Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kambala: "Esmu gatavs spēlēt izlasē"

Andrejs Siliņš

Kambala: "Esmu gatavs spēlēt izlasē"
Kaspars Kambala

Otrdienas vakarā LTV 7 "Sporta studijā" ciemojās pazīstamais basketbolists Kaspars Kambala. "Es trenējos svaru zālē, skrienu pa mežu, pats spēlēju basketbolu – darbojos individuāli kā pēdējos divos gados boksā, tur tikai nebija bumbas," savu režīmu ieskicē sportists.

"Pēdējos divos gados strādāju tā, kā nekad savā mūžā. Fiziskā ziņā esmu tādā līmenī, kādā nekad neesmu bijis, man atliek tikai fizisko kondīciju noturēt."

Basketbolists atzina, ka savi plusi ir arī individuālajiem treniņiem, jo neviens cits netraucē. Kambala nedomā, ka viņam būšot grūti iekļauties basketbola spēlē. "Ar riteni jau arī iemācās braukt vienreiz dzīvē. Pirms sezonas jau bieži kādam ir problēmas ar fizisko sagatavotību. Es taču faktiski visu dzīvi esmu spēlējis basketbolu. Mans augums tagad var izdarīt vairāk, nekā kādreiz varēju. Boksā jau arī jādomā uz priekšu, ar fizisko spēku vien nepietiek."

Kaspars Kambala vēl precīzi nemācēja pateikt, kurā klubā spēlēs pēc diskvalifikācijas beigām 13. decembrī. Visticamāk, tas būšot kāds no Eiropas klubiem, tostarp iespējama arī spēlēšana Latvijā. Pašam basketbolistam atkal esot sapnis uzspēlēt Latvijas izlasē: "Mani jau pazīst kā brīvdomātāju, bet nacionālajā izlasē spēlēt ir gods. Mēs tiešām varam spēlēt labi, jāsanāk uz Eiropas čempionātu un jāmēģina nospēlēt, mēs to gribam, un mēs to varam."

Daži bija ievērojuši, ka izlasē Kambala un Biedriņš spēlējuši ar vienu numuru – 15. "Ne jau tas numurs ir galvenais, galvenais ir atdeve, tad jau iepatīkas jebkurš numurs," Kaspars šajā apstākli problēmu nesaskata. Tandēmā ar Biedriņu pie groza latviešiem tad būtu varens spēks un Kambala ir gatavs spēlēt arī ceturtā numura pozīcijā. "Mēs esam ļoti ātra komanda, varam labi spēlēt ātrajos uzbrukumos. Mēs dažkārt tagad par daudz spēlējam tādu funkcionālu lēnu basketbolu, pārāk sarežģītu, mums vajag vairāk izmantot ātrumu, puikas jau jauni."

Vērtējot Nenadu Trajkoviču kā treneri, Kaspars bija diezgan diplomātisks: "Treneri es esmu redzējis, bet izjust kā vada spēli ir pavisam kas cits. Ja ko esi izlasījis grāmatā un praktiskā dzīve – tās ir divas dažādas lietas. Man jau grūti viņu vērtēt, es vairāk domāju, kas man pašam jādara." Savs viedoklis Kasparam ir par Trajkoviča lielo uzticēšanos Biedriņam un bumbas spēlēšanu uz viņu. "Ja viņš var iemest, ja viņš var apspēlēt, ja viņš ir bīstams, kāpēc gan nespēlēt uz viņu? Ja cilvēks met iekšā, ko lai dara? Es pats biju Arēnā un biju priecīgs, kā viņš darbojās. Kam spēlē iet, uz to ir jāspēlē. Pirmajā spēlē tas bija Kristaps Janičenoks, tad viņam arī deva bumbu. Jāspēlē uz to, ko nevar apstādināt."

Uz jautājumu, vai Kaspars ir gatavs spēlēt Latvijas izlasē arī Kārļa Muižnieka vadībā, basketbolists atbildēja arī visai skaidri. Pirmkārt, Muižnieks tagad neesot treneris un, otrkārt, ja ļoti vajadzēšot, tad puiši ir gatavi apvienot visus spēkus arī neskatoties uz savstarpējām simpātijām un antipātijām. "Ja mēs visi kopā gribam ko izdarīt, tad izdarīsim. Es esmu tāds cilvēks, kas pagātnē neskatās, tikai uz priekšu, kā būs, to redzēsim. Es esmu gatavs piedalīties un spēlēt, lai piedalās arī visi pārējie – Armands Šķēle un citi, tad mēs būsim liels spēks."

Atbildot par diskutablo leģionāru jautājumu un to kvotām Latvijas basketbolā: "Es pats esmu daudz spēlējis citās valstīs un citos klubos, un man ir savs viedoklis. Ja gribi citiem pienest tikai dvieļus, tad pienes, ja gribi ko sasniegt, tad trenējies vairāk, lai citi pienes tos dvieļus. Ja pie mums daudz leģionāru, Latvijas spēlētāji paši mazāk tiek laukumā, bet no otras puses, tad tas kaut ko pozitīvu dod treniņos pret stipriem partneriem."

Sportists, atzina, ka pašam vēl gribētos izbaudīt uzvaras garšu kādā lielā čempionātā, tāpat arī Latvijā. Oficiāli atkal laukumā Kaspars varēs iziet savā 30. dzimšanas dienā – 13. decembrī. Raidījuma beigās vēlreiz atgriežoties pie izlases tēmas un gaidāmā starta nākamgad Eiropas čempionāta finālturnīrā Polijā, Kaspars teica: "Ja mēs visi sanāksim kopā un nolemsim attiekties nopietni pret visu, varam lielas lietas izdarīt. Es esmu gatavs spēlēt izlasē, kājas pēc boksa ir ātrākas, ja boksā būs lēnas kājas, vari atjēgties uz grīdas."



1 2 3 83 komentāri

 +19 [+] [-]

, 2008-10-01 09:37, pirms 16 gadiem
Normals Kadrs

     [+] [-]

, 2008-10-01 09:40, pirms 16 gadiem
paldies, ka uzdevat manu jautajumu

  +7 [+] [-]

, 2008-10-01 09:42, pirms 16 gadiem
Gaidu ar nepacietību ziņas par Kambalas nākamo klubu,tas,ka viņš nespēlēs Baronā un Ventspilī ir skaidrs.... Ceru,ka viņš tiks kādā Spānijas vai Grieķijas labā komandā... Veiksmi

  -4 [+] [-]

, 2008-10-01 09:42, pirms 16 gadiem
Liekas ka viss buus labi Polijaa

 +23 [+] [-]

, 2008-10-01 09:47, pirms 16 gadiem
Man ļoti patīk, ka Kasparam Kambalam ir tāda uzvarētāja domāšana, viņam ir mērķis sasniegt augstus rezultātus un spēlēt izlasē vai kaut kur klubā negrib spēlēt tikai spēlēšanas pēc, bet arī lai uzvarētu. Šāda nostājam viņam (saistībā ar izlasi) jau bijusi iepriekš, kad pauda vēlmi, lai izlasē būtu visi labākie.
Es domāju, ka tieši šāda attieksme ir liela problēma pārējiem izlases līderiem (droši vien izņemot Biedriņu, un varbūt vēl kādu). Jo pārsvarā visi mūsu līderi K. Valters, Janičenoks, Blūms spēlē labu līgu vājos un vidējos klubos, kur pārsvarā tikai zaudē, un pie tā pierod.

 +16 [+] [-]

, 2008-10-01 09:53, pirms 16 gadiem
labi bija teikts "vai nu spēlē tā lai nav jāpienes dvieļi, vai nu samirinies un pienes tos"....
Slēpts komentārs: otto64

  +5 [+] [-]

, 2008-10-01 09:55, pirms 16 gadiem
roby rakstīja: Gaidu ar nepacietību ziņas par Kambalas nākamo klubu,tas,ka viņš nespēlēs Baronā un Ventspilī ir skaidrs.... Ceru,ka viņš tiks kādā Spānijas vai Grieķijas labā komandā... Veiksmi
Vispār jau par 99,9% viņš spēlēs ASK. Sundovs ir paņemts tikai līdz jaunajam gadam. tad viņa vietā nāks Kambala.

 +10 [+] [-]

, 2008-10-01 10:01, pirms 16 gadiem
atceroties iepriekšējos notikumus ar Kambalu un izlasi, viņa vārdi izklausījās pārāk pareizi. nu cerams, ka cilvēks ir izmainījies. bet no otras puses pieļauju, ka izlase Kasparam vajadzīga, lai dabūtu lielu līgumu pēc šīs sezonas, ka šo sezonu un izlasi viņš izmantos kā skrejceļu kaut kam tālākam un pēc tam pateiks izlasei "čau", jo gadi vairs neatļauj. nu bet ļoti ceru, ka kļūdos, un vismaz vēl pēc 3 gadiem mēs viņu izlasē redzēsim.
un vismaz mēs zinām, kur Kambala točna nespēlēs - Barons/Lmt, kura treneris ir Muižnieks.

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 10:02, pirms 16 gadiem
johnnis rakstīja: Vispār jau par 99,9% viņš spēlēs ASK. Sundovs ir paņemts tikai līdz jaunajam gadam. tad viņa vietā nāks Kambala.
to vel nevar zinat, ar Kambalu ir taa ka ar biteemm peksnji no boksa pazuda.. Var jau buut ka kads cits Eiropas klubs piedava vinjam ligumu ar labiem nosacijumiem, bet man ar ka skatiitajam labak butu vinju paskatities klatiene tepat Rigaa
Slēpts komentārs: Dzheris

  -1 [+] [-]

, 2008-10-01 10:06, pirms 16 gadiem
Latvija un ASK... Esmu sajūsmā!

 +10 [+] [-]

, 2008-10-01 10:08, pirms 16 gadiem
Dzheris rakstīja: Atvainojiet par stulbu jautajumu, bet cik vakar Kaspars teica vinja delam ir gadi?? Es parklausijos vai vinsh teica 16? Kasparam 13 decembri paliks 30 gadi. Ja tas ir taa tad Kaspars ir ljoti agri kljuvis par teeti.
audžutēvs.

  +4 [+] [-]

, 2008-10-01 10:08, pirms 16 gadiem
Dzheri
viņš adoptēja vecāko!

  +5 [+] [-]

, 2008-10-01 10:09, pirms 16 gadiem
Dzheris rakstīja: Atvainojiet par stulbu jautajumu, bet cik vakar Kaspars teica vinja delam ir gadi?? Es parklausijos vai vinsh teica 16? Kasparam 13 decembri paliks 30 gadi. Ja tas ir taa tad Kaspars ir ljoti agri kljuvis par teeti.
Jap, vina delam ir 16 gadi, pielauju, ka tas ir vina audzu dels
man vienmer ir paticis Kambala, vienmer smaidigs un optimists

  +5 [+] [-]

, 2008-10-01 10:09, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: Man ļoti patīk, ka Kasparam Kambalam ir tāda uzvarētāja domāšana, viņam ir mērķis sasniegt augstus rezultātus un spēlēt izlasē vai kaut kur klubā negrib spēlēt tikai spēlēšanas pēc, bet arī lai uzvarētu. Šāda nostājam viņam (saistībā ar izlasi) jau bijusi iepriekš, kad pauda vēlmi, lai izlasē būtu visi labākie.
Es domāju, ka tieši šāda attieksme ir liela problēma pārējiem izlases līderiem (droši vien izņemot Biedriņu, un varbūt vēl kādu). Jo pārsvarā visi mūsu līderi K. Valters, Janičenoks, Blūms spēlē labu līgu vājos un vidējos klubos, kur pārsvarā tikai zaudē, un pie tā pierod.
Nu nezinu gan. Viens ir vārdi un cits ir darbi. Galu galā izvēloties klubi viņš praktiksi vienmēr ir devis priekšroku naudai nevis piemēram Eirolīgas titulam.

  +5 [+] [-]

, 2008-10-01 10:10, pirms 16 gadiem
johnnis rakstīja: Vispār jau par 99,9% viņš spēlēs ASK. Sundovs ir paņemts tikai līdz jaunajam gadam. tad viņa vietā nāks Kambala.
Man arī tāds iespaids radās, ka viņš varētu spēlēt Latvijā. Kad viņam jautāja, vai viņš apsver spēlēšanu Eiropā, viņš teica - noteikti, un piebilda - Latvija arī ir Eiropas Savienībā.

  -4 [+] [-]

, 2008-10-01 10:10, pirms 16 gadiem
Dzheris, 10:04, pirms 2 minūtēm, citēt

Atvainojiet par stulbu jautajumu, bet cik vakar Kaspars teica vinja delam ir gadi?? Es parklausijos vai vinsh teica 16? Kasparam 13 decembri paliks 30 gadi. Ja tas ir taa tad Kaspars ir ljoti agri kljuvis par teeti.
----------------------
tas ir adoptētais bērns

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 10:11, pirms 16 gadiem
kino rakstīja: Nu nezinu gan. Viens ir vārdi un cits ir darbi. Galu galā izvēloties klubi viņš praktiksi vienmēr ir devis priekšroku naudai nevis piemēram Eirolīgas titulam.
arī, tāpēc apzināti nepieminēju finansiālo aspektu.

     [+] [-]

, 2008-10-01 10:11, pirms 16 gadiem
Dzheris rakstīja: Atvainojiet par stulbu jautajumu, bet cik vakar Kaspars teica vinja delam ir gadi?? Es parklausijos vai vinsh teica 16? Kasparam 13 decembri paliks 30 gadi. Ja tas ir taa tad Kaspars ir ljoti agri kljuvis par teeti.
Kaspars ar savu sievu adoptēja to puiku

  +3 [+] [-]

, 2008-10-01 10:15, pirms 16 gadiem
slash13 rakstīja: Kaspars ar savu sievu adoptēja to puiku
Malacis, tiešām.

  -3 [+] [-]

, 2008-10-01 10:16, pirms 16 gadiem
duj, Kambi!

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 10:21, pirms 16 gadiem
jokoja ik pa brīdim viņš labi

  +7 [+] [-]

, 2008-10-01 10:25, pirms 16 gadiem
Biedriņš, Kambala un Bērziņš... Kopā uz laukuma, ir maiņas visu laiku... super...Vot ja šitos puišus saspēlētu, tad gan būtu slaucīšana pie groza tuvumā...
Atliek tik treneri atarst kuram patiktos lai bumbu iedod arī kādam mazajam un tā lieta būtu bīdāma uz augstiem plāniem čempī

  -1 [+] [-]

, 2008-10-01 10:27, pirms 16 gadiem
Raitcha rakstīja: Biedriņš, Kambala un Bērziņš... Kopā uz laukuma, ir maiņas visu laiku... super...Vot ja šitos puišus saspēlētu, tad gan būtu slaucīšana pie groza tuvumā...
Atliek tik treneri atarst kuram patiktos lai bumbu iedod arī kādam mazajam un tā lieta būtu bīdāma uz augstiem plāniem čempī
Bērziņš nemaz tik labi nespēlē zem groza.

  +5 [+] [-]

, 2008-10-01 10:31, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: Bērziņš nemaz tik labi nespēlē zem groza.
muca pedejo menesi dzivoji ?

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 10:33, pirms 16 gadiem
Raitcha rakstīja: Biedriņš, Kambala un Bērziņš... Kopā uz laukuma, ir maiņas visu laiku... super...Vot ja šitos puišus saspēlētu, tad gan būtu slaucīšana pie groza tuvumā...
Atliek tik treneri atarst kuram patiktos lai bumbu iedod arī kādam mazajam un tā lieta būtu bīdāma uz augstiem plāniem čempī
Tad mūs nomētās ar troškām kā Portugāle

  -3 [+] [-]

, 2008-10-01 10:35, pirms 16 gadiem
mekto rakstīja: muca pedejo menesi dzivoji ?
jā, kas pa šo laiku ir noticis?

     [+] [-]

, 2008-10-01 10:38, pirms 16 gadiem
lidzjutejs3 rakstīja: Jap, vina delam ir 16 gadi, pielauju, ka tas ir vina audzu dels
man vienmer ir paticis Kambala, vienmer smaidigs un optimists
Paldies, tiesham nezinaju..

  +2 [+] [-]

, 2008-10-01 10:42, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: Man ļoti patīk, ka Kasparam Kambalam ir tāda uzvarētāja domāšana, viņam ir mērķis sasniegt augstus rezultātus un spēlēt izlasē vai kaut kur klubā negrib spēlēt tikai spēlēšanas pēc, bet arī lai uzvarētu.
Ja Kasparam būtu tāda domāšana,kādu Tu šeit aprakstiji,tad viņš savu mūžu nebūtu niekojies ar koksu! Tādā veidā uzmetot gan klubu kurā viņš tobrīd spēlēja,gan zināmā mērā LV basketbola izlasi!
Nu,par izlasi var arī pastrīdēties,jo viņš jau parādija savu attieksmi pret to,kad Muižnieks atteicās pildīt Kambalas prasības (kaprīzes)! Šobrīd Kambalam LV izlase ir vairāk vajadzīga nekā izlasei viņš,jo Kambalam tagad ir japierāda Eiropas basketbola klubiem,ka viņš ko vel var basketbola laukumā! Ja viņš tiks normālā basketbola līgā,tad nebrīnos,ka pēkšņi Kambalas slāpes pēc spēlēšanas LV izlases mazināsies!

 +20 [+] [-]

, 2008-10-01 10:43, pirms 16 gadiem
Man jau patika tas JAUTAAJUMS vai KAMBALA var apspeeleet FOILU un TURIAFU uz ko VINSH atbildeeja bez probleemaam un tad ERENSTREITS teica vai tu joko un KAMBALA nopietnaa balsii nee tas nebija joks vareeja redzeet,ka ERENSTREITS izskatiijaas sabijies

     [+] [-]

, 2008-10-01 10:43, pirms 16 gadiem
Straka rakstīja: jā, kas pa šo laiku ir noticis?
laikam nebusi skatijies , to pasau EČ atlasi, ja doma, ka berzins ir slikts zem groziem ...

  +1 [+] [-]

, 2008-10-01 10:47, pirms 16 gadiem
Atceros kā Kambala vienkārši ņirgājās par izlasi,solot ik pēc nedēļas pievienoties tai,tagad viņš atcerējās ka viņam ir dzimtene,kad Džesikai zem tupeles bija,neviena izlase nebija vajadzīga.

  -3 [+] [-]

, 2008-10-01 10:48, pirms 16 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ja Kasparam būtu tāda domāšana,kādu Tu šeit aprakstiji,tad viņš savu mūžu nebūtu niekojies ar koksu! Tādā veidā uzmetot gan klubu kurrā viņš tobrīd spēlēja,gan zināmā mērā LV basketbola izlasi!
Nu,par izlasi var arī pastrīdēties,jo viņš jau parādija savu attieksmi pret to,kad Muižnieks atteicās pildīt Kambalas prasības (kaprīzes)! Šobrīd Kambalam LV izlase ir vairāk vajadzīga nekā izlasei viņš,jo Kambalam tagad ir japierāda Eiropas basketbola klubiem,ka viņš ko vel var basketbola laukumā! Ja viņš tiks normālā basketbola līgā,tad nebrīnos,ka pēkšņi Kambalas slāpes pēc spēlēšanas LV izlases mazināsies!
Par to, cik ļoti Kambalam ir vajadzīga izlase gan es apšaubu.
Līdzīgi kā hokejā (pretēji tam, ka Kirovs Lipmans ir paudis līdzīgu viedokli Tev), izlases spēlētāji vairākkārt ir norādījuši, ka nekādus līgumus viņi nedabū par spēlēšanu izlasē un prakse arī rāda, ka tikai atsevišķos izņēmumos par labu spēli visā turnīrā spēlētājam izdodas parakstīt līgumu ar labu klubu.
Kaspars Kambala ir jau sen pārbaudīta vērtība. Viņš ir bijis viens no labākajiem Eirolīgas spēlētājiem un gan jau pietiks viņam parādīt sevi ASK, lai atkal noslēgtu labu līgumu ar labu klubu.

  +3 [+] [-]

, 2008-10-01 10:49, pirms 16 gadiem
Kambala kaa PF var radiit vieniigi skumju smaidu, jo uzbrukumaa shamais ar Biedru viens otru dublees un taisiis tikai biezaaku (arii aizsargu) puuli zem groza, bet aizsardziibaa Kambala, un veel uz perimetra, vispaar ir vienkaarshi horror-story.
bet toties kaa otrais centrs kaapeec ne, tikai diez vai shamam pietiks motivaacijas sspeeleet, ja jaasamierinaas ar minuuteem 12 laukumaa.
1 2 3 83 komentāri