Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 basketbolistes ar divām uzvarām iekļūst pamatturnīrā Bordo

Latvijas 3x3 basketbolistes ar divām uzvarām iekļūst pamatturnīrā Bordo
Aleksa Gulbe. Foto: FIBA

Francijas pilsētā Bordro sācies FIBA Pasaules sērijas turnīrs 3x3 basketbolā sievietēm. Latvijas izlase turnīra kvalifikācijas pirmajā spēlē ar 19:17 pārspēja Turcijas izlasi, bet tad ar 15:12 apspēlēja Austrijas izlasi, tiekot pamatturnīrā.

• Pēc trešās vietas izcīnīšanas Pasaules sērijas posmā Fribūrā, komandu atstājot Anetei Šteinbergai, Prištinā Latvijas izlasei neizdevās uzvarēt nevienā no divām kvalifikācijas spēlēm, paliekot 14. vietā. Šonedēļ Latvijas izlases basketbolistes, Aleksa Gulbe, Ketija Vihmane, Marta Miščenko un Luīze Šepte, Bordo turnīra kvalifikācijā centās sasniegt to, kas neizdevās Prištinā.

• Pirmajā spēlē Latvijas izlasei atkal vajadzēja mēroties spēkiem ar Turcijas izlasi, kurai Prištinā tika zaudēts ar 8:11. Pirms šīs spēles Turcijas basketbolistes aizvadīja spēli pret Austrijas izlasi, zaudējot ar 12:17. Līdzīgā cīņā latvietes vien pēdējās trijās minūtēs guva virsroku pār pretiniecēm un izcīnīja uzvaru ar 19:17. Vihmane un Gulbe guva attiecīgi septiņus un sešus punktus, bet Miščenko un Šepte katra pievienoja pa trim.

• Spēles ievadā Turcijas izlase izvirzījās vadībā ar 2:0, bet pirmās minūtes izskaņā Vihmane ar precīzu tālmetienu no stūra panāca izlīdzinājumu. Latvietēm trūka kreativitātes uzbrukumā, kā arī spēle aizsardzībā nebija līmenī. Turcietes to izmantoja, iegūstot trīs punktu pārsvaru (6:3). Latvietes atspēlējās, bet Gulbe neizmantoja iespēju no soda metiena līnijas panākt izlīdzinājumu. Sākoties spēles otrajai pusei, tālmetienu realizēja Šepte, uz brīdi izvirzot savu komandu vadībā (10:9). Turcietes divreiz spēja atjaunot divu punktu pārsvaru, bet latvietes atspēlējās (14:14). Gulbe un Miščenko izvirzīja savu komandu vadībā ar 18:16. Pēdējā minūtē turcietes pieļāva vairākas kļūdas, kas palīdzēja Latvijas izlasei uzvarēt.

Līdz ar to, lai iekļūtu pamatturnīrā, latvietēm vajadzēja uzvarēt arī Austrijas izlasi, kas līdz šim piedalījusies divos turnīros, izcīnot trešo un ceturto vietu. Arī šajā spēlē Latvijas izlase izšķirošo pārsvaru ieguva tās otrajā pusē, gūstot panākumu ar rezultātu 15:12. Gulbe guva astoņus punktus, Vihmane četrus, bet Miščenko un Šepte attiecīgi divus un vienu.

• Spēles pirmajā pusē komandas izvērsa nepiekāpīgu cīņu, te vienai, te otrai iegūstot minimālu vadību. Spēles laika vidū rezultāts bija 7:7. Austrijas izlase ieguva divu punktu pārsvaru pēc sekmīga tālmetiena, bet latvietes pēc kāda laika ne vien atspēlējās, bet arī pārņēma vadību (13:11). Pēdējo minūti Latvijas izlase sāka ar trīs punktu pārsvaru, ar ko izrādījās pietiekami, lai gūtu tik svarīgo uzvaru.

• Līdz ar to Latvijas basketbolistes iekļuva pamatturnīrā, kurā plkst. 19:15 spēlēs pret ASV izlasi, bet 22:45 sacentīsies ar Spānijas izlasi. Spēles iespējams vērot FIBA 3x3 YouTube kontā.


, 2023-07-19 18:56, pirms 11 mēnešiem
Tad sanāk, ka Šteinberga pēc viena nospēlēta 3x3 turnīra izdomāja tālāk neturpināt vai kā? Kaut kā neizklausās pārāk nopietni.
, 2023-07-19 19:40, pirms 11 mēnešiem
Mūsu izlase uzvarēja ASV 12-11. Visu cieņu! Latvijas kvartets Bordo izskatās daudz labāk kā Prištinā, kur pirmo reizi spēlēja šādā sastāva.
Kārlis Apsītis. Foto: FIBA

"Kandava/Turība" apstājas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā

Malaizijā notiekošo "Challenger" turnīru 3x3 basketbolā noslēgusi Latvijas komanda "Kandava/Turība". Latvieši ceturtdaļfinālā ar 16:21 zaudēja "NY Harlem" no ASV, netiekot pie ceļazīmes uz Edmontonas "Masters" turnīru.
Lietuvieši svin panākumu. Foto: FIBA

Lietuviešu "Raudondvaris" triumfē Marseļas "Masters" 3x3 turnīrā

Francijas pilsētā Marseļā noslēdzies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Par tā uzvarētājiem kļuva Lietuvas komandas "Raudondvaris" basketbolisti, kuri finālā ar 19:14 pārspēja Francijas komandu "Paris".
Francis Lācis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

"Kandava/Turība" ar uzvaru grupā sāk 3x3 turnīru Malaizijā

Malaizijā sācies "Challenger" turnīrs 3x3 basketbolā, kurā piedalās arī Latvijas komanda "Kandava/Turība". Latvieši turnīru sāka ar gana pārliecinošu uzvaru, pārspējot Puertoriko komandu "San Juan", bet pēc tam pieveicot Japānas komandu "Saitama", iekļūstot ceturtdaļfinālā.