Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U17 izlasei uzvara, zaudējums un vieta Eiropas 3x3 kausa izcīņas 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas U17 izlasei uzvara, zaudējums un vieta Eiropas 3x3 kausa izcīņas 1/4 finālā
Toms Salnājs. Foto: FIBA

Grieķijas galvaspilsētā Atēnās risinās Eiropas kausa izcīņa 3x3 basketbolā U17 vecuma grupā. Latvijas puišu izlase grupu turnīrā piekāpās Francijai, bet pārspēja Horvātiju, ar ko pietika iekļūšanai ceturtdaļfinālā.

• Latvijas U17 izlase iekļuva Eiropas kausa finālturnīrā pēc trim izcīnītām uzvarām kvalifikācijas turnīrā Ungārijā. Latviju Ungārijā un arī finālturnīrā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās pārstāv Jānis Censonis, Edvards Egle, Kristians Pastors un Toms Salnājs. C grupas pirmajā spēlē latviešu pretinieki bija Francijas basketbolisti.

• Spēlē pirmos divus punktus guva Censonis, vispirms izcīnot atlēkušo bumbu, bet pēc tam saņemot piespēli groza apakšā. Pirmās minūtes izskaņā Egle, neskatoties uz pretinieka auguma pārsvaru, spēja iestumt Francijas basketbolistu groza apakšā un gūt punktu. Francūži ar agresīvu spēli uzbrukumā tika pie soda metieniem, spējot panākt izlīdzinājumu, kā arī izvirzīties vadībā ar 6:3. Izrāvienu apturēja Salnājs, bet pretinieki uzreiz atbildēja ar sekmīgu tālmetienu (8:4).

• Tuvojoties spēles laika vidum rezultāta starpību uz pusi sadeldēja Pastors, bet francūži prata atjaunot četru punktu pārsvaru (12:8). Latviešiem neizdevās realizēt metienus no distances, bet citus veidus kā sadeldēt deficītu nespēja atrast. Pēdējās divas minūtes latvieši sāka ar četru punktu deficītu pēc Salnāja precīza soda metiena. Francūži atbildēja ar četriem sekmīgiem tālmetieniem, izšķirot spēles likteni. Latvijas izlase piedzīvoja zaudējumu pirmajā spēlē ar 11:21. Pastors ar četriem punktiem bija rezultatīvākais savā komandā.

• Grupas otrajā spēlē Latvijas basketbolistiem pretī stājās vienaudži no Horvātijas, kurus noteikti vajadzēja uzvarēt, lai cerētu uz turnīra turpināšanu. Arī šo spēli labāk sāka latvieši, uzreiz iegūstot divu punktu pārsvaru, bet Egle ar divu punktu gājienu panāca 5:2. Pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm Censonis realizēja tālmetienu, bet brīdi vēlāk metienu pēc caurgājiena (9:4).

• Censonis turpināja gūt punktus, palielinot rezultāta starpību vēl par diviem punktiem. Latvieši labi cīnījās par atlēkušajām bumbām, tiekot pie atkārtotām uzbrukuma iespējām. Pamazām arī horvāti atrada savas iespējas uzbrukumā, sadeldējot deficītu līdz trim punktiem, bet tad Censonis vēl trīs reizes bija precīzs no tālās distances. Trīs minūtes līdz spēles laika beigām latvieši bija divu punktu attālumā no uzvaras. Tieši Censonis guva pēdējos divus punktus, atnesot Latvijas izlasei uzvaru ar 21:13. Viņa rēķinā kopā 13 punkti.

• Latvijas U17 izlasei ar to pietika, lai iekļūtu ceturtdaļfinālā, kurā būs jācīnās pret Lietuvas 3x3 basketbolistiem. Spēles sākums paredzēts plkst. 16:50. Spēles vērojamas FIBA 3x3 YouTube kanālā.