Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Rakels: "Komandā joko, ka tagad man pirms katras spēles būs jādzied"

Rakels: "Komandā joko, ka tagad man pirms katras spēles būs jādzied"
Deniss Rakels vakar guva uzvaras vārtus Londonā
Foto: "Reading" "Facebook" konts

Latvijas futbola izlases futbolists Deniss Rakels vakar Anglijā guva savus pirmos vārtus, turklāt neticami svarīgus - pie rezultāta 3:3 viņš izrāva 4:3 uzvaru viesos pār "Charlton Athletic". Sarunā ar Sportacentrs.com Rakels stāsta ne tikai par gūtajiem vārtiem, bet iejušanos komandā vispār.

Par gūtajiem vārtiem parunāsim vēlāk. Vispirms pastāsti par savu debiju pirms trim nedēļām, kad nāci uz maiņu spēlē pret "Wolverhampton"!
Dienu pirms spēles ar "Wolverhampton" treneris jautāja, kā jūtos, jautāja, vai esmu gatavs iet laukumā un painformēja, ka būšu uz rezervistu soliņa. Pats gan tiešām nedomāju, ka debija būs tik ātri, un arī treneris deva mājienu, ka vēl būs jāpagaida. Taču rezultāts bija 0:0, un treneris pateica, ka jāiet laukumā un jācenšas gūt vārti. Tā nu debitēju. Super, biju ļoti priecīgs, ka tik ātri tas notika [spēle noslēdzās 0:0, bet Rakels izpelnījās komplimentus par aktivitāti, turklāt pēc viņa kritiena "Reading" pieprasīja pendeli, kas gan netika piešķirt - aut.].

Kopš tā laika regulāri tiec laukumā, Čempionāta spēlēs nāc uz maiņu. Šobrīd esi apmierināts ar spēles laiku?
Pagaidām mani viss apmierina. Man ļoti patīk gan kluba vadība, gan treneris - uz mani tiek liktas cerības, ar mani katru dienu tiek runāts, jūtos vajadzīgs. Skaidrs, ka gribētos spēlēt vairāk, bet domāju, ka mans laiks vēl pienāks un spēlēšu vairāk. Taču tāpat esmu apmierināts - gan ar spēles laiku, gan par to, ka tik agri ļāva man debitēt un ka tik agri tieku pie laba spēļu skaita.

Kad tikko pārcēlies uz "Reading", treneris Makdermots daudz runāja par to, ka tev pēc ziemas pauzes Polijā vēl jāuzņem forma. Kāda situācija ar to šobrīd - esi paguvis sasniegt maksimālo formu?
Maksimums varbūt vēl arī nav sasniegts, bet noteikti ir daudz labāk nekā tad, kad tikko ierados Anglijā. Pats jūtos labāk un pārliecinošāk, esmu arī ieguvis spēļu praksi, kas palīdz noķert ritmu. Paralēli arī trenējos ar fitnesa treneriem un ar to problēmu vairs nav. Domāju, pēc divām nedēļām man varētu būt optimālā forma. Šeit ir visi apstākļi, lai ātri iegūtu labāko formu - te ir daudz treneru, kas ar to nodarbojas, šeit viss ir citā līmenī. Treneri dara visu, lai es ātrāk sasniegtu maksimumu.

Pirmo reizi pamatsastāvā tiki Anglijas kausa spēlē pret "West Bromwich Albion" - no vienas puses forši, bet no otras puses tiki nomainīts pie 0:1, bet bez tevis komanda prata lauzt spēli un uzvarēt ar 3:1. Pastāsti par šo maču un kā tu pats to visu vērtē?
To, ka spēlēšu sākumsastāvā, zināju dienu iepriekš. Ar treneri runāju un tas bija zināms, turklāt diezgan precīzi zināju savu spēles laiku, - ka spēlēšu 60 minūtes. Treneris uzskatīja, ka 60 minūtes būs laiks, kuram man pietiks spēka, lai spēlētu intensīvi. Domāju, viss sanāca labi, un man paliks atmiņas uz visu dzīvi - spēle pret Anglijas Premjerlīgas klubu un baigi forši, ka uzvarējām un tikām tālāk. Tagad gaidām nākamo spēli šajā turnīrā. Atsauksmes pēc mača? Mediju domas nezinu, mana angļu valoda vēl nav tik laba, lai pilnvērtīgi ar žurnālistiem komunicētu, bet ar treneri aprunājāmies - viņš bija apmierināts ar manu sniegumu, viņam patika. Viņš pat drusciņ bija pārsteigts, ka esmu spējis tik ātri debitēt, iejusties un labi nospēlēt pret tādu pretinieku kā "West Bromwich Albion". Man liekas, viņš mazliet brīnās, ka viss tik ātri sanāk. Katrā ziņā viņš teica, ka viss ir OK un ka ar mani rēķinās.

Anglijas kausa izcīņā esat aizcīnījušies līdz 1/4 finālam, jums arī veicas ar izlozi - tagad atkal, lai gan pretī Premjerlīgas klubs "Crystal Palace", tas nav grands, turklāt varēsiet spēlēt savā laukumā. Anglijas kausa izcīņa varētu būt tev atvēlēts turnīrs, kura nākamajā mačā atkal spēlēsi pamatsastāvā?
Nezinu, paskatīsimies. Mums pirms tam vēl divas spēles "Championship". Bet jā, šai turnīrā mums nedaudz veicas. Ja par nākamo spēli, tad arī puiši ģērbtuvē ir vienisprātis, ka labākais ir tas, ka atkal varēsim aizvadīt mājas spēli. Tas ir svarīgākais - mājas laukums, viena spēle un pietiekami labas izredzes tikt pusfinālā. Pagājušajā gadā "Reading" spēlēja pusfinālā "Wembley" stadionā ar "Arsenal". Tagad līdz šī panākuma atkārtošanai ir viena spēle - ja izdosies uzvarēt "Crystal Palace", atkal būsim pusfinālā un atkal spēlēsim Vemblijā.

Un tad, iespējams, atkal būtu iespēja uzspēlēt ar kādu grandu...
Jā, ja tiksim pusfinālā, tad visdrīzāk pretī būs grands, jo būs palikuši tikai četri klubi - visi tie stiprākie.

Tur, protams, vispirms jātiek, bet, ja tas izdotos, vai tīri psiholoģiski tu būtu gatavs spēlēt? Piemēram, pret "Manchester United"...
Psiholoģiski, domāju, problēmām nevajadzētu būt. Manuprāt, šādu tādu pieredzi jau esmu sakrājis. Galu galā arī izlases rindās esmu ticies ar lielām izlasēm, lieliem pretiniekiem. Vienmēr viss ir bijis OK un ar domām par iespējamo tikšanos ar grandu galvu nepiedzenu - domāju, man problēmu nebūs.

Beidzot esam tikuši līdz gūtajiem vārtiem - iznāci pie 3:3 un izrāvi uzvaru. Pastāsti detalizētāk par šo varoņdarbu! Pats gols no standarta - iespēlēta kombinācija vai rīkojies intuitīvi?
Pie rezultāta 3:3 treneris teica, ka jāiet laukumā. Pirms došanās laukumā viņš man neko sevišķu neteica - tikai norādīja, lai parādu to, ko protu. Esmu ļoti priecīgs, ka man vakar izdevās gūt vārtus. Standarta izspēle daļēji bija iespēlēta kombinācija, taču jāņem vērā, ka bija pēdējās minūtes - uz priekšu gāja visa komanda, un arī es vairāk intuitīvi rīkojos. Gāju meklēt bumbas virzienu... vai varbūt bumba atrada mani. Viss sanāca ļoti forši, mans gols deva uzvaru.

Un tālākās atsauksmes? Turpat laukumā pāris fani tevi paguva pat apskaut...
No faniem pēc spēles bija ļoti liela uzmanība. Jāatzīst, ka, pat salīdzinot ar Poliju, intereses ziņā te ir cits līmenis. Pēc mača mani meklēja gan daudz žurnālistu, gan treneri apsveica, arī galvenais treneris bija ļoti priecīgs par mani. Tai pašā laikā treneris sacīja komandai, ka varējām labāk nospēlēt, jo vienubrīd rezultāts bija 3:1 mums par labu, kontrolējām spēli, bet pēc tam 3:3. Labi, ka tā beidzās... Tagad ejam tālāk.

Komandas biedru acīs pēc šiem vārtiem esi ieguvis lielāku cieņu?
Komandas biedri pret mani ir labi. Pēc spēles viņi jokoja, ka man tagad pirms katras spēles būs jādzied [smejas], jo pirms mača man kā jauniņajam bija iesvētības - viesnīcā viņu priekšā bija jānodzied dziesma.

Ir varbūt komandā kāds spēlētājs, ar kuru izveidojušās labāka draudzība - piemēram, ārpus futbola kopā izejat pusdienās?
Ar daudziem izveidojušās labas attiecības, visi ir labi puiši. Šeit ir pieņemts, ka uz restorānu iet kopā visa komanda - ja komandā tiek pieņemts tāds lēmums, tu nevari neiet. Ja vienīgais neej, uzreiz saņem sodu - vismaz joku līmenī viņi tā apgalvo. Šeit ir forša atmosfēra, ar visiem puišiem ir labas attiecības. Pēc manis nodziedātās dziesmas komandas biedriem patīku vēl vairāk [smejas]. Pēc nodziedātās dziesmas, dziedāju Latvijas himnu, atnācu uz savu viesnīcas numuriņu un jau pēc divām minūtēm Kaspars [Gorkšs, iepriekš pārstāvējis "Reading" - aut.] sazinājās ar mani - viņš jau video versijā bija paguvis manu dziedājumu noklausīties, "Reading" spēlētāji viņam to aizsūtīja.

Atgriežamies vēlreiz pie gūtajiem vārtiem - kā domā, vai tie tev palīdzēs ātrāk tikt sākumsastāvā arī "Championship" ietvaros vai tomēr visu izšķirs treniņos parādītais? Cik svarīgs šis gols bija, lai tuvotos sākumsastāvam?
Es domāju, ka ļoti svarīgi, un treneris nevar nepievērst šim golam uzmanību. Skatīsimies. Kā jau teicu, pagaidām ar visu esmu apmierināts, viss iet diezgan labi. Pats negaidīju, ka mēneša laikā, kopš esmu te, izdosies tik daudz sasniegt - mēneša laikā esmu paguvis debitēt, gūt vārtus, uzspēlēt pret Premjerlīgas komandu. Svešā valstī, kurā turklāt nepārzinu perfekti angļu valodu, viens mēnesis ir ļoti īss laiks. Gaidīšu savas nākamās iespējas - protams, gribētos spēlēt vairāk, bet domāju, ka ar laiku viss būs labāk. Treneris redz manu darbi, komandas biedri labi ar mani sadarbojas. Viss būs labi.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-02-28 18:45, pirms 8 gadiem
a ko viņam vajadzēja dziedāt? Aminatu?
, 2016-02-28 18:49, pirms 8 gadiem
Es arī īsti negaidīju tik labu iekļaušanos un startu jaunajā klubā. Lai veicas.
, 2016-02-28 18:52, pirms 8 gadiem
Labāk himnu nekā Donu! Saule, pērkons, Daugava par sarežgītu!
, 2016-02-28 18:54, pirms 8 gadiem
m. scofield rakstīja: Labāk himnu nekā Donu! Saule, pērkons, Daugava par sarežgītu!
Labāk sist golus!
, 2016-02-28 20:20, pirms 8 gadiem
Prieks par Rakelu! Malacis!
, 2016-02-28 20:29, pirms 8 gadiem
Bijám ar draugiem uz sho spéli. Fantastika. Bet visvairák radás jautájums par stadionu redzot 30k vietas charlton stadioná, baigi drúmi paliek par LV topošo projektu kur būs 5k vietas. Man būtu vienalga cik viņi tur kabatās ieliks bet gribu stadionu vismaz ar 10k vietām, kā Valsts stadionam pienākas. Rakels, protams, malacis. Latvieši ar tevi arī Londonā.
Raimonds Krollis. Foto: MFK Vyškov

Krollim sezona beidzas ar vilšanos

Čehijas futbola augstākajā līgā nespēja iekļūt "Vyškov", uz kuru šosezon bija izīrēts Latvijas valstsvienības uzbrucējs Raimonds Krollis. Viškovas komanda abās kvalifikācijas spēlēs ar 0:1 piekāpās "Karviná" futbolistiem.
Kaspars Dubra. Foto: FK Panevėžys

Dubru nomaina pirmajā puslaikā, čempione Panevēža uzvar pēc mēneša pārtraukuma

Četru neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca aizsarga Kaspara Dubras pārstāvētā Lietuvas čempione "Panevėžys", savā laukumā ar 2:0 pārspējot Šauļu komandu.
Kristers Tobers. Foto: Grasshoppers
4

Tobera piespēle pēdējā pamatlaika minūtē sienāžiem nosargā vietu Superlīgā

Latvijas izlases kapteiņa Kristera Tobera pārstāvētā Cīrihes "Grasshoppers" pārspēlēs par vietas saglabāšanu Šveices Superlīgā ar otrās spēles 90. minūtē gūtiem vārtiem tika pie uzvaras pār "Thun", divu spēļu summā uzvarot ar 3:2. Tobers veica rezultatīvu piespēli izšķirošo vārtu guvumā.