Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" apstājas "League Pro" 3x3 turnīra pusfinālā

"Kandava/Turība" apstājas "League Pro" 3x3 turnīra pusfinālā
Francis Lācis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

Lillē, Francijā dalību "League Pro" pirmajā posmā noslēguši Latvijas 3x3 basketbolisti, pārstāvot "Kandava/Turība" komandu. Latvieši aizkļuva līdz turnīra pusfinālam, kurā piekāpās "Paris 2" vienībai ar 19:21.

• Latvijas 3x3 basketbolisti, Agnis Čavars, Nauris Miezis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, pārstāvot komandu "Kandava/Turība", "Pro League" turnīrā Lillē turpina gatavošanos olimpiskajam kvalifikācijas turnīram. Latvieši pirmajā spēlē ar 21:11 pieveica Vācijas komandu "St.Pauli", bet cīņā par uzvaru grupā ar 21:15 pārspēja Beļģijas izlases bāzes komandu "Antwerp", iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā "Kandava/Turība" sacentās ar Šveices komandu "Lausanne", kuras pamatspēki šajā nedēļas nogalē dalījušies divās daļās. Divi no komandas spēlētājiem kopā ar Kārlim Paulu Lasmani aizvadīja turnīru Taizemē, kur, kā jau ziņojām, nepārvarēja pusfinālu. Šveices komanda šajā turnīrā pārspēja Beļģijas komandu "Brussels", bet piekāpās "San Juan" no Puertoriko.

• Spēles sākums nebija īpaši kvalitatīvs. Latvieši izpildīja nekvalitatīvus metienus un kļūdījās saspēlē. Raimo izdarīja spiedienu groza apakšā un guva pirmos divus punktus. Latvijas komanda izvirzījās vadībā ar 5:1, bet pretinieki ātri vien atjaunoja līdzsvaru uz tablo. Sekmīgi tālmetieni ļāva "Lausanne" pēc trim minūtēm būt vadībā ar 7:6. Šveices komanda turpināja izrāvienu, iegūstot arī četru punktu pārsvaru, bet tad īsā laikā trīs punktus atspēlēja Miezis - 11:12.

• Spēles vidū "Kandava/Turība" lauza cīņas gaitu, pēc Mieža sekmīgā soda metiena panākot 18:14. "Lausanne" centās vēl atgriezties cīņā, bet Lācis ar sekmīgu tālmetienu lika punktu spēlei, latviešiem iekļūstot pusfinālā - 21:16. Par vietu finālā Latvijas basketbolisti cīnījās pret Francijas komandu "Paris 2".

Pusfināls sākās ar neprecīzu tālmetienu un sekmīgu caurgājienu Mieža izpildījumā. Pretinieki atbildēja ar diviem sekmīgiem tālmetieniem, kamēr savas iespējas neizmantoja Lācis (1:4). Pēc pāris Mieža neveiksmīgām epizodēm Raimo saņēma bumbu groza apakšā, tiekot pie punkta. Brīdi vēlāk tālmetienu realizēja Lācis, bet Čavars ar sekmīgu soda metienu panāca neizšķirtu, kad spēlētas bija trīs minūtes (5:5).

• Pēc pārtraukuma ātri trīs punktus guva Miezis, bet turpinājums nesekoja. "Paris 2" basketbolisti atbildēja ar sekmīgiem uzbrukumiem, spēles laika vidū panākot neizšķirtu (10:10). Nākamās minūtes laikā abas komandas apmainījās sekmīgiem metieniem no distances, bet tad apmainījās ar sekmīgiem uzbrukumiem tiešā groza tuvumā. "Kandava/Turība" rindās spīdēja Raimo, bet ar viņa pūlēm bija par maz. Francijas komanda ieguva divu punktu pārsvaru, bet latvieši ar cīņassparu spēja to atspēlēt (17:17). Uz diviem precīziem soda metieniem ar sekmīgu tālmetienu atbildēja Lācis, bet sekoja nevajadzīga piezīme Miezim, dodot iespēju pretiniekiem noslēgt spēli. Abi soda metieni krita grozā (21:19), atstājot Latvijas basketbolistus bez kārotā fināla.

• Pēc nedēļas risināsies otrais "Pro League" posms, kurā plānots piedalīties arī Latvijas basketbolistiem.


Kārlis Apsītis. Foto: FIBA

"Kandava/Turība" apstājas "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālā

Malaizijā notiekošo "Challenger" turnīru 3x3 basketbolā noslēgusi Latvijas komanda "Kandava/Turība". Latvieši ceturtdaļfinālā ar 16:21 zaudēja "NY Harlem" no ASV, netiekot pie ceļazīmes uz Edmontonas "Masters" turnīru.
Lietuvieši svin panākumu. Foto: FIBA

Lietuviešu "Raudondvaris" triumfē Marseļas "Masters" 3x3 turnīrā

Francijas pilsētā Marseļā noslēdzies Pasaules tūres "Masters" turnīrs 3x3 basketbolā. Par tā uzvarētājiem kļuva Lietuvas komandas "Raudondvaris" basketbolisti, kuri finālā ar 19:14 pārspēja Francijas komandu "Paris".
Francis Lācis. Foto: worldtour.fiba3x3.com

"Kandava/Turība" ar uzvaru grupā sāk 3x3 turnīru Malaizijā

Malaizijā sācies "Challenger" turnīrs 3x3 basketbolā, kurā piedalās arī Latvijas komanda "Kandava/Turība". Latvieši turnīru sāka ar gana pārliecinošu uzvaru, pārspējot Puertoriko komandu "San Juan", bet pēc tam pieveicot Japānas komandu "Saitama", iekļūstot ceturtdaļfinālā.