Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai ceturtdaļfināls vienspēles un pusfināls dubultspēlēs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai ceturtdaļfināls vienspēles un pusfināls dubultspēlēs
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Veiksmīgi Šarleruā apkaimē notiekošajā ITF 25 000 turnīrā turpina spēlēt Diāna Marcinkeviča, kura vienspēlēs tikusi līdz ceturtdaļfinālam, bet pāru sacensībās sasniegts jau pusfināls. Tikmēr "Future" turnīru Polijā ar zaudējumu vienspēļu ceturtdaļfinālā noslēdzis Jānis Podžus.

Diāna Marcinkeviča šomēnes trešo turnīru Beļģijā sāka vakar, kad grūtā trīs setu spēlē izdevās uzveikt Francijas sportisti Laetitiju Sarazānu – 3:6, 7:5, 6:2.

Arī 2. kārtā Latvijas pirmās raketes pretiniece bija no Francijas – pērn divreiz apspēlētā Sibille Konstanse, kurai reitingā 276. vieta. Arī šoreiz pārāka bija Latvijas sportiste – 6:2, 6:4. Marcinkeviča 2. setā izlaida 5:1 pārsvaru, neizmantoja vairākas mačbumbas un ļāva pretiniecei tikt līdz 4:5, taču Francijas sportiste nespēja noturēt servi, kas nozīmēja mača beigas.

Ceturtdaļfināla sasniegšana dod 14 punktus. Par vietu pusfinālā Diāna rīt spēkosies ar polieti Sandru Zaņevsku (WTA 346.) vai Čīles tenisisti Danielu Segelu (WTA 329.). Marcinkevičai piektais ceturtdaļfināls šogad. Līdz šim labākais rezultāts ir jūlijā gūtā uzvara 25 000 sērijas turnīrā Velsā.

Dubultspēlēs Marcinkeviča jau ir pusfinālā. Diāna kopā ar Krievijas tenisisti Irinu Hromačovu izsētas ar otro numuru. Tas ļāva izlaist 1. kārtu, bet otrajā jeb ceturtdaļfinālā ar 6:2, 6:2 tika sagrauta francūziete Emīlija Bakē un Beļģijas tenisiste Šanona Bronci.

Pirmo reizi spēlējot "Future" vienspēļu turnīra ceturtdaļfinālā, sagrāvi piedzīvojis Jānis Podžus, kurš Bitomā ar 2:6, 2:6 atzina 29 gadus vecā Portugāles tenisista Rui Mašadu pārākumu. Mašadu pašreiz rangā ieņem tikai 306. vietu, bet pirms diviem gadiem bija pat 59. vietā. Mašadu ir aizvadījis 71 maču (23-48) Deivisa kausā un ATP turnīros, divreiz tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Turnīru Polijā Jānis noslēdza ar trīs reitinga punktu iegūšanu.

     [+] [-]

, 2013-08-29 21:41, pirms 11 gadiem
Abiem brāļiem bez nopietniem treniņiem tikai ar spēlēšanu pa Future turniriem nekas lielāks arī nesanāks. Kā to atzina Lībietis videointervijā, tad koledža ir devusi krasu fiziskās kondīcijas uzlabojumu plus tenisa treniņi. Tā kā Gulbim nepatīk trenēties, tad fiziskā kondīcija ir viņa vājā vieta. Bet, ja agrāk serve bija viņa galvenais ierocis, tad tagad pie 50 % pirmās serves, tā vairs īsti nav. Bez tam, ja fizika ir vāja, tad sākot ar trešo setu arī serve nekāda izcilā nav, zūd precizitāte un bumbiņas ātrums.