Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:288, Did:0, useCase: 3

Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgas pamatturnīrs tuvojas noslēgumam

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgas pamatturnīrs tuvojas noslēgumam
Foto: ballborderbasket.net

Noslēgumam tuvojas Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgas regulārā čempionāta beigas. Turnīrs līdz šim izvērties ļoti interesants, jo visas komandas ir izcīnījušas vismaz vienu uzvaru, kā arī vismaz reizi zaudējušas.

Mazliet par projektu

Par Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līgu daudzi neko nav dzirdējuši, tādēļ mazliet sīkāk jāpastāsta par to, kas tā tāda ir. Šo projektu uzsāka realizēt ES, kas sponsorēja 75% no visiem tā izdevumiem. Galvenais projekta mērķis ir iedibināt tradīciju regulāri rīkot pierobežas pašvaldību basketbola komandu čempionātus un strītbola turnīrus, taču vēl svarīgāk, ka šī projekta ietvaros daudzās pilsētās tika uzlabota sporta zāļu infrastruktūra, daudzas sporta zāles tika pilnībā rekonstruētas. Plašāk ar projektu var iepazīties šeit: ballborderbasket.net .

Sacensību reglaments

Šogad turnīrā kopumā piedalās desmit komandas - četras no Lietuvas ("Utena", "Rokišķi", "Zarasi", "Visaģina"), kā arī sešas komandas no Latvijas - "Preiļi", "RH Būve Krāslava", "Daugavpils rajons", "Rēzekne 1/ Microlines", "Rēzekne 2/ Ezerzeme", "Jēkabpils". Komandas savā starpā aizvada viena apļa turnīru. Katra komanda var pieteikt līdz 15 spēlētājiem, taču tās sastāvā nevar spēlēt basketbolisti, kuri pieteikti dalībai LBL, LKL, NKL, tātad tikai amatieri. Uzņemošā puse nodrošina spēļu organizēšanu. Uzņemošai pusei jānodrošina ar sekretariātu (galdiņa sekretārs, laika ņēmējs), vismaz divām ģerbtuvēm un dušu sacensību dalībniekiem, atsevišķu ģērbtuvi tiesnešiem un sekretariātam, kā arī medicīniskā darbinieka klātbūtne. Laukuma tiesnešus katrai spēlei nozīmē galvenais tiesnesis Ivans Andrijevskis.

Pēc apļa turnīra beigām labākās četras vienības kvalificējas "Final Four", kas 25.-26. aprīlī norisināsies Utenā. Visas sacensības tiek organizētas saskaņā ar FIBA noteikumiem, ņemot vērā visus to grozījumus un papildinājumus, kas stājas spēkā no 2008. gada 1. oktobra. Par katru uzvaru komanda saņem 2 punktus, par zaudējumu vienu punktu, bet par neierašanos bez brīdinājuma - 0 punktus. Uz visām čempionāta spēlēm spēlētājiem jābūt līdzi licencēm.

2008./2009. gada sezona

Nevienai no komandām šosezon nav izdevies izvairīties no zaudējumiem, bet pagaidām visstabilāko sniegumu demonstrējusi pagājušās sezonas čempionvienība – "Utena". Aizvadītajās septiņās spēlēs komanda izcīnījusi sešas uzvaras, vienīgo reizi piekāpjoties Daugavpils rajona komandai – 66:67. Utenas basketbolistiem seko uzreiz trīs komandas – "RH Būve Krāslava", "Daugavpils rajons", kā arī "Jēkabpils". Visas šīs komandas izcīnījušas pa četrām uzvarām, kā arī cietušas pa trīs zaudējumiem.

Lieliski čempionātu uzsāka "Zarasi", taču pēc uzvarām pirmajās spēlēs sekoja vairāki zaudējumi pēc kārtas, tādēļ komanda atrodas vairs tikai sestajā vietā. Tabulas vidusdaļā cīņa ir ļoti sīva, tādēļ vēl neviena komanda, izņemot "Utena", nevar justies droša par vietu labāko četriniekā. Skaidrs arī tas, ka par vietu finālturnīrā nevarēs cīnīties "Preiļi", kuri atrodas pēdējā vietā.

Latvijas-Lietuvas pierobežu basketbola līga

VietaKomandaSpēlesPunkti
1.Utena713
2.RH Būve Krāslava711
3.Jēkabpils711
4.Daugavpils rajons711
5.Rokišķis69
6.Rēzekne 1/ Microlines69
7.Zarasi69
8.Rēzekne 2/ Ezerzeme79
9.Visaģina68
10.Preiļi77

Izmantotie resursi:
ballborderbasket.net

     [+] [-]

, 2009-02-26 18:14, pirms 15 gadiem
un kaads tur tas liimenis ir ?

     [+] [-]

, 2009-02-26 19:34, pirms 15 gadiem
Nor,maals liimenis, kaa LABL

     [+] [-]

, 2009-02-26 21:21, pirms 15 gadiem
Līmenis ir kā ABL. Jāmaksā par izbraukuma spēles busiņu, parasti izmaksā dome. ABL izmaksa ir ļoti dārgas. Ja ir vēlēšanās piesakās man.