Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis uzvar dubultspēļu turnīrā Igaunijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis uzvar dubultspēļu turnīrā Igaunijā
Miķelis Lībietis
Foto: Kaspars Volonts, LTS

Miķelim Lībietim šonedēļ bija samērā veiksmīga atgriešanās sacensību apritē pēc elkoņa savainojumu, pirmajā turnīrā kopš augusta kļūstot par dubultspēļu čempionu "Futures" sacensībās Tartu, kur uzvarēts kopā ar Baltkrievijas tenisistu Dmitriju Žirmontu.

Ar trešo numuru izliktais Lībieša un Žirmonta duets piektdien pusfinālā ar rezultātu 6:3, 7:6(2) pieveica ar "wild card" spēlējušos Igaunijas tenisistus Antonu Pavlovu un Martinu Valdo Randperi. Mačā bija tikai viens breiks. Iekļūšana finālā dod 10 reitinga punktus. Turnīrs notiek uz paklāja seguma.

Šodien finālā ar 7:6(2), 3:6, 10:4 uzveikta ar ceturto numuru izliktā Slovākijas un Čehijas komanda Filips Horanskis un Peters Mihņevs. Lībietis ar pārinieku 1. setā uzvarēja, esot iedzinējos ar 2:4. Lībietim ceturtais "Futures" dubultspēļu tituls, par kura izcīnīšanu pienākas 18 reitinga punkti. Atgādinām, ka vienspēlēs Lībietis zaudēja jau 1. kārtā, piekāpjoties savam dubultspēļu pāriniekam. Sacensības Tartu notika uz paklāja seguma.

WTA ranga 348. vietā esošā Diāna Marcinkeviča piektdien noslēdza piecu turnīru sēriju Ziemeļamerikā. Diāna Meikonas ITF 50 000 turnīrā ("hard" segums) 1. kārtā zaudēja gan vienspēlēs. Individuālajās sacensībās gan viņai trīs panākumi kvalifikācijā, bet pamatturnīrā pirmajā mačā 7:5, 3:6, 4:6 zaudējums Argentīnas tenisiste Florensijai Molinero (WTA 240.).

Diāna 3. setā bija vadībā ar 3:1, zaudēja piecus geimus pēc kārtas, pie rezultāta 3:5, 15:40 uzņemšanā atspēlēja divas mačbumbas un nobreikoja pretinieci, taču desmitajā geimā pati vēlreiz zaudēja savu servi.

Dubultspēļu turnīrā vienīgajā spēlē Marcinkeviča un Meksikas tenisiste Renata Sarasua ar 1:6, 1:6 kapitulēja ASV un Lielbritānijas komandai Džūlija Boserupa un Naomi Broudija. Jāatzīmē, ka Boserupai pirms dubultspēles bija 3:19 stundu ilgs mačs vienspēļu turnīrā.

Septembrī un oktobrī spēlējot Meksikā un ASV, Marcinkeviča piecos turnīros tikai vienreiz tika līdz pamatturnīra 2. kārtai. Dubultspēlēs labākas sekmes, tiekot līdz finālam Florenses ITF 25 000 turnīrā. Marcinkevičai nākamajā nedēļā atpūta, bet pēc tam paredzēta došanās uz ITF turnīriem Lielbritānijā.