Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Miezis sajūt metienu un ar 12 punktiem palīdz "Riga" uzvarēt "Lublin"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Miezis sajūt metienu un ar 12 punktiem palīdz "Riga" uzvarēt "Lublin"
Nauris Miezis. Foto: FIBA

Kanādas pilsētā Kvebekā sācies Pasaules tūres "Challenger" turnīrs 3x3 basketbolā. Latvijas komanda "Riga" pirmajā spēlē ar 22:14 pārspēja Polijas komandu "Lublin".

• Šī sezonas "Riga" komandai līdz šim nav bijusi sekmīga, bet tagad, kad savainojumus sadziedējuši Nauris Miezis, Edgars Krūmiņš un Artūrs Strēlnieks, komanda gatava atkal sasniegt augstākos mērķus. Bez nosauktās trijotnes Kvebekas "Challenger" turnīrā spēlē arī Agnis Čavars, bet Kārlis Pauls Lasmanis spēlēs nākamajā turnīrā Monreālā.

• Šo turnīru "Riga" sāka ar spēli pret Polijas komandu "Lublin", kurā spēlē basketbolisti ar Polijas U23 izlases pieredzi, bet ne ar kādiem sasniegumiem Pasaules tūrē. Spēles pirmajā minūtē daudz uzbruka latvieši, bet nespēja ieraidīt bumbu grozā. Pretinieki trāpīja no distances, pēc divām spēlētām minūtēm esot vadībā ar 2:0. Komandas spēlēja asi un haotiski, tiesnešiem par to nesodot. "Riga" pirmos punktus guva pēc trīs ar pusi spēlētām minūtēm, kad bumba negribīgi krita grozā pēc Strēlnieka tālmetiena.

• Vēl nebija pienācis spēles laika vidus, kad "Riga" jau bija piezīmju norma. Latviešus pirmo reizi vadībā ar precīzu tālmetienu izvirzīja Miezis, kurš brīdi vēlāk vēlreiz bija precīzs no distances (7:4). Poļi neizturēja pašu uzstādīto spēles tempu, kā arī nespēja realizēt soda metienus, lai atspēlētu deficītu. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām tas bija seši punkti (12:6).

• Miezis realizēja vēl divus tālmetienus, poļi turpināja kļūdīties, bet spēles laiks sāka strauji tuvoties beigām. Komandas apmainījās ar pāris precīziem tālmetieniem, "Riga" galu galā svinot uzvaru ar rezultātu 22:14 un sperot platu soli pretī ceturtdaļfinālam. A grupas otrajā spēlē plkst. 1:15 "Riga" spēlēs pret ASV komandu "Omaha".

Pasaules tūre 3x3 basketbolā, Kvebekas "Challenger", A grupa

"Riga" - "Lublin" (POL) 22:14

"Riga": Miezis 12, Krūmiņš 6, Strēlnieks 4 (5 ab), Čavars (6 ab)
"Lublin": Jankovskis 5 (7 ab), Samsonovičs 4, Boguckis 4 (9 ab), Konopackis 1