Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Canucks" bez Bļugera sausā uzvara, Bedārds sagādā čempioniem pirmo zaudējumu

"Canucks" bez Bļugera sausā uzvara, Bedārds sagādā čempioniem pirmo zaudējumu
Filips Hroneks un Kvins Hjūzs. Foto: Vancouver Canucks

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Vankūveras "Canucks" savā laukumā ar 5:0 sakāva Sentluisas "Blues", bet savainojuma dēļ joprojām nespēlē centra uzbrucējs Teodors Bļugers.

• Par uzvaras galvenajiem kaldinātājiem kļuva Kvins Hjūzs, komandas kapteinim gūstot divus vārtus, un Tečers Demko, kurš atvairīja 22 metienus.

• Kapteinis Hjūzs guva spēles pirmos divus vārtus. Aizsargs vispirms izcēlās ar metienu no distances, bet otrajā periodā pēc rikošeta ceļu vārtos atrada Hjūza piespēle.

• Vankūveras "Canucks" izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas, un komandas kapteinis sērijas laikā iekrājis 3+1.

• Čempione Lasvegasas "Golden Knights" sezonu sāka ar septiņu uzvaru sēriju, kam punktu pielika Čikāgas "Blackhawks" – 4:3 pagarinājumā.

• Uzvaras vārtus iemeta Filips Kuraševs, kurš vairākumā noturēja ripu zonā un izšķīrās par metienu no distances, ripai atrodot ceļu cauri spēlētāju mežam.

• Vārtus guva arī drafta pirmais numurs Konors Bedārds. Sezonas astoņos mačos viņš atzīmējies ar 3+2.

• Karolīnas "Hurricanes" somu vakarā ar 3:0 apspēlēja Sanhosē "Sharks". Soms Teuvo Tereveinens izcēlās ar hat-trick, bet viņa tautietis Anti Rānta atvairīja 20 metienus.

NHL regulārā sezona, 28. oktobris

SpēleRez.Trīs zvaigznes
Golden Knights – Blackhawks3:4 PKuraševs 1+0 Kārlsons 1+1 Teodors 1+1
Devils – Sabres5:4Haula 2+0 Brats 1+0 Makleods 0+1
Capitals – Wild3:2Kempers 39/41 Flerī 31/34 Vilsons 1+0
Hurricanes – Sharks3:0Tereveinens 3+0 Rānta 20/20 Džerviss 0+2
Canucks – Blues5:0Hjūzs 2+0 Demko 22/22 Millers 1+2
Coyotes – Kings4:5Dautijs 2+0 Kopitars 1+0 Durzijs 1+0

Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
5

Šilovam un Bļugeram sērijas septītā spēle: "Canucks" izšķirošajā kaujā uzņems "Oilers"

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausā atlicis noskaidrot vienu trešās kārtas jeb konferenču finālu dalībnieci, un tā plkst. 4.00 pēc Latvijas laika tiks noskaidrota Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, un Edmontonas "Oilers" duelī.
Davids Pastrņāks (#88). Foto: AP/Scanpix
2

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija bija atstājusi brīvas vietas sastāvā iespējamiem pastiprinājumiem no Nacionālās hokeja līgas un šajā pēcpusdienā tādus arī sagaidīja – pēc Bostonas "Bruins" izstāšanās Stenlija kausa otrajā kārtā palīgā valstsvienībai steiguši uzbrucēji Davids Pastrņāks un Pavels Zaha.
Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers ar ripu. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix
6

"Canucks" izšķirošajā sērijas spēlē nevarēs palīdzēt viens no līderiem Besers

LETA. Latvijas hokejistu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucējs Broks Besers.