Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes Nācīju līgas ceturtajā posmā paliek bez uzvarām

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistes Nācīju līgas ceturtajā posmā paliek bez uzvarām
Paula Mauriņa. Foto: FIBA

Lietuvas pilsētā Kauņā sācies trīs turnīru nogrieznis FIBA 3x3 Nāciju līgas Austrumeiropas zonas ietvaros. Latvijas basketbolistes sacentās ar Polijas un Ukrainas basketbolistēm, zaudējot abās spēlēs un paliekot ceturtajā vietā.

• Latvijas sieviešu komanda pirmajos trijos turnīros divreiz ierindojās otrajā, bet vienreiz trešajā vietā. Ceturto turnīru Latvijas komanda aizvadīja sekojošā sastāvā - Paula Mauriņa, Deina Minajeva, Anita Megija Miķelsone, Paula Pētersone.

• Lai iekļūtu turnīra finālā latvietēm vajadzēja uzvarēt spēli pret Polijas komandu. Pirmo punktu spēlē guva Latvijas komanda, bet pretinieces atbildēja ar 6:1 izrāvienu. Līdz spēles laika vidum rezultāta starpība uz brīdi saruka līdz trim punktiem, bet tad polietes veica jaunu izrāvienu, dubultojot savu pārsvaru (10:4).

• Polijas komanda turpināja dominēt, kamēr latvietēm neradās iespējas veikt kādu izrāvienu. Rezultāta starpība pieauga līdz 11 punktiem, ar ko arī mača liktenis bija izšķirts. Latvijas basketbolistes spēlēja pārāk individuāli, slikti izvēlējās metienu pozīcijas, kā arī pieļāva kļūdas. Tas viss noveda pie likumsakarīga zaudējuma polietēm ar 9:17.

• Līdz ar to Latvijas komandai šajā turnīrā vajadzēja spēlēt par trešo vietu pret Ukrainas komandu, kas ar 14:20 piekāpās Lietuvas komandai, bet ar 22:9 sakāva igaunietes. Spēle jau no pirmajām minūtēm bija haotiska, bet Pētersones divi tālmetieni palīdzēja Latvijas komandai izvirzīties vadībā ar 7:4. Līdz spēles laika vidum latvietes noturēja pārsvaru, bet tad Ukrainas komanda ieguva iniciatīvu un pārņēma vadības grožus savās rokās. Divas minūtes līdz spēles laika beigām ukrainietēm bija jau trīs punktu pārsvars (15:12).

• Latvijas komandai neizdevās atspēlēties, atzīstot Ukrainas pārākumu ar rezultātu 14:20 un turnīru noslēdzot ceturtajā vietā. Trešdien piekto posmu Latvijas basketbolistes sāks ar grupas spēli pret Lietuvas basketbolistēm.

     [+] [-]

, 2022-07-26 22:25, pirms 2 gadiem
Diezgan neizprotams mums sastāvs. Minajeva un Pētersone - abām vēl 17 gadi (2004g), Mauriņa 2002g, Miķelsone 2001g. Ar šādu sastāvu meitenes dodas uz U23 vecuma grupas turnīru. Kāds mērķis? Cīnīties par labu rezultātu? Ar šādu sastāvu? Iegūt pieredzi? Varbūt. Bet ir taču arī U18 un U20 vecuma grupu turnīri, kur meitenes var izspēlēties..

     [+] [-]

, 2022-07-27 08:36, pirms 2 gadiem
ak68 rakstīja: Diezgan neizprotams mums sastāvs. Minajeva un Pētersone - abām vēl 17 gadi (2004g), Mauriņa 2002g, Miķelsone 2001g. Ar šādu sastāvu meitenes dodas uz U23 vecuma grupas turnīru. Kāds mērķis? Cīnīties par labu rezultātu? Ar šādu sastāvu? Iegūt pieredzi? Varbūt. Bet ir taču arī U18 un U20 vecuma grupu turnīri, kur meitenes var izspēlēties..
Bet, milo cilvek. Tas tacu sen zinams, ka Latvija viss tiek darits, lai meitenes 23 gadu vecuma vairs nespeletu. Vienkarsi nav vecumam atbilstosu speletaju vairs. Cik vel 1999. gadi nopietni spele? Tas, kas Amerika vairak jut lidzi, neka iet laukuma, es nerekinu

     [+] [-]

, 2022-07-27 08:57, pirms 2 gadiem
Izskatās ka Zvirgzdiņa piesaiste nenens rezultātu , nav neviena no solitajām plofesionālēm! Kur palika meitenes no pērnā sastāva kurām jau bja pieredze ?
Izskatās LBS 3x3 sieviešu programma reali buksē !

     [+] [-]

, 2022-07-27 09:47, pirms 2 gadiem
Murlāpsis rakstīja: Bet, milo cilvek. Tas tacu sen zinams, ka Latvija viss tiek darits, lai meitenes 23 gadu vecuma vairs nespeletu. Vienkarsi nav vecumam atbilstosu speletaju vairs. Cik vel 1999. gadi nopietni spele? Tas, kas Amerika vairak jut lidzi, neka iet laukuma, es nerekinu
Neleksim no viena grāvja otrā. U23 ir 1999. gads. Baltijas līgā pietiekami labi spēlē vairākas šā vecuma vai drusku jaunākas spēlētājas kā, piemēram, Dude un Golovko. Abām ir 3x3 pieredze. Ja pārskatīsim visas spēlētājas, tad vēl atradīsim kandidātes. Kaut vai, piemēram, Šteinharde noteikti te daudz labāk iederētos kā Paula. Vispār uz Kauņu devusies arī Čumika (1999g). Kāpēc vakar nespēlēja? Trauma? Spēlēs piektdien? Neapšaubu, ka Miķelsone un Mauriņa teorētiski varētu kandidēt uz vietu šai komandā, bet kāpēc jāpiesaista meitenes, kas nav tikušas U18 izlasē klasiskajā basketbolā. Izskatās, ka tur nemaz nav bijis tas darbs pie meiteņu uzrunāšanas un reālas kandidātu atlases vai arī darīts ļoti pavirši...