Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vecvagars: "Izmainījām aizsardzību un spēlējām ar vajadzīgo enerģiju"

Vecvagars: "Izmainījām aizsardzību un spēlējām ar vajadzīgo enerģiju"
Arnis Vecvagars
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Latvijas basketbola izlase izcīnīja otro uzvaru Pasaules kausa kvalifikācijā, savā laukumā ar rezultātu 79:70 pieveica nu jau bijušo grupas līderi Turciju.

Latvijas izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars: "Ļoti svarīga uzvara. Esmu ļoti pateicīgs spēlētājiem par to, ka šodien parādīja vajadzīgo enerģiju, cīņassparu un vēlmi uzvarēt. Bijām pamainījuši un izstrādājuši plānu, kā spēlēt aizsardzībā, un tas lielā mērā darbojās. Bija kādas nelielas kļūdas, bet kopumā izdarījām to, ko bijām plānojuši. Vēlreiz gribētu pateikties gan spēlētājiem, gan līdzjutējiem. Mirkļos, kad tas bija nepieciešams, jutām lielu atbalstu."

Kvalifikācijas spēļu debitants Rihards Lomažs: "Piekrītu visam, ko teica treneris, un vēlos pateikties līdzjutējiem, kuri mūs ļoti dzina uz priekšu. Domāju, ka bijām gatavi šai spēlei un nosedzām līderus. Protams, ka viņi kaut ko arī iemeta, taču viņi ir augstas klases spēlētājs – nosegt pilnībā nav iespējams. Ļoti labi nospēlējām tieši kā komanda. Varbūt kaut kur nospēlējām asi, taču tas mums deva vajadzīgās emocijas."

Vecvagaram tika vaicāts, vai spēles plānam ticēja arī pēc tam, kad turkiem ātri izdevās izcīnīt piecas atlēkušās bumbas uzbrukumā un Bobijs Diksons trāpīja vairākus tālmetienus. "Mūsu aizsardzības plāns vai taktika nedaudz atšķīrās no iepriekšējām spēlēm. Garie spēlētāji bieži vien atradās ārpus soda laukuma pie trīs punktu līnijas, kas viņiem varbūt bija nedaudz neierastāka situācija. Tādēļ viņi ne vienmēr noreaģēja, ka pēc metiena ir jāatgriežas groza tuvumā, kā bijām runājuši, un aktīvi jācīnās par atlēkušajām bumbām. Šī problēma pie sava groza mums bija vairākās spēlēs – tā mūs pamatīgi iegāza arī iepriekšējā mačā -, kas mūsu spēles plānā bija viens no svarīgajiem punktiem, ka visiem pieciem ar maksimālu enerģiju jācīnās par atlēkušajām bumbām. Diemžēl esam tikai cilvēki un ne vienmēr emociju iespaidā visu atcerējāmies," teica Vecvagars.

"Kādēļ šodien spēlējām ar daudz lielāku enerģiju? Spēlētāji, mēs visi esam profesionāļi. Kā īpaši viņus noskaņot vai iespaidot nav nepieciešams. Neko ļoti būtiski enerģijas pieprasīšanā nemainījām – arī pirms tam prasīju spēlēt ar maksimālu enerģiju. Ja jums no malas likās, ka situācija bija atšķirīga, tad es teikšu, ka spēlētāji acīmredzot no treniņiem, no video sesijas un iepriekšējās spēles pieredzes bija izdarījuši secinājumus. Cik tas bija viņu pašu nopelns un cik – treneru, tas lai paliek. Puiši vienkārši ir malači. Kad sajutām, ka darba punkti ar enerģiju un spēku groza tuvumā nes rezultātu, tad arī centāmies tos izmantot. Bet ir jāsajūt, ka tas nes veiksmi. Sākumā centāmies būt agresīvi, bet metieni ne vienmēr bija veiksmīgi. Pēc tam pierādījām, ka varam to izmantot," komentēja treneris.


, 2018-02-26 23:03, pirms 6 gadiem
projām jāiet, es nevaru šeit palikt
, 2018-02-27 02:55, pirms 6 gadiem
Beidzot bija cīņa, atdeve aizsardzībā un treneri neraustīja spēlētājus ar nesaprotamām maiņām. Tāpēc arī ir rezultāts!

Bet pat neraugoties uz to - Vecajam jāprotas un jālaiž vietā nopietnāks treneris.
, 2018-02-27 03:57, pirms 6 gadiem
Spēli izvilka spēlētāji ar savu meistarību, nevis "treneris" ar "izmaiņām".
, 2018-02-27 06:15, pirms 6 gadiem
Vecais atkāpies!!
, 2018-02-27 06:37, pirms 6 gadiem
Šitie aunu bari, kas iedomājas, ka komanda var sākt spēlēt no pirmās dienas un prasa, Vecā atkāpšanos....
Mēs esam maza nācija un resursi ir tik cik viņi ir.
Gribu dzīvē redzēt tos, kas prasa atkāpšanos pārliecināts esmu ka neko no Bb nesajēdz.
VV, Bagijs un vēl dauzi, kas reāli saprot Bb pateca ka piemērotākais dotajā situācijā, un ar šo spēli pierādīja.
Mans atbalsts VISAI LV basketbola izlasei!!!
, 2018-02-27 07:29, pirms 6 gadiem
Prieks redzēt, ka komanda aug! Un emocijas bij labās. Vasarā jāņem divas uzvaras.
, 2018-02-27 07:30, pirms 6 gadiem
Eidzaa rakstīja: Spēli izvilka spēlētāji ar savu meistarību, nevis "treneris" ar "izmaiņām".
Spēlētājiem pēķšņi pa nakti kļuva meistarīgāki. Tu to nopietni?
, 2018-02-27 07:32, pirms 6 gadiem
specha rakstīja: projām jāiet, es nevaru šeit palikt
Tev ir jāiet prom no šī portāla, vai vismaz no BB sadaļas.
, 2018-02-27 09:11, pirms 6 gadiem
Nu pēc vienas spēles nemetīšu kažoku uzreiz uz otru pusi. Pret Ukrainu domājot, ka apspēlēs uz vienas kājas saņēma pērienu, un, ja šeit būtu tāpat spēlējuši, tad sazin vien, kas tur butu sanācis. Bet vienalga esmu katastrofāli pret Veco. Jā, vasara atnāks Eirolīgas džeki un nokārtos uzvaras pret Zviedriju un Ukrainu, bet ko tālāk, kad nāks jau nākamais līmenis pretī?
Vecajam nav taktikas, tik skrieniet un dariet, skatīsimies, kas sanāks. Mūsu izlasei vajag taktisku treneri - Serbija, Melnkalne, kaut kas no tām zemēm. Jo diemžēl pat Bagijs neizmantoja visu potenciālu, kas viņam bija pasniegts.
, 2018-02-27 09:22, pirms 6 gadiem
Nesaprotu tos Vecvagara nolicējus?!
Viņam taču nav bijis laika ar komandu pastrādāt! Atbrauc uz dažām dienām spēlētāji un jāspēlē, kādi nu viņi ir tajā brīdī. Neko daudz tajās dažās dienās treneris nevar iespaidot. Spēles gaitā , jā kāda maiņa diskutabla, vai kad minūti paņemt. Bet gandrīz neviens treneris šajā ziņā nav nevainojams. Arī Bagijs reizēm ar maiņām bija nesaprotams, vai minūti paņēma , kad jau bija lielos mīnusos un cik spēles galotnes nenolēja?!
, 2018-02-27 09:24, pirms 6 gadiem
Varbūt kāds treneris no Balkēniem vienīgi derētu, Vai Blats? Bet viņš jau nenāks uz Latvijas izlasi!
, 2018-02-27 09:38, pirms 6 gadiem
kūdra rakstīja: Šitie aunu bari, kas iedomājas, ka komanda var sākt spēlēt no pirmās dienas un prasa, Vecā atkāpšanos....
Mēs esam maza nācija un resursi ir tik cik viņi ir.
Gribu dzīvē redzēt tos, kas prasa atkāpšanos pārliecināts esmu ka neko no Bb nesajēdz...
LV spēlētāju resursi nav zemē metami!
Ja debitants Lomažs var taisīt spēli pret turkiem, tad kur ir visu ACB džeku un drafta prospektu spēju griesti? Un cik % no savām iespējām viņi parādīja piektdien? Hokejistu Hārtlijs būtu viņus labāk sagatavojis cīņai, nekā to paveica Vecvagars!
, 2018-02-27 10:28, pirms 6 gadiem
Jack Daniel`s rakstīja: Nu pēc vienas spēles nemetīšu kažoku uzreiz uz otru pusi. Pret Ukrainu domājot, ka apspēlēs uz vienas kājas saņēma pērienu, un, ja šeit būtu tāpat spēlējuši, tad sazin vien, kas tur butu sanācis. Bet vienalga esmu katastrofāli pret Veco. Jā, vasara atnāks Eirolīgas džeki un nokārtos uzvaras pret Zviedriju un Ukrainu, bet ko tālāk, kad nāks jau nākamais līmenis pretī?
Vecajam nav taktikas, tik skrieniet un dariet, skatīsimies, kas sanāks. Mūsu izlasei vajag taktisku treneri - Serbija, Melnkalne, kaut kas no tām zemēm. Jo diemžēl pat Bagijs neizmantoja visu potenciālu, kas viņam bija pasniegts.
Minūtes pārtraukumā Vecais pat nezina, ka bija sods pret LV spēlētāju un ka jāmet sodi. Nu kur tālāk??
, 2018-02-27 10:54, pirms 6 gadiem
kūdra rakstīja: Šitie aunu bari, kas iedomājas, ka komanda var sākt spēlēt no pirmās dienas un prasa, Vecā atkāpšanos....
Mēs esam maza nācija un resursi ir tik cik viņi ir.
Gribu dzīvē redzēt tos, kas prasa atkāpšanos pārliecināts esmu ka neko no Bb nesajēdz.
VV, Bagijs un vēl dauzi, kas reāli saprot Bb pateca ka piemērotākais dotajā situācijā, un ar šo spēli pierādīja.
Mans atbalsts VISAI LV basketbola izlasei!!!
Arni, viss kārtībā! Turpini iesākot un uzvaras būs!
, 2018-02-27 10:55, pirms 6 gadiem
Nu Ukrainā parādīja, ka ir laba komanda,bet lielākā nelaime, ka netikām galā ar garo galu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-27 22:53, pirms 6 gadiem
Eidzaa rakstīja: Spēli izvilka spēlētāji ar savu meistarību, nevis "treneris" ar "izmaiņām".
Kā uzvaram spēli, tad atkal visi brēc. Tauta, kas ar jums notiek?
Jannis Adetokunbo. Foto: FIBA
3

Spanulis apstiprina: NBA play-off izlaidušais Jannis Adetokunbo spēlēs olimpiskajā atlasē

Grieķijas basketbola izlases galvenais treneris Vasilis Spanulis šovakar apstiprināja, ka valstsvienības līderis Jannis Adetokunbo spēlēs jūlija sākumā Pirejā gaidāmajā olimpiskajā atlases turnīrā.
Melnkalnes treneris Boško Radovičs. Foto: KSCG
4

Latvijas konkurente Melnkalne kandidātu sarakstā iekļauj ''Bulls" zvaigzni

Melnkalnes vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Boško Radovičs ceturtdien, 30. maijā, nosauca 17 kandidātus Parīzes spēļu kvalifikācijas turnīram, kas 2.-7. jūlijā notiks Rīgā. Sarakstā nav Bojans Dubļevičs, Nikola Ivanovičs, Nemaņa Radovičs, Marko Todorovičs un Vladimirs Mihailovičs.
Mārtiņš Gulbis 2023. gada 11. oktobrī Salaspilī. Foto: Ritvars Stankevičs
7

Ceturtdaļfināli Eirolīgā un Eiropas kausā: Mārtiņš Gulbis noslēdz darbu ar TTT

Mārtiņš Gulbis ir noslēdzis četru gadu darbu basketbola klubā "TTT Rīga", ceturtdien, 30. maijā, kļuva zināms Sportacentrs.com . Speciālists turpinās veikt galvenā trenera pienākumus Latvijas sieviešu valstsvienībā – un tā ir viņa prioritāte.