Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Igauņu otrais piegājiens

Andrejs Siliņš

Igauņu otrais piegājiens
Tanoka Bērds un Demetrijs Aleksanders komandu pirmajā spēlē 28. oktobrī
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Otro dienu pēc kārtas Arēnā Rīga viesosies igauņi – SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) spēlē Rīgas "Barons/LMT" vienība 16:00 uzņems Tartu "Rock" basketbolistus, lai turpinātu cīņu par vietu izslēgšanas spēlēs.

Skaties tiešraidē eSports.lv

Ja vakar uz Arēnas dēļiem bumbojās Rīgas un Tallinas basketbolisti, tad šovakar rīdzinieki saspēlēs ar Tartu komandu. Ja vakar savā starpā spēkus mēroja abu kaimiņvalstu vicečempiones, tad šovakar to pašu darīs čempiones. Ja vakar uzvaru izcīnīja rīdzinieki, vai šovakar izdosies tas pats?

Lai to noskaidrotu, nāc uz Arēnu un skaties, bet, ja tāda iespēja nav, tad eSports.lv piedāvās šo maču vērot tiešraidē. Spēlei līdzi sekot palīdzēs Toms Mālmeisters. Tiešraide sāksies šodien plkst. 16:00 Tiešraides video, spied šeit

Komplektācijā ir spēks

"Rock" sastāvā, gluži tāpat kā "Kalev/Cramo", lielu izmaiņu kopš sezonas sākuma nav bijis. Tiesa, atšķirībā no talliniešiem "Rock" pārsvarā balstās uz vietējo spēlētāju resursiem – komandā ir tikai trīs ārzemnieki. Jau trešo sezonu Tartu ir mājvieta gruzīnu saspēles vadītājam Georgs Cincadze, savukārt pirmo reizi Igaunijā sezonu aizvada Cincadzes čoms un vienaudzis, cits gruzīns Viktors Sanikidze. Tāpat Tartu spēlē Baltijai labi pazīstamais amerikāņu centrs Tanoka Bērds. Tieši pirmais un trešais arī izceļas komandas statistikas rādītājos – Bērds ar 18 punktiem vidēji mačā ir ne tikai igauņu komandas, bet arī viens no visas līgas labākajiem punktu guvējiem, ar 9,85 atlēkušajām bumbām Bērds ir labākais visas līgas cīnītājs šajā rādītājā, bet Cincadze ar 5,85 rezultatīvām piespēlēm ir labākais partneru apgādātājs līgā.

"Baroni" turpretī šajos rādītājos izceļami krietni mazāk – Demetrijs Aleksanders ar 17,75 punktiem ir ceturtais labākais punktu guvējs, kā arī otrs labākais cīnītājs par bumbām ar vidēji 8,58 bumbām mačā. Vēl arī Gusts bija starp labākajiem piespēlētājiem līgā, bet nu jau pasen kā par lietuvieti varam runāt kā par bijušo Latvijas kluba spēlētāju. Izmaiņas "baronu" sastāvā turpina neapstāties – vakar komandai pievienojās aizsargs Uģis Viļums un centrs Mārtiņš Skirmants, tāpat dzirdēts, ka "Baronam" varētu pievienoties vēl kāds spēlētājs un ne no pašu apcirkņiem.

Svārstīgie igauņi

Iepriekšējo Baltijas līgas spēli "Rock" aizvadīja tieši pret saviem principiālākajiem sāncenšiem "Kalev/Cramo" un piedzīvoja neveiksmi – 63:73. Vienīgie, kuri iespēja samest vismaz desmit punktus, bija tieši Bērds un Cincadze, par kuriem nedaudz plašāk rakstīju jau augstāk. Pirms tam Ziemassvētku priekšvakarā zaudējums arī Viļņas "Rytas" (82:97). Līdz šai spēlei paspēts nospēlēt arī divas Eirokausa spēles – zaudēts "La Fortezza" jeb, kā mums labāk pazīstamai, Boloņas "Virtus" (85:95), kā arī zaudēts beļģu "Oostende" (82:92).

Vēl jau bijušas vairākas Igaunijas līgas spēles. Izbraukumā sakauts Tallinas "Kalev" (nejaukt ar "Kalev/Cramo") – 103:80, mājās sagrauts "KK Pärnu/Catwees" (106:69), kā arī vēlreiz neilgā laika posmā nācies tikties ar "Kalev/Cramo" un šoreiz uzvarēts (80:62). Ja turpinām pētīt "Rock" sniegumu šajā sezonā, jāmin vēl kāds interesants fakts – kamēr Baltijas līgā Tartu basketbolisti pretiniekiem metuši vidēji 76,2 punktus, savā vietējā līgā tās līderi bijuši krietni rezultatīvāki. Vidēji spēlē 94,3 punkti ir vērā ņemams sasniegums ne tikai Igaunijas vai Baltijas reģionā, bet Eiropas basketbolā kopumā.

Vairs nav kur atkāpties

Skatoties turnīra tabulā, redzam, ka abām komandām ir pa pieciem panākumiem, bet "Rock" aizvadījuši 13 spēles, kas ir par vienu vairāk nekā "baroni". Rīdzinieki šobrīd sestie, "Rock" – astotie. Uzvara Latvijas čempioniem palīdzēs pakāpties par vietu augstāk, uzvara igauņiem palīdzēs pakāpties divas vietas augstāk un apsteigt ne tikai "Baronu", bet arī Valmieras klubu. Katrā ziņā cīņa par divām pēdējām izslēgšanas spe''lu vietām – piekto un sesto regulārajā sezonā – sāk uzņemt vēl straujākus apgriezienus un katra spēle šobrīd ir bez maz vai dzīvības un nāve jautājums veseliem pieciem klubiem – bez abiem šodienas cīņas dalībniekiem vēl arī "Ventspils", "Valmiera" un "Šiauliai".

Fakti

- pirmajā abu komandu tikšanās reizē Tartu uzvaru svinēja mājinieki "Rock" - 90:81
- Mareks Doroņins "Rock" rindās pavadījis jau 11 gadus
- Tartu Universitātes sporta hallē ir 4000 sēdvietu, kamēr Arēnā Rīga basketbolam paredzētas 11 200 līdzjutēju vietas

Izmantotie resursi:
bbl.net
barons.lv
tysk.ee
eurobasket.com

1 2 3 100 komentāri

 +14 [+] [-]

, 2009-01-24 11:27, pirms 15 gadiem
būs labs duelis starp Aleksandru un Bērdu. ja Aleksandrs redz sev cienīgu pretinieku kuru daudzi vērtē augstāk par pašu Demetriju, tad viņš cīnās ar maksimālu atdevi parādot, kurš laukumā ir saimnieks.

 +17 [+] [-]

, 2009-01-24 11:28, pirms 15 gadiem
Lai nu kā LTV7 mūs ir lutinājis ar sportu, šoreiz akmens viņu dārziņā...
Labāk parāda daiļslidošanu,nekā vienu no izšķirošajām spēlēm BBL

 +28 [+] [-]

, 2009-01-24 11:30, pirms 15 gadiem
gacha90 rakstīja: Lai nu kā LTV7 mūs ir lutinājis ar sportu, šoreiz akmens viņu dārziņā...
Labāk parāda daiļslidošanu,nekā vienu no izšķirošajām spēlēm BBL
ltv 7 neraada, jo klubu vadiibas taa teikushas, citaadi cilveeki nenaak uz speeleem.

  -1 [+] [-]

, 2009-01-24 11:31, pirms 15 gadiem
sermulis rakstīja: būs labs duelis starp Aleksandru un Bērdu. ja Aleksandrs redz sev cienīgu pretinieku kuru daudzi vērtē augstāk par pašu Demetriju, tad viņš cīnās ar maksimālu atdevi parādot, kurš laukumā ir saimnieks.
Aleksanders necīnās, viņam tik prātā kā iemest uzbrukumā, aizsardzībā pilnīga nulle!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +18 [+] [-]

, 2009-01-24 11:33, pirms 15 gadiem
gacha90 rakstīja: Lai nu kā LTV7 mūs ir lutinājis ar sportu, šoreiz akmens viņu dārziņā...
Labāk parāda daiļslidošanu,nekā vienu no izšķirošajām spēlēm BBL
rādīt EČ daiļslidošanā bija ieplānots jau labu laiku iepriekš,ko tu domā, vajadzēja atteikties no visa EČ rādīšanas, jo Baronam viena izšķiroša spēle? Un visu laiku taču nevar tikai basketbolu rādīt. Man arī tā daiļslidošana nepatīk, bet ir cilvēki, kas skatās un valsts televīzijai jārespektē visu intereses, ne tikai esporta vairākuma velmes

  -2 [+] [-]

, 2009-01-24 11:35, pirms 15 gadiem
libertines rakstīja: rādīt EČ daiļslidošanā bija ieplānots jau labu laiku iepriekš,ko tu domā, vajadzēja atteikties no visa EČ rādīšanas, jo Baronam viena izšķiroša spēle? Un visu laiku taču nevar tikai basketbolu rādīt. Man arī tā daiļslidošana nepatīk, bet ir cilvēki, kas skatās un valsts televīzijai jārespektē visu intereses, ne tikai esporta vairākuma velmes
bet varēja taču to daiļslidošanu pēc tam parādīt ierakstā...
domāju,neviens no tā nenomirtu...

  +2 [+] [-]

, 2009-01-24 11:36, pirms 15 gadiem
kalninsh87 rakstīja: Aleksanders necīnās, viņam tik prātā kā iemest uzbrukumā, aizsardzībā pilnīga nulle!!!
nu tad tu visai maz redzi no basketbola. aizsardzībā viņš ir ļoti ļoti labs ja ir kā nākas motivēts.Štelmahers par viņu izteicās, ka visu viņš prot un viņa būtu jāspēlē Eirolīgas TOP komandās, bet viņa vienīgais trūkums ir psiholoģija. Arī Janičenoks teica, ka tāds kā viņš Latvijā vēl nav bijis un kādu laiku arī nebūs

  +1 [+] [-]

, 2009-01-24 11:37, pirms 15 gadiem
gacha90 rakstīja: bet varēja taču to daiļslidošanu pēc tam parādīt ierakstā...
domāju,neviens no tā nenomirtu...
Jebkurai ziepenei, vai trulam šovam reitingi ir augstāki nekā šīm BBL spēlēm, varbūt turpmāk LTV7 vajag pievērsties šoviem, nevis sportam? Ja jau tu uzskati, ka jārāda tas ko vairākums pieprasa

  +4 [+] [-]

, 2009-01-24 11:39, pirms 15 gadiem
citu variantu nav - jāņem!

 +10 [+] [-]

, 2009-01-24 11:44, pirms 15 gadiem
Es par Viļumu un mazliet par Baronu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-24 11:57, pirms 15 gadiem
rock ir diezgan stipri, un tas ka ir 5-8 bilance nenoziimee neko!

  +4 [+] [-]

, 2009-01-24 11:58, pirms 15 gadiem
Janchers rakstīja: ltv 7 neraada, jo klubu vadiibas taa teikushas, citaadi cilveeki nenaak uz speeleem.
to pašu viņi var pateikt eSportam!

  +4 [+] [-]

, 2009-01-24 12:05, pirms 15 gadiem
Dereetu aiziet uz speeli ar plakaatu
TANOKA > DEMETRIUS ?
Es domaaju aleksandrs shito redzeedams kaadus 30 pts samestu speelee stabili!

  +5 [+] [-]

, 2009-01-24 12:10, pirms 15 gadiem
Vajadzētu paņemt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-24 12:30, pirms 15 gadiem
sermulis rakstīja: nu tad tu visai maz redzi no basketbola. aizsardzībā viņš ir ļoti ļoti labs ja ir kā nākas motivēts.Štelmahers par viņu izteicās, ka visu viņš prot un viņa būtu jāspēlē Eirolīgas TOP komandās, bet viņa vienīgais trūkums ir psiholoģija. Arī Janičenoks teica, ka tāds kā viņš Latvijā vēl nav bijis un kādu laiku arī nebūs
piekrītu, ka tā viņi teica, bet pēdējās spēlēs viņš aizsardzībā tik robu dzen!!! uzbrukums ok!
Slēpts komentārs: viesis 82

  -2 [+] [-]

, 2009-01-24 12:34, pirms 15 gadiem
Janchers rakstīja: ltv 7 neraada, jo klubu vadiibas taa teikushas, citaadi cilveeki nenaak uz speeleem.
Mulkibas,Avangard-Dinamo arii raadija pa tv un tas neliedza 11 000 atnakkt uz areenu Taa ir pasa menedzmenta probleema ka nespeej savaakt cilveekus uz speeli,nevis tas ka raada pa tv !

  -1 [+] [-]

, 2009-01-24 12:37, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: KRitizēt jau ir tik viegli...
Varu saderēt tu pat uz pusi nēsi labāks par Aleksanderu..
ka tik pakritizēt.. ej tač pats paspēlē un tad te puksti. ka pedējās spēlēs ir sliktāks utml... nospēlē pats sezonā 40 spēles un citreiz sanāk spēle pēc dažu stundu intervāla..
Tu gribi teikt ka A.Kreipāns arii visos sporta veidos visus var apspeeleet,jo arii vinjs meedz kritizeet ?

  +1 [+] [-]

, 2009-01-24 12:38, pirms 15 gadiem
masalskis123 rakstīja: KRitizēt jau ir tik viegli...
Varu saderēt tu pat uz pusi nēsi labāks par Aleksanderu..
ka tik pakritizēt.. ej tač pats paspēlē un tad te puksti. ka pedējās spēlēs ir sliktāks utml... nospēlē pats sezonā 40 spēles un citreiz sanāk spēle pēc dažu stundu intervāla..
es vnk izsaku savas domas

  +3 [+] [-]

, 2009-01-24 12:39, pirms 15 gadiem
viesis 82 rakstīja: kas tur izskiross Barons priekspedeja vieta
nu lidz izshkjiroshajai veel nenormaaali taaalu 6 ar 8 vietu

  +3 [+] [-]

, 2009-01-24 12:40, pirms 15 gadiem
viesis 82 rakstīja: Tu gribi teikt ka A.Kreipāns arii visos sporta veidos visus var apspeeleet,jo arii vinjs meedz kritizeet ?
es redzēju kā A. Kreipāns liek grozā no augšas
bez kritikas nav attīstības!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-01-24 12:40, pirms 15 gadiem
Spararats rakstīja: Dereetu aiziet uz speeli ar plakaatu
TANOKA > DEMETRIUS ?
Es domaaju aleksandrs shito redzeedams kaadus 30 pts samestu speelee stabili!
un tanoka pretī 32? jebkurā gadījumā ceru, ka barons beidzot parādīs sakarīgu basketbolu un sāks ar kārtīgu pašatdevi kapāt abos laukuma galos.

  +1 [+] [-]

, 2009-01-24 12:41, pirms 15 gadiem
kalninsh87 rakstīja: es redzēju kā A. Kreipāns liek grozā no augšas
bez kritikas nav attīstības!!!
Kritiku vajag ,bet tai jaabuut pamatotai un argumenteetai

     [+] [-]

, 2009-01-24 12:43, pirms 15 gadiem
Kaa jau ASK ir pieraadiijis mum tos nigerus nemaz nevajag,varam speeleet sajaa liimenii kur esam pagaidaam ar saviem resursiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-01-24 12:45, pirms 15 gadiem
viesis 82 rakstīja: Kritiku vajag ,bet tai jaabuut pamatotai un argumenteetai
nu, bet protams, mana kritika ir pamatota! :p

     [+] [-]

, 2009-01-24 12:47, pirms 15 gadiem
kalninsh87 rakstīja: nu, bet protams, mana kritika ir pamatota! :p
good 4you
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 100 komentāri