Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Kristīne Kārkliņa: "Krievijā ir divi uzdevumi - nenosalt un cīnīties par uzvaru"

Kristīne Kārkliņa: "Krievijā ir divi uzdevumi - nenosalt un cīnīties par uzvaru"
Foto: Renārs Buivids

"Pēc Ziemassvētku pārtraukuma spēlētājas bija atšķirīgās kondīcijās. Likām uzsvaru fiziskās bāzes ielikšanai, varbūt bija sakrājies nogurums," pēc otrās uzvaras Eirolīgā sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips dalījās pārdomās par spēli.

Mantas Šernius, „Teo basket” galvenais treneris: „Netikām pie labām pozīcijām cīņā par bumbām, zaudējām groza apakšā un šo iemeslu dēļ zaudējām spēli. Ne jau tiesneši izšķīra spēli, paši zaudējām.”

Quanitra Hollingsworth, „Teo basket” spēlētāja: „Bijām gatavas spēlei. Iznācām laukumā, lai uzvarētu, bet beigās netikām galā ar savu darbu. Izšķirošajos brīžos zaudējām cīņā par atlēkušajām bumbām, taču nevaram ar to attaisnot neveiksmi.

Kristīne Kārkliņa, „TTT Rīga”: „Nesākām spēli tik labi, kā vajadzēja. Pēdējā nedēļā bija lielas slodzes treniņos, arī pārtraukums pēc iepriekšējās spēles bija ilgs, varbūt tāpēc sākums neizdevās. Nebija laba metienu precizitāte, īsti negāja cīņā zem groziem. Taču spējām uzlabot sniegumu un uzvarēt. Eirolīgas spēlēs vienmēr ir augsta motivācija. Krievijā ir divi uzdevumi – nenosalt un cīnīties par uzvaru.”

Aigars Nerips, „TTT Rīga” galvenais treneris: „Izcīnījām uzvaru, pateicoties agresivitātei. Tā bija pēdējā mājas spēle Eirolīgā, tāpēc bija svarīgi uzvarēt. Patērējām tik daudz emociju, ka bija grūti priecāties par panākumu. Beigās bija epizodes, kur abos laukuma galos zaudējām svarīgas bumbas. Uzvara ir uzvara jebkuros apstākļos, par to priecājas un uzvarētājus netiesā.”

„Pēc pārtraukuma spēlētājas bija atšķirīgās kondīcijās. Likām uzsvaru fiziskās bāzes ielikšanai, varbūt bija sakrājies nogurums. Īpaši tām spēlētājām, kuras atgriezās ne tik labā fiziskā formā. Brīžiem spēka cīņa izpalika, pārāk viegli „Teo” spēlētājas tika pie metieniem. Padsmit reizes mūsu centra spēlētājas atļāva Bjelicai un citām „Teo” basketbolistēm griezties uz vidu. Treniņos to atstrādājām, spēlē pietrūka spēka, tur uzdevumu izpildīt neizdevās.”

Par rotāciju
Uzbrukumā Vīvere savus uzdevumus neizpildīja un spēles laikā nācās meklēt optimālo sastāvu. Bija epizodes, kur nevarējām aizmest līdz groza stīpai. Rēķinājos, ka cīņa būs punkts punktā. Bija iespēja atrauties un palielināt pārsvaru, lai spēles beigas būtu vieglākas, to neizmantojām.

Par Santas Dreimanes gatavību
Dreimane pēc rīta treniņa bija gatava spēlei, tomēr, pirms spēles, apspriežoties ar fizioterapeiti, tika konstatēti mazi sarežģījumi. Nolēmām lieki neriskēt. Biju domājis, ka varēs viņu iesaistīt spēlē.

Par sastāvu sezonas turpinājuma
Pēc Eirolīgas spēlēm būs pārrunas ar spēlētājām un komandas vadību. Ar leģionārēm, arī pāris latviešu spēlētājām līgumi noslēgti līdz Eirolīgas sacensību beigām. Varbūt kāda spēlētāja izvēlēsies pati savu ceļu, viņām ir tiesības teikt nē. Neatkārtosies 2009. gada janvāra notikumi un jaunatnes sastāvs nebūs. Spēlēsim ar konkurētspējīgu sastāvu, prasīsim atdevi no spēlētājām, tāpat kā jebkurā citā darbā. Janvāra beigās divas reizes spēlēsim ar Krievijas superlīgas klubu Novosibirskas „Dinamo”.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-14 08:30, pirms 14 gadiem
Varbūt saziedojam kažokiem? Nav joki Sibīrīja! Varbūt ja nu ātrāk pārvietosies pa laukumu varēs spēlēt bez kažokiem!
, 2010-01-14 12:16, pirms 14 gadiem
Aigars Nerips : "Neatkārtosies 2009. gada janvāra notikumi un jaunatnes sastāvs nebūs. Spēlēsim ar konkurētspējīgu sastāvu".... var mazliet precizēt? konkurentspējīgs ar ko? ar DU, LU LM, RTU vai Cēsīm?
, 2010-01-14 13:17, pirms 14 gadiem
"Ar leģionārēm, arī pāris latviešu spēlētājām līgumi noslēgti līdz Eirolīgas sacensību beigām. Varbūt kāda spēlētāja izvēlēsies pati savu ceļu, viņām ir tiesības teikt nē."

Tas nozīmē, ka šīm spēlētājām, kurām nākamnedēļ beidzas līgums, tiek piedāvāts palikt par zemāku samaksu?

Un kāpēc iepriekš vajadzēja muldēt un melot, ka ar leģionārēm līgumi noslēgti līdz sezonas beigām? Ā, tā nebija melošana... Vienkārši bija pazudis vārds "Eirolīgas" sezonas beigām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-14 19:27, pirms 14 gadiem
labi vārdi
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
4

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.
Luka Dončičs pret Lū Dortu. Foto: Reuters/Scanpix
11

Dončičam 29+10+10, Mavs dzēš 17 punktu deficītu un izslēdz ''Thunder''

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) par pirmo Rietumu konferences finālisti kļuvusi Dalasas ''Mavericks'', kas sērijas sestajā mačā ar 117:116 apspēlēja Oklahomsitijas ''Thunder'', sērijā esot pārāka ar 4-2.
Artūrs Žagars spēlē pret Klaipēdas "Neptūnas". Foto: Matas Baranauskas

Kuruciem uzvara Spānijas ceturtdaļfinālā, Zoriks izstājas, Žagars tiek pusfinālā

Spānijas ACB līgas ceturtdaļfinālā pusi no nepieciešamā tikšanai pusfinālā paveikusi brāļu Kurucu pārstāvētā "Mursijas Katoļu universitātes" (UCAM) komanda, izbraukumā ar 96:86 pārspējot Valensijas vienību.