Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:214, Did:0, useCase: 3

Autors: Fricis

Jelgava - ZAHL

Viena no reģionālajām līgām ar vissenāko vēsturi un tradīcijām ir Zemgales Amatieru Hokeja līga jeb ZAHL. Līga pastāv kopš 2001. gada, kad Jelgavā tika uzcelta ledus halle.

Pirmajā sezonā pēc 30 gadiem (!) atjaunotajā Jelgavas atklātajā čempionātā startēja 10 komandas, bet pirmo zeltu izcīnija vietējā komanda Juneka. Otrajā sezonā jau startēja 17 komandas. Jāsaka, ka skaitliski komandu skaits nav daudz mainījies un 2007./2008. gada sezonā ZAHL spēlē 19 komandas, kas sadalītas divās līgās. ZAHL čempionāta komandu skaitu vēsturiski ietekmējis hokeja haļļu celšanas bums Rīgā un apkārtējās pilsētās, un nākamais ZAHL un Zemgales hokeja halles pārbaudījums varētu būt tikko uzceltā halle netālajā Jelgavas "priekšpilsētā'' Ozolniekos, kur pastāvēšanas interesēs arī gan jau tiks rīkots savs turnīrs un ledus laiki tiks sadalīti. Domājams, ka šai situācijā gan loģiskāks būtu kāds kopīgs risinājums, nevis akla cīņa par komandām.

2007./2008. sezonas ZAHL čempionāts norisinājās divās līgās (augstākajā - 9 komandas, pirmajā -10 komandas). Abās līgās komandas aizvadīja divus riņķus. Sezona bija gara interesantu un aizraujošu cīņu piesātināta. Šīssezonas uzvarētāji, atšķirībā no iepriekšējajām, tika noteikti pēc regulārā čempionāta rezultātiem abās līgās.

Augstākajā līgā jau no pirmajām cīņām vadošās pozicijas ieņēma šīs sezonas zelta un sudraba medaļu ieguvēji (Karāts, B-Tehno). Un visas sezonas garumā liekot soli pa solītim, neviena netraucētas abas komandas īstenoja sezonai nospraustos mērķus. Savstarpējās spēles beidzās ar draudzīgiem neizšķirtiem (2:2, 1:1). Katra komanda cieta pa zaudējumam, bet B-Tehno komanda vēl punktu uzdāvināja Olaines hokejistiem.

Mazliet sīvāka stīvēšanās sanāca par bronzas medaļām. Sagaidot 2008. gadu, turnīra tabulas vidusdaļā vairākas komandas bija cieši sablīvējušās viena pie otras. Taču sezonas otrā puse pagalam neveiksmīga izrādījās Olaines, Mītavas, Pirātu hokejistiem, kas tik vien spēja, kā izcīnīt 3 punktus no 16 iespējamajiem. Te droši vien liels darbs, pamatīga spēļu analīze, korekcijas treniņu procesos, iespējams, arī sastāva izmaiņas, lai sagatavotos cerīgākiem startiem, kvalitatīvākam, rezultatīvākam, skatāmākam hokejam nākošajā sezonā.

Līdz ar šo komandu neveiksmīgo, sezonas otro pusi, mazinājās spriedze cīņā par bronzu. Divcīņa izveidojās starp Ozolnieku un Zemgales komandām, kas līdz pat pēdējai čempionāta spēlei nebija noskaidrojušas savas beigu pozicijas. Savā čempionāta pēdējajā spēlē Ozolnieku komandai bija nepieciešama uzvaru pret Bauščeniekiem un bronzas medaļas būtu rokā. Taču puišiem mazliet pietrūka, spēle noslēdzās ar rezultātu – 2:2.
Cerības uz godalgotām vietām bija zaudējuši arī Bauskas hokejisti, kas sezonas otrajā pusē parādīja daudz labāku sniegumu, taču neveiksmīgā sezonas pirmā puse vairs neļāva noķert pa priekšu ejošos bronzas kārotājus.

Sezonas neveiksminieki Bokovas hokejisti, kas visas sezonas garumā spēja izcīnīt tikai četrus punktus. Taču te ir vērts piezīmēt, ka tā ir viena no komandām (vēl Olaine, Bauska ), kur nespēlē augstākas raudzes viesstrādnieki. Komanda, kuru vārda tiešākajā nozīmē var saukt par patiesi amatieru hokeja komandu.

Par augstākās līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Gints Pujāts no Zemgales.

Pirmajā līgā visas sezonas garumā uz līderpozīcijām pretendēja MMM un Igate/MMM, kas rādīja visai pārliecinošu,vienmērīgu sniegumu. Cieši pa pēdām ar mazliet mainīgām sekmēm sekoja Sixspārņu, LICO un Ledusvīru hokejisti.

Tuvojoties regulārā čempionāta noslēgumam neveiksmes sāka mocīt potenciālos medaļniekus MMM hokejistus. Viss sākās ar neveiksmēm spēlēs pret Stājhokeja izlasi(2:2), LICO komandu (2:4). Komandas sastāvā bija notikušas krasas izmaiņas, jo vairāku vadošo spēlētaju traumatisma un citādu veselības problēmu dēļ sastāvā parādījās jūtami robi. Visam klāt smagu kājas traumu pēc divām neveiksmīgajām spēlēm (tas notika treniņā) guva komandas pamatvārtsargs Jānis Skudra. Atlikušajās spēlēs komandai klājās vēl grūtāk. Tika zaudēti punkti pret Igati/MMM (4:5) un smags zaudējums spēlē pret Ledusvīriem (1:5). Pirmajā riņķī tika izcīnīta uzvara (6:2). Līdz ar to komandai sapnis par medaļām bija tikpat kā izsapņots.
Taču čempionāta pēdējās spēles tabulas galvgalī izdarīja laikam pat neprognozētas korekcijas. Igate/MMM, kam zelts jau bija nodrošināts savu pēdējo cīņu zaudēja LICO hokejistiem (1:4). Sixspārņi savu uzdevumu izpildīja par visiem 100% uzvarot CMB Mittwoch (10:0), taču Ledusvīri savā pēdējā spēlē,kur kā minimums bija nepieciešams neizšķirts rezultāts (bronza), bet uzvaras gadījumā (sudrabs) nespēja atrast īsto līdzekli pret sezonas laikā jūtami progresējušo Lielupes komandu. Rezultātā zaudējums (1:2) un tikai ceturtā vieta.

Tabulas vidusdaļā vietas saglabāja LICO (21 punkts) un Lielupes (19 punkti) hokejisti. Seko Ekskursijas.lv hokejisti, kas čempionāta otro riņķi aizvadīja veiksmīgāk, taču pirmajā riņķī zaudētais vairs nebija atgūstams. Rezultātā septītā vieta. Aiz viņiem seko Latvijas Stājhokeja izlase. Turnīra tabulu noslēdza komandas, kas šogad startēja pirmo reizi. Sezonas laikā pēdējā vietā visu laiku atradās CMB Mittwoch hokejisti, taču čempionāta izskaņā viņiem izdevās izcīnīt svarīgu uzvaru (2:1) pret sīvākajiem konkurentiem Plēsoņām. Pirmā savstarpējā cīņa noslēdzās neizšķirti (1:1). Par 1. līgas rezultatīvāko spēlētāju kļuva Viesturs Cimmermanis no Ledus Vīriem.

Atzīmēsim arī ZAHL labāko snaiperi, jau pieminēto Gunti Pujātu ar 16 spēlēs 25 gūtajiem vārtiem.

ZAHL 2007./2008.gada regulārais čempionāts noslēdzies, taču abu līgu 8 spēcīgākās komandas iesaistījušās cīņā par ZAHL ceļojošo kausu. Laureāti būs zināmi tikai maija mēneša beigās un par to informēsim portālā.

Informāciju sagatavoja Visvaldis Danenbergs


, 2008-04-22 00:24, pirms 16 gadiem
Ledusvīriem V. Cimermanis gadījumā nav no Latvijas izlases !?
, 2008-04-24 17:49, pirms 16 gadiem
Nevis Gints Pujāts bet gan Guntis Pujāts
, 2008-04-25 10:16, pirms 16 gadiem
Paldies, Gunar83, izlabots.

Aicina pieteikties Zemgales Amatieru Hokeja līgas 16. sezonai

Jau 16. reizi šoruden Jelgavas ledus hallē startēs Zemgales Amatieru Hokeja līgas sezona. Atšķirībā no galvaspilsētas, kur jaunas amatieru hokeja organizācijas rodas un tikpat ātri pazūd un komandas sērfo no līgas un līgu, Jelgavā kopš pirmās sezonas nemainīgi spēlē 15-20 komandas. ZAHL aicina pietiekties 2016./ 17.g. sezonai, kas nesīs izmaiņas arī noteikumos.
2014./15. gada sezonas ZAHL 2.līgas kausa ieguvēji- HK Ledgrauži/Sportacentrs.com
5

Stabili un pārliecinoši jau 15 gadus. ZAHL aicina komandas pieteikties jubilejas sezonai

Jau 15. reizi šoruden Jelgavas ledus hallē startēs Zemgales Amatieru Hokeja līgas sezona. Atšķirībā no galvaspilsētas, kur jaunas amatieru hokeja organizācijas rodas un tikpat ātri pazūd un komandas sērfo no līgas un līgu, Jelgavā kopš pirmās sezonas nemainīgi spēlē 15-20 komandas. ZAHL aicina pietiekties 15. sezonai, kas nesīs izmaiņas noteikumos. Atgādinām, ka 2014./15. gada sezonā par ZAHL kausa ieguvējiem kļuva arī HK Ledgrauži, ko atbalsta portāls Sportacentrs.com
14

Šodien EHL fināla izšķirošā spēle

Tas brīdis ir klāt - Entuziastu Hokeja Līga, kas savu darbību uzsāka sezonas sākumā, ir nonākusi līdz kam ievērības cienīgam - šodien, Play-off finālkārtas piektajā spēlē tiks noskaidrots viens vienīgais 2011/2012 sezonas čempions.