Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Emils Ozerinskis

"Keila" atgriež amatā skandalozi atbrīvoto treneri un atgūst sponsoru

"Keila" atgriež amatā skandalozi atbrīvoto treneri un atgūst sponsoru
Kevins Džonsons. Foto: Martti Vaidla

Pagājušajā nedēļā Igaunijas ziņu portālus pāršalca vēsts, ka pirms otrās sezonas Latvijas - Igaunijas apvienotajā basketbola līgā "Keila" no galvenā trenera posteņa atbrīvojusi Keilas basketbola seju Pepu Pāhvu. Nepilnas nedēļas laikā lēmums mainīts un 53 gadus vecais speciālists atgriezies postenī.

Pagājušajā nedēļā par iespējamiem finansu pārkāpumiem Keilas sporta skola pārtrauca darba attiecības ar meistarkomanas galveno treneri Pepu Pāhvu. Keilas basketbola seja Pāhvs darbojies ne tikai kā galvenais treneris, bet arī meklējis finansu līdzekļus galvenajai komandai. Septembra sākumā ar galvenā trenera gādību par "Keilas" titulsponsoru pieteicās Coolbet. Bukmeikeru pārstāvji gan bijuši šokā par pagājušās nedēļas lēmumu atbrīvot treneri un atsaukuši arī savu sadarbības piedāvājumu.

Situācijas šķetināšana turpinājās sociālo tīklu vidē, kur Keilas sporta skolas izpilddirektors Tarmo Heins centās skaidrot savus apsvērumus sadarbības pārtraukšanai ar Pepu Pāhvu. Tajos tika minēts apstāklis, ka Pāhvs esot izveidojis atsevišķu finansu kontu galvenajai komandai un augstākajā līgā spēlējošās vienības finansu plūsma nevirzoties caur sporta skolu. Bijušais "Keilas" spēlētājs Mārcis Vītols atstāja savu komentāru zem Heina replikām, rakstot: "Šis ir vāji!"

Ļoti garu un izsmeļošu atbildi uz Heina pārmetumiem atstāja arī pats treneris Pāhvs, norādot, ka pieņem daļu no kritikas, taču dažādu finansu plūsmu veidošana piramīdas augstāajam klubam un sporta skolai esot nepieciešamība, lai finansiāli klubs un sporta skola viens otru "neapēstu".

Otrdien Keilas pilsētas domē puses sēdās pie viena galda. Pāhvs atzina kļūdu finansējuma piesaistīšanas modelī, bet Heins piekrita, ka pieņēmis pārsteidzīgu lēmumu. Rezultātā Pāhvs atgriezies "Keilas" galvenā trenera postenī. Arī Coolbet piekritusi atjaunot sadarbību ar klubu, uz nākamajām divām sezonām atgriežoties tutulsponsora statusā.

Bez atbalstītāju logo uz formas tērpiem un ar Kristjanu Evartu uz galvenā trenera krēsla, "Keila" sezonu atklāja ar izbraukuma uzvaru pār "Viimsi" ar 90:72. Ar 31 punktu "Keilas" uzvarā izcēlās Kevins Džonsons, bet Kārlis Žunda guva 11 punktus. Lai gan turnīrā līdz šim iesaistījušās tikai Igaunijas komandas un tabulai uzmanību pievērst vēl ir krietni pāragri, tieši "Keila" atrodas Latvijas - Igaunijas līgas līderpozīcijā pēc pirmās nedēļas spēlēm. Šodien "Keila" spēlēs izbraukumā Pērnavā.

Pirmās nedēļas kalendārs

DatumsSpēleRez.Labākie
21.09.Kalev/Cramo - Tartu Ülikool74:71Kovļars 16 p. - Hjūzs 15 p.
22.09.Avis Rapla – Tallinn Kalev72:78Ševčenko 18 p. - Robinsons 33 p. (14 atl.b.)
23.09.TalTech - Pärnu Sadam75:77Sūrorgs 23 p. - Bārnīss 23 p.
24.09.Viimsi – Keila72:90Vāks 18 p. - Džonsons 31 p.
27.09.Pärnu Sadam – Keila19.00

Izmantotie resursi:
https://sport.delfi.ee/artikkel/120...


, 2023-09-27 17:35, pirms 8 mēnešiem
Pareizi ir!
Arnaldo Toro (#12) aizsardzībā pret Kamaku Hepu. Foto: Andris Grīnbergs
39

"Melnā nāve" nopļauj Klusā okeāna trio un tuvojas Latvijas titulam

VEF basketbolisti svētdien, 19. maijā, izbraukuma spēlē Rīgas arēnā uzvarēja "Rīgas Zeļļus" ar 90:79, Latvijas finālsērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 3-1. Piektā spēle 22. maijā plkst. 20:00 "Rimi" OC.
"Rīgas Zeļļu" galvenais treneris Juris Umbraško un prezidents Edgars Buļs. Foto: Andris Grīnbergs/Rīgas Zeļļi
1

''Zeļļi'' nosmeļ krējumu: sezonas trenera balva tiek Umbraško, klubam - labākais mārketings

Latvijas Basketbola savienība (LBS) turpina apbalvot sezonas izcilniekus vairākās kategorijās. Par sezonas labāko treneri atzīts ''Rīgas Zeļļu'' galvenais stratēģis Juris Umbraško, bet pašam klubam tikusi balva par labāko mārketingu.
Dāvids Vīksne. Foto: Andris Grīnbergs
8

Pirmo reizi kopš 2019. gada LBL finālspēle norisināsies "Arēnā Rīga"

Latvijas čempionāta ceturtā finālsērijas cīņā šodien pulksten 15:00 norisināsies "Arēnā Rīga", kur sērijas pirmo uzvaru (1-2) guvušie "Rīgas Zeļļi" uzņems desmitkārtējo čempionvienību "VEF Rīga". Spēli tiešraidē translēs LTV7.