Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Spurs" pagarina līgumus ar Leonardu un Džozefu

"Spurs" pagarina līgumus ar Leonardu un Džozefu
Kavi Leonards
Foto: AP/Scanpix

Sanantonio "Spurs" ir viena no pieredzes bagātākajām komandām Nacionālajā Basketbola Asociācijā (NBA), taču kluba vadība apzinās - pienāks brīdis, kad pašreizējie līderi aizies, tāpēc laicīgi audzina aizstājējus - kluba vadība pagarinājusi līgumus ar pagājušajā gadā draftētajiem Kavi Leonardu un Koriju Džozefu.

2011. gada draftā "Spurs" tika pie Leonarda (15. numurs, iegūts darījumā no Indianas "Pacers"), Džozefa (29. numurs), Dāvja Bertāna (42. numurs, no "Pacers") un ungāru aizsarga Adama Hangas. Pirmajā kārtā draftētajiem Leonardam un Džozefam bija iespēja būt ar komandu jau pagājušajā sezonā, un to labāk izmantoja Leonards.

Džozefs nospēlēja vien 29 spēles, vidēji gūstot divus punktus un atdodot 1,2 rezultatīvas piespēles 9,2 minūtēs. Trīs reizes sezonas gaitā "Spurs" nosūtīja Džozefu uz Attīstības līgas komandu. Tomēr šajā starpsezonā Džozefs krietn pastrādāja, lai nezaudētu "Spurs" uzticību. 21 gadu vecais aizsargs arī izpelnījās vietu Lasvegasas vasaras līgas simboliskajā pieciniekā. "Viss tas smagais darbs, ko ieguldīju vasarā, bijis tā vērts," pēc "Spurs" izvēles pagarināt līgumu uz trešo sezonu jau pirms otrās sacīja Džozefs.

Tikmēr kluba izvēle jau tagad pagarināt līgumu uz trešo sezonu arī ar Kavi Leonardu diezin vai raisa jautājumus pat skeptiķiem. 201 centimetru garais uzbrucējs debijas sezonā 64 mačos vidēji spēlēja 24 minūtes, guva 7,9 punktus, izcīnīja 5,1 atlēkušo bumbu un pārtvēra 1,3 bumbas. 14 izslēgšanas mačos Leonards pievienoja 8,6 punktus, 5,9 bumbas un 1,2 pārtvertas bumbas.

Kamēr savainojumu ārstēja Manu Džinobili, tieši Leonards bija trenera Grega Popoviča pirmā izvēle starta pieciniekam. Vēlāk, klubam aizmainot Ričardu Džefersonu, Leonards ieņēma vieglā uzbrucēja vietu starta pieciniekā līdzās Džinobili. Kopumā 39 spēles pieciniekā regulārajā turnīrā un visas 14 "play-off" fāzē. Leonards finišēja ceturtais balsojumā par sezonas labāko debitantu līgā un tika iekļauts debitantu simboliskajā pieciniekā.

Ja Leonards un Džozefs par savu vietu "Spurs" tuvākajos gados var būt droši, Džošam Pauelam attiecības ar klubu beigušās. Sešās pirmssezonas pārbaudes spēlēs Pauels vidēji guva 5,8 punktus un izcīnīja 3,8 bumbas zem groziem. Ar to nebija gana, lai pārliecinātu komandas vadību par savu noderību, un 29 gadus vecais centrs atbrīvots. 2011. gada lokauta laikā tika baumots par Pauela iespējamo pievienošanos Rīgas VEF, taču 206 centimetrus garais basketbolists devās uz Ķīnu, bet vēlāk uzspēlēja arī Puertoriko.

Izmantotie resursi:
San Antonio News, Weather, Sports, Spurs,...


, 2012-10-28 15:51, pirms 12 gadiem
Spurs izklaidējas - Ballislife – It's A Movement ...
Džeilens Bransons. Foto. AP/Scanpix
3

''Knicks'' līderis Bransons septītajā spēlē pret ''Pacers'' iedzīvojies plaukstas lūzumā

Vēlā svētdienas vakarā Ņujorkas ''Knicks'' piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences otrās izslēgšanas spēļu kārtas septītajā mačā, ar 109:130 atzīstot Indiānas ''Pacers'' pārākumu. Mačs priekšlaicīgi noslēdzās ņujorkiešu līderim Džeilenam Bransonam, kurš iedzīvojās kreisās plaukstas lūzumā.
Entonijs Edvardss. Foto: AP/Scanpix
28

"Timberwolves" atspēlējas no -20, čempione "Nuggets" tiek gāzta no troņa

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālisti kļuvusi Minesotas "Timberwolves", kas sērijas septītajā spēlē ar 98:90 pārspēja aizvadītās sezonas čempioni Denveras "Nuggets". Spēles laikā Minesotas basketbolisti atspēlēja 20 punktu deficītu.
Indiānas "Pacers" līderis Tairīss Halibērtons ar bumbu. Foto: AFP/Scanpix
11

Savainotie ņujorkieši cīnās, tomēr pret Bostonu spēlēs jaudīgi uzbrukusī "Pacers"

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences finālā pirmoreiz kopš 2014. gada spēlēs Indiānas "Pacers", kura konferences pusfināla sērijas septītajā kaujā izbraukumā ar 130:109 sakāva savainojumiem nomocīto Ņujorkas "Knicks".