Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbe otro reizi sasniedz ITF pusfinālu Pērnavā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbe otro reizi sasniedz ITF pusfinālu Pērnavā
Laura Gulbe
Foto: Tenis Portugal

Otro reizi pēdējo trīs sezonu laikā Pērnavas ITF 15 000 turnīra pusfinālā iekļuva Laura Gulbe. Tikmēr turpat notiekošajā vīriešu turnīrā ("Futures" 15 000) ceturtdaļfināla barjeru nespēja pārvarēt abi mūsējie – Artūrs Lazdiņš un Mārtiņš Podžus.

Laura Gulbe ceturtdaļfināla mačā atspēlējās pēc neveiksmīga sākuma un rangā neesošu spēlētāju mačā ar 1:6, 6:0, 6:3 pieveica Vācijas tenisisti Sofiju Interti. Pēdējā setā visi trīs geimi zaudēti ar savu servi. Gulbe trešo reizi sasniegusi ITF līmeņa pusfinālu, visiem trim produktīvajiem turnīriem notiekot Igaunijā – Tallinā (2014) un Pērnavā (2015, 2017). Iekļūšana pusfinālā dod četrus punktus.

Pērnavā šonedēļ spēlē kādreizējā pasaules 15. rakete, bet, atgriežoties pēc savainojuma, tikai 446. vietā esošā Kaja Kanepi, kura var būt Gulbes pretiniece finālā. Laura rīt pusfinālā sacentīsies ar 18 gadus veco Krievijas tenisisti Poļinu Golubovsku (WTA 1006.).

"Futures" turnīros tālāk par ceturtdaļfinālu joprojām nav ticis Artūrs Lazdiņš (ATP 2078.), kurš šodien Pērnavā ar 1:6, 1:6 smagi kapitulēja ar trešo numuru izliktajam Argentīnas tenisistam Matiasam Franko Deskotem (ATP 680.). Lazdiņam tas bija tikai otrais "Futures" ceturtdaļfināls, pirmo viņš 2016. gada janvārī uz "hard" seguma spēlēja Šarmelšeihā, tur piekāpjoties Beļģijas tenisistam Žiljēnam Dubaijam.

Ar ceturto numuru izliktais Mārtiņš Podžus (ATP 711.) zaudēja zviedram Patrikam Brīdolfam (ATP 1587.) – 6:7(3), 5:7. Mārtiņam neveiksmīgas abu setu galotnes. 1. setā viņam pie 6:5 uzņemšanā bija setbumba, bet 2. setā pie 5:6 ar savu servi izdevās atspēlēt septiņas mačbumbas, tomēr taibreiku sasniegt nebija pa spēkam. Gan Lazdiņš, gan Podžus šonedēļ ieguva divus punktus.

Pērnavas dubultspēļu turnīra finālu sasniedza Miķelis Lībietis, kurš šonedēļ spēlē kopā ar Norvēģijas tenisistu Fredriku Asku. Viņi izlikti ar pirmo numuru un finālā sacentīsies ar turnīra otro izsēto duetu Eduardu Dišingers/Kaiju Silva. Lībietis un Asks pusfinālā ar 6:1, 7:6(2) pieveica igauņus Markusu Kerneru un Matiasu Sīmaru, bet brazīliešiem ļoti ātra 1:0 uzvara pret Lazdiņa un Podžus duetu, kas izturēja tikai vienu geimu. Abi finālu sasniegušie dueti nodrošinājuši 10 punktus, čempioniem tiks 18.