Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:290, Did:0, useCase: 3

2008. gads: "Dinamo" pāri visam

Juris Miņins
Juris Miņins

2008. gads: "Dinamo" pāri visam
Rigas Dinamo fani

Līdz 2008. gada beigām ir atlikušas vien dažas dienas un ir laiks atskatīties uz notikumiem, kas kopš iepriekšējā apskata ir noticis Latvijas hokejā un jāatzīst, ka to ir bijis daudz.

Hokejs atgriežas - KHL uzņem Latviju!

Vispirms jau jāsaka, ka gads ir pagājis vienas komandas un vienas līgas zīmē – Rīgas „Dinamo” spēlēšana Kontinentālajā Hokeja Līgā (KHL) ir devusi Latvijas hokeja līdzjutējiem to, kas šajā pusē nebija 15 gadus – augsta līmeņa hokejs visa gada garumā. Tāpat šī ir iespēja Latvijas izlases hokejistiem pierādīt un parādīt uz ko viņi ir spējīgi. Kā viņiem tas izdevās varēs spriest pēc pāris mēnešiem, taču pašlaik "Dinamo" cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā, kas ir diezgan atzīstams sasniegums.
Nevar arī nepieminēt, ka šis projekts ir izraisījis jau labu laiku neredzētu interesi par klubu hokeju. Līdzjutēji brauc uz spēlēm no visas Latvijas, runāt par "Dinamo" sasniegumiem skolā, darbā vai veikalā ir stilīgi un to dara visi - sākot no sīčiem beidzot ar sirmiem onkuļiem. Tagad pa īstam var teikt, ka HOKEJS Latvijā ir atgriezies!

Tāpat jāpiebilst, ka Rīgas "Dinamo" nav vienīgā KHL komanda, kura dod iespēju Latvijas hokeja pārstāvjiem pierādīt sevi Eiropas labākajā līmenī. Georgijs Pujacs spēlē Toljati "Lada", Kaspars Saulietis no Žlobinas "Metallurg" ir "uzkalpojies" līdz Minskas "Dinamo", bet Balašihas miliču komandu "stūrē" Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Ja Saulieša spēlēšana Minskā ir patīkams pārsteigums, tad Pujacs jau iepriekš bija pierādījis savu varējumu Krievijas augstākajā hokeja līmenī, bet šogad to tikai pastiprina ne tikai pildot savus tiešos aizsarga pienākumus, bet reizi pa reizei arī ieraidot kādu ripu vārtos.

Atsevišķs stāsts ir par mūsu treneru duetu. Vispirms uz Balašihu tika saukts Oļegs Znaroks, bet viņš par savu palīgu paņēma savu cīņu un maiņas biedru Hariju Vītoliņu. Sezonas sākums padevās visai samocīts un eSporta komentāros mūsu treneriem tika jau rezervētas biļetes uz vilcienu Maskava-Rīga, taču pēdējā laikā "HK MVD" ir izcīnījusi deviņas uzvaras pēc kārtas un pašlaik tā ir „karstākā” komandā visā KHL aizvien pārliecinošāk kāpj pa turnīra tabulas kāpnēm uz augšu. Kas no tā iznāks var tikai minēt, taču vienu var pateikt droši – Oļegam un Harijam ir dots liels uzticības kredīts un viņi to sāk attaisnot par visiem 100%.

Pasaules čempionātos - apmierinoši

Tas par KHL, bet tagad jāpārceļas uz otru Atlantijas okeāna krastu, kur arī ir risinājušies vairāki Latvijas hokejam nozīmīgi notikumi.
Un jāsāk šis stāsts ar Latvijas hokeja "fanam parastajam" pašu nozīmīgāko – Pasaules Hokeja čempionātu, kurš risinājās Kvebekā un Halifaksā. Daudziem šis turnīrs paliks atmiņā ar diviem notikumiem, divām debijām, jo Latvijas nacionālās izlases kreklus pirmo reizi vilka mugurā Raitis Ivanāns un Mārtiņš Karsums. Ja par Karsumu var teikt – atnāca, ieraudzīja, nospēlēja, tad par Ivanāna debiju ir divējādas sajūtas – vispirms jau mazais spēles laiks un, fanuprāt, treneru "neparasme izmantot" vienu no Pasaules labākajiem "policistiem". Tāpat arī incidents ar Niklasu Bekstrēmu un nūjas aizmešanu. Taču galvenais ir cits – Raitis ir spēlējis izlasē, apliecinājis arī darbos savus iepriekšējos vārdus par gatavību palīdzēt un tas nozīmē, ka arī Bernē ir cerības sagaidīt viņu spēlējam. Treneri jau būs iepazinušies ar Ivanāna spēli, izdomājuši kur un kā viņu iespēlēt un, iespējams, nākošgad Raitis parādīs ka ne jau tikai par dusmīgu izskatu viņu tur NHL.
Tas ir par redzamākajām personālijām, taču ne mazāk svarīga ir arī spēle un tā šogad bija tieši tik laba, lai Latvija paliktu A grupā – nu jau ierastais cīniņš pret ASV, pēdējos gados tikpat ierastā sagrāve pret Kanādu un skaista "sausā" uzvara pret Slovēniju. Otrais posms arī tika aizvadīts atzīstami – Edgara Masaļska „mūža spēle” pret Somiju, pārliecinoši "sasisti" norvēģi un labas izredzes uz ceturtdaļfinālu. Diemžēl pēdējā spēlē piedzīvotais zaudējums pret Vāciju visas cerībās pārsvītroja, taču čempionāta beigās izcīnīta 11. vieta laikam ir objektīvākais mūsu pašreizējo spēju atainojums.

Un tagad par citu čempionātu. U-18 čempionātu, kurš agrā pavasarī risinājās Rīgā. Pirms turnīra Latvijas jauniešu izlase tika pieskaitīta pie favorītēm, taču zaudējums pret Norvēģiju aizvēra durvis uz Elites divīziju. Taču ne jau šis bija pats galvenais notikums šajā turnīrā. Plašākai publikai atrādījās Latvijas jaunie talanti, kuri pēc šī turnīra tika draftēti CHL (Kanādas Hokeja Līgā). Šādos turnīros galvenais ir tieši "atrādīšanās" process, tāpēc izdarīt tālejošus secinājumus nevajadzētu, bet jau pašlaik daži no šīs izlases spēlē laba līmeņa pieaugušo komandās un nav tajās pēdējie spēlētāji.

Pārmaiņas arī lokālā mērogā

Tāpat nevar nepieminēt citu ar Rīgas "Dinamo" izveidi saistītu notikumu, precīzāk, notikumu kopu – četru labāko Latvijas hokeja komandu pievienošanās Baltkrievijas Ekstralīgai un Latvijas čempionāta formāta izmaiņas. Vai tas ir labi vai slikti varēs spriest pēc laika, taču viens ir skaidrs, mūsu hokeja sistēmai ir vēl tāls ceļš ejams līdz vismaz Eiropas hokeja vidējam līmenim.

Musējiem iet labi...

Un tagad par atsevišķiem spēlētājiem. Kas mūs šogad iepriecināja? Pirmkārt, mūsu ziemeļamerikāņi. Sevišķi jau Artūrs Kulda, kurš, aizvadot lielisku junioru sezonu, izpelnījās izsaukumu uz AHL, kur palīdzēja Čikāgas "Wolves" komandai izcīnīt Kaldera kausu. Tāpat Artūrs labi sevi parādīja Atlantas "Thrashers" treniņnometnē, kas ļauj cerēt, ka, vajadzības gadījumā, Atlantas komandas vadība atcerēsies arī par Latvijas puisi.

Tāpat jāpiemin Mārtiņa Karsuma ilgi gaidītā debija NHL. Lai arī viena spēle, taču fakts paliek fakts, Mārtiņš ir TUR spēlējis. Vai būs jauna iespēja, tas jau ir cits jautājums, bet nākamvasar Karsumam beidzas līgums ar Bostonas "Bruins", kas ļauj cerēt uz komandas maiņu un "pierakstīšanos" NHL uz ilgāku laiku.

Nevar nepieminēt arī Raiti Ivanānu, kurš ne tikai NHL sezonas beigās "paspīdēja" ar vairākām rezultatīvām spēlēm, bet arī paveica to, kas ir izdevies tikai dažiem – dūru cīņā uzvarēja nekronēto NHL cīņu karali Džordžu Laraku.

Protams, arī Kārlis Skrastiņš pagājušajā gadā bija visai "redzama persona". Gada sākumā aizmainīts uz Floridas "Panthers", Kārlis ir atguvis "uzbrukuma garšu", ko bija zaudējis pēdējās pāris sezonās Kolorado vienības rindās un arī savas akcijas aizsargu tirgū ir pacēlis, kas nav mazsvarīgi ņemot vērā, ka šī ir pēdējā līguma sezona.

Jānis Sprukts arī lika par sevi runāt, jo no Somijas pārcēlās atpakaļ uz Ameriku, kur atkal mēģina iekļūt Floridas "Panthers" sastāvā. Šosezon viņam jau ir viena spēle pie "pantērām", tāpēc jānovēl nākamajā gadā tai pieskaitīt klāt vēl.

Nevar nepieminēt arī Latvijas hokejistus, kuri spēlē Eiropā. Herberts Vasiļjevs vēl aizvien ir Krēfeldes uzbrukuma "kings", kuram reta ir tā spēle kurā nav gūti vismaz divi punkti, vēl retāk – ne punkts.

Tāpat arī Arvīds Reķis. Latvijas izlases aizsardzības vērtība vasarā nomainīja komandas un tagad pretinieku komandām ir jāuzmanās arī no Arvīda raidītajām ripām, kuras sezonas sākumā vārtos lidoja ar visai lielu regularitāti.

Un, protams, atceroties pagājuša gada sākumu, ir jārunā par mūsējo sniegumu Baltkrievijā, kur Žlobinas un Gomeļas panākumi bija lielākoties atkarīgi no tā kādu zupu ir ēdis Lauris Dārziņš vai cik labi ir gulējis Aleksejs Širokovs. Un laikam jau viņi visi ēda un gulēja labi, jo mūsējie uzbrucēji meta iekšā vienu ripu pēc otras, bet vārtsargi ķēra visu un visus, kas lidoja uz vārtu pusi. Un arī pamācīt pretiniekus labi uzvesties mūsējie prata un paspēja.

... bet ne visiem

Diemžēl pozitīvos toņos nevar runāt par Sanda Ozoliņa pagājušo gadu. Sezonas beigu posmu atrodoties rezervistos Sanhosē "Sharks" komandā, Ozoliņš vasarā bija visai kluss, taču tuvojoties rudenim, Ozo paspēja atteikt Losandželosas „Kings” vienībai, kura Sandim piedāvāja visai izdevīgus līguma nosacījumus (ar iespējām palikt "sistēmā" arī pēc profesionāļa karjeras beigām). Acīmredzot ar šo Sandis ir pamājis ar roku un pateicis "Ardievu!" hokejam.
Tikpat pelēkos toņos ir jārunā par Edgaru Masaļski, kuram šī sezona, paša neuzmanības dēļ, ir galīgi "izčakarēta", bet sezonu Edgars uzsāka tik labi... .

Tāds īsumā bija aizvadītais gads Latvijas hokejā – notikumiem un personālijām bagāts. Taču jau pēc pusotra mēneša Latvijas izlase sāks cīņu par Olimpisko Vankūveru, Rīgas "Dinamo" cīnīsies (?) par vietām KHL, bet pavasarī mūsējie mačosies ar zviedriem, amerikāņiem un austriešiem (vispirms) par labākās valsts izlases godu. Lai izdodas!

1 2 39 komentāri

 +17 [+] [-]

, 2008-12-29 11:02, pirms 15 gadiem
Jāatzīst, ka ir prieks, jo šis ir bijis ražīgs gads!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 11:11, pirms 15 gadiem
interesanti

  +8 [+] [-]

, 2008-12-29 11:13, pirms 15 gadiem
Hmm, vis uz varen optimistiskas nots

  +4 [+] [-]

, 2008-12-29 11:18, pirms 15 gadiem
Par lielu Latviju

  +6 [+] [-]

, 2008-12-29 11:21, pirms 15 gadiem
Par BAČ 4 rindiņas

  +2 [+] [-]

, 2008-12-29 11:28, pirms 15 gadiem
karliss rakstīja: Par BAČ 4 rindiņas
tad vairs nebūtu tik optimistiski

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 11:33, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: tad vairs nebūtu tik optimistiski
Sezona vēl nav galā... un, piemēram, sāk beidzot mūsējie visas spēles uzvarēt... un novinnē čempiuonātu... . Pagaidām BAČ jautājums ir "pakārts gaisā" un rakstīt kkādus secinājumus ir pāragri.

     [+] [-]

, 2008-12-29 11:38, pirms 15 gadiem
Varetu vel kaut vai Word`a izlabot kludas un bus visuma ok. Tikai negribetos piekrist, ka par Dinamo tikai stila del visi shumejas. Protams, ka ir ari tadi un vinu ir daudz, bet parsvara domaju tomer, ka cilveki grib redzet labu hokeju un viss. To pierada gan lielais apmeklejums pat taja laika, kad bija zaudejumu serija gan ari pilna halle uz Jagra atbrauksanu utt.

  +8 [+] [-]

, 2008-12-29 11:43, pirms 15 gadiem
žēl par OZO, vajadzēja pieņemt Kings piedāvājumu, bet nu kā ir tā ir

  +7 [+] [-]

, 2008-12-29 11:46, pirms 15 gadiem
2008. gads ir DINAMO gads

  +4 [+] [-]

, 2008-12-29 11:47, pirms 15 gadiem
Īstenībā no šo visu leģendu klubu atdzimšanas ''Dinamo'' ir bijis visveiksmīgākais pasākums!

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 11:57, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: ... un, piemēram, sāk beidzot mūsējie visas spēles uzvarēt... un novinnē čempiuonātu... .

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 11:58, pirms 15 gadiem
iesācējs rakstīja: Īstenībā no šo visu leģendu klubu atdzimšanas ''Dinamo'' ir bijis visveiksmīgākais pasākums!
Tāpēc, ka tajā ir ieguldīts visvairāk naudas... .

  +3 [+] [-]

, 2008-12-29 12:04, pirms 15 gadiem
Prieks ka hokejs Latvijā ir atgriezies un to var pamanīt

  +4 [+] [-]

, 2008-12-29 12:20, pirms 15 gadiem
tagad var redzēt ka hokejs ir populārākais sporta veids Latvijā. nevienā basketbola spēlē nav tik daudz skatītāju kā hokejā.

  +3 [+] [-]

, 2008-12-29 12:27, pirms 15 gadiem
Dinamo zimee viennozimigi!

  +2 [+] [-]

, 2008-12-29 12:35, pirms 15 gadiem
larijs rakstīja: tagad var redzēt ka hokejs ir populārākais sporta veids Latvijā. nevienā basketbola spēlē nav tik daudz skatītāju kā hokejā.
Nevis hokejs, bet Rīgas Dinamo. Hokejs ir poulārs Kanādā, kur pat Latvijas - Slovakijas U20 piesaista vairākus tūkstošus tribīnēs. Latvijā populāri ir Latvijas hokeja izlase un Rīgas Dinamo, uz pārējo hokeju te vairumam nospļauties.

  +1 [+] [-]

, 2008-12-29 12:36, pirms 15 gadiem
Tiešām prieks par mūsējo sasniegumiem hokejā paldies visiem jums gaidam uz nakamo pč RAITI un ceram ka znaroks zinas ko ar vinju iesaakt vispareizaak

  +4 [+] [-]

, 2008-12-29 12:40, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Nevis hokejs, bet Rīgas Dinamo. Hokejs ir poulārs Kanādā, kur pat Latvijas - Slovakijas U20 piesaista vairākus tūkstošus tribīnēs. Latvijā populāri ir Latvijas hokeja izlase un Rīgas Dinamo, uz pārējo hokeju te vairumam nospļauties.
nospļauties tāpēc ka nav kvalikatīvs hokejs. uz kvalikatīvu hokeju nāk vairāk nekā uz kvalikatīvu basketbolu. pat Andris Biedriņš nevarēja savākt pilnu halli.

     [+] [-]

, 2008-12-29 12:46, pirms 15 gadiem
larijs rakstīja: nospļauties tāpēc ka nav kvalikatīvs hokejs. uz kvalikatīvu hokeju nāk vairāk nekā uz kvalikatīvu basketbolu. pat Andris Biedriņš nevarēja savākt pilnu halli.
Tapēc es saku ka RD ir populārs nevis pats hokejs. Ja būtu hokejs, tad Liepājā uz BAČu būtu jābūt pilnām tribīnēm (ņemot vērā nebūt ne lielo halli), jo hokejs tur nemaz nav slikts un nekvalitatīvs

  -1 [+] [-]

, 2008-12-29 12:59, pirms 15 gadiem
Tā kā dzīvojam demokrātiskā valstīt, tad katram ir tiesības uz savu viedokli ir šāds - nepatīk man tas hokejs Latvijā kas ir tagad un Rīgas Dinamo ar, kaut gan spēles izretis skatos. Nesaprotu kā var fanot pa komandu, kuru vada un izveidojuši tādi cilvēki kā Lipmanis,Kalvītis, Ulmanis u.c. Visi kaut ko bļauj , it īpaši sievietes,un fano par RD, kaut gan saprašana no hokeja it 0. Tad kad vajadzēja aiziet uz referendumu nobalsot vai pie saeimas atbalstīt, tad visi klusēja.... Jā hokejisti nav vainīgi visa cieņa viņiem, bet tie "purni",kas ir hokejā, atņem man visu baudu no hokeja!
P.s. Katram ir tiesības uz savu viedokli.

     [+] [-]

, 2008-12-29 13:05, pirms 15 gadiem
KB rakstīja: žēl par OZO, vajadzēja pieņemt Kings piedāvājumu, bet nu kā ir tā ir
Varētu ar Raiti ietusēt

  -1 [+] [-]

, 2008-12-29 13:24, pirms 15 gadiem
psihs rakstīja: Tā kā dzīvojam demokrātiskā valstīt, tad katram ir tiesības uz savu viedokli ir šāds - nepatīk man tas hokejs Latvijā kas ir tagad un Rīgas Dinamo ar, kaut gan spēles izretis skatos. Nesaprotu kā var fanot pa komandu, kuru vada un izveidojuši tādi cilvēki kā Lipmanis,Kalvītis, Ulmanis u.c. Visi kaut ko bļauj , it īpaši sievietes,un fano par RD, kaut gan saprašana no hokeja it 0. Tad kad vajadzēja aiziet uz referendumu nobalsot vai pie saeimas atbalstīt, tad visi klusēja.... Jā hokejisti nav vainīgi visa cieņa viņiem, bet tie "purni",kas ir hokejā, atņem man visu baudu no hokeja!
P.s. Katram ir tiesības uz savu viedokli.
tev jau neviens neliek skatīties uz tiem purniem... un kāda faking šķirba kādi tur purni.. galvenais ka dod piķi un kautko bīda, un ka Latvijā ir hokejs..

     [+] [-]

, 2008-12-29 13:52, pirms 15 gadiem
Nu,jācer uz to labāko

     [+] [-]

, 2008-12-29 13:58, pirms 15 gadiem
Labs raksts Juri!
man protams, kā jau ierasts īstenam latvietim ir ko piebilst

šķiet, ka žlobinā širokovs bez cipuļa vienā maiņā nezin vai būtu tā lādējis ripas vārtos... un cipulis pat bija brīžiem rezultatīvāks

pie ziemeļamerikas zēniem esi aizmirsis mūsu pēdējo gadu zelta pusēnu daugaviņu, kā arī bārtuļa atgriešanos regulāri mačos atšķirībā no pagājušās sezonas...

     [+] [-]

, 2008-12-29 14:42, pirms 15 gadiem
gustavs rakstīja: Labs raksts Juri!
man protams, kā jau ierasts īstenam latvietim ir ko piebilst

šķiet, ka žlobinā širokovs bez cipuļa vienā maiņā nezin vai būtu tā lādējis ripas vārtos... un cipulis pat bija brīžiem rezultatīvāks

pie ziemeļamerikas zēniem esi aizmirsis mūsu pēdējo gadu zelta pusēnu daugaviņu, kā arī bārtuļa atgriešanos regulāri mačos atšķirībā no pagājušās sezonas...
Šis raksts ir vairāk domāts kā atskats uz pagājušajā gadā paveikto, izceļot galveno, nevis enciklopēdisks raksts, kur ir par visu un visiem.

To pašu mūsējo "valdīšanu" Baltkrievijā, varu derēt, daudzi jau bija tā piemirsuši (uz RD fona)... .

  +2 [+] [-]

, 2008-12-29 15:09, pirms 15 gadiem
larijs rakstīja: tagad var redzēt ka hokejs ir populārākais sporta veids Latvijā. nevienā basketbola spēlē nav tik daudz skatītāju kā hokejā.
100% piekritu

     [+] [-]

, 2008-12-29 15:11, pirms 15 gadiem
"runāt par "Dinamo" sasniegumiem skolā, darbā vai veikalā ir stilīgi un to dara visi - sākot no sīčiem beidzot ar sirmiem onkuļiem."

šis nu gan liekas stipri pārspīlēti teikts...

     [+] [-]

, 2008-12-29 15:15, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: Liepājā uz BAČu būtu jābūt pilnām tribīnēm (ņemot vērā nebūt ne lielo halli), jo hokejs tur nemaz nav slikts un nekvalitatīvs
Šito es arī tā līdz galam nespēju saprast. It kā loģiski, ka uz R2000 vai Ogres spēlēm nāk maz tautas, jo turpat blakus ir Dinamo un "fanam - vienkāršajam" ar vienas komandas spēļu apmeklējumu ir pilnīgi pietiekoši. Tomēr tautas uz BAČ spēlēm nav arī Liepājā un Daugavpilī... Es neticu, ka visi hokeja cienītāji no turienes katru reizi brauc 200+ km uz Dinamo spēlēm. Kāpēc tur tik maz cilvēku iet uz hokeju?

     [+] [-]

, 2008-12-29 16:15, pirms 15 gadiem

     [+] [-]

, 2008-12-29 16:42, pirms 15 gadiem
Man jau labu laiku PČ hokejā vairs nav (un nebūs) nozīmīgākais notikums.... RD - gada atgriežanās, gada notikums!

     [+] [-]

, 2008-12-29 16:52, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: Šito es arī tā līdz galam nespēju saprast. It kā loģiski, ka uz R2000 vai Ogres spēlēm nāk maz tautas, jo turpat blakus ir Dinamo un "fanam - vienkāršajam" ar vienas komandas spēļu apmeklējumu ir pilnīgi pietiekoši. Tomēr tautas uz BAČ spēlēm nav arī Liepājā un Daugavpilī... Es neticu, ka visi hokeja cienītāji no turienes katru reizi brauc 200+ km uz Dinamo spēlēm. Kāpēc tur tik maz cilvēku iet uz hokeju?
Labs jautājums priekš liepājniekiem un daugavpiliešiem..... Pie fakta, ka kopumā BAČ arī tagad tomēr ir biš labāka līmeņa hoķis nekā pat pagājušā gada LAČ....

     [+] [-]

, 2008-12-29 16:53, pirms 15 gadiem
Labs raksts! Vai turpmak vari izanalizet ari MUUSU vaartsargus???

     [+] [-]

, 2008-12-29 17:27, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: Šito es arī tā līdz galam nespēju saprast. It kā loģiski, ka uz R2000 vai Ogres spēlēm nāk maz tautas, jo turpat blakus ir Dinamo un "fanam - vienkāršajam" ar vienas komandas spēļu apmeklējumu ir pilnīgi pietiekoši. Tomēr tautas uz BAČ spēlēm nav arī Liepājā un Daugavpilī... Es neticu, ka visi hokeja cienītāji no turienes katru reizi brauc 200+ km uz Dinamo spēlēm. Kāpēc tur tik maz cilvēku iet uz hokeju?
es vairs par to galvu nelaužu, manuprāt ir tā kā jau augstāk rakstīju...

  +2 [+] [-]

, 2008-12-29 20:11, pirms 15 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Sezona vēl nav galā... un, piemēram, sāk beidzot mūsējie visas spēles uzvarēt... un novinnē čempiuonātu... . Pagaidām BAČ jautājums ir "pakārts gaisā" un rakstīt kkādus secinājumus ir pāragri.
Tas tāpēc,ka mūsu klubi nespēlēs BAČ Play Off! Kāda jēga plēsties,ja tas ir tāds sagatavošanās posms LV čempionāta PO!
Pagaidām man nav īsti skaidra Kiras doma,kad pieteica mūsējo komandu spēlēšanu BAČ! LV čempis sačakarēts,jo visticamāk PO spēlēs ,,lieliskais četrinieks'' un tāpēc pārējām komandām nav īstais motivētājs,bet četriniekam tādi pati situācija BAČ! Ja nu vienīgi Kira gribēja,lai arī citās LV pilsētās ir augstāka līmeņa hokejs,nekā tas būtu,ja visas komandas spēlētu LV čempī!
Kas attiecās uz PČ,tad es nepiekrītu,ka mūsējo sniegums ir apmierinošs! Jau zb tas,ka mūsējie izcīna vienu (labākā gadijumā divas) uzvaras,un atkal ir saglabāta vieta A grupā! Visi apmierināti un var tēlot,ka LV baigā hokeja lielvalsts! Takā būtu laiks to pierādīt,ja ne ar izcīnītu medaļu,tad vismaz godpilnu vietu pirmajā sešiniekā!
P.S. Visā visumā labs raksts!Malacis,Juri!
1 2 39 komentāri