Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Marcinkevičai Anglijā zaudējumi 1. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marcinkevičai Anglijā zaudējumi 1. kārtā
Diāna Marcinkeviča
Foto: Ralfs Raineke

Latvijas tenisiste Diāna Marcinkeviča piedzīvojusi zaudējumu Šrousberijas (Anglija) ITF 75 000 vienspēļu turnīra 1. kārtā, ar 4:6, 0:6 piekāpjoties mājiniecei Johannai Kontai. Nedaudz vēlāk Diānai neveiksme arī dubultspēlēs.

Gan Diāna Marcinkeviča, gan viņas pretiniece Johanna Konta šonedēļ sasniegušas ranga rekordvietas – Diānai 247. vieta, bet Konta atrodas apaļas 100 vietas augstāk. Nesen "US Open" 2. kārtu sasniegusī Konta ir Austrālijā dzimusi tenisiste ar britu un ungāru saknēm. Līdz maijam viņa pārstāvēja Austrāliju, bet tagad vairākus mēnešus spēlē zem Lielbritānijas karoga.

Konta turnīrā (spēlēts telpās uz "hard" seguma) izlikta ar 7. numuru, bet Marcinkeviča nebija izlikto pulkā. Mača favorīte, protams, bija Konta un arī attiecīgi sāka šo cīņu. Marcinkevičai spēles sākumā pārāk daudz nepiespiesto kļūdu, kas noveda pie nokļūšanas iedzinējos ar 0:3 (dubultbreiks). Pēc tam ar agresīvu un šoreiz precīzu spēli izdevās uzvarēt divus geimus pēc kārtas, tomēr pirmo setu izglābt nebija lemts – 4:6.

Otrā seta pirmajā geimā Marcinkevičai četras nepiespiestās kļūdas, no kurām pēdējā bija dubultkļūda. Lai arī Diāna spēja pretiniecei turēt līdzi garajās izspēlēs no gala līnijas, tajās pārsvarā uzvarēja Konta. Marcinkevičai otrajā setā neizdevās uzvarēt pat goda geimā, tādējādi mačā sagrāve ar 4:6, 0:6.

Pievakarē Diāna aizvadīja arī dubultspēļu turnīra 1.kārtas spēli. Duetā ar turcieti Caglu Bujukakcaju tika spēlēts pret Žulī Kuā (Francija) un Anu Vrļiču (Horvātija). Diemžēl arī šajā mačā neveiksme - 2:6, 4:6. Kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs tikts pie viena ranga punkta.