Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:107, Did:0, useCase: 3

Bankevics: Ārzemēm vēl pienāks laiks

Andrejs Siliņš

Bankevics: Ārzemēm vēl pienāks laiks
Ingus Bankevics ieklausās trenera Aināra Bagatska teiktajā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Esmu jauns un man labāk ir spēlēt, nevis sēdēt uz soliņa," SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) rezultatīvākais basketbolists Ingus Bankevics sarunā ar eSports.lv atzīst, ka SK „Valmiera” ir īstā vieta, kur šobrīd aizsargam jābūt, stāsta par līdz šim aizvadīto sezonu un dalās iespaidos par vasarā paveikto.

Vakar zaudējāt „Kalev/Cramo” Tallinā. Kā gāja un kas pietrūka, lai uzvarētu?
Igaunijā jau spēles vienmēr bijušas smagas, un spēles izbraukumā kā tādas ir grūtas. Praktiski nespējām tikt galā ar viņu garajiem spēlētājiem un, protams, arī paši neizmantojām savas iespējas. Beigās kaut kas nedaudz pietrūka.

Iepriekšējā spēlē uzvarējāt "Ķeizarmežu", pats nospēlēji tikai 12 minūtes. Kāpēc tā?
Spēles sākumā izvirzījāmies vadībā, un treneris vairāk deva spēles laiku jaunajiem spēlētājiem. Savukārt tiem, kuriem pirms tam bijusi lielāka slodze spēlēs, tiem deva iespēju atpūsties. Jau pirms spēles treneris teica, ka, ja būs liels pārsvars, tad vadošie spēlētāji spēlēs mazāk, lai dotu iespēju jaunajiem sevi pierādīt.

Cik viegli vai grūti ir noskaņoties spēlēm pret pastarīšiem?
Pret visām komandām mums ir jānoskaņojas pilnīgi vienādi, ko arī uzsver treneris un ko arī es daru. Šogad viss ir kā ar bitēm, līmenis ir ļoti izlīdzinājies, salīdzinot ar citiem gadiem un neko nevar zināt vai paredzēt. Kāda it kā spēcīgāka komanda zaudē kādai varbūt vājākai un otrādi. Līmenis ir daudzmaz izlīdzinājies. Jāspēlē ir ar simts procentu atdevi, citādi rezultātu nebūtu.

Sezonas sākums komandai izdevās labs – izdevās līdzīgi cīnīties ar ASK, "Rytas" un pat uzvarēt "Žalgiri". Ar ko tas skaidrojams?
Manuprāt, komanda ir labi nokomplektēta, mums ir labi spēlētāji. Cīnāmies ar pilnu atdevi visas 40 minūtes katru spēli, iespējams, kāda no komandām mūs nenovērtē un, protams, arī veiksmes faktors sportā kā tādā nav mazsvarīgs.

Kādas izjūtas vinnēt "Žalgiri"?
Protams, patīkami ir uzvarēt Eirolīgas komandu, lai arī kādas finansiālās problēmas viņiem būtu vai nebūtu. Tāpat tā ir liela komanda, viņi bija pilnā sastāvā, bet tāpat cīnījāmies un izcīnījām uzvaru. Izjūtas, protams, bija ļoti labas.

Sezonas sākumā izteikts līderis bija Ronalds Klārks, taču tad nedaudz apdzisa...
Sākumā, kad viņš atnāca, neviens viņu īsti nezināja, un varbūt šis faktors viņam nedaudz palīdzēja. Tagad varbūt viņam nedaudz grūtāk, jo uz viņu pretinieku komandas sāk vairāk koncentrēties un zina jau aptuveni, kā un ko viņš dara. Iespējams, tāpēc vairs nav tik spilgtu spēļu, bet, godīgi sakot, man to grūti pateikt.

Pašam savukārt sezonas otrajā pusē, šķiet, labāk sācis iet. Uz sezonas sākumu vēl nebiji pilnībā gatavs?
Sākumā treniņi bija krietni grūtāki, līdz ar to varbūt uz sezonas sākumu nebija fiziski labākā kondīcija, jo arī visu vasaru biju diezgan daudz laika pavadījis trenējoties. Trenējos pie Latvijas otrās izlases. Domāju, ka vasarā ieguldītais darbs sezonas otrajā pusē, kad spēki varbūt citiem sāk izsīkt, atmaksājas. Parādās, ka vasarā ir strādāts. Parasti sezonas sākumā var spēlēt uz svaigumu, bet sezonas otrajā pusē jau parādās, vai laicīgi ir ielikta bāze.

Esat pēc vecumiem diezgan jauna komanda. Jūs ar Agni Čavaru abi jau bez maz vai veterānu lomā. Kā tev patīk šāds modelis un ko vari teikt par jaunajiem?
Jā, mēs jau smejamies, ka, ja nebūtu Sandis [Amoliņš] un Ronijs [Klārks], tad vidējais komandas vecums būtu 21 gads. Tomēr arī kādu pieredzējušu spēlētāju vajag komandā. Visi čaļi esam jauni, treniņos strādājam ar simts procentu atdevi, katrs grib sevi pierādīt. Domāju, ka tas arī ir labi, jo jādod iespēja arī jaunajiem, un, manuprāt, mūsu komandā šāda sistēma strādā labi. Piemēram, [Oskars] Virsis un [Māris] Ziediņš. Viņiem tiek dota iespēja un ne tikai Latvijas līgā, bet arī Baltijas līgā, kas ir lieliska pieredze.

Kāpēc Džerids Loids nenoturējās komandā, tavuprāt?
Sākumā treneris uzskatīja, ka viņš varētu palīdzēt un pastiprināt mūsu komandu, bet viņš arī bija tāds pats metējs, kā visi pārējie mēs komandā. Arī Rinalds [Sirsniņš – pamata saspēles vadītājs - A.S.], lai arī atdod daudz piespēles, tomēr arī ir tendēts uz mešanu. Acīmredzot viņš neiederējās mūsu komandas modelī, varbūt ir kādi citi iemesli, īsti nezinu. Tagad viņam jau cita darba vieta, spēlē citā komandā, tā kā...

Cik liela interese par tevi vasarā bija no citiem klubiem un kāpēc izvēlējies tieši Valmieras variantu?
Bija šādi tādi varianti, kuri man šķita interesanti, taču aprunājos ar treneri, un viņš teica, ka vēl neesmu pilnībā gatavs doties uz ārzemēm, ka man vajadzētu vēl kādu gadu paspēlēt Latvijā, gūt pārliecību par sevi, būt mentāli stipram, jo, kā nekā, esmu jauns un man labāk ir spēlēt, nevis kaut kur, varbūt pat par lielāku naudu, sēdēt uz soliņa. Domāju, ka ārzemēm vēl pienāks laiks.

Kāda tad īsti bija situācija ar to "Baronu", kas izraisīja diezgan lielu ažiotāžu?
Nu... es tā negribētu neko teikt šajā sakarā. Kas bija, tas bija. Tāpat esmu tur, kur esmu un kur man ir jābūt – Valmierā. Kaut kāda interese jau parādās ik pa laikam, tāpat bija pagājušajā sezonā, bet ne tāds variants, ka man jau liek galdā līgumu un saka, še, ņem un paraksti. Vienkārši painteresējās, un tas arī viss.

Vai esi domājis jau par nākamo sezonu, varbūt jau izskatījis kādus variantus? Ārzemes vai Latvija?
Tad jau redzēs, nekad neko nevar zināt. Vēl pie tam pie šīs situācijas, kas tagad ir Latvijā un patiesībā jau visur Eiropā. Jāskatās. Kad kāds kaut ko piedāvās, tad izvērtēšu. Tagad neko neplānoju un domāju tikai par to, kas notiek tagad, nekur citur lieki neiedziļinoties.

Vai "Valmiera" var vēlreiz uzvarēt "Žalgiri"?
Viss ir iespējams (smaida). Viņiem arī ir krīzes situācija, daudzi ir aizgājuši, visādi var būt.

Pagājušajā sezonā uzvarēji Baltijas līgas trīspunktu metienu konkursā. Šogad piedalīsies LBL trīspunktu konkursā?
Pagaidām vēl grūti teikt. Treneris teica, ka kādam ir jāmet un lai izlemjam paši. Teica, ka es varētu aizstāvēt savu pagājušā gada Baltijas titula godu, bet vēl nezinām. Mums tomēr visa komanda ir metēji, jebkurš varētu piedalīties, varbūt izņemot [Aivenu] Eliotu. Tāpat arī dankos nevar vēl zināt – Ronijs domā, ka varētu piedalīties, bet arī Agnis [Čavars] grib, varbūt es (smejas). Ronijs teica, ka izdomās, kādus varētu taisīt, jo mums viņš stāsta, ka var izdarīt gandrīz visu – kaut ko esam redzējuši, kaut ko neesam (smejas). Ja viņš būs gatavs, tad viņš ies.

Vasarā trenējies ar otro izlasi. Kādi iespaidi?
Vairāk gāju ar domu, lai gatavotos nākamajai sezonai. Trenējos ar izlasi, bet tai pašā laikā jau sāku gatavoties sezonai. Vairākums bija mani vienaudži, daži varbūt nedaudz vecāki, visi labi spēlētāji un nav ne vainas uzspēlēt viens pret vienu, divi pret divi vai izmest metienus – viss nāk tikai par labu. Ja tieku uzaicināts, tad ar lielāko prieku ieradīšos un piedalīšos. Treneris Trajkovičs – viņam patīk vairāk vērst uzmanību uz niansēm, rādīt un stāstīt. Biju Itālijā Trevīzo nometnē, un arī tur treneri stāstīja un rādīja, kā jādriblē, kā jādod piespēle – it kā to, ko jau tu zini, bet atkārtošana zināšanu māte. Piemēram, spēle darbošanās ar kreiso roku vai spēle tikai uz postu [groza apakšā - A.S.], bet tas jau man pašam nāk tikai par labu. Man patīk darboties un, ja ir cilvēki, kas palīdz attīstīties, tad ir OK. Ar otrajā izlasē pavadīto mēnesi esmu ļoti apmierināts un, ja būtu vēl iespēja, noteikti to darītu atkal.

Vasarā piedalījies kā treneris sporta aģentūras "3 punkti" basketbola nometnē. Tas nozīmē, ka sāc jau iezīmēt to, ko varētu darīt pēc spēlētāja karjeras beigām?
Arī, nenoliedzu, ir tāda doma. Bet tā kā pašreiz esmu basketbolista karjeras sākumā, es tā ceru vismaz (smejas), tad vēl laiks ir. Man patīk strādāt ar mazajiem, parādīt, ko es daru, kā trenējos, ko treneris iesaka. Ja mani uzaicina, kāpēc gan nepiekrist aizbraukt patusēties ar foršiem cilvēkiem, parādīt mazajiem, ko māki, ko nemāki, uzspēlēt – ideāli. Ja ir laiks, tad kāpēc gan ne. Arī nākamgad esmu gatavs iet un palīdzēt, jo tas patiešām rada prieku.

 +19 [+] [-]

, 2009-02-01 19:13, pirms 15 gadiem
Bankevics neapshaubaami ir viens no progreseejoshaakajiem speeleetaajiem.Un par aarzemeem runaajot pareizi ka nekur negaaja jo Valmieraa ir daudz iespeejas uzbrukt grozam viens pret vienu kad Valmiera izmanto isolation.Nekur citur taada briiviiba nebuutu.

 +16 [+] [-]

, 2009-02-01 19:14, pirms 15 gadiem
Veiksmi Bankevicam šajā sezonā!!!!
Skauģi ir daudz ,bet tu to visu neņem galvā....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-02-01 19:26, pirms 15 gadiem
BAngam ir super spējas ! Viņš spēlēs un spēlēs labā Līmenī - lai tik nogaida un LAtviajs izlasē vinjam arī ir jābūt !

  +9 [+] [-]

, 2009-02-01 19:35, pirms 15 gadiem
Bankevics, malacis, ka nekur neskrien pagaidām, viņa laiks spelēt ārzemēs un labos klubos vel pienāks. Labāk spēlēt un trenēties tur kur tev pievērš uzmanību un strāda ar tevīm, nevis skraidīt pa Beļģijām utt.
Godīgi sakot nav viņš ne ar ko sliktāks par to pašu S. Valteru, kurš grib baigo piķi grābt.

  +7 [+] [-]

, 2009-02-01 19:37, pirms 15 gadiem
Paši spēlētāji atzīst, ka Latvijā nepieciešami individuālās sagatavotības treneri. A-uuuu, klubu īpašnieki, menedžeri, laiks padomāt par tāda tipa treneru piesaisti.

 +24 [+] [-]

, 2009-02-01 19:45, pirms 15 gadiem
Shito uz izlasi!
Iedomaajieties:
Biedrinsh, Beerzinsh, Bankevics, Bertaans, Bluums! Big B!

  +6 [+] [-]

, 2009-02-01 19:52, pirms 15 gadiem
bankevics ir viens no labakajiem jaunajiem spletaajiem LV,manupraat!!!!perspektiivs,labas darba speejas!!!!ciinas,skrien...
ceru,ka tiks izlasee,vinjhs varetu paliidzet muuseejiem!!!!

  +5 [+] [-]

, 2009-02-01 20:09, pirms 15 gadiem
Spararats rakstīja: Shito uz izlasi!
Iedomaajieties:
Biedrinsh, Beerzinsh, Bankevics, Bertaans, Bluums! Big B!
njaa shitais buutu Latvijas zelta sastaavs, ja veel Kambi pa 4 nummuru.

 +11 [+] [-]

, 2009-02-01 20:11, pirms 15 gadiem
Jā nodrāzts teikums, bet ja Šķēlem būtu šāda attieksme pret darbu... es ticu, ka mums basketbola mekā būtu vēl viens speletājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2009-02-01 20:43, pirms 15 gadiem
I am basketball rakstīja: Ko Bertāns tur?
beeidz, normaals chalis, talanta vairaak nekaa abiem valteriem kopaa! Ja nenodzersies, kaa jau iists latvietis, tad buus labs frukts naakotnee! Izlasee ieliku, jo vajag tak iedot nelielu krediitu naakotnes vaardaa!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-02-01 21:18, pirms 15 gadiem
PuLVeris rakstīja: Paši spēlētāji atzīst, ka Latvijā nepieciešami individuālās sagatavotības treneri. A-uuuu, klubu īpašnieki, menedžeri, laiks padomāt par tāda tipa treneru piesaisti.
aha pirms laicinja jau saukli izdomaju - katram lv klubam pa vienam serbam rezultats acumirklii butu redzams, it ipashi garaja gala, kur mums neviens nejedz normaali spelet!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-01 22:53, pirms 15 gadiem
Dude88 rakstīja: Bankevics, malacis, ka nekur neskrien pagaidām, viņa laiks spelēt ārzemēs un labos klubos vel pienāks. Labāk spēlēt un trenēties tur kur tev pievērš uzmanību un strāda ar tevīm, nevis skraidīt pa Beļģijām utt.
Godīgi sakot nav viņš ne ar ko sliktāks par to pašu S. Valteru, kurš grib baigo piķi grābt.
manas domas ir ka viņš būs labāks par Sandi, jau tagad Ingus Valmierai dod 2 reiz vairāk nekā Sandis ASK!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-01 23:47, pirms 15 gadiem
srajo rakstīja: manas domas ir ka viņš būs labāks par Sandi, jau tagad Ingus Valmierai dod 2 reiz vairāk nekā Sandis ASK!
Varbūt Bankevics varētu uz ASK pārnākt Valtera vietā? Valmierai gan tas būtu nenormālīgs zaudējums, bet ASK - lielisks papildinājums!

  -3 [+] [-]

, 2009-02-01 23:49, pirms 15 gadiem
Jēziņ, kā nosmējos - "...bet viņš arī bija tāds pats metējs, kā visi pārējie mēs komandā...." un "...mums tomēr visa komanda ir metēji..." (d) .. laikam tomēr nevajag skatīties pēc savas pieredzes! bet nu, labi izklausās! (d) nē, nē.. malači, malači! cepuri nost!

  +5 [+] [-]

, 2009-02-01 23:53, pirms 15 gadiem
Ļoti patīk šis spēlētājs, turies Ingus!

  +3 [+] [-]

, 2009-02-02 02:44, pirms 15 gadiem
ceru, ka izlasē spēlēsi janičenoka vietā, lai veicas!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-02 08:46, pirms 15 gadiem
Liels Paldies par Ingusa izaugsmi jāsaka Bagijam

  +1 [+] [-]

, 2009-02-02 09:51, pirms 15 gadiem
lapa rakstīja: bankevics ir viens no labakajiem jaunajiem spletaajiem LV,manupraat!!!!perspektiivs,labas darba speejas!!!!ciinas,skrien...
ceru,ka tiks izlasee,vinjhs varetu paliidzet muuseejiem!!!!
..patiesībā jau nemaz tik baigi jaunais vairs nav - šogad ja nemaldos paliek jau 24 - labāko gadu priekš basketa sākums, to uz ko šis spēlētājs ir spējīgs patiesībā, domnājams parādīs nākamās 2-3 sezonas, ja tad neizdosies izsisties augstāk, tad paliks kārtējais savu potenciālu nerealizējušais..
..katrā ziņā ceru ka tā nebūs un veiksmi!

  -2 [+] [-]

, 2009-02-02 10:17, pirms 15 gadiem
egils34 rakstīja: ceru, ka izlasē spēlēsi janičenoka vietā, lai veicas!
Janičenoka vietā? Nepārspīlē? Janičenoks ir viens no izlases vadošajiem spēlētājiem... Uz līgas pierakstu neskaties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-02-02 11:28, pirms 15 gadiem
a pa berķi jau aizmirsi-)))))

  +2 [+] [-]

, 2009-02-02 12:49, pirms 15 gadiem
garais_999 rakstīja: Liels Paldies par Ingusa izaugsmi jāsaka Bagijam
Un tādā pašā locījumā arī "medusa burka" un "ledusa halle".
Padomāt vajadzētu, pirms raksti tādas muļķības

     [+] [-]

, 2009-02-02 13:37, pirms 15 gadiem
Jurijs_Nātre rakstīja: Janičenoka vietā? Nepārspīlē? Janičenoks ir viens no izlases vadošajiem spēlētājiem... Uz līgas pierakstu neskaties.
nekad tāds nav bijis un šogad ar vairs nebūs, es gan ceru, ka kļūdos, bet nu Ingum ir lielāks potenciāls

  +1 [+] [-]

, 2009-02-02 13:51, pirms 15 gadiem
Jurijs_Nātre rakstīja: Janičenoka vietā? Nepārspīlē? Janičenoks ir viens no izlases vadošajiem spēlētājiem... Uz līgas pierakstu neskaties.
jā jā noteikti ,lai viņš nospēlē kaut vienu spēli izlasē redzēsim cik viņš labs būs ,domāju ka regresēs kā spēlētājs tajā 2 līgā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-08 11:46, pirms 15 gadiem
I am basketball rakstīja: Ko Bertāns tur?
Neko, bet vinam uz B saakas! :-D