties grūti pārdzīvot ambīciju samazināšanos, kas izpaudīsies laukumā un tagad jāsāk iespēlēt spēlētāji, uz kuriem netika likta kārts sezonas sākumā. Lai kā būs, skaidrs ir viens – būs interesanti, un mēs visi tam būsim liecinieki.

1 2 68 komentāri
Slēpts komentārs: garais_999
Slēpts komentārs: garais_999

  +2 [+] [-]

, 2008-12-30 06:27, pirms 15 gadiem
vēl nesen dažs labs ASK fans Ventspili, Valmieru un Liepāju sauca pa lauķu komandām, nu tagad es domāju, ka paskatīsimies, kurš te ir lauks jeb lauķis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +20 [+] [-]

, 2008-12-30 06:43, pirms 15 gadiem
autors laikam neizprot vārda ''upgrade'' jēgu. šis ASK ir tālu no pilnības un pilnīgi noteikti nav uzlabots...

 +31 [+] [-]

, 2008-12-30 06:45, pirms 15 gadiem
jāatkārto tas, ko sezonas sākumā teicu - ja būs krīze, tad priekšroka būs tiem, kas mīl basketbolu, nevis tiem, kas basketbolu spēlē tādēļ, ka mīl naudu!
Slēpts komentārs: lenzley

  +9 [+] [-]

, 2008-12-30 06:50, pirms 15 gadiem
4uwis rakstīja: Neviens, no ASK vinjas nau saucis par laukju komandaam, pasties, taviem Valmierieshiem pashiem 2 njigeri Patiik latviskas komandas, bet ar taadaam mees neko spozhu eiropas liimenii nesasniegsim
ar bankroteejoshu komandu arii neko nesasniegsim!!!

  +6 [+] [-]

, 2008-12-30 07:02, pirms 15 gadiem
4uwis, 06:47, pirms 12 minūtēm, citēt

garais_999 rakstīja: vēl nesen dažs labs ASK fans Ventspili, Valmieru un Liepāju sauca pa lauķu komandām, nu tagad es domāju, ka paskatīsimies, kurš te ir lauks jeb lauķis
Neviens, no ASK vinjas nau saucis par laukju komandaam, pasties, taviem Valmierieshiem pashiem 2 njigeri Patiik latviskas komandas, bet ar taadaam mees neko spozhu eiropas liimenii nesasniegsim
--------------------
tev pašam rēka nenāk, ko pats uzrakstīji

  +6 [+] [-]

, 2008-12-30 07:11, pirms 15 gadiem
man personīgi simpatizē šis piegājiens jo nekad neesu bijis ārzemnieku spēlētāju fans Latvijā
latviskots Venspils, latviskots ASK ... atliek vēl Baronu ...
un tad nu jācer ka visi turēs ~ līdzvērtīgu līmeni un būs tāpat skaistu spēļu daudz + vēl Baltijas līgas mači

uzskatu ka viss būs pat labāk kā iepriekš

  +6 [+] [-]

, 2008-12-30 07:54, pirms 15 gadiem
Nu interesanti noteikti būs...

  +2 [+] [-]

, 2008-12-30 08:01, pirms 15 gadiem
Ir ok, es tik ceru uz tādu nelielu brīnumu - vēl ir palikusi nauda ko samaksāt Štelmaheram, pēc viesspēlētāju un viestreneru došanās prom ,nu un pavisam labi būtu ja atrastos kāds jauns atbalstītājs par kura naudiņām varētu kādu garo paņemt un tad teikšu kā ir - ASK IS BACK!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-12-30 08:02, pirms 15 gadiem
garais_999 rakstīja: vēl nesen dažs labs ASK fans Ventspili, Valmieru un Liepāju sauca pa lauķu komandām, nu tagad es domāju, ka paskatīsimies, kurš te ir lauks jeb lauķis
Eu, prusak, nedod dievs ASK vinnes shodien, vel viens tiinis pashnaviibu uztaisiis tavaa personaa ne, jo tu tik loti satraucies, nu tik loti, varbut uzzvani uz bernu palidzibas taalruni?

  +6 [+] [-]

, 2008-12-30 08:02, pirms 15 gadiem
Obligāti jāskatās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2008-12-30 08:08, pirms 15 gadiem
garais_999 rakstīja: lai šodien kurzemnieki lielīgajam ASK klubam ierāda savu vietu
Ka tik nesanāk otrādi! Vienalga - paskaties uz sastāviem. Visi domā, ka atlaida pāris ārzemniekus un nu komanda spēlēs II divīzijas līmenī? Protams, vairs sagrāve nebūs, kā bija Rīgā, bet tomēr uz uzvaru lieku ASK!

  +8 [+] [-]

, 2008-12-30 08:09, pirms 15 gadiem
Par Kalvi jāsaka cik es esmu redzējis ja spēle aiziet tad vienmēr sarauj ātri folus...itkā metieni iet un viss bet to pašu 7min laikā dabū jau 3 piezīmes! arī maskavā bija līdzīgi ja nemaldos pret CSKA!

 +10 [+] [-]

, 2008-12-30 08:10, pirms 15 gadiem
sinTizators-sēmušku rakstīja: Par Kalvi jāsaka cik es esmu redzējis ja spēle aiziet tad vienmēr sarauj ātri folus...itkā metieni iet un viss bet to pašu 7min laikā dabū jau 3 piezīmes! arī maskavā bija līdzīgi ja nemaldos pret CSKA!
Tas ir tikai pieredzes trūkums, jo vairāk spēlēs, jo prātīgāks kļūs.

 +14 [+] [-]

, 2008-12-30 08:12, pirms 15 gadiem
Es pat gribētu, lai Valters nepaliek komandā, daudz lielāks spēles laiks būtu Bertānam.

 +13 [+] [-]

, 2008-12-30 08:16, pirms 15 gadiem
Vienigi ja Bruno S. iet prom, nu nav arshana bez Bruno komanda, vajag Bruno, un vienigais Bruno kas nak prataa ir....Bruno Piitersons

  +4 [+] [-]

, 2008-12-30 08:20, pirms 15 gadiem
nefanoju,bet esmu kurzemnieks,un protams kurzemes pusee!
Slēpts komentārs: VIPIS

  +1 [+] [-]

, 2008-12-30 08:58, pirms 15 gadiem
atklati sakot!! sogad man ASK modelis riktigi patika, sabalansets speles laiks arzemniekiem un letinjiem rezultati ar bija apmierinosi!! tik ta fucking Parex Banka visu nocakareja!!

 +11 [+] [-]

, 2008-12-30 08:59, pirms 15 gadiem
VIPIS rakstīja: Nu taa,iedomigakajai komandai beidzot drosme ir papezos
Iedomīga? Iedomīgu uztaisat vinu mēss - FANI

 +15 [+] [-]

, 2008-12-30 09:01, pirms 15 gadiem
Zinot, ka klubā darbojas Guntis Šēnhofa kungs, drīzāk gribētos atcerēties kā savulaik "puslitri" sāka ar šādiem pašiem lozungiem, bet sezonas beigās tur tāpat spēlēja Lukminas, vēl kāds bariņš nejaunu importu, Višņa utml. :-DDD

Tā kā drīzāk jaunie''sus izmantot piespiedīs $$$ (trūkums) nevis labais onka GŠ.

     [+] [-]

, 2008-12-30 09:06, pirms 15 gadiem
hammerx rakstīja: atklati sakot!! sogad man ASK modelis riktigi patika, sabalansets speles laiks arzemniekiem un letinjiem rezultati ar bija apmierinosi!! tik ta fucking Parex Banka visu nocakareja!!
Nu it kā jau Parex banka ir vienīgi, kas turpina finansēt iepriekšējā līmenī. Pārmetums nevietā...

 +12 [+] [-]

, 2008-12-30 09:16, pirms 15 gadiem
Patiesībā viss ir kārtībā, Māršs nespēlē jau sen, Brūvers pēdējā laikā tāpat neko nevarēja izdarīt, žēl vienīgi Bruno, jo Raitis jau toch nebūs vilcējs..

  +1 [+] [-]

, 2008-12-30 09:25, pirms 15 gadiem
nezinu... man jau ar prieks ka nealgos viesspēlētājus... ok BBL tas būs zaudējums... bet LBL tikai iegūs būs sīvāka konkurence...
būtu labi ja Lauvas ar atlaistu viesspēlētājus un paņemtu vietā letiņus lai nemētājas pa eiropas zemajām līgām....
vispār man ļoti simpatizē šī sezona LBL1.. prieks iet uz spēlēm...
p.s ceru uz Liepājas Lauvām..

  +2 [+] [-]

, 2008-12-30 09:40, pirms 15 gadiem
tikumam Žetons par pēdējo teikumu!
Par ASK - kurš ir teicis, ka sastāvs uz sezonas beigām paliks tāds kā ir šobrīd?! Skaidrs, ka tiek meklēts garais (vai pat 2), jo ja (kad) Bruno aiziet, paliks vien Grafs ar Uveli, kas protams, ka ir par maz. Man gan šķiet, ka VEF tiks paplucināts, jo arī tur algas nemaksā, tāpēc pieļauju domu, ka Freimanis atgriežas ASK un vēl M.Gulbis pievienojas ASK, jo cik zināms, pēdējās spēles VEFā viņš nav spēlējis. Nav izslēgts, ka arī kāds leģionārs pievienosies ASK - zemākas klases kā Šundovs un Brūvers, bet vienalga, kāds točna būs. Un tad jau sastāvs būs tīri pieklājīgs, bet ne tik varens kā te daudziem gribētos. Gaidam jaunumus no ASK un Barona, jo neticas, ka tur viss paliks kā līdz šim.
Par Lauvām un Ventspili!

  +5 [+] [-]

, 2008-12-30 09:42, pirms 15 gadiem
Pēc manām domām šodien ASK ir labāks sastāvs nekā Ventspilij....šķiet pagājušajā spēlē a rlīdzīgu sastāvu ASk ventspili sagrāva, bet jāatceras ventspils uzvara sezonas sākumā....
tapēc domāju ASK šodien uzvarēs

  +4 [+] [-]

, 2008-12-30 09:47, pirms 15 gadiem
Kas šeit notiek esporta komentāru sadaļā?????
Vai nu mazi bērneļi, kas tikai redz kaut kādas izmaiņas un kladzina te huiņas, vai nu tie kas no basketbola ir tikpat tālu kā no mēness!!!
Komandā atlaida divus nigerus un uzreiz visi kladzina ka ASK tagad jāspēlē otrajā divīzijā, vai pat amatieru līgā!
Izskatās, ka LR čempioni būs Valmiera, Lauvas vai BKV, bet ne ASK, jo viņiem tač jauniešu sastāvs! Un pat Baronu nepiemin kā čempionu (kaut domāju, ka tieši viņi būs tie)!
Smiekli nāk par dažiem!
Vispār izskatās, ka daudzi pēkšņi sākuši baidīties no ASK, jo sastāvs tiešām izskatās kaujiniecisks! Nepārdzīvojiet, būs labi! Tas ir tikai sports!

  -2 [+] [-]

, 2008-12-30 09:49, pirms 15 gadiem
Domāju, ka nekādu mega problēmu bez ārzemniekiem nebūs, lai jau Mažutis dodas prom vairāk spēlēs Bertāns. Vienīgi jaut kas vadīs saspēli.Par Šundovu ganžēl, kaut gan varbūt Grāfa kungam atveras otrā elpa, bet nu garajā galā jebkurā gadījumā kādu vajag, jo viens C un vien PF kamēr nav Jaho protmas ir par maz. Šis ASK man patikts patvēl labāk.

  +2 [+] [-]

, 2008-12-30 09:57, pirms 15 gadiem
tekken rakstīja: Par Šundovu ganžēl, kaut gan varbūt Grāfa kungam atveras otrā elpa, bet nu garajā galā jebkurā gadījumā kādu vajag, jo viens C un vien PF kamēr nav Jaho protmas ir par maz.
Ir Mednis...
Slēpts komentārs: player7

  +1 [+] [-]

, 2008-12-30 10:03, pirms 15 gadiem
Mieru, tikai mieru. shodien uzvareesim bkv un tad arii kaarta buus balonam
1 2 68 komentāri