Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolisti izcīna divas uzvaras turnīrā Francijā

Latvijas 3x3 basketbolisti izcīna divas uzvaras turnīrā Francijā
Edgars Krūmiņš. Foto: FIBA

Gatavojoties 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, trešo turnīru trīs nedēļās Francijā aizvada Latvijas 3x3 basketbolisti. Francijas Basketbola federācijas rīkotajā "Lite quest" turnīrā latvieši izcīnījuši divas uzvaras un iekļuvuši ceturtdaļfinālā.

• Pagājušajā nedēļā "Pro League" otrajā posmā Latvijas komanda, Agnis Čavars, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš un Francis Lācis, nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru. Šonedēļ Latvijas 3x3 basketbolisti, Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, turpina gatavoties olimpiskajam kvalifikācijas turnīram ar vēl vienu turnīru Francijā.

• Pirmā spēle latviešiem bija pret Spānijas komandu "Valencia". Spāņi labi iesāka spēli, izvirzoties vadībā ar 4:2, bet pēc tam latvieši pārņēma iniciatīvu, meta grozā vienu tālmetienu pēc otra. Kad spāņi savilka aizsardzību uz perimetru, sekmīgas ieraušanās groza apakšā deva Latvijas basketbolistiem vieglus punktus. Abas komandas ātri sapelnīja piezīmju normu, bet tas īpaši spēles gaitu neietekmēja. Līdz spēles laika vidum Latvijas basketbolisti jau bija iekrājuši drošu pārsvaru, tiekot arī pie pārliecinošas uzvaras spēlē - 21:13.

• Otrajā spēlē bija jātiekas ar komandu "France 1". Kopā turnīrā piedalās četras šādas komandas. Arī šo spēli labāk sāka pretinieki, iegūstot četru punktu pārsvaru (5:1). Krūmiņam izdevās realizēt metienu ar sodu, bet ne soda metienu. Lasmanis un Lācis pēc labām sadarbībām spēja gūt punktus, bet Raimo bija mainīgas sekmes, cenšoties ar spēku lauzties soda laukumā. Tuvojoties spēles vidum, rezultāts bija neizšķirts - 10:10.

• Lasmanis ar sekmīgu tālmetienu izvirzīja savu komandu vadībā, bet Krūmiņa divi sekmīgie soda metieni ļāva nostiprināties. Francūžiem bija piezīmju norma, kas latviešiem nāca par labu. Lācis atzīmējās ar triecienu grozā no augšas, bet Raimo panāca 17:14 ar spēka spēli groza apakšā. Pie rezultāta 19:15 Raimo aizmeta garām divus soda metienus, bet brīdi vēlāk to laboja Krūmiņš, realizējot uzvaru nesošo tālmetienu - 21:15.

• Līdz ar to Latvijas 3x3 basketbolisti iekļuva ceturtdaļfinālā, kurā sestdien, plkst. 16:20 mērosies spēkiem ar Francijas komandu "Ermont" vai Vācijas komandu "St. Pauli".


, 2024-02-23 21:49, pirms 3 mēnešiem
Varētu, lūdzu, kādu saiti, linku, lai var sekot līdzi! Varbūt var kaut kur redzēt?
, 2024-02-24 12:24, pirms 3 mēnešiem
Pareizi! Ziņojiet, kur varēs redzēt!
Kārlis Apsītis. Foto: Saulkrasti Basketball

"Kandavas"/"Turības" 3x3 basketbolisti izcīna ceļazīmi uz "Challenger" turnīru Kosovā

LETA. "Kandava"/"Turība" komanda ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Kārli Apsīti un Andri Misteru sastāvā sestdien Tallinā izcīnīja uzvaru Tallinas 3x3 basketbola turnīrā un ieguva ceļazīmi uz "Challenger" turnīru Kosovas galvaspilsētā Prištinā.
Kārlis Apsītis. Foto: Saulkrasti Basketball

"Kandava/Turība" Grīziņkalnā nopelna ceļazīmi uz Puatjē "Challenger" turnīru

LETA. "Kandava/Turība" 3x3 basketbola komanda, kuras sastāvā ir olimpiskais čempions Edgars Krūmiņš, kā arī Zigmārs Raimo, Francis Lācis un Kārlis Apsītis, pirmdien Grīziņkalnā izcīnīja uzvaru Latvijas 3x3 basketbola kausa pirmajā posmā un ieguva ceļazīmi uz Puatjē "Challenger" turnīru.
Mārcis Osis. Foto: FIBA

"Ādaži" zaudē pusfinālā un netiek uz Čendu "Masters"

Dalību Dienvidkorejā notiekošajā "Challenger" turnīrā noslēgusi Latvijas 3x3 basketbola komanda "Ādaži". Latvieši dramatiskā cīņā sasniedza pusfinālu, kurā atzina Puertoriko komandas "San Juan" pārākumu, ierindojoties ceturtajā vietā un netiekot pie ceļazīmes uz Čendu "Masters".