Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Vēstījums Latvijas jaunatnei un 1,7 miljonu budžets: VEF sāk jubilejas sezonu

Vēstījums Latvijas jaunatnei un 1,7 miljonu budžets: VEF sāk jubilejas sezonu
Foto: Mārtiņš Goldbergs/VEF Rīga

"VEF ir komanda, kurā jānopelna vieta laukumā, jātiecas pēc sevis pilnveidošanas un jācīnās par uzvarām – tāds ir mūsu vēstījums Latvijas jaunatnei," trešdien, 27. septembrī, preses konferencē kafejnīcā "Osiris" teica Rīgas basketbola kluba galvenais treneris Jānis Gailītis.

Desmitkārtējā Latvijas čempione 2023. gadā atzīmē 65 gadu jubileju kopš VEF pirmās spēles. Par godu notikumam komandā atgriezušies vairāki publikai labi zināmi spēlētāji, kā arī aizsāktas jaunas sadarbības, teica “VEF Rīga” prezidents Gatis Jahovičs.

“Klubs atzīmē 65 gadu jubileju, kamēr man sākusies septiņpadsmitā sezona,” teica galvenais treneris Jānis Gailītis. “Mēģinām komandā atgriezt zināmus spēlētājus, lai līdzjūtēji justu piederību klubam. Sešdesmit piecos gados sākas pensijas vecums – esiet saudzīgi pret VEF (smejas).”

“Paldies Artim Atem par komandā pavadītajiem labajiem gadiem. Bumba ir apaļa, iespējams vēl tiksimies,” turpināja treneris. “Paldies Kristeram Zorikam un trenerim Dāvim Čoderam par trīs ražīgas sadarbības gadiem.”

“Aleksandrs Madsens un Aizeja Pineiro pie mums atgriezušies otro reizi. Elaiža Klarenss gatavojas otrajai sezonai – ceram viņu redzēt ierindā Čempionu līgas pirmajā spēlē. Sezonas gaitā gaidām Mārča Vītola atgriešanos, bet katram jaunietim novēlu Māra Gulbja degsmi.”

“Iespējams, ka šis varētu būt izlaušanās gads mūsu jaunajiem spēlētājiem, piemēram, Robertam Bērziņam un Pēterim Pinnim. Tāpat pienācis brīdis, kad kluba sistēmā vienlaikus ir tēvs un dēls – iespējams, tuvākajā nākotnē laukumā redzēsim Robertu Blūmu.

“Ceram mainīt vēstījumu, ka VEF ir vieta, kur iegūt pieredzi pirms pārcelšanās uz ārzemēm. VEF ir klubs, kur jānopelna vieta laukumā, jātiecas sevi pilnveidot un jācīnās par uzvarām,” uzsvēra galvenais treneris.

Pēc Kristera Zorika pārcelšanās uz Turciju lielākās bažas Gailītim ir par pirmā numura pozīciju. “Pārbaudes spēlēs izpaudusies mazpieredzētība saspēles vadītāja postenī – par to liecina lielais kļūdu skaits uzbrukumā. Cerams, ka Dairim nebūs jāaizpilda šie robi.”

“Prieks atgriezties mājās,” teica vīriešu valstsvienības kapteinis un Pasaules kausa piektās vietas ieguvējs Dairis Bertāns. “VEF man ir īpaša komanda, kurā pavadīju trīs labus gadus. Labi spēlējām, uzvarējām un piepildījām Rīgas arēnu. Sākot no ceturtdienas, atsākšu kontakta treniņus 5-pret-5.”

Dairis komandā iepriekšējo reizi spēlēja pirms 10 gadiem. “Tagad mana loma būs citāda – ar mērķi palīdzēt jaunajiem spēlētājiem. Par cilvēku interesi nākt uz basketbolu liecina lielais braucēju skaits uz Indonēziju. VEF spēles var palīdzēt sagatavot sabiedrību lielajam notikumam – 2025. gada Eiropas čempionātam.”

“Turpinām sadarbību ar Rīgas Stradiņa Universitāti – studenti ar nosaukumu “RSU/VEF Rīga” spēlēs “Ramirent” Nacionālajā basketbola līgā un piedalīsies “Užavas” kausā,” teica Gatis Jahovičs. “Mūsu jaunā partnere – “Basketbola klase”. Tās labākie audzēkņi 5.-12. klašu grupās saņems atjaunoto Jevgeņija Kisiela stipendiju 500 eiro apmērā.”

“Basketbola klasei ir četras filiāles Rīgā – 25. vidusskolā Ķengaragā, 31. vidusskolā Vecmīlgrāvī, Rīgas Kultūru vidusskolā un – jaunākajām grupām – Valda Zālīša sākumskolā. Strādā astoņi treneri, bet pietrūka piramīdas,” teica treneris Kristaps Kozlovskis.

“Cenšamies parādīt, ka basketbolā ir sasniedzami mērķi, spēlējot Rīgā,” turpināja Kozlovskis. “Piemēram, Rihards Berkolds 2022. gadā pievienojās VEF sistēmai, spēlējot gan LJBL U19 čempionātā, gan lielajā komandā. Paralēli mācāmies un izglītojamies, apmeklējam spēles.”

VEF budžets 2023.-2024. gada sezonā būs 1,7 miljoni eiro, teica Jahovičs. “Lai gan pēdējos 3-4 gados esam saņēmuši nelielu atbalstu no pašvaldības, vairāk nekā 90% finansējuma veido privāto atbalstītāju devums. Ir vairāki jauni sponsori.”

Kluba prezidents izteica vēlmi redzēt lielāku Rīgas atbalstu. “Citos Latvijas klubos pašvaldību atbalsta īpatsvars ir 4-5 reizes lielāks. Lietuvā – pat 10 līdz 15 reizes lielāks. Ceram, ka pēc mēra maiņas pašvaldība mainīs attieksmi.”

“Mulsina Latvijas basketbola savienības noteiktās kvotas ārzemju spēlētājiem,” piebilda Jānis Gailītis. “Sākot no piektā spēlētāja, par licenci jāmaksā 7-8 tūkstoši eiro, kamēr Basketbola Čempionu līgā atļauts pieteikt sešus leģionārus. Esam neizdevīgās pozīcijās.”

Čempionu līgas spēles, kā arī “Pafbet” Latvijas un Igaunijas līgas cīņas pret “Prometey” notiks Rīgas arēnā, teica Jahovičs. “Ja, līdzīgi kā pret “Prometey” pērn, atnāks 5000 skatītāju, iespējams, arēnā aizvadīsim vēl kādu spēli pret vietējiem klubiem.”

Basketbola Čempionu līgas spēles būs vērojamas “TV 3 Sport” tiešraidēs. Biļetes no 27. septembra https://lolo.id/events/company/vef-... .

Sportacentrs.com ceturtdien publicēs plašāku rakstu par VEF sastāvu un starpsezonas aktualitātēm.


, 2023-09-27 15:49, pirms 8 mēnešiem
Varēja par Strēlnieku pajautāt
, 2023-09-27 16:20, pirms 8 mēnešiem
Kāpēc lai jautātu to kā nav? Acīm redzami ka Strēlnieku neinteresē vef.
, 2023-09-27 16:27, pirms 8 mēnešiem
Varēja jau Ernestu Kalvi un Gundaru Vētru parakstīt.
, 2023-09-27 16:34, pirms 8 mēnešiem
Bertāna lielākā problēma ir iedomība, ne velti ilgi nevar neviena klubā noturēties, kā saka ģērbtuvēs izvairās no Daira Bertāna.
, 2023-09-27 16:35, pirms 8 mēnešiem
8 euro par VEF spēli? Tā ir izmesta nauda, zinot, ka ČL VEF zaudēs visas spēles.
, 2023-09-27 17:40, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Varēja par Strēlnieku pajautāt
Pēc manas rīcībā esošās informācijas ar Strēlnieku sarunas apstājušās. Toties Blūms jaunākais paliek sastāvā uz visu sezonu
, 2023-09-27 18:07, pirms 8 mēnešiem
Pirms 15 gadiem gan Baronam, gan ASK budžeti bija lielāki uz sezonu un pie labas spēles šie varēja Žalgiri uzvilkt… Tagad LV flagmanis…
, 2023-09-27 18:09, pirms 8 mēnešiem
Sastāvs nesliks tik izskatās ka vajadzīgs stabīlāks PG
, 2023-09-27 18:23, pirms 8 mēnešiem
Futbola Virslīgā būtu 6tais bagātākais klubs...
, 2023-09-27 18:26, pirms 8 mēnešiem
VEF pret Žalgiri būtu -30 stabili.
, 2023-09-27 18:40, pirms 8 mēnešiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Pēc manas rīcībā esošās informācijas ar Strēlnieku sarunas apstājušās. Toties Blūms jaunākais paliek sastāvā uz visu sezonu
par ko tad šo patrenca no francijas
, 2023-09-27 18:49, pirms 8 mēnešiem
purva_velns rakstīja: par ko tad šo patrenca no francijas
nepatrenca, gan jau ka izīrēja, bet diez vai VEFā viņš dabūs spēles laiku
, 2023-09-27 18:57, pirms 8 mēnešiem
sagribējuši lielāku pašvaldības atbalstu un vairāk leģionāru vietas
kāda jēga pašvaldībai finansēt vēl pāris nēģerus no ASV?
ja klubs nevar izveidot biznesa modeli vairāk naudas piesaistīšanai tad lai spēlē ar pieejamajiem resursiem, nav ko pīkstēt
, 2023-09-27 19:01, pirms 8 mēnešiem
Almanahs rakstīja: 8 euro par VEF spēli? Tā ir izmesta nauda, zinot, ka ČL VEF zaudēs visas spēles.
Ja 8 eiro, tad, manuprāt, ļoti pieņemama cena. Vai arī Tu pieradis pie slobožanskiešu dempinga?
, 2023-09-27 20:23, pirms 8 mēnešiem
Rinn rakstīja: sagribējuši lielāku pašvaldības atbalstu un vairāk leģionāru vietas
kāda jēga pašvaldībai finansēt vēl pāris nēģerus no ASV?
ja klubs nevar izveidot biznesa modeli vairāk naudas piesaistīšanai tad lai spēlē ar pieejamajiem resursiem, nav ko pīkstēt
Kāpēc jūs komentējat, ja jums nav sapratnes tālāk par degungalu? Un Eiropā nevis baskebola klubs nav pelnošs, tad kāds vēl biznesa modelis.
, 2023-09-27 20:24, pirms 8 mēnešiem
Damokla_zobens_23 rakstīja: Ja 8 eiro, tad, manuprāt, ļoti pieņemama cena. Vai arī Tu pieradis pie slobožanskiešu dempinga?
Es arī to nesaprotu, jo nu ČL ir kļuvis par salīdzinoši normālu turnīru un spēles notiek arēnā. Tāda sajūta, ka džīvo kaut kādās ilūzijās
, 2023-09-27 20:30, pirms 8 mēnešiem
Puspirdelis rakstīja: nepatrenca, gan jau ka izīrēja, bet diez vai VEFā viņš dabūs spēles laiku
pie fāterīša gan jau kko dabūs
sencis tak saprot, ka citādi noraks zonu
varbūt izīrēs uz kādu lu, vai fermā rukās
iemst jau viš prot, talants i
, 2023-09-27 20:38, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Kāpēc jūs komentējat, ja jums nav sapratnes tālāk par degungalu? Un Eiropā nevis baskebola klubs nav pelnošs, tad kāds vēl biznesa modelis.
Es kā nodoļu maksātājs izsaku savu viedokli
Ja tu gribi uzturēt kaut kādu cirku tad tā ir tava izvēle
, 2023-09-27 20:49, pirms 8 mēnešiem
Rinn rakstīja: Es kā nodoļu maksātājs izsaku savu viedokli
Ja tu gribi uzturēt kaut kādu cirku tad tā ir tava izvēle
Tas nav cirks. Jebkura sporta komanda veic sociālu funkciju, gan izklaides gan veselības, gan arī ekonomikas labā. Pašvaldībai investējot tajās, kopumā tas tikai iegūst, gan tieši, gan netieši. Un ir tikai loģiski, ka pilsēta būtu pati ieinteresēta tajā, ka šādi tā spētu ģenerēt sev papildus ienākumu, ne tā?
, 2023-09-27 20:51, pirms 8 mēnešiem
purva_velns rakstīja: pie fāterīša gan jau kko dabūs
sencis tak saprot, ka citādi noraks zonu
varbūt izīrēs uz kādu lu, vai fermā rukās
iemst jau viš prot, talants i
Visticamāk, ka LaEst daudz spēlēs un ieņems Berkolda vietu. Pie tam, ar esošo pieredzi, varētu savas minūtes arī ČL paspēlēt + snaiperis. Pārbaudes spēlēs izskatījās, ka nav pieradis īsti vēl pie tā līmeņa
, 2023-09-27 21:44, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Tas nav cirks. Jebkura sporta komanda veic sociālu funkciju, gan izklaides gan veselības, gan arī ekonomikas labā. Pašvaldībai investējot tajās, kopumā tas tikai iegūst, gan tieši, gan netieši. Un ir tikai loģiski, ka pilsēta būtu pati ieinteresēta tajā, ka šādi tā spētu ģenerēt sev papildus ienākumu, ne tā?
pašvaldība jau palīdz bet Gailītim vajag x5 vai x15 kā Lietuvā
kāds pamatojums pašvaldībai finansēt vairāk leģionārus?
, 2023-09-27 22:00, pirms 8 mēnešiem
Rinn rakstīja: pašvaldība jau palīdz bet Gailītim vajag x5 vai x15 kā Lietuvā
kāds pamatojums pašvaldībai finansēt vairāk leģionārus?
Pašvaldība palīdz minimāli un vismazāk kā jebkurai citai komandai, kas nav normāli un es tak uzskaitīju par komandu, tostarp arī leģionāri tur ieilpst. Kurš vainīgs, ka leģionārs būs lētaks kā tā paša līmeņa vietējais?
, 2023-09-27 22:33, pirms 8 mēnešiem
dinamoRIGA2000 rakstīja: Pēc manas rīcībā esošās informācijas ar Strēlnieku sarunas apstājušās. Toties Blūms jaunākais paliek sastāvā uz visu sezonu
Un kas ar vecāko?
, 2023-09-27 22:36, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Es arī to nesaprotu, jo nu ČL ir kļuvis par salīdzinoši normālu turnīru un spēles notiek arēnā. Tāda sajūta, ka džīvo kaut kādās ilūzijās
Ja Tev baigi gribās, vari maksāt arī vairāk. Manuprāt, piedāvātais produkts nav tās naudiņas vērts...
, 2023-09-27 22:39, pirms 8 mēnešiem
Real Rebel rakstīja: Tas nav cirks. Jebkura sporta komanda veic sociālu funkciju, gan izklaides gan veselības, gan arī ekonomikas labā. Pašvaldībai investējot tajās, kopumā tas tikai iegūst, gan tieši, gan netieši. Un ir tikai loģiski, ka pilsēta būtu pati ieinteresēta tajā, ka šādi tā spētu ģenerēt sev papildus ienākumu, ne tā?
nebūs gan Tevis aprakstītais gadījums. Nejauc ar "'Žalgiri''
, 2023-09-27 22:39, pirms 8 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: Ja Tev baigi gribās, vari maksāt arī vairāk. Manuprāt, piedāvātais produkts nav tās naudiņas vērts...
Tas ir tikai tavuprāt, nākamais, ja tomēr padomātu tālāk, tad saprastu, ka ar lielāku rocību, arī produkts paliek labāks, ne tā?
, 2023-09-27 22:40, pirms 8 mēnešiem
Murlāpsis rakstīja: nebūs gan Tevis aprakstītais gadījums. Nejauc ar "'Žalgiri''
Nekas netiek jaukts. Padomā tālāk par 1+1 lūdzu. Pa lielam, tāds var būt jebkurš klubs, atšķirība ir tikai tajā ciparā, ja tīri par mantisko pusi, ja par sociālo, tad apmēram vienādi, iznemums tik tas, ka Rīga piedāvā vairāk variantus, vai jebkura cita liela pilsēta, nedomāju reģionus, bet Rīgu, Tallinu utt.
, 2023-09-28 00:40, pirms 8 mēnešiem
Atkal kārtējie murgi par piramīdu.. bija jaunatnē dikti stiprie 1995/96 gadi Mazuram , tieši viņiem uztaisīja VEF skolu (pēc tam jau bija arī 97 un šķiet 98), un cik čaļiem Vefā vispār tika dotas iespējas.. uj.

dažs notupēja līdz 21-22 gadam, un breikauts karjerā bija īres/pārcelšanās uz Liepāju vai Jelgavu.
, 2023-09-28 07:15, pirms 8 mēnešiem
Zeļļi par tādu budžetu var tikai sapņot!
, 2023-09-28 07:56, pirms 8 mēnešiem
Rinn rakstīja: sagribējuši lielāku pašvaldības atbalstu un vairāk leģionāru vietas
kāda jēga pašvaldībai finansēt vēl pāris nēģerus no ASV?
ja klubs nevar izveidot biznesa modeli vairāk naudas piesaistīšanai tad lai spēlē ar pieejamajiem resursiem, nav ko pīkstēt
Par citiem LV klubiem arī to pašu saki, vai smirdi tikai pie VEFa? Tas ka Ogres pašvaldība klubam dod 400 katru gadu, tevi nesatrauc? Vai Ventspils 400 k klubam no pašvaldības? jeb tevi satrauc tikai 25-50k ko Rīgas dome dod vienīgajam starptautiski pārstāvētam klubam? liepājas pašvaldības 300 k € Liepājas klubam tev liekas viss ok vai ne? un Valmieras 70% budžets sastāda no pašvaldības naudas, kuri dragā ar 4 melnajiem pagājušo sezon. Vai tā tikai tāda klasika par vefu pļūtīt, jo redz vefam ir jāvāc viss no privātajiem sponsoriem, toties pārējie klubi visā eiropā un Latvijā var dzīvot pašvaldību naudās😇 interesanta pieeja.
, 2023-09-28 14:07, pirms 8 mēnešiem
Piramīda pie Vef? Stipri apšaubu vai kāds no jauniešiem tur tiks, protams, abas organizācijas spalvas sev varēs uzspodrināt. Basketbola klasei vecākajās grupās diezgan liels tukšums, bet pēc 2009.g , tur pāris komandas ir talantīgas... bet cik ilga būs šī sadarbība?
, 2023-09-28 16:04, pirms 8 mēnešiem
bārda un sifons rakstīja: Par citiem LV klubiem arī to pašu saki, vai smirdi tikai pie VEFa? Tas ka Ogres pašvaldība klubam dod 400 katru gadu, tevi nesatrauc? Vai Ventspils 400 k klubam no pašvaldības? jeb tevi satrauc tikai 25-50k ko Rīgas dome dod vienīgajam starptautiski pārstāvētam klubam? liepājas pašvaldības 300 k € Liepājas klubam tev liekas viss ok vai ne? un Valmieras 70% budžets sastāda no pašvaldības naudas, kuri dragā ar 4 melnajiem pagājušo sezon. Vai tā tikai tāda klasika par vefu pļūtīt, jo redz vefam ir jāvāc viss no privātajiem sponsoriem, toties pārējie klubi visā eiropā un Latvijā var dzīvot pašvaldību naudās😇 interesanta pieeja.
emm, atvaino ja ne pietiekami daiļrunīgi izteicos
esmu pret klubu sponsorēšanu ar lielām summām no pašvaldību līdzekļiem visās pašvaldībās
Jānis Gailītis. Foto: VEF Rīga
16

VEF pēc abpusējas vienošanās atvadās no galvenā trenera Gailīša

Latvijas Basketbola līgas čempione "VEF Rīga" šodien paziņojusi, ka pēc abpusējas vienošanās netiks turpināta sadarbība ar galveno treneri Jāni Gailīti, kurš komandu aizvedis līdz septiņiem Latvijas zeltiem.
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
14

Oficiāli: ''Prometey'' noslēdz Eiropas projektu un izstājas no LAT-EST līgas

Ukrainas basketbola komanda ''Prometey'' oficiāli paziņojusi, ka neturpinās projektu Eiropā, kura laikā divas sezonas tā bāzējās Latvijas galvaspilsētā Rīgā un kļuva par divkārtējo Latvijas - Igaunijas līgas čempioni.
Dairis Bertāns. Foto: Mikus Kļaviņš
49

Bertāns ar trejačiem izšķir sēriju, Vefiņš kļūst par tituliem bagātāko LBL klubu

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas kulminācijā tika sasniegta 22. maija vakarā, kad finālsērijas piektajā spēlē "VEF Rīga" ar 80:74 pieveica "Rīgas Zeļļus", saglabājot savu iesildīto vietu valsts čempionu tronī. Ar 27 gūtiem punktiem savu karjeras piekto titulu izkārtoja Dairis Bertāns.