Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas kvartetam ar vienu uzvaru ceturtdaļfinālam Spānijā nepietiek

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas kvartetam ar vienu uzvaru ceturtdaļfinālam Spānijā nepietiek
Mārcis Osis. Foto: Super Liga Pro

Latvijas 3x3 basketbolisti pēc grupu turnīra noslēguši "Super Liga Pro" finālturnīru Spānijas pilsētā Badalonā. Latvieši turnīru sāka ar uzvaru, bet otrajā spēlē piedzīvoja zaudējumu, nesasniedzot vajadzīgo gūto punktu skaitu un paliekot trešajā vietā grupā.

• Latvijas komanda "Super Liga Pro" pirmajos divos posmos nepārvarēja ceturtdaļfinālu. Finālturnīrā komandas sastāvā bija Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Mārcis Osis un Roberts Smildzējs. Latvieši pirmajā spēlē tikās ar trīs serbu pārstāvēto Spānijas komandu "Timechamber", kas ar 21:16 pārspēja citu Spānijas komandu "Barcelona CBS", kurai Latvijas komanda piekāpās iepriekšējos divos posmos.

• Pirmajās minūtēs redzamākais spēlētājs no latviešiem gan labā, gan sliktā nozīmē bija Krūmiņš, kurš nespēja apturēt savu pretspēlētāju, bet arī pats noorganizēja trīs punktus Latvijas komandai (3:3). Vēlāk viņa tālmetiens ļāva izvirzīties vadībā ar 7:5. Līdz spēles laika vidum cīņa ritēja ļoti līdzīgi, ko parādija arī rezultāts uz tablo - 10:10.

• Pēc Krūmiņa sekmīgā tālmetiena un Oša diviem precīzajiem soda metieniem Latvijas komanda ieguva līdz tam lielāko pārsvaur spēlē (15:11). Osis turpināja spēlēt agresīvi uzbrukumā, izmantojot to, ka pretiniekiem ir piezīmju norma. Vēl divi precīzi soda metieni deva piecu punktu pārsvaru (17:12). No distances trāpīja arī Čavars, bet Krūmiņš neizmantoja pirmo iespēju likt punktu spēlei. Otrajā piegājienā Krūmiņš bija sekmīgs, atnesot latviešiem uzvaru ar 21:15.

Lai tiktu ceturtdaļfinālā, Latvijas komandai vajadzēja uzvarēt "Barcelona CBS". Derēja arī zaudējums, bet spēlē bija jāgūst vismaz 16 punkti, lai būtu droši par tikšanu tālāk. Otrā spēle sākās līdzīgi kā pirmā, bet ar krietni vairāk noteikumu pārkāpumiem. Krūmiņš bija Latvijas komandas līderis uzbrukumā, palīdzot turēties līdzās spāņiem (9:9). Tuvojoties spēles laika vidum, spāņi veica izrāvienu, izvirzoties vadībā ar 14:11.

• Latvijas basketbolistiem steidzīgi vajadzēja cīnīties par minimālās programmas izspildi, jo cīņa par uzvaru slīdēja ārā no rokām (14:19). Pa tālmetienam netrāpīja Čavars un Krūmiņš, kamēr spāņi ar soda metieniem noslēdza spēli ar rezultātu 21:14.

• Līdz ar to grupā katra komanda izcīnīja pa uzvarai, bet Latvijas basketbolisti guva vismazāk punktu (35 pret 36 un 37), tādējādi nekvalificējoties ceturtdaļfinālam un noslēdzot dalību turnīrā.