Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

"Barons" pieveic Šauļus

Andrejs Siliņš

"Barons" pieveic Šauļus
Adrians Henings triec bumbu grozā no augšas
Foto: Romualds Vambuts, eSports.lv

Šovakar SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) Elites divīzijas spēlē Arēnā Rīga mājinieki "Barons/LMT" ar rezultātu 87:71 pieveica "Šiauliai" vienību, izcīnot pirmo panākumu BBL jaunajā sezonā.

Pirms spēles par godu pirmajai sezonas spēlei norisinājās dažādas aktivitātes, tai skaitā Rīgas mēra vietnieka Almera Ludviga uzruna. Tiesa, atmosfēra nebija ne tuvu tāda, kāda pienāktos Latvija sčempionu pirmajai sezonas spēlei mājās – līdzjutēju tribīnes, maigi sakot, bija patukšas... Latvijas himnu pirms spēles izpildīja TV dīva Anna Lieckalniņa, bet "baronu" basketbolisti pirms pēdējām trim iesildīšanās minūtēm tribīnēs skatītājiem meta suvenīrus.

Sākumsastāvi

Barons/LMT: Gusts, Šķēle, Raits, Bērziņš, Aleksanders.
Šiauliai: Maceina, Kadzjulis, Stanevičs, Kuzminskis, Sležas.

Groza apakša "Barons" kontrolē

Pēc neveiksmīga pirmā viesu mēģinājuma neveiksme skeoja arī mājinieku uzbrukumā. Rezultātu atklaja Bērziņš, kurš trieca bumbu no augšas, neskatoties uz sodu, pēc Gusta piespēles. Vēl mirkli vēlāk Aleksanders pārtvēra bumbu un ātrajā vēlreiz trieca no augšas. Vēl mirkli vēlāk Braits izdarīja to, ko dara vislabāk – trāpīja tālmetienu, panākot jau 7:3. Pirms pirmā reklāmas minūtes pārtraukuma mājinieki jau bija vadībā ar 12:7.

Pēc t ā Šķēle un Braits pārsvaru palielināja jau līdz deviņiem punktiem. Šaulļi bija pārgājuši uz zonas aizsardzību, un tā nesa rezultātu – pusotras minūtes laikā vairs tikai mīnuss četri viesiem, un Muižnieks pieprasīja minūti pārrunām ar saviem padotajiem par to, kā pārvarēt zonu.Spēlē iesaistījies ceturtdaļas beigās, diezgan lietderīgi aizsardzībā nospēlēja Čukins. Ceturtdaļu "baroniem" pabeidza tikai viens sākumsastāva spēlētājs – Gusts. Pārējie četri bija uz maiņu nākušie Kravčenko, Adomaitis, Henings un jau pieminētais Čukins. Pēc desmit spēlētām minūtēm 20:14 "Barons" komandas labā.

"Barons" nepiedod Šauļu kļūdas

Otro ceturtdaļu ar trīspunktnieku iesāka Kravčenko, atjaunojot deviņu punktu pārsvaru. Uz to Praškevics atbildēja ar triecienu no augšas pēc "pick'n'roll" izspēles. Pie sava groza Šauļu komanda ik pa laikam mainīja aizsardzības sistēmas no zonas uz cilvēks-cilvēku, bet tas daudz nelīdzēja – "Barons" turpināja kontrolēt groza apakšu un, ja neguva punktus ar pirmo mēģinājumu, tad ar atkārtotiem gan. Uz puslaika pēdējām sešām minūtēm laukumā atgriezās arī pamatsastāva spēki Šķēle, Aleksanders un Braits, un beidzot pie atpūtas tika Gusts.

Piecas minūtes pirms ceturtdaļas beigām Šķēle saņēma jau trešo personisko piezīmi, tiesa, aizsargs tika atstāts laukumā. Aleksanders un Šķēle panāca jau plus 13 – 32:19, tomēr ar diviem tālmetieniem pēc kārtas "Šiaulai" pievilka līdz mīnuss septiņi. Ar vairākām veiksmīgi izmantotām pretinieku kļūdām "Barons" atkal atjaunoja vairak nekā desmit punktu pārsvaru, un viesi divas minūtes pirms puslaika beigām atkal ļāva laukumā savas prasmes rādīt "baronesēm". Pēc 20 spēlētām minūtēm rezultāta tablo vēstīja 38:29 Rīgas kluba labā.

Mājinieki nostiprina pārsvaru

Otro puslaiku rīdzinieki iesāka ar trim amerikāņiem, Gustu un Šķēli sastāvā. Uz "baronu" precīzajiem uzbrukumiem no tuvās distances Šauļi atbildēja ar veiksmīgu darbību no tālienes. Spēle bija izlīdzinājusies, un "Barons" turējās aptuveni desmit punktu vadībā. Trešās ceturtdaļas vidū mača soģi jau tre šo reizi spēlē piešķīra Šķēlem "nestu bumbu", par ko, saprotams, basketbolists bija sašutis. Tomēr tas pats notika arī pretējā laukuma pusē, kur nepareizi driblēja lietuviešu basketbolisti. Tiesnesis Atis Ozols vēl pēc mirkļa šo pašu pārkāpumu saskatīja Gusta driblā, un tas jau sāka izskatīties vairāk pēc jaunatnes līgas mazo grupiņu spēles cienīga snieguma, tikai jājautā – tiesnešu vai spēlētāju izpildījumā, jo visas epizodes bija diezgan diskutablas.

Trešās ceturtdaļas otrā piecminūte iesākās ar Aleksandera kārtējo pustālo metienu, kā arī Šķēles diviem punktiem no apakšas ātrajā uzbrukumā pēc pārtvertas piespēles. Tam gan sekoja jau ceturtā Šķēles nestā bumba šovakar, kas izraisīja smaidu daudzu sejās (vairāk gan vērstu teisnešu virzienā, nevis spēlētāja). Lai vai kā, kļūda paliek kļūda un drīz vien Šķēles vietā laukumā nāca Kravčenko. Gusts ar tālmetienu divas ar pusi minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām panāca jau plus 15 – 58:43. Pēdējai minūtei sākoties, Kravčenko iemeta vēl vienu tālo, un ceturtdaļa noslēdzās ar rezultātu 66:50.

Salīdzinoši viegls panākums

Pēdējo ceturtdaļu ar precīzu uzbrukuma noslēgumu iesāka Henings. Pēc vairākiem nesekmīgiem mēģinājumiem "iekarot" pretinieku grozu no tuvās distances Bērziņu nomainīja Aleksanders. Divas ar pusi minūtes pēc pēdējās ceturtdaļas sākuma Gusts ar trīspunktnieku panāca 71:56. Pēc diviem neprecīziem metieniem (viens no groza apakšas) Kravčenko vietā laukumā Muižnieks sūtīja Šķēli. "Šauliai", acīmredzot, nebija gatavi pieņemt zaudējumu un par nepatikas izrādīšanu saņēma arī tehnisko piezīmi.

Uzbrukumā lieliski turpināja darboties Aleksanders, ceturtdaļas vidū gūstot jau savu 19. punktu. Piecas minūtes pirms beigām Šķēle saņēma ceturto piezīmi, bet tas netraucēja mirkli vēlāk aizsargam "uzmest" bumbu ātrajā Heningam, kurš to, notvēris ļoti augstā punktā, trieca grozā no augšas, panākot plus 18, un, kamēr Arēnas tribīnes auroja, viesi pieprasīja minūtes pārtraukumu. Vēl nedaudz vēlāk tas pats Henings panāca jau plus 20 - 78:58. Trīs minūtes pirms spēles beigām līdzjutēji ar aplausiem pirmo reizi laukuma sagaidīja Zeidaku. Uzbrucēja pirmais metiens gan nebija precīzs, taču to atsvēra pārējo "baronu" veiksmes uzbrukuma noslēgumā. Spēles beigu rezultāts - 87:71.

SEB BBL Elites divīzija

Barons/LMT – Šiauliai 87:71
Barons: Aleksanders 22, Gusts 14, Šķēle 14, Henings 8, Kravčenko 6, Adomaitis 6, Bērziņš 6, Braits 5, Čukins 2, Zeidaks 2.
Šiauliai: Praškevics 23, Kadzjulis 14, Maceina 9, Šlezas 7, Kuzminsks 6, Vilela 5, Stanevičš 4, Vitas 3, Birgelis.

1 2 3 4 132 komentāri

 +26 [+] [-]

, 2008-10-04 17:58, pirms 16 gadiem
Apsveicu Baronus ar uzvaru !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +23 [+] [-]

, 2008-10-04 17:59, pirms 16 gadiem
Šķēlem jāmācās driblēt!!!

 +30 [+] [-]

, 2008-10-04 17:59, pirms 16 gadiem
Alley-oop vnk skaisti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-10-04 17:59, pirms 16 gadiem
Šķēle sāk ieskrieties un jāsāk mazāk bumbu nest
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2008-10-04 18:00, pirms 16 gadiem
Prieks par to, ka visi Barons komandā iemeta
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-10-04 18:01, pirms 16 gadiem
Spēle ir vnk nožēlojama, izskatās ka Šauļus šogad ar 30 pts graut varēs, jo ja Barons tik ļoti sū.dīgi spēlējot, uzsveru ļoti sūdīgi!!!! spēlējot viņus liek ar 20 pts tad...
Šķēle bez sava dribla taka važās iekalts Tiesneši baig to skatās
Barons tiešām nožēlojami spēlē Aizmigt var!

Henings gan labi ielika!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2008-10-04 18:02, pirms 16 gadiem
S.T.A.T. rakstīja: Spēle ir vnk nožēlojama, izskatās ka Šauļus šogad ar 30 pts graut varēs, jo ja Barons tik ļoti sū.dīgi spēlējot, uzsveru ļoti sūdīgi!!!! spēlējot viņus liek ar 20 pts tad...
Šķēle bez sava dribla taka važās iekalts Tiesneši baig to skatās
Barons tiešām nožēlojami spēlē Aizmigt var!

Henings gan labi ielika!
Ko njaudi, tas tikai veel sezonas saakums. Gan jau iespeeleesies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-10-04 18:03, pirms 16 gadiem
Nu uzvara ir un prieks, ka šauļi uzvarēti! Sveicu!
Bet anyway... kaut kā nepārliecina vēl Barons galīgi. Tā spēle nu tāda ne šāda! Un šauļi jau vairs nav tie kas bija, kaut gan tik un tā laba lietuviska komanda! Šauļos būs grūti ik vienam!
Aleksandrs savā stilā spēlē! Īsti nesaprotu kāpēc komandā vajag tādu Cukinu!!! Un arī Henings manuprāt ļoti blāvs! Jā, danks bija un smuks, un viss! Neko vairs neatceros no viņa! Nu ok, tās barona problēmas un mans viedoklis!
Sveicu velreiz ar uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2008-10-04 18:04, pirms 16 gadiem
Prieks par Baronu! Ir uzvara pret vienmēr sīkstajiem un neparocīgajiem Šauļiem! Forši! Gusts un Alexanders ļoti labi nospēlēja un Henninga danks bija vnk. odziņa!

  +6 [+] [-]

, 2008-10-04 18:04, pirms 16 gadiem
Tas Heninga danks... Lēciens džekam ne sliktāks kā Baksteram!

  +5 [+] [-]

, 2008-10-04 18:05, pirms 16 gadiem
Malachi,paarliecinosha uzvara,taa turpinaat,baron!

  +4 [+] [-]

, 2008-10-04 18:06, pirms 16 gadiem
Felon rakstīja: Baloni tomer uzvareja.Bet tie viesspeletaji ir indvalidi,nekam nederigi banani.
Laikam neredzēji Heninga danku.
Slēpts komentārs: resco
Slēpts komentārs: ZhanisVimba

  +9 [+] [-]

, 2008-10-04 18:07, pirms 16 gadiem
resco rakstīja: Barona sastāvā latvieši nospēlēja laukumā 63 min., lietuvieši 67 min, amīši 69 min.!!!
Šauļiem - 100% lietuvieši !!!
Un? Tas ir klubs, nevis izlase. Vani Žimba, pašam tev nespīd.
Slēpts komentārs: S.T.A.T.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2008-10-04 18:09, pirms 16 gadiem
Felon rakstīja: ne,bet ,cik redzu atsauksmes ir labas
caur netu skatijos rakstisko live
alley oop ar vienu roku, diezgan spēcīgi ielika!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 132 komentāri