Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vecvagars: "Nevar vainot kādu konkrētu spēlētāju, visa komanda nebija gatava"

Vecvagars: "Nevar vainot kādu konkrētu spēlētāju, visa komanda nebija gatava"
Arnis Vecvagars
Foto: Dāvis Ūlands/F64

Pēcspēles preses konferencē Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars atzina, ka komanda mačā pret Ukrainu (68:82) nav izpildījusi spēles plānu un zaudējusi pārliecību par saviem spēkiem uzbrukumā, kamēr Anžejs Pasečņiks nekautrējās norādīt, ka šoreiz komanda nospēlējusi pārāk mīksti.

„Sāpīgs zaudējums savās mājās. Noteikti neizpildījām spēles plānu, ko bijām sagatavojuši,” sacīja Arnis Vecvagars. „Pietrūka ļoti daudz lietu, kuras izpildījām vai nu neprecīzi vai nu nekvalitatīvi. Iesākām neveiksmīgi spēli, vēlāk pratām izlīdzināt spēli, bet bija problēmas izšķirošajos brīžos, nesavācām vairākas bumbas pie sava groza, dodot pretiniekiem iespējas. Arī zemais soda metienu procents iespaidoja mūsu pārliecību uzbrukumā. Ukraiņi daudz vairāk iemeta no groza apakšas nekā mēs, tas arī viņiem deva pārliecību citos elementos, un tā ir lieta, kur mēs šodien bijām vājāki.”

Vecvagaram tika uzdots par Rodiona Kuruca sūtīšanu sākumsastāvā: „Jaunos spēlētājus vienmēr ir vieglāk izlaist laukumā pašā sākumā nekā spēles vidū, un viņam bija paredzēta konkrēta loma spēles pirmajās minūtēs, bet tā diemžēl nepiepildījās, arī citiem spēlētājiem neparādot vajadzīgo enerģijas līmeni. Taču nav tā, ka spēlē uzvar vai zaudē otrajā minūtē, ir visas 40 minūtes, ko spēlēt. Vai Kurucs bija tam gatavs? Jā, bija. Teiksim tā – visa komanda nebija līdz galam gatava, nevar vainot vienu konkrētu spēlētāju.”

„Spēles laikā mainījām aizsardzību, centāmies atrast ritmu, kas mums nestu rezultātus,” turpināja Vecvagars. „Tieši veicot šīs izmaiņas, mums izdevās pietuvoties. Vai tas ietekmēs mūsu plānu nākamajā spēlē? Grūti teikt. Katrai izlasei jau ir vairāki spēles varianti, notiek pielāgošanās spēles gaitā. Arī Ukrainu mums no līdzsvara izdevās izsist tikai uz brīdi, viņi ātri saprata, ko esam pamainījuši un pielāgojās. Tā nu tas notiek basketbolā. Bet ne jau tas bija galvenais. Galvenais bija cīņa par atlēkušajām bumbām, pārliecības trūkums uzbrukumā un pārāk viegli atdots soda laukums. Tos es nosauktu par trim galvenajiem iemesliem zaudējumam.”

„Tagad atskatoties uz spēli, ir sajūta par milzīgu neizdarītu darbu,” savā uzrunā paskaidroja Anžejs Pasečņiks. „Bija daudzas situācijas, kur varēja izdarīt kaut ko vairāk. Nospēlējām ļoti mīksti, un tas arī bija galvenais iemesls, kādēļ zaudējām. Nevis neizpildītās kombinācijas vai aizsardzības, bet gan tas, ka nospēlējām mīksti. Tas mūs salauza.”

„Latvija ir ļoti laba komanda,” izteicās Ukrainas treneris Jevhens Murzins. „Tā iepriekš parādīja ļoti labu sniegumu pret Turciju un Zviedriju. Tā nav komanda, pret ko mums ir viegli spēlēt, jo katrs viņu komandā var trāpīt tālmetienu. Centāmies likt pretim spēcīgu aizsardzību tieši uz perimetra, taču nespējām apturēt Blūmu. Viņš ir lielisks spēlētājs. Taču mūsu komandā šoreiz visi nospēlēja ļoti labi, esmu priecīgs par uzvaru.”

„Laba spēle mūsu izpildījumā, vienmēr ir labi uzvarēt viesos,” sacīja Ukrainas spēlētājs Vjačeslavs Kravcovs. „Parādījām cīņassparu, parādījām, ka vēlamies uzvarēt. Mūsu spēli arī mainīja Pū Džetera atgriešanās. Viņš nebija izlasē ilgāku laiku dažu konkrētu iemeslu dēļ, bet tagad uzreiz varēja redzēt viņa efektu, jo mūsu spēla palika krietni ātrāka.”


, 2018-02-23 23:03, pirms 6 gadiem
Nu tad ko nesagatavoji?
, 2018-02-23 23:04, pirms 6 gadiem
IDIOTS IBIO MAĶ .Tu pats nebijI gatavs lošara . Atkāpies no amata.
UN BASĪ NEVIENS TRENERIS NELAIŽ JAUNOS KAPĻUS PAŠĀ SPĒLĒS SĀKUMĀ.#Neprofesionālstreneris
, 2018-02-23 23:04, pirms 6 gadiem
Tu pats vispār biji gatavs? Pēdējā minūtes pārtraukumā pat pateikt neko nevar. Taktikas vispār nekādas.
Kas notiek ar aizsardzību? Pilnīga caurstaigāja sēta. Ukraiņi pat brīžiem apjuka, ka viņi bez segšanas tiek līdz grozam.
Kā spēlētājs tu biji labs un visu cieņu par to, bet kā trenerim tev ir daudz ko augt.
Nākotnes vārda, lai vēl kaut ko var saglābt - lūdzu, atkāpties!
, 2018-02-23 23:04, pirms 6 gadiem
Visi kaut ko var. Tur ir veči ar olām . Mūsējie mīkstie profesionāļi neko nevar. NBA drafts, kandidāts, ACB līgā spēlē. Tādi ņergas. Sāpīgi skatīties. Džeki no Ventspils lieku reizi parādīja, ka viss ir čomu būšana. Tādi treneri kā Vecvagars, Štelmahers, Helmanis. Visi Šņepa čomi. Vecais Bonus. Draudzības un personīgo ambīciju un gan jau finanšu dēļ gremdē Latvijas basketbolu.
, 2018-02-23 23:09, pirms 6 gadiem
Saņemies un atkāpies Vecais!!!!
, 2018-02-23 23:10, pirms 6 gadiem
Vecvagar, var vainot, tevi! Ne taktika, ne sastāvs, nedz vadīšana...Reizēm izskatījās, ka tev pat palīgus nevajag, jo biji kā viens uz salas...
, 2018-02-23 23:11, pirms 6 gadiem
Vecvagara nekompetence ir vainojama un Voins,Šneps
, 2018-02-23 23:12, pirms 6 gadiem
Šādā īsā sabraukumā ļoti būtiski, lai būtu dzelžaina disciplīna, jācenšās spēlēt daudz kombenes, un koncentrēties uz defu. Man liekas, ka lai šāda komanda spēlētu līmenī, jācenšas jau strādāt vasarā, jo tad vismaz spēlētāji zin ko darīt un ko gaida no viņiem. Izlasei ir jābūt rokrakstam, pašlaik tāds haotisks basis diezgan. Tiesa arī trūkst talanta, jo visi uzbrukumā ir 2.šķiras džeki savos klubos, domāju grūti laiki mums priekšā, bez Eirolīgas džekiem, neredzu, ka kāds indiv var labi spēlēt
, 2018-02-23 23:13, pirms 6 gadiem
Viss ir dubenlāžā nekas nav vairs labojams.
, 2018-02-23 23:13, pirms 6 gadiem
Jamals rakstīja: Vecvagara nekompetence ir vainojama un Voins,Šneps
Šneps vada LBS, Voins pakalpiņš...LBS valdē citus kandidātus pat neizskatīja. Tur visi Jaunupi utt. ir tikai dekorācija, tā teikt, opozīcijai.
, 2018-02-23 23:21, pirms 6 gadiem
Interesanta spēle, bet aizsardzība sūdīga un nebija īsti vietā!
, 2018-02-23 23:22, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Šādā īsā sabraukumā ļoti būtiski, lai būtu dzelžaina disciplīna, jācenšās spēlēt daudz kombenes, un koncentrēties uz defu. Man liekas, ka lai šāda komanda spēlētu līmenī, jācenšas jau strādāt vasarā, jo tad vismaz spēlētāji zin ko darīt un ko gaida no viņiem. Izlasei ir jābūt rokrakstam, pašlaik tāds haotisks basis diezgan. Tiesa arī trūkst talanta, jo visi uzbrukumā ir 2.šķiras džeki savos klubos, domāju grūti laiki mums priekšā, bez Eirolīgas džekiem, neredzu, ka kāds indiv var labi spēlēt
Ir jau pa kādam talantam, bet tie vēl zaļi, varētu sākt kko rādīt pēc gadiem četriem, pieciem... Problēma tāda, ka tad jau pamazām ies nost Dairis, Strēlnieks, Žanis... Nav skaidrs, kas būs tālāk ar Pasečņiku. Daudz jautājumu. Ļoti daudz.
, 2018-02-23 23:27, pirms 6 gadiem
dobrecovs rakstīja: Ir jau pa kādam talantam, bet tie vēl zaļi, varētu sākt kko rādīt pēc gadiem četriem, pieciem... Problēma tāda, ka tad jau pamazām ies nost Dairis, Strēlnieks, Žanis... Nav skaidrs, kas būs tālāk ar Pasečņiku. Daudz jautājumu. Ļoti daudz.
Par pg pozīciju nav īsti uztraukumu, jo tomēr, ja nekas nemainīsies, būs jaunais Bērziņš, tas pats Zotovs, kurš kuļas savos 18 gados pa LBL...Ceru, ka progresēs Vecvagars ar Šķēli un diži Jakovičs neiepaliks. Mani vairāk satrauc trenera jautājums. Šādos turnīros vajag pieredzi pie izlases stūres + Šnepa faktors (lai vai kā daži censtos noliegt, bet nu tur ir Kalnītis iesaistīts, pārāk aizdomīgi viņam tur par labu viss notiek)
, 2018-02-23 23:27, pirms 6 gadiem
Vecvagar tu esi dumš vai kas ar tev . Es pirmkārt pie zaudējuma gribu vainot nemākulīgi treneri . Lūdzu atkāpies pirms viss ir salaists totālas sūdos ar LV izlasi . Tad labāk , lai Gulbis iet varbūt viņš par daudz ārdās priekš trenera , bet taktikā viņš par tevi ir 100 reizes gudrāks un nebūs tādi pazemojumi kā šodien .
Slēpts komentārs: Skudriniekss
, 2018-02-23 23:38, pirms 6 gadiem
Rebel sorry bet neredzu progresu ne Ingum ne Šķēlem. Zotovs un Ojārs ar nav tie vilcēji, trūkst talanta, spēles izpratne LV basī. Tie paši Eirolīgas čaļi knapi turas uz ūdens. Drīzāk Valteru vai kādu izcilu spēlētāju vajag pie LV vadības stūres, kādu, kas vada visu LV basi. Un diemžēl ne Gulbis, ne citi jaunie censoņi to nevarēs panest, jo ne spēlētāja pieredze, ne redzējums ir pietiekami spēcīgs. Piemērs ir leiši, viņiem visās izlasēs ir viens rokraksts, apakšā ir ex.zvaigznes - Marčuļonis, Sabonis utt.
, 2018-02-23 23:40, pirms 6 gadiem
Nē, protams, vari vainot tikai sevi. Un, lūdzams, atkāpies, lai kaut kā saglābtu pats savu trenera karjeru. Jo citādi tas nāk par ļaunu valstsvienībai. Groza apakša caurstaigājama sēta. zini, aizsardzībā var uzlikt dažādus variantus, lai tas nenotiktu. Un nebūs super pat, ja vinnēs turkus. Vecvagara līmenis ir vidusmēra LBL klubs, kamēr pats nepierādīs pretējo.
, 2018-02-23 23:48, pirms 6 gadiem
cobham rakstīja: Rebel sorry bet neredzu progresu ne Ingum ne Šķēlem. Zotovs un Ojārs ar nav tie vilcēji, trūkst talanta, spēles izpratne LV basī. Tie paši Eirolīgas čaļi knapi turas uz ūdens. Drīzāk Valteru vai kādu izcilu spēlētāju vajag pie LV vadības stūres, kādu, kas vada visu LV basi. Un diemžēl ne Gulbis, ne citi jaunie censoņi to nevarēs panest, jo ne spēlētāja pieredze, ne redzējums ir pietiekami spēcīgs. Piemērs ir leiši, viņiem visās izlasēs ir viens rokraksts, apakšā ir ex.zvaigznes - Marčuļonis, Sabonis utt.
Abi ir ļoti jauni un pašlaik grūti teikt, ko sasniegs...Šķēlem ir uzlabojums pašā saspēlē, bet pie asākas aizsardzības tāpat pazūd, bet Jakovičs, vismaz vietējā dīķa līmenī ir trīni uzlabojis...Leišiem nav viens rokraksts īsti, teiksim, pie Adomaiša, es teiktu, ka ne tik asi spēlē.

Es teiktu, ka jāskatās treneris, kurš īsā laikā, ar vienkāršām kombenēm var rezultātu sasniegt. Te, skatoties pēc grāmatas, būtu jāspēlē ļoti vienkāršs basketbols - kā brīvs tā met, nevis viltīgi kaut ko censties izveidot. Tur tad pazūd tā nozīme, cik labs spēlētājs esi bijis karjerā.
Slēpts komentārs: kuklitis
, 2018-02-23 23:56, pirms 6 gadiem
Real Rebel rakstīja: Abi ir ļoti jauni un pašlaik grūti teikt, ko sasniegs...Šķēlem ir uzlabojums pašā saspēlē, bet pie asākas aizsardzības tāpat pazūd, bet Jakovičs, vismaz vietējā dīķa līmenī ir trīni uzlabojis...Leišiem nav viens rokraksts īsti, teiksim, pie Adomaiša, es teiktu, ka ne tik asi spēlē.

Es teiktu, ka jāskatās treneris, kurš īsā laikā, ar vienkāršām kombenēm var rezultātu sasniegt. Te, skatoties pēc grāmatas, būtu jāspēlē ļoti vienkāršs basketbols - kā brīvs tā met, nevis viltīgi kaut ko censties izveidot. Tur tad pazūd tā nozīme, cik labs spēlētājs esi bijis karjerā.
Kaut kas līdzīgs notika LV sieviešu basī, paaudžu maiņa, plus vēl ielika Zībartu, kuru arī daudzi dīvāna eksperti nolika, bet skat, izšāva, jo Zībarts ātri saprata, ka ar ķīmiķošanu nav jēga nodarboties, bet izmantojot sastāva kodolu + daudzu gadu garumā iespēlētās kombenes, galvenais noskaņot spēlētājus šīm 2 spēlēm un maksimāli izspiest no esošā. Arī bija klupieni, piemēram, pret Slovēniju.
, 2018-02-23 23:58, pirms 6 gadiem
KoNuKo rakstīja: Kaut kas līdzīgs notika LV sieviešu basī, paaudžu maiņa, plus vēl ielika Zībartu, kuru arī daudzi dīvāna eksperti nolika, bet skat, izšāva, jo Zībarts ātri saprata, ka ar ķīmiķošanu nav jēga nodarboties, bet izmantojot sastāva kodolu + daudzu gadu garumā iespēlētās kombenes, galvenais noskaņot spēlētājus šīm 2 spēlēm un maksimāli izspiest no esošā.
tieši tā
, 2018-02-24 00:00, pirms 6 gadiem
Es jau par Vecvagaru izteicos ļoti kritiski, kad viņš stājās amatā, bet Tu teici, lai ļauj viņam strādāt! Viņš nekad nebūs augstas raudzes treneris, lai kā kādam tas nepatiktu, bet izlasei vajadzīgs ir pieredzējis ārzemju speciālists, mums ir daudz jauni spēlētāji un tikai pie tāda trenera kaut ko var arī prasīt!
Real Rebel rakstīja: Abi ir ļoti jauni un pašlaik grūti teikt, ko sasniegs...Šķēlem ir uzlabojums pašā saspēlē, bet pie asākas aizsardzības tāpat pazūd, bet Jakovičs, vismaz vietējā dīķa līmenī ir trīni uzlabojis...Leišiem nav viens rokraksts īsti, teiksim, pie Adomaiša, es teiktu, ka ne tik asi spēlē.

Es teiktu, ka jāskatās treneris, kurš īsā laikā, ar vienkāršām kombenēm var rezultātu sasniegt. Te, skatoties pēc grāmatas, būtu jāspēlē ļoti vienkāršs basketbols - kā brīvs tā met, nevis viltīgi kaut ko censties izveidot. Tur tad pazūd tā nozīme, cik labs spēlētājs esi bijis karjerā.
, 2018-02-24 00:02, pirms 6 gadiem
hokejists1188 rakstīja: Es jau par Vecvagaru izteicos ļoti kritiski, kad viņš stājās amatā, bet Tu teici, lai ļauj viņam strādāt! Viņš nekad nebūs augstas raudzes treneris, lai kā kādam tas nepatiktu, bet izlasei vajadzīgs ir pieredzējis ārzemju speciālists, mums ir daudz jauni spēlētāji un tikai pie tāda trenera kaut ko var arī prasīt!
atzīstu savu kļūdu, biju cerējis uz ko labāku, bet visa Kalnīša epopeja + sniegums, liek izdarīt citus secinājumus
, 2018-02-24 00:09, pirms 6 gadiem
Es domāju ka Lavijai vajadzētu vinnēt šodien. Pietrūka protams KP un pārējie jā un tas arī viss, treners ar sūdigs
, 2018-02-24 00:14, pirms 6 gadiem
Ravixmin. atpakaļ
Visi kaut ko var. Tur ir veči ar olām . Mūsējie mīkstie profesionāļi neko nevar. NBA drafts, kandidāts, ACB līgā spēlē. Tādi ņergas. Sāpīgi skatīties. Džeki no Ventspils lieku reizi parādīja, ka viss ir čomu būšana. Tādi treneri kā Vecvagars, Štelmahers, Helmanis. Visi Šņepa čomi. Vecais Bonus. Draudzības un personīgo ambīciju un gan jau finanšu dēļ gremdē Latvijas basketbolu.

Kāda vaina Stelmaheram?
, 2018-02-24 00:14, pirms 6 gadiem
Kur vispār bija prāts šito džeku likt par galveno treneri ?

Viņa vadībā juniori izkrita no elites. Pēc kā viņš pateica ziniet (kura tur 16 vieta laikam) Eiropā nav nemaz tik slikti. Psc pat nekādas paškritikas, visiem zaudē un tas viņam norm sasniegums skaitās
, 2018-02-24 00:16, pirms 6 gadiem
Lieta īr tāda, mums patīk doties stažēties jaunajiem treneriem kuri neko nesasniedza, cerot kaut kas no viņiem iznāks, izlasē ir jāspēlē labākajiem nevis jaunajiem un perspektīviem kuri neko nesasniedza, tāpat ar treneriem
, 2018-02-24 00:19, pirms 6 gadiem
Robis87 rakstīja: Ravixmin. atpakaļ
Visi kaut ko var. Tur ir veči ar olām . Mūsējie mīkstie profesionāļi neko nevar. NBA drafts, kandidāts, ACB līgā spēlē. Tādi ņergas. Sāpīgi skatīties. Džeki no Ventspils lieku reizi parādīja, ka viss ir čomu būšana. Tādi treneri kā Vecvagars, Štelmahers, Helmanis. Visi Šņepa čomi. Vecais Bonus. Draudzības un personīgo ambīciju un gan jau finanšu dēļ gremdē Latvijas basketbolu.

Kāda vaina Stelmaheram?
Principā, jāvērtē ko un kādos apstākļus treneris ir sasniedzis. Štelmis kā minimums ir LBL čempis. Kuri aktīvie LV treneri ir īsākā vai garākā posmā sasnieguši vērā ņemamus titulus, sasniegumus? Štālbergs ar LV U20 izlasi paņēma sudrabu. Kas vēl?
, 2018-02-24 00:35, pirms 6 gadiem
Aizvāc savus piesarkušos (visus 4) no izlases, mērgli! Tik ātri visu sapist pēc gana lieliskās vasaras ir jāmāk. UN TEV TAS IZDEVĀS, ĀKST!!
, 2018-02-24 00:52, pirms 6 gadiem
Kops kura laika jaunos ir vieglak laist speles sakuma?
, 2018-02-24 00:53, pirms 6 gadiem
Tieši tā, Arni! Un komandu gatavo kas? Pareizi - galvenais treneris. Arni, sāc ar jauniešiem, jo līdz veču basketbolam Tev vēl ir jāpaaugas. Nacionālā izlase nav poligons, kurā testēt un audzināt jaunos trenerus. Izlasi ir jāvada trenerim, kurš ir tam gatavs. Arni, Tu vēl neesi, bet kādreiz būsi. Esmu pārliecināts, jo basketbolu saprotu. Tik tā pieredze un krampis...Ehhh
, 2018-02-24 01:04, pirms 6 gadiem
HitMix* rakstīja: Kops kura laika jaunos ir vieglak laist speles sakuma?
No šodienas. Vecvagaras jaunu fīču būs atklājis basketbolā ko neviens nekad nebija izdarijis .Zelta medaļu ir pelnijis vinjs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2018-02-24 01:27, pirms 6 gadiem
Presenē Vecais spridzina.. visi tādi negatavi, es viens tik tāds foršiņš.. Ja šito ķēmu jāsalīdzina ar Bagiju, tad paliek bēdīgi.. Jau pēc ķermeņa valodas jau var pateikt, ka te nekas nebūs..
, 2018-02-24 01:43, pirms 6 gadiem
comon88 rakstīja: No šodienas. Vecvagaras jaunu fīču būs atklājis basketbolā ko neviens nekad nebija izdarijis .Zelta medaļu ir pelnijis vinjs
Jā,Vecais godam nopelnījis nomināciju par gada labāko citātu..Redzams,ka labs padomdevējs Bagijam bijis,tikai šis to laikam nav ņēmis vērā.
Ja šis atlases cikls ir tikai Vecā sākums,nevis beigas ,tad turpmāk sagaidāmas daudzas novitātes.Žēl tikai,ka viņam nav praktiski nekādas autoritātes komandā,līdz ar to idejas diez vai tiks pilnībā akceptētas..
Ehh,šitā nolaist mūsu spēli.
Jannis Adetokunbo. Foto: FIBA
3

Spanulis apstiprina: NBA play-off izlaidušais Jannis Adetokunbo spēlēs olimpiskajā atlasē

Grieķijas basketbola izlases galvenais treneris Vasilis Spanulis šovakar apstiprināja, ka valstsvienības līderis Jannis Adetokunbo spēlēs jūlija sākumā Pirejā gaidāmajā olimpiskajā atlases turnīrā.
Melnkalnes treneris Boško Radovičs. Foto: KSCG
4

Latvijas konkurente Melnkalne kandidātu sarakstā iekļauj ''Bulls" zvaigzni

Melnkalnes vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Boško Radovičs ceturtdien, 30. maijā, nosauca 17 kandidātus Parīzes spēļu kvalifikācijas turnīram, kas 2.-7. jūlijā notiks Rīgā. Sarakstā nav Bojans Dubļevičs, Nikola Ivanovičs, Nemaņa Radovičs, Marko Todorovičs un Vladimirs Mihailovičs.
Mārtiņš Gulbis 2023. gada 11. oktobrī Salaspilī. Foto: Ritvars Stankevičs
7

Ceturtdaļfināli Eirolīgā un Eiropas kausā: Mārtiņš Gulbis noslēdz darbu ar TTT

Mārtiņš Gulbis ir noslēdzis četru gadu darbu basketbola klubā "TTT Rīga", ceturtdien, 30. maijā, kļuva zināms Sportacentrs.com . Speciālists turpinās veikt galvenā trenera pienākumus Latvijas sieviešu valstsvienībā – un tā ir viņa prioritāte.