Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Rinss uzvar "MotoGP" posmā Austrālijā, Kvartararo piedzīvo kritienu

Juris Grīns
Juris Grīns

Rinss uzvar "MotoGP" posmā Austrālijā, Kvartararo piedzīvo kritienu
Foto: Motorsport.com

Ar visai dramatiskiem pavērsieniem aizvadīts "MotoGP" čempionāta Austrālijas posms. Uzvaru pēc spraigas cīņas pēdējā aplī guva Alekss Rinss, savukārt kritienu sacensībās piedzīvoja Fabio Kvartararo, kā rezultātā par jauno līderi kopvērtējumā kļuvis Frančesko Banjaja.

Pēc tam, kad "Suzuki" maijā paziņoja par aiziešanu no "MotoGP" pēc šīs sezonas, komandai vairs nebija izdevies sasniegt augustus rezultātus. Tā tas bija līdz posmam Filipailendas trasē, kur Rinss pārsteidza ar uzvaru. Startējis no desmitās pozīcijas, viņš aizcīnījās līdz līderpozīcijai, pēdējā aplī duelī uzveicot titulēto "Honda" braucēju Marku Markesu.

Rinsam tā ir pirmā uzvara kopš 2020. gada un trešais pjedestāls šosezon. "MotoGP" klasē visā karjerā spāņu motosportistam šis ir ceturtais panākums. Tāpat viņš kļuvis jau par septīto braucēju, kurš šogad uzvarējis vismaz vienu reizi.

Līdzšinējais sezonas līderis Fabio Kvartararo startēja no piektās pozīcijas, bet jau sacensību sākumā pieļāva rupju kļūdu, izbrauca ārpus trases un atkrita uz 22. pozīciju. Mēģinot atgūt zaudēto, tika piedzīvots kritiens un nācās izstāties.

Tā kā Kvartararo jau trešo reizi pēdējo četru posmu laikā palicis bez punktiem, "Yamaha" komandas braucējs zaudējis vadību kopvērtējumā. Viņa galvenais sāncensis Frančesko Banjaja finišēja trešajā vietā, piekāpjoties tikai Rinsam un Markesam, kurš 100. reizi karjerā kāpa uz pjedestāla.

Tagad Banjajam ir 14 punktu pārsvars pār Banjaju. Aleišs Espargaro Austrālijā ieņēma devīto vietu un šobrīd atkritis 27 punktus aiz jaunā līdera.

Līdz čempionāta noslēgumam atlikuši vairs tikai divi posmi, kas notiks 23. oktobrī Malaizijā un 6. novembrī Valensijā.

Austrālijas GP rezultāti:

"MotoGP" kopvērtējums: