Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Čukste: "Nepatika ceturtā ceturtdaļa"

Čukste: "Nepatika ceturtā ceturtdaļa"
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Zaudējām muļķīgu tehnisku kļūdu dēļ, nav attaisnojuma neiedot piespēli vai driblā pazaudēt bumbu," pēc zaudējuma Stambulas "Galatasaray" neapmierināts par garām palaisto iespēju uzvarēt bija sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Ainārs Čukste.

„Nopietna Eirolīgas pieredze komandā ir tikai Aijai, taču tas neattaisno zaudējumu un muļķīgās kļudas,” teica Čukste. „Beigās apstājāmies, nobijāmies, zaudējām spēli, kas bija mūsējā. Pirms nedēļas Valensijā zaudējām vienas milzīgas atšķirības dēļ. Netikām galā ar zonas presingu, mocījāmies, lai tiktu pāri centra līnijai. Šodien bija cita spēle, bet pēdējā ceturtdaļa atkal nepatika. Eirolīgā katrā spēlē ir agresīva cīņa, kādas mums pietrūkst Latvijas līgas spēlēs.”

„Tagad gatavosimies spēlei ar Cēsīm. Tā ir ļoti laba komanda. Trīs labas ārzemnieces, divas labas amerikānietes un Lietuvas valstsvienības spēlētāja. Tārei ir milzīga pieredze, Eglīte ir augstas klases spēlētāja, piecnieks ļoti labs. Labu spēļu praksi guvušas Krastiņa un Nīmane. Labs treneru kolektīvs.”

„Esmu ļoti sarūgtināta par zaudējumu,” apbēdināta bija „TTT Rīga” kapteine Aija Brumermane. „Bijām labākas daudzos rādītājos, taču kļūdījāmies pārāk daudz, piespēles pāri rokām un nesaprašanās ļāva pretiniecēm gūt daudz punktu. Mums jāuzlabo visus rādītājus, smagi jāstrādā treniņos. Jāstrādā, lai cīnītos par uzvaru katrā spēlē.”

"Galatasaray" komentāri
Jeļena Ļevčenko, "Galatasaray" spēlētāja: „Esmu ļoti priecīga par uzvaru. Zinājām, ka spēle būs tiešām smaga, pirmajā puslaikā slikti nospēlējām aizsardzībā, vajadzēja vairāk laist apkārt bumbu, precīzāk piespēlēt. Kopumā mums ir vairākas lietas, pie kurām piestrādāt.”

„Mūsu komanda ir labāka nekā pagājušajā gadā,” jaunas kvalitātes savējo sniegumā saskatījis „Galatasaray” galvenais treneris Zafers Kalaičiolu. „Viens no iemesliem ir spraigais nacionālais čempionāts. Iespējams, ka Turcijas līga TBBL ir spēcīgākā Eiropā uzreiz pēc Krievijas superlīgas. Katru gadu Turcijā spēlē vairāk nekā 20 WNBA spēlētāju. Neviens nekad iepriekš nezina rezultātu. Iepriekš četrus gadus Eirolīgā vadīju „Fenerbahce” un tagad ticu, ka iespējams sasniegt labus rezultātus ar „Galatasaray”. Mums ir daudz pieredzējušu spēlētāju.”

„Četras komandas A grupā ir spēkos līdzīgas – Rīga, Viļņa, Taranto un „Galatasaray”. Uzvarēt atsevišķi ņemtā spēlē var jebkurš. „TTT Rīgai” pietrūka tās pašas lietas, kas Latvijas izlasei vasarā. Pēc sagrāves Valensijā šajā spēlē uz viņām gūlās liels spiediens. Kad pēdējā ceturtdaļā pielietojām zonas aizsardzību, TTT spēlētājas sāka netrāpīt brīvos metienus. Viņu ārzemnieces ir labas, bet spēles beigās nogurst. Lima ļoti labi sāk spēli, beigās vairs nav tik efektīva. Vīvere var būt pārsteigums jebkuram Eirolīgas klubam, viņa met „tīri”. Taču viņa gandrīz neizdara piespēles. Domāju, ka Rīga mājās var uzvarēt divās spēlēs un varbūt kādā spēlē izbraukumā. Tad viss ir iespējams.”


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-11-05 08:29, pirms 15 gadiem
Ārzemnieces nevelk! Labāk jau būtu paņemt mūsu jaunās. Nu zaudētu trīs punktus vairāk.
, 2009-11-05 09:02, pirms 15 gadiem
Uzreiz pasaku - jaa, neesmu tik daudz sasniedzis ka Cukste un nnesmu dizs basketbola PRO, bet kur tas redzets, ka komandas galvenais treneris min partraukumos runa tikai latviesu valoda? Garajam speletajam rokas ka variti makaroni, uzbrukuma radi kadas kombinacijas gribi, tapat nekas nesanak.
Pie si rezultata pasas vien ir vainigas, bija iespejas uzvaret, bet...
viena no viesspeletajam taisa mulkigus sodus un elementaras situacijas nostaiga, otra tik puush pa grozu, parejas stav un brinas vai uzdavina bumbu pretiniecem.
Ja gribas Eiroliga kko sasniegt ar steigu kkas ir jamaina un, manuprat, jasak ar treneri, kurs nejedz savakt komandu.
, 2009-11-05 09:51, pirms 15 gadiem
šī bija spēle, kur mierīgi varēja uzvarēt, bet... vairs nepazīstu mūsējās, izskatās, ka pirmo reizi uz laukuma bumbu dabūjušas, baidās, un tik skatās, kur ātrak no tās atbrīvoties. A Vīvere staidzami jāsūta prom, nav mums tāda vajadzīga. Bet vietā jau nav laikam nevienas. Bezcers. Norakstīta sezona gan slavenaijai TTT, gan mūsu meitenēm šādā komandā.
, 2009-11-05 10:10, pirms 15 gadiem
Kāpēc šai meitenei tik mazs spēles laiks,kas arī no garā gala met labus trejačus,kur pretiniekam bieži sajauc visas kārtis un liek veidot citu spēles stilu,kas atvieglo komandas darbību,lūk statistika:
8 Surkusa, L. 14 1/1 100.0 2/4 50.0 0/0 0.0 0 3 3 0 2 1 3 0 8
, 2009-11-05 10:12, pirms 15 gadiem
marta rakstīja: Kāpēc šai meitenei tik mazs spēles laiks,kas arī no garā gala met labus trejačus,kur pretiniekam bieži sajauc visas kārtis un liek veidot citu spēles stilu,kas atvieglo komandas darbību,lūk statistika:
8 Surkusa, L. 14 1/1 100.0 2/4 50.0 0/0 0.0 0 3 3 0 2 1 3 0 8
Šurkusa spēlēja tik maz, jo viņa ir apslimusi!!!
, 2009-11-05 10:29, pirms 15 gadiem
marta rakstīja: Kāpēc šai meitenei tik mazs spēles laiks,kas arī no garā gala met labus trejačus,kur pretiniekam bieži sajauc visas kārtis un liek veidot citu spēles stilu,kas atvieglo komandas darbību,lūk statistika:
8 Surkusa, L. 14 1/1 100.0 2/4 50.0 0/0 0.0 0 3 3 0 2 1 3 0 8
Par šo es piekrītu. Kaut avansā var iedot spēles laiku. Jums (TTT) taču līgums ar viņu arī uz nākamo sezonu!
, 2009-11-05 10:53, pirms 15 gadiem
aizermans19 rakstīja: Kā Krūmberga var nospēlēt spēli un statos vispā meatzīmēties? Ko viņa dara laukumā?
iepozē saviem pielūdzējiem..... FIBA gan nav FHM, bez pričenes un gorīšanās ir arī jāspēlē basis, visu reizē grūti sadarīt
, 2009-11-05 11:02, pirms 15 gadiem
Kā Krūmberga var nospēlēt spēli un statos vispā meatzīmēties? Ko viņa dara laukumā?
, 2009-11-05 15:00, pirms 15 gadiem
neparliecinoshi
Artūrs Žagars spēlē pret Klaipēdas "Neptūnas". Foto: Matas Baranauskas

Kuruciem uzvara Spānijas ceturtdaļfinālā, Zoriks izstājas, Žagars tiek pusfinālā

Spānijas ACB līgas ceturtdaļfinālā pusi no nepieciešamā tikšanai pusfinālā paveikusi brāļu Kurucu pārstāvētā "Mursijas Katoļu universitātes" (UCAM) komanda, izbraukumā ar 96:86 pārspējot Valensijas vienību.
Aizeja Džeksons aizsardzībā pret Džeilenu Bransonu. Foto: AFP. Scanpix
6

Saldais ēdiens Ņujorkā: "Pacers" uzvar "Knicks", visu izšķirs septītais mačs MSG arēnā

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) trešo uzvaru sērijā pret Ņujorkas "Knicks" izcīnījusi Indianas "Pacers". Pateicoties uzvarai (116:103), "Pacers" izdevās izlīdzināt rezultātu sērijā (3-3) un nokārtot septīto spēli starp abām vienībām. Savainojumā šajā spēlē iedzīvojās "Knicks" spēlētājs Džošs Hārts.
Kristaps Porziņģis Atlantā. Foto: USA Sports Today/Scanpix
37

Porziņģis, visticamāk, izlaidīs Austrumu konferences fināla pirmās divas spēles

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Bostonas "Celtics" spēlētājs Kristaps Porziņģis turpina atlabt no ikra muskuļa savainojuma, kurā iedzīvojās play-off pirmajā sērijā pret Maiami "Heat". Kā ziņo ESPN, latvietis ir tuvu tam, lai atgrieztos laukumā, tomēr vēl pāris spēles, visticamākais, Porziņģis izlaidīs.